PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 22 October, 15:56

Liknande nyheter

Taggar: Norwegians, storägare, tänkerinte , sälja
HBL - 21 sep 12 kl. 05:12

Fonderna fortfarande storägare i Nokia

De finlandssvenska stiftelserna äger tillsammans närmare 29 miljoner aktier i Nokia. De är i dag värda över 66 miljoner euro. För tolv år sedan skulle en försäljning ha inbringat 1,8 miljarder euro.

DI - 15 mar 17 kl. 12:25

Storägaren tänker inte sälja mer i Oscar Properties

Ägarspridning och ökad free-float, det är vad som ligger bakom att Oscar Properties vd och huvudägare Oscar Engelbert på tisdagskvällen sålde aktier för drygt 300 miljoner kronor. Någon mer försäljning blir det inte..

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 11:31

Aktiechatten: Hernhag avslöjar när det är dags att sälja

Cissi: Hej! Hur tänker du kring viktning av din portfölj? Har du någon maximal nivå där du börjar sälja av?

YLE - 12 mar 17 kl. 17:02

Robotjurister sänker priset på rättsliga tjänster - i vissa fall behövs ingen mänsklig expert alls

Automatiseringen når nu allt fler branscher på allvar - också den juridiska. Jurister kan till och med bli onödiga i vissa fall när nya verktyg blir så lätta att använda att vem som helst kan göra det. Står du framför din parkerade bil och funderar varför du har fått böter?

YLE - 30 jan 15 kl. 04:00

Åbohallen har tappat pulsen - men tänker vända trenden

Åbohallens meritlista imponerar. Åbohallens väg till nya stora evenemang och publiksuccéer är dock betydligt mer oviss. I nuläget strider Åbohallen om kunder och evenemang med både Helsingforsarenan och Logomo i Åbo.

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Vårdföretag i Österbotten ser fram emot vårdreform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Privata vårdföretag i Österbotten ser fram emot reform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

SR - 29 dec 17 kl. 17:21

Industrivärden om Volvo AB: Aktierna inte till salu

Volvo AB:s största ägare, Industrivärden, tänker inte sälja sina aktier i lastbilstillverkaren till den nya storägaren kinesiska Geely Holding. Men Industrivärden har heller inget emot att Geely gått in som ny storägare..

Kristianstadsbladet - 07 jun 12 kl. 10:18

Skåneaktierna bättre än så länge

Det är bara aktien i Bongs kuverttillverkare i Kristianstad som med en tillbakagång på nästan 25 procent hittills i år gått klart sämre än genomsnittet minus 3 procent för Stockholmsbörsens nästan 300 stora, medelstora och mindre bolag.
I detta tumultartade krisläge är det överraskande många skånska börsbolag som visar upp en vacker ökning, exempelvis det största av alla gummitillverkaren Trelleborg med plus 11 procent. Ännu bättre än så har aktierna i Haldex i Landskrona (bromsar) utvecklats, plus 26 procent, Nolato i Torekov (underleverantör av plast- och gummidetaljer) plus 27 procent, Lindab i Grevie (plåtkonstruktioner för ventilation) plus 19 procent liksom Probi i Lund (hälsobakterier, kost

Expressen - 29 dec 17 kl. 18:47

Lundberg om Volvoaffären: Lite förvånad blev jag

Fredrik Lundberg, styrelseordförande i lastbilsföretaget Volvos största ägare Industrivärden, välkomnar kinesiska Geely som storägare i Volvo. Men Industrivärden tänker inte sälja sina aktier i bolaget.Det säger Lundberg till Sveriges Radio..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag 23 oktober: Swedbank (kl 7.00)
Enea (kl 7.20)
Hemfosa (kl 7.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Arjo höjde omsättningen

Infront Estimates sammanställning av fyra analytikers prognoser låg på ett underliggande ebitda-resultat på 342 miljoner kr med en marginal på 17,1 procent. Nettoomsättningen blev 1.981 miljoner kronor, mot väntade 1.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Enklas kryphål täpps till om två månader

”Trots det nya amorteringskravet går det utmärkt att låna till bostaden och slippa amorteringar.” Så marknadsförde sig det nya bolåneföretaget Enkla i början av året. Ett kryphål i bestämmelserna kring amorteringskraven möjliggör för bostadskreditinstitut – men inte banker – att låna ut till kunder utan att kräva amortering.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kepler: Volvo attraktivt efter kursfall

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Volvo höjs till köp (behåll). Riktkursen sänks däremot till 160 kr (180), vilket kan ställas mot att Volvo handlas till drygt 134 kr på måndagsförmiddagen. I analysen tar Kepler Cheuvreux upp att de starka kvartalssiffrorna delvis kan hänvisas till att efterfrågan och därmed beställningar har tidigarelagts och Kepler påminner om att det är en cyklisk industri.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Canon köper ut Axis från börsen

Efter ökningen kommer Canon att påkalla tvångsinlösen gällande resterande aktier i Axis och bolaget kommer att ansöka om avnotering från Stockholmsbörsen. Överenskommelsen sker till ett pris om 363,75 kr per aktie och kommer efter att Canon vintern 2015 lade ett bud om 340 kr per aktie varefter Elliott tog en så kallad corner och blockerade Canon från att nå 90 procent av aktierna.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Rapportperiodens supervecka är här

På måndagen finns bland annat Arjo med på listan medan tisdagen innehåller rapporter från bland annat MTG, Sandvik, Saab och Swedbank. Onsdag 24 oktober rapporterar Lundin Mining, Nordea, Handelsbanken  och Boliden för att nämna några. Den 25 oktober är något av en supertorsdag med drygt 50 bolag som rapporterar.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Flera sänkta rekommendationer efter rapporten

Kepler Cheuvreux upprepar rekommendationen behåll men sänker riktkursen till 251 från 285 kr. DNB Markets är något mer optimistiska och rådet stannar vid köp. Däremot sänks riktkursen med 28 kr till 260 kr.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Volvo till köp från behåll. Riktkursen sänks till 160 från 180 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Svenskarna mer pessimistiska om bomarknaden

Andelen som tror på stigande priser de kommande tolv månaderna uppgår till 32 procent, ett fall från 46 procent samma period i fjol och 53 procent 2016. Andelen som tror på sjunkande priser ökar till 26 procent från 13 procent förra året och 8 procent under 2016. ”Vi får gå tillbaka ända till 2012 för att hitta en så liten andel som tror på stigande priser.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Två aktietips från Börsveckan

Efter Ambeas storköp av Aleris dubblas nästan omsättningen och även på lönsamhetsfronten finns en hel del att hämta på sikt, spår Börsveckan, som ger aktien rekommendationen köp. Köp rekommenderas även för Ad City Media. Enligt Börsveckans bedömning finns goda möjligheter för fortsatt tillväxt samtidigt som värderingen inte anses särskilt hög.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.