DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:05

DI - 14 apr 18 kl. 06:14

Frida Wallnor: Trump hade inget valLEDARE, DETROIT. Fredagsnattens USA-ledda anfall mot Syrien är en ordentlig upptrappning av en redan förödande och mångdimensionell konflikt. President Donald Trump har tydligt pekat ut Iran och Ryssland som medskyldiga till de folkrättsbrott som den syriske presidenten Assad begår mot sin egen befolkning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallnor, Ledare, Detroit, USA, Syrien, Donald Trump, Iran, Ryssland, Assad

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, Wallnor, Trumphade , inget, val
DI - 23 jan 17 kl. 21:00

Frida Wallnor: Trump riskerar jobbet med sina lögner

LEDARE. Det är alltför tidigt att döma ut Donald Trump efter mindre än en vecka som president. Men det har verkligen inte börjat bra..

DI - 15 feb 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Trump har fått Europa att vakna och ta ansvar

LEDARE. Donald Trump har kallat Nato föråldrat och villkorat USA:s säkerhetsgarantier med krav på ökade försvarsanslag..

DI - 16 mar 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Trump behöver ett enat och starkt Europa

LEDARE. Planen var att Angela Merkel skulle träffa Donald Trump i Vita huset i tisdags. Men på grund av snöovädret som drabbat USA:s östkust flyttades mötet fram till i dag, fredag..

DI - 09 nov 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Trump inordnar sig i Kinas världsordning

LEDARE. Donald och Melania Trump välkomnades med öppna famnar av sina kinesiska motsvarigheter i Peking på onsdagen. Ingen som följer statsbesöket, som i Kina benämns ”statsbesök plus”, har kunnat undgå den flärd och gästfrihet som det amerikanska presidentparets besök har kantats av..

DI - 29 mar 17 kl. 10:15

Frida Wallnor: Brexit kan bli en nystart för EU

Di:s ledarskribent Frida Wallnor om brexitprocessen. Ur onsdagens Börsmorgon som leds av Tomas Kvarnkullen direkt från London..

DI - 07 apr 17 kl. 14:00

Frida Wallnor: Trump gör vad Obama borde ha gjort 2013

LEDARE. Albert Einstein lär ha sagt att definitionen av dårskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Det är en tes som dessvärre kan appliceras på dagens Syrien, där år av misslyckade förhandlingar varken resulterat i några framsteg på marken eller någon förändrad internationell strategi..

DI - 27 apr 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Frihandelns argument mäktigare än Trump

LEDARE. På lördag har Donald Trump styrt USA i 100 dagar – den period som beskrivs som en presidents bästa chans att göra skillnad. Men förutom på Twitter har Trump inte fått särskilt mycket gjort..

DI - 10 okt 16 kl. 09:54

Frida Wallnor: För tidigt att räkna ut Trump

Efter två riktigt dåliga kampanjveckor för Donald Trump var nattens debatt i St. Louis, Missouri, en chans till revansch. Den republikanske kandidaten var bättre förberedd än vid den första sammandrabbningen med Hillary Clinton, men hans prestation räcker knappast för att närma sig Clinton i opinionsundersökningarna.

DI - 02 feb 17 kl. 21:00

Frida Wallnor: Nya domaren ovanligt klokt Trump-beslut

LEDARE. Vem Donald Trump skulle nominera till den vakanta platsen i Högsta domstolen har framställts som ett av den nya presidentens viktigaste beslut, med tanke på att domarna sitter på livstid..

DI - 06 feb 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Le Pen kan orsaka större skada än Trump

LEDARE. Efter den brittiska EU-omröstningen och valet av Donald Trump är det många som frågar sig vilket land som står näst på tur för anti-etablissemangsrörelsens globala framgångsvåg..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinst

DEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges största fastighetsfamiljer

I ett tjugotal familjeägda bolag som äger fastigheter för ett taxeringsvärde på minst 500 miljoner kronor har ett eller flera generationsskiften redan skett. .

DI - 1 timme sedan

Stark rapport från Elektakonkurrenten

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:15 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Biljätten över förväntan

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:43 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna: Energibolag blnd vinnare

New York-börsernas svängde mellan upp- och nedgångar i onsdagshandeln men stängde till slut med en blandad utveckling. Investerare reflekterade över konsekvenserna av ökade obligationsräntor och flera rapporter som var till besvikelse. Dollarn fortsatte sitt rally och ökade till den högsta nivån på tre månader.

DI - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat för amerikanska telejätten

Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 2 timmar sedan

Bilveteranen ser skifte: ”En väldigt stor revolution"

En stor del av maktpositionerna i bilindustrin kommer att domineras av kineser.  Det tror Bo Andersson, en av Sveriges mest erfarna företagsledare inom bilindustrin..

DI - 3 timmar sedan

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

DI - 4 timmar sedan

Brittisk åthutning dyr för Handelsbanken

Handelsbankens kostnader rusade i det första kvartalet och det fick aktien att dyka på börsen. Den skarpa kritiken från den brittiska finansinspektionen FCA för hur Handelsbanken hanterar penningtvätt bidrar till kostnadsrallyt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.