DN > Nyheter

Friday, 23 October, 05:34

DN - 13 apr 18 kl. 20:08

FOI-expert: Politisk markering bakom robotövningRysslands nya aviserade robotövning i Östersjön är en politisk markering utan egentligt militärt syfte, enligt FOI-experten Fredrik Westerlund.  – Det här kan vara en ny testballong för att skapa en ny normalbild, säger han. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
FOI, Östersjön, Fredrik Westerlund

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FOI-expert, Politisk, markering, bakom, robotövning
SR - 23 jun 15 kl. 13:52

FOI-expert: Pengar är viktigare än hämnd

Det första livstecknet på två år har kommit från den kidnappade Mali-svensken Johan Gustafsson. Terrororganisationen Aqim, en lokal gren av al-Quada, har tidigare hotat med att avrätta alla sina gisslan. Men pengar är viktigare än hämnd, förklarar FOI:s expert..

SVT - 14 aug 19 kl. 21:38

FOI-expert kritisk till Trumps tweet om ryska vapentester

Ett tjugotal personer har i sommar omkommit i olika ryska militära haverier, som uppges kopplade till utveckling av nya vapen. FOI:s expert Fredrik Westerlund säger att man ska vara försiktig med att dra slutsatser om vilka vapen det handlar om. Det blir inte enklare när USA:s president Donald Trumps tweetat påståenden som inte är korrekt fakta, anser Westerlund..

SR - 09 sep 16 kl. 07:54

FOI-expert om Nordkoreas kärnvapensprängning

Den nordkoreanska kärnvapensprängningen sänder chockvågor över världen. Och effekterna kan bli långtgående, menar FOI:s säkerhetspolitiska analytiker Jerker Hellström.– Det här kommer också leda till oro i Kina att USA:s allians med Sydkorea när det gäller missilförsvar kommer att fördjupas.

SVT - 23 jul 19 kl. 02:03

FOI-expert: Sverige kan delta i europeisk skyddsaktion i Persiska viken

Sverige kommer sannolikt tillfrågas om att delta i den gemensamma europeiska skyddsaktionen i Hormuzsundet som Storbritanniens utrikesminister föreslagit. Det säger Niklas Granholm som är forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och konstaterar att flera krigshandlingar skett i Persiska viken den senaste tiden..

SVT - 01 okt 19 kl. 21:33

FOI-expert om Kinas nya kärnvapenrobotar: ”De vill visa att de har kommit ikapp”

När Kina firade 70 år av kommunistiskt styre visade landet upp sina nya interkontinentala kärnvapenbärande robotar. De tros nå längst i världen. – Det är för att avskräcka.

SVT - 26 okt 19 kl. 05:11

FOI-expert: Natos förmåga att avskräcka Ryssland ökar dramatiskt

USA placerar mer än 50 stycken F-35 stridsflygplan i Europa fram till slutet av 2021, uppger USA:s flygvapen till SVT. – Den samlade Nato-förmågan för avskräckning av ryska militära aktioner ökar dramatiskt, säger Mike Winnerstig, chef för den säkerhetspolitiska enheten på FOI..

Nyteknik - 09 jan 20 kl. 11:55

FOI-expert: ”Iran kan ha kärnvapen inom ett år”

Iran har hoppat av kärnenergiavtalet. FOI-experten Fredrik Nielsen bedömer att landet kan utveckla kärnvapen inom ett år..

Nyteknik - 10 jan 20 kl. 14:49

FOI-expert: ”Den mest sannolika förklaringen är nedskjutning av misstag”

Iran misstänks ha skjutit ned passagerarplanet PS752 med luftvärnsrobot av misstag. FOI-experten Andreas Hörnedal bedömer att uppgifterna är trovärdiga..

SVT - 21 jan 20 kl. 21:58

FOI-expert: ”Avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland”

USA:s neddragning av 3 000 marinkårssoldater till militärövningen Cold Response i Norge i mars kan påverka Ryssland syn på Skandinavien. – Det avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland, säger Niklas Granholm, säkerhetspolitisk analytiker vid FOI..

SVT - 10 feb 20 kl. 19:29

FOI-expert: Kan vara början på europeisk kärnvapenavskräckning

Frankrikes president Emmanuel Macron vill att de franska kärnvapnen ska ha en central roll i Europa, enligt ett tal i fredags. – Det skulle kunna var en början på en europeisk kärnvapenavskräckning, säger Niklas Granholm, säkerhetspolitisk analytiker vid FOI.

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

”Låt äldre åka gratis”

SL måste ändra sina regler..

DN - 30 minuter sedan

”Pensionärer ska inte behöva samla pant”

Höj pensionerna rejält för de sämst ställda..

DN - 15 minuter sedan

”Hur länge kan barnen vara på förskolan?”

De är oense om barnens dagistider – vad är bäst för barnen? • Psykologen svarar..

DN - 5 timmar sedan

Nutidstestet vecka 43

DN - 10 timmar sedan

Systemet bakom: Så blev Ica en miljonärfabrik

De som välkomnas i klubben kan göra stora pengar • Rikaste handlarna värda miljarder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.