DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:10

DI - 13 apr 18 kl. 14:51

Häktades i Saab-härvan – får spottstyver i ersättningSaab Automobiles tidigare chefsjurist Kristina Geers, som friades från misstankarna om grova ekobrott, frihetsberövades i maj 2013 och har nu beviljats 3.000 kronor i ersättning från staten för lidande i samband med frihetsberövandet. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saab, Automobiles, Kristina Geers, Nyhetsbyrån Siren

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Häktadesi , Saab-härvanfår , spottstyveri , ersättning
Magazin24 - 03 okt 12 kl. 22:08

Tidigare mordmisstänkt får ersättning

Förra sommaren satt en kvinna häktad misstänkt för mord, alternativt grov misshandel. Hon frikändes senare och nu ska hon få ersättning. I mitten av juli förra året knivskars en man i 50-årsåldern i Kungsör.

BT - 16 dec 13 kl. 10:34

Friad man begär ersättning från JK

En man i 50-årsåldern från Sjuhärad som anhölls och häktades misstänkt för våldtäkt mot barn men sedan friades begär nu ersättning. Mannen anhölls i juni och fälldes av Borås tingsrätt. Hovrätten ogillade dock åtalet och han försattes i slutet av september på fri fot.

Nerikes Allehanda - 24 feb 16 kl. 14:57

Örebroare får ersättning för tid i häktet

I februari 2015 hittades en man svårt knivskuren vid Centralstationen i Örebro. En örebroare anhölls och häktades senare misstänkt för mordförsöket. Han satt häktad i två månader men åtalades aldrig för brottet.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 15:59

Barn bortfördes – får ersättning

LUND En passhandläggare utfärdade felaktigt pass till två barn i en vårdnadstvist, vilket ledde till att mamman kunde föra bort dem till Thailand. Nu får pappan över 420 000 kronor i ersättning av staten för de kostnader som drabbat honom i fallet.Passhandläggaren, som arbetar på polisstationen i Lund, har tidigare både varnats och dömts för tjänstefel efter misstaget.

YLE - 02 maj 16 kl. 20:17

Auer kräver inte ersättning för polisernas snokande

Anneli Auer kräver inte någon ersättning av poliserna som olovligt tittat på hennes uppgifter. Det här meddelar Auers advokat Juha Manner. I april meddelade Inre Finlands åklagarväsende att 55 tjänstemän åtalas för att olovligen ha tittat på Anneli Auers uppgifter i registren.

Barometern - 10 jun 13 kl. 16:52

Man begär ersättning efter häktning

En man från Oskarshamns kommun begär nu 16 000 kronor i ersättning av Justitiekanslern, JK. Mannen misstänktes för rån och anhölls den 11 januari 2012. Han häktades två dagar senare och frigavs den 20 januari.

Dalarnas tidningar - 23 jan 15 kl. 07:52

Häktad utan rättegång får dubbel ersättning

39-åringen begärde en förhöjd ersättning på 70 000 kronor för sitt lidande i häktet, med anledning av att brottet fått stor uppmärksamhet och att han bor på en mindre ort. Där blev det snabbt allmänt känt att han var den som häktades hösten 2012..

DalaDemokraten - 23 jan 15 kl. 07:52

Häktad utan rättegång får dubbel ersättning

39-åringen begärde en förhöjd ersättning på 70 000 kronor för sitt lidande i häktet, med anledning av att brottet fått stor uppmärksamhet och att han bor på en mindre ort. Där blev det snabbt allmänt känt att han var den som häktades hösten 2012..

Västerbottens Folkblad - 29 dec 16 kl. 10:26

Inlandsbo satt häktad oskyldig – kräver ersättning

En person i Dorotea frihetsberövades tidigare i år misstänkt för grov misshandel. Personen anhölls och häktades senare misstänkt för grov misshandel. Men personen släpptes en vecka senare och dömdes aldrig.

Alingsås tidning - 21 maj 17 kl. 05:30

Tidigare rånmisstänkt begär ersättning

Den 18-åriga kvinna som numera är avskriven från misstankar gällande rånet på Glimmergatan har vänt sig till Justitiekanslern för att få ersättning för den tid hon suttit frihetsberövad. En dryg vecka efter rånet på Glimmergatan anhölls den då 17-åriga kvinnan. Hon häktades som misstänkt för medhjälp till grovt rån av Alingsås tingsrätt i början av december.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinst

DEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges största fastighetsfamiljer

I ett tjugotal familjeägda bolag som äger fastigheter för ett taxeringsvärde på minst 500 miljoner kronor har ett eller flera generationsskiften redan skett. .

DI - 1 timme sedan

Stark rapport från Elektakonkurrenten

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:15 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Biljätten över förväntan

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:43 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna: Energibolag blnd vinnare

New York-börsernas svängde mellan upp- och nedgångar i onsdagshandeln men stängde till slut med en blandad utveckling. Investerare reflekterade över konsekvenserna av ökade obligationsräntor och flera rapporter som var till besvikelse. Dollarn fortsatte sitt rally och ökade till den högsta nivån på tre månader.

DI - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat för amerikanska telejätten

Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 2 timmar sedan

Bilveteranen ser skifte: ”En väldigt stor revolution"

En stor del av maktpositionerna i bilindustrin kommer att domineras av kineser.  Det tror Bo Andersson, en av Sveriges mest erfarna företagsledare inom bilindustrin..

DI - 3 timmar sedan

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

DI - 4 timmar sedan

Brittisk åthutning dyr för Handelsbanken

Handelsbankens kostnader rusade i det första kvartalet och det fick aktien att dyka på börsen. Den skarpa kritiken från den brittiska finansinspektionen FCA för hur Handelsbanken hanterar penningtvätt bidrar till kostnadsrallyt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.