DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:08

DI - 13 apr 18 kl. 21:25

Magdalena Andersson: Behövs inga skattehöjningar för välfärdens skullSverige klarar att behålla kvaliteten i välfärden utan några skattehöjningar under nästa mandatperiod. Det säger finansminister Magdalena Andersson till DN. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Andersson, Magdalena Andersson, DN

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magdalena, Andersson, Behövs, inga, skattehöjningarför , välfärdens, skull
Cornucopia - 15 maj 17 kl. 12:04

Var är företagarna på Stureplan, Magdalena Andersson (s)?

Under gårdagen gjorde jag lite lokal research runt Stureplan och finansminister Magdalena Anderssons (s) 270 000 enprocentande egenföretagare lyste helt med sin frånvaro. Stureplan vara lika dött som Sveg. Så var är alla dessa egenföretagare, som täljer guld med nuvarande 3:12-regler?

DN - 24 aug 16 kl. 15:58

Magdalena Andersson: Vi behöver vara strama


Harpsund. Det blir inga ytterligare skattehöjningar nästa år, lovar finansminister Magdalena Andersson (S). Hon beräknar utrymmet för reformer i nästa års statsbudget till 24 miljarder kronor.

Expressen - 13 apr 18 kl. 23:49

Magdalena Anderssons löfte: Inga skattehöjningar

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) krävs inga skattehöjningar nästa mandatperiod för att upprätthålla kvaliteten i välfärden.– Med de prognoser vi har nu ser jag inte att det behövs, säger hon till Dagens Nyheter..

Cornucopia - 24 feb 16 kl. 17:52

Magdalena Andersson (s) vill sänka räntan på skattekontot

Nu har Magdalena Andersson tröttnat på att företag och privatpersoner betalar in sin skatt i förtid och får ränta motsvarande 0.8% före skatt. Nu ska konstruktionen ses över, vilket kräver lagstiftning och antagligen permanent kommer sänka räntan på skattekontot även om räntorna normaliseras framöver.

Cornucopia - 03 dec 17 kl. 12:55

Magdalena Andersson (s) bygger en ekonomisk Berlinmur

Sveriges regering och Magdalena Andersson (s) håller på att resa en ekonomisk Berlinmur. Svenskar ska hindras att fly(tta) från Sverige genom att ekonomiska straffskatter. Det gäller redan straffskatt på svenska pensionärer utomlands och nu ska även sparkapital straffskattas.

SR - 08 jul 15 kl. 17:15

Magdalena Andersson om krisen i Grekland: Jag känner stor oro

Den grekiska regeringen ansökte idag om nya nödlån från EU. Det möts av krav från unionen på att grekerna redan i morgon presenterar en trovärdig reformplan för ekonomin och statsfinanserna. Blir det inga resultat av förhandlingarna senast söndag så blir det inga lån, säger EU:s ledning och viktigaste medlemsländer.

Expressen - 06 okt 17 kl. 08:51

Magdalena Andersson, S, om partiledarrollen: "Har inga sådan ambitioner"

Magdalena Andersson, S, gästade Expressen TV på fredagsmorgonen. Bland annat kommenterade hon Svenska Dagbladets uppgifter om att hon testas för partiledarrollen. – Jag har inga sådana ambitioner, säger finansministern.

DI - 28 mar 12 kl. 19:34

Magdalena Andersson minskar jobbskatteavdraget

Socialdemokraternas nya ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson planerar inga stora omläggningar av politiken, men jobbskatteavdraget ska bli snålare för de med höga inkomster..

Expressen - 05 aug 14 kl. 21:22

Magdalena Andersson lovar sopkvast i höst

Magdalena Andersson, S, kommer svänga rejält med sopkvasten i höst om hon blir landets nya finansminister. – Vi måste ta bort regeringens dyra och ineffektiva undantag, säger hon. Samtidigt ser hon inga problem med att få 20 000 av landets 57 000 långtidsarbetslösa unga att börja arbeta inom äldrevården..

DI - 16 jun 16 kl. 20:16

Magdalena Andersson: "Vi är strama"

Trots klirr i kassan har regeringen inga nya miljardutspel på lut, enligt Magdalena Andersson. Men ljusningen för statsfinanserna bäddar för nya reformer på sikt, medger hon..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinst

DEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges största fastighetsfamiljer

I ett tjugotal familjeägda bolag som äger fastigheter för ett taxeringsvärde på minst 500 miljoner kronor har ett eller flera generationsskiften redan skett. .

DI - 1 timme sedan

Stark rapport från Elektakonkurrenten

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:15 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Biljätten över förväntan

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:43 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna: Energibolag blnd vinnare

New York-börsernas svängde mellan upp- och nedgångar i onsdagshandeln men stängde till slut med en blandad utveckling. Investerare reflekterade över konsekvenserna av ökade obligationsräntor och flera rapporter som var till besvikelse. Dollarn fortsatte sitt rally och ökade till den högsta nivån på tre månader.

DI - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat för amerikanska telejätten

Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 2 timmar sedan

Bilveteranen ser skifte: ”En väldigt stor revolution"

En stor del av maktpositionerna i bilindustrin kommer att domineras av kineser.  Det tror Bo Andersson, en av Sveriges mest erfarna företagsledare inom bilindustrin..

DI - 3 timmar sedan

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

DI - 4 timmar sedan

Brittisk åthutning dyr för Handelsbanken

Handelsbankens kostnader rusade i det första kvartalet och det fick aktien att dyka på börsen. Den skarpa kritiken från den brittiska finansinspektionen FCA för hur Handelsbanken hanterar penningtvätt bidrar till kostnadsrallyt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.