Nyteknik > Teknik

Tuesday, 24 April, 14:37

Nyteknik - 13 apr 18 kl. 16:20

Kvinnliga entreprenörer får lägre riskkapital – trots lika bra resultatKvinnor är lika bra som män på att driva företag. Det visar forskning från Luleå tekniska universitet. Ändå får de inte del av lika mycket riskkapital som män, på grund av en snedvriden bild av hur män respektive kvinnor är som företagare..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Luleå

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, entreprenörerfår , lägre, riskkapitaltrots , lika, bra, resultat
DrivaEget - 13 jun 14 kl. 18:19

Kvinnliga entreprenörer lyckligare än manliga

 Ditt liv  Kvinnliga entreprenörer har en “högre grad av välbefinnande” än manliga, visar en ny rapport från Entreprenörskapsforum. Överlag är entreprenörer lyckligare och friskare. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 08 feb 17 kl. 13:23

Stelbenta regler hindrar entreprenörer

 Allmänt  Svenska entreprenörer är mer försiktiga med att anställa än det globala genomsnittet. Stelbenta regler och brist på kompetens och kapital anges som hinder. Resultaten i 2017 års Global Entrepreneurship Monitor (GEM) visar att mer än hälften av världens entreprenörer vill anställa inom de närmaste fem åren.

Dagens PS - 17 okt 16 kl. 10:26

Entreprenörer till attack mot regeringen

Bland debattörerna som oroar sig för den politiska utvecklingen på företagsområdet finns Spotifys grundare Martin Lorentzon, Anna Lithagen, grundare av Talent Tribe, Stings grundare Pär Hedberg och många fler. De framhåller på Di Debatt att förslagen som Entreprenörskapsutredningen i dag lägger fram kan bana väg för att Sverige blir världsledande inom entreprenörskap. ”Samtidigt är vi oroade över de dubbla signaler som regeringen skickar ut.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:22

Författare sågar nyrika entreprenörer

Gör ingen bragd för samhället, menar han. ”Med alltför starkt fokus på snabb exit lär företagen och ägarna i det digitala affärslandskapet inte bidra till samhällsnyttan som tidigare svenska företagsbyggare”, säger Anders Ström till DN. Han har precis släppt boken Sveriges mäktigaste familjer, Företagen, människorna, pengarna och han menar att till skillnad från de mäktiga familjer som boken porträtterar har dagens moderna och framgångsrika tech-miljardärer för bråttom att casha hem.

Entreprenör24 - 31 jan 14 kl. 13:02

Entreprenörer bland de lyckligaste i världen

Är du tillfredsställd med din arbetsvilkor och känner välbefinnande i livet? Då mår du som entreprenörer gör mest.  Nyligen släpptes den årliga rapporten: Global Entrepreneurship Monitors.

YLE - 13 maj 14 kl. 15:59

Missnöje med Raseborgs val av entreprenörer

Alla är inte nöjda med Raseborgs val av entreprenörer för olika byggtekniska arbeten. Två företag och en privatperson vill att staden ändrar flera av besluten besluten. Direktionen för stadens avdelning intern service valde för en månad sedan företag för gymnastiksalsbygget på Kiilan koulu, för Pojo daghems takrenovering samt för mindre, så kallade timarbeten i stadens fastigheter.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 14:25

Fler kvinnliga miljardärer

Antalet kvinnliga dollarmiljardärer i världen ökar. Många av dem är från Asien och har där skrapat ihop sina förmögenheter själva, framför allt genom framgångsrika fastighetsaffärer, enligt en rapport från den schweiziska banken UBS.De kvinnliga miljardärernas snittförmögenhet är 4,3 miljarder dollar, vilket är högre än de 4,0 miljarder dollar männen har i snitt.

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 12 kl. 20:22

900 entreprenörer trängs i kartongsalen

Egentligen är det fantastiskt. Under en veckas tid, när Skoghalls bruk har underhållsstopp, arbetar över 900 entreprenörer från tio länder i kartongsalen. ?

ÖstersundsPosten - 30 dec 14 kl. 08:00

Kvinnliga pensionärer under fattigdomsgräns

Det finns 3 000 kvinnliga pensionärer här i Jämtlands län som med sin pension ligger under EU:s fattigdomsgräns och som dessutom betalar högre skatt per hundring än den som arbetar..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Här är Facebooks nya regler för dig som användare

Ökat skydd för flyktingar och migranter samt möjlighet att överklaga beslut om Facebook valt att ta bort individuella poster. I dag släpper Facebook nya regler för vilket innehåll som får läggas upp på det sociala nätverket..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Ubers Sverigechef: ”33-listan är en fantastisk möjlighet”

Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kommer att presenteras den 16 maj när finalen av den prestigefyllda 33-listan äger rum på A house i Stockholm..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Smarta duschen som kan ge uppfinnarpris

Svensk uppfinnare uppbackad av H&M-chefen och Skypegrundaren..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Piratkopieringen Nintendo inte kan stoppa

Nintendo och Nvidia känner till säkerhetshålet i spelkonsolen Switch. Men en uppdatering löser inte problemet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Unik transplantation: Sprängskadad soldat fick ny pung och penis

För första gången har en penis med tillhörande pung transplanterats. Patienten är en amerikansk soldat som skadades vid en explosion när han tjänstgjorde i Afghanistan..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här är Apples nya robot som kan återvinna 200 Iphones i timmen

Robotsystemet Daisy kan plocka isär nio olika Iphone-modeller i sina beståndsdelar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Hackare har tagit över röntgenmaskiner världen över

Sjukhus, läkemedelstillverkare och medtechbolag världen över har utsatts för omfattande industrispionage. Svenska bolag finns bland de drabbade..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Hamnar struntar i spökgarn – trots stora problem i Östersjön

Förlorade fiskenät och trålar och andra typer av uttjänta fiskeredskap ställer till problem för djurlivet i Östersjön..

Nyteknik - 7 timmar sedan

EU utreder Apples plan att köpa Shazam

EU-kommissionen ska granska Apples planerade köp av musikigenkänningsappen Shazam. Affären riskerar att snedvrida konkurrensen bland musikströmningstjänster, anser den..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Uppgift: Amazon testar robotar för hemmiljö

Nätjätten Amazon håller på att utveckla robotar för hemmiljö, rapporterar Bloomberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.