Nyteknik > Teknik

Thursday, 18 April, 12:38

Nyteknik - 13 apr 18 kl. 10:22

Nytt material kan göra mobilen kladdfriKladdiga och smutsiga mobilskärmar, bänkskivor och golv kan snart vara ett minne blott. Materialforskare vid University of Michigan har tagit fram en genomskinlig beläggning som ska kunna stöta bort de flesta kända vätskor från en yta..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
University, Michigan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, materialkan , göra, mobilen, kladdfri
DN - 18 jul 13 kl. 22:20

Nytt material kan torka mobilen

Nu är räddningen nära för den som tappat mobilen i sjön. Forskare vid Uppsala universitet har tagit fram ett helt nytt material som tar upp vatten bättre än något annat..

Resume - 04 sep 15 kl. 13:38

Facebook testar nytt annonsformat för mobilen

Facebook utvecklar ett helt nytt annonsformat för mobilen. En lite grupp annonsörer har fått chansen att testa..

GöteborgsPosten - 13 jan 17 kl. 10:31

Så enkelt lär du dig ett nytt språk med mobilen

Jämförelse: Aldrig har det varit lättare att lära sig ett nytt språk. Låt en språkapp bli din nya bästa kompis. Vi har guiden till de populäraste versionerna..

IDG - 01 feb 18 kl. 12:39

Nintendo släpper nytt Mario Kart till mobilen – och jobbar på ny Mario-film


Mario Kart Tour är under utveckling. Spelet dyker upp på en smartphone nära dig senast i början av 2019. Dessutom får vi snart en ny Mario-film, meddelar speljätten..

Dagensanalys.se - 14 sep 17 kl. 12:40

Den globala tillväxten för video i mobilen avstannar

Även om antalet visningar i mobilen planat ut har långa format; video som är längre än 20 minuter, fortsatt att växa oavsett typ av enhet och tar allt större del av de totala antalet visningar. Resultatet kommer från rapporten Global Video Index, för andra kvartalet 2017, som tagits fram av Ooyala. För att lyckas med annonsering i video handlar det mycket om att tänka på alla tre plattformar.

Dagens PS - 23 okt 17 kl. 10:48

Krönika: Mobilen död inom fem år

Och snart går datorn samma öde till mötes, menar DagensPS nye teknikkrönikör Johan Hagegård i en premiärkrönika och förklarar varför. Historisk sett har den tekniska utvecklingen skett med en exponentiell kurva, från cykler på runt hundra år per gång ned till 20-50 år på 1900-talet. Men bara de senaste 25 åren har vi haft flera stora, livsförändrande tekniska skiften.

Dagensanalys.se - 08 maj 17 kl. 10:01

Jämför inte viewability i mobilen med desktop

I takt med att mobilanvändningen ökar flyttar annonsörerna också dit, även om förflyttningen sker långsammare än användarbeteendet. På grund av detta kan man i branschen höra oroade röster som noterat att viewabilityvärdena sjunker som en följd av detta- det är känt sedan tidigare att mobilannonser ger lägre viewability än desktop. Men det mest oroande är att många drar den felaktiga slutsatsen att mobilannonser är mindre effektiva.

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 10:47

”Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?”

"Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?", frågar sig Jonna Elofsson Bjesse från Medveten Konsumtion idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Idag är det svårt att se ett samhälle utan teknik och internetuppkoppling.

HBL - 21 okt 13 kl. 14:56

Mobilen är en kreativ kompis

Nyckelbarnen med hemnyckeln hängande i ett snöre om halsen är typiska sjuttiotalssymboler. I dag är barn med en smartmobil i näven en minst lika vanlig syn. Mobilen, rätt använd, är en god följeslagare visar färsk forskning.

YLE - 06 mar 13 kl. 05:47

Mobilen fungerar dåligt i nya hus

Högre krav på energieffektivitet har gjort att nya hus nu är så täta att det är svårt för mobilsignalerna att tränga igenom. Då Anton von Martens för ett drygt år sedan flyttade in i ett nytt hus i Arabiastranden i Helsingfors märkte han ganska snabbt att det var något konstigt med telefonen. Människor skickade meddelanden och undrade varför samtalen gick direkt till svararen, berättar von Martens.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Facebook bekräftar: Utvecklar en egen röstassistent

Amazon, Apple, Google, Microsoft och Samsung har redan en. Nu meddelar Facebook att de är på gång med en egen röstassistent..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Åtgärd med störst potential för klimatet går före”

REPLIK. Det är lastbilarna över 16 ton som står för 99 procent av lastbilstransporterna. Därför är det deras omställning vi ska premiera och som ger den största klimatnyttan.

Nyteknik - 2 timmar sedan

”Ge svensk industri egna frekvenser för 5g”

DEBATT. Det är alltför riskabelt att låta telekomoperatörerna ensamma styra industrins möjligheter till digitalisering. Reservera en fjärdedel av 5g-frekvenserna så att industrin kan bygga egna 5g-nät, skriver företrädare för Teknikföretagen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nu provflygs uppdaterade Max 8-plan

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har genomfört slutgiltiga tester med 737 Max 8-plan efter en uppdatering av nödsystemet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Katastrof för Samsung – trasiga skärmar på vikbara Galaxy Fold

Samsung vikbara mobil får en tuff debut. Flera recensenter har råkat ut för märkliga problem med Galaxy Fold..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Forskare väckte liv i döda hjärnor

Forskare har lyckats återskapa vissa funktioner hos grishjärnor flera timmar efter grisarnas död. Fyndet, som anses banbrytande, ger hopp om att en dag kunna transplantera hjärnor..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Astronaut på väg mot rekord i rymden

Christina Koch är på väg att bli den kvinna som varit längst tid i rymden. Peggy Whitsom har det nuvarande rekordet, med 288 dagar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Trafikverket stäms på 836 miljoner

Ett italienskt bolag har stämt Trafikverket på 80 miljoner euro, motsvarande 836 miljoner kronor, i en domstol i Italien, rapporterar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Rapport: Så nära är biltillverkarna utsläppsmålet

Trots löften kring elektrifieringen går utveckling åt fel håll. Det är tydligt i analysfirman Jatos senaste siffror. De värsta utsläppsbovarna är Mercedes, Mazda och Volvo..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Yubicos Stina Ehrensvärd drömmer om en framtid utan lösenord

Bristande säkerhet är det största hotet mot internet, enligt det svenska snillebolaget Yubico. Och för att råda bot på problemet måste dagens lösenord dö, menar vd:n Stina Ehrensvärd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.