Realtid > Ekonomi

Friday, 19 April, 12:20

Realtid - 13 apr 18 kl. 07:00

Rättsläget klarnar för konsultbolagenPwC ser ut att ha lyckats med sin avsikt: klara ut rättsläget för kundskyddsklausuler. Chefsjurist Anna Maria Kjellström menar att den senaste domen är viktig för hela branschen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Anna Maria Kjellström

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättsläget, klarnarför , konsultbolagen
SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:25

Revisorer vill ha besked om hur rättsläget ser ut

Kommunens revisorer har gett kommunstyrelsen ett uppdrag:
Ta reda på hur rättsläget ser ut när det gäller utbetalningen av 23 miljoner kronor till Kosta köpmanshus. Frågan är om en ny lag om otillåtet statsstöd kan tillämpas när det gäller miljonutbetalningen. Den nya lagen säger att ett otillåtet statsstöd ska krävas tillbaks av den som betalat ut det.

SR - 26 nov 14 kl. 05:00

Så osäkert är rättsläget i fallet med ambulansföraren

På fredag kommer domen i det uppmärksammade fallet där en ambulansförare, efter 23 timmar bakom ratten, somnade och körde av vägen. Nu kan Ekot berätta om det osäkra rättsläget. Oavsett dom är det oklart om Västra Götalandsregionen överhuvudtaget kan dömas för arbetsmiljöbrott..

PrivataAffärer - 23 apr 15 kl. 08:11

Amorteringskravet läggs på is – rättsläget oklart

Finansinspektionen meddelade på torsdagsmorgonen att det inte blir något amorteringskrav från och med augusti. Eftersom rättsläget är oklart lägger man planerna på is....

SR - 18 jan 16 kl. 11:45

Rättsläget är oklart kring ensamkommande barn som är gifta

Under hösten har det kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än tidigare. Socialtjänsten ska bedöma om barnet ska separeras från sin make eller maka – men i flera kommuner tycker socialtjänsten att rättsläget är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 20:14

Kommunen gillar inte rättsläget

Försvarar tuffa beslut – men tycker att lagen och rättsläget blivit för hårt.

SVT - 28 nov 14 kl. 15:51

”Rättsläget är oklart”

Det blev varken en friande eller fällande dom i det så kallade ambulansmålet. – Jag tycker det är synd att tingsrätten inte prövade skuldfrågan. Det här är att betrakta som ett oklart rättsläge, säger Anna Middelman, chefsjurist på Arbetsmiljöverket..

YLE - 22 feb 17 kl. 05:00

Morgonkollen: Medellivslängden fortsätter att öka, människorättsläget i världen väcker oro

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Livslängden i industriländerna fortsätter att öka under de närmaste åren, och särskilt männen kommer att leva längre än tidigare, visar en ny studie. År 2030 väntas nyfödda pojkar i Finland leva fyra år och fyra månader längre än om de hade fötts år 2010.

YLE - 08 maj 13 kl. 15:48

"Myndigheternas syn på läget i Rwanda blåögd"

Bedömningen om hur tryggt det är i Rwanda för personer som är aktiva inom oppositionen varierar mellan de finländska myndigheterna och människorättsorganisationer som följer med den politiska utvecklingen i landet. Alphonsine Uwiseyimana från Rwanda skulle utvisas av polisen i Åbo förra veckan, men hon gömmer sig nu. På onsdagen blev det klart att hennes tioåriga dotter ska få stanna i Finland tills vidare trots att mamman fortsättningsvis ska utvisas.

YLE - 22 mar 17 kl. 11:04

Osäkert rättsläge på Åland i rattfyllerimål

Rättsläget på Åland när det gäller rattfyllerimål är nu mycket osäkert. Det som pågår kan beskrivas som något av en maktkamp vilken lag som ska gälla i dessa mål, den åländska lagstiftningen eller lagstiftningen i riket. Detta efter att Åbo hovrätt i en dom i januari underkände den åländska körkortslagens långa körförbud.

NSD - 18 dec 18 kl. 11:04

Oklart rättsläge för spåravgifter

Rättsläget är knepigt när det gäller spåravgifter..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 23 timmar sedan

”Aktiv förvaltning märks vid pressade marknader”

Den svenska fondbranschen kommer att konsolideras. Det spår Lannebo Fonders vd Martin Öqvist. – Jag tror att nya regelverk och mindre antal PPM-fonder kommer att driva på konsolideringen..

Realtid - 23 timmar sedan

Kursrekord på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen slog nytt kursrekord på torsdagen när det breda indexet omxspi gick över den tidigare toppnivån..

Realtid - 23 timmar sedan

Formsvacka för Europas tillväxt

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 51,3 i april, jämfört med 51,6 föregående månad..

Realtid - Igår: 12:01

Statliga insättningsgarantin skapar ockersöt räntemarginal 

Den finaste arbetsfria intäkten man kan ha sägs vara apanage. Den näst finaste är arbitrage. Den tredje finaste verkar vara att nyttja den statliga insättningsgarantin.

Realtid - Igår: 11:38

Combigene lägger bud på Panion

Life science-bolaget Combigene har lagt ett bud på konkurrenten Panion. Budet värderar Spotlight-noterade Panion till 16,7 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 11:13

Expert: Problemen inte över för Oscar Properties

Även om den viktiga förlängningen av Oscar Properties obligationslån ser ut att gå igenom är problemen knappast över för bostadsutvecklaren, enligt Danske Banks kreditanalytiker Louis Landeman..

Realtid - Igår: 08:49

"Fler kunder får upp ögonen för Skandia"

UPPDATERAD Skandiabanken vänder till rörelsevinst under det första kvartalet då banken vann betydande marknadsandelar inom bolån och ökade volymerna även inom sparande..

Realtid - Igår: 08:58

”Lång och svår resa mot högre ränta”

Det kommer att dröja innan räntan ligger på historiskt sett normal nivå. Det skriver Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson i en analys..

Realtid - Igår: 08:54

Deutsche och Danskes fusionssamtal sätter press på Tysklands finansminister

Tysklands finansminister Olaf Scholz sitter i en rävsax. Om affären kollapsar ses han som en förlorare och om affären går igenom får han skulden för alla förlorade jobb..

Realtid - Igår: 08:55

Kinas ekonomi slår förväntningarna

Kinas ekonomi ser ut att återhämta sig efter en svag avslutning på fjolåret.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.