Realtid > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 14:21

Liknande nyheter

Taggar: Rättsläget, klarnarför , konsultbolagen
SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:25

Revisorer vill ha besked om hur rättsläget ser ut

Kommunens revisorer har gett kommunstyrelsen ett uppdrag:
Ta reda på hur rättsläget ser ut när det gäller utbetalningen av 23 miljoner kronor till Kosta köpmanshus. Frågan är om en ny lag om otillåtet statsstöd kan tillämpas när det gäller miljonutbetalningen. Den nya lagen säger att ett otillåtet statsstöd ska krävas tillbaks av den som betalat ut det.

SR - 26 nov 14 kl. 05:00

Så osäkert är rättsläget i fallet med ambulansföraren

På fredag kommer domen i det uppmärksammade fallet där en ambulansförare, efter 23 timmar bakom ratten, somnade och körde av vägen. Nu kan Ekot berätta om det osäkra rättsläget. Oavsett dom är det oklart om Västra Götalandsregionen överhuvudtaget kan dömas för arbetsmiljöbrott..

PrivataAffärer - 23 apr 15 kl. 08:11

Amorteringskravet läggs på is – rättsläget oklart

Finansinspektionen meddelade på torsdagsmorgonen att det inte blir något amorteringskrav från och med augusti. Eftersom rättsläget är oklart lägger man planerna på is....

SR - 18 jan 16 kl. 11:45

Rättsläget är oklart kring ensamkommande barn som är gifta

Under hösten har det kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än tidigare. Socialtjänsten ska bedöma om barnet ska separeras från sin make eller maka – men i flera kommuner tycker socialtjänsten att rättsläget är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 20:14

Kommunen gillar inte rättsläget

Försvarar tuffa beslut – men tycker att lagen och rättsläget blivit för hårt.

SVT - 28 nov 14 kl. 15:51

”Rättsläget är oklart”

Det blev varken en friande eller fällande dom i det så kallade ambulansmålet. – Jag tycker det är synd att tingsrätten inte prövade skuldfrågan. Det här är att betrakta som ett oklart rättsläge, säger Anna Middelman, chefsjurist på Arbetsmiljöverket..

YLE - 22 feb 17 kl. 05:00

Morgonkollen: Medellivslängden fortsätter att öka, människorättsläget i världen väcker oro

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Livslängden i industriländerna fortsätter att öka under de närmaste åren, och särskilt männen kommer att leva längre än tidigare, visar en ny studie. År 2030 väntas nyfödda pojkar i Finland leva fyra år och fyra månader längre än om de hade fötts år 2010.

YLE - 08 maj 13 kl. 15:48

"Myndigheternas syn på läget i Rwanda blåögd"

Bedömningen om hur tryggt det är i Rwanda för personer som är aktiva inom oppositionen varierar mellan de finländska myndigheterna och människorättsorganisationer som följer med den politiska utvecklingen i landet. Alphonsine Uwiseyimana från Rwanda skulle utvisas av polisen i Åbo förra veckan, men hon gömmer sig nu. På onsdagen blev det klart att hennes tioåriga dotter ska få stanna i Finland tills vidare trots att mamman fortsättningsvis ska utvisas.

YLE - 22 mar 17 kl. 11:04

Osäkert rättsläge på Åland i rattfyllerimål

Rättsläget på Åland när det gäller rattfyllerimål är nu mycket osäkert. Det som pågår kan beskrivas som något av en maktkamp vilken lag som ska gälla i dessa mål, den åländska lagstiftningen eller lagstiftningen i riket. Detta efter att Åbo hovrätt i en dom i januari underkände den åländska körkortslagens långa körförbud.

DN - 18 feb 14 kl. 15:07

”Rättsläget osäkert för spädbarnsföräldrar”

Spädbarn vi har granskat som fått diagnosen shaken baby syndrome är inte en skrikig grupp som är enerverande för föräldrarna, tvärtom vårdas de mycket ömt. De är sannolikt skörare än vad läkare trott. Vi vill ha en stärkt rättsprocess för spädbarnsföräldrar.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 3 timmar sedan

Sara Mazur ersätter Sara Öhrvall i Investors styrelse

Ericssons tidigare forskningschef Sara Mazur föreslås som ny styrelseledamot i Investor istället för Sara Öhrvall som går till ett nytt operativt uppdrag..

Realtid - 2 timmar sedan

Kraftigt vinstlyft i Fabege

Ökade hyresintäkter, rekordhög avkastning på projekt och ett förvaltningsresultat som steg med 27 procent. Det visar fastighetsbolagets delårsrapport..

Realtid - 4 timmar sedan

Joakim Rubin från Zeres Capital blir partner på EQT

EQT teamar upp med Zeres Capital. Kombinationen av ett PE-mindset och betydande erfarenhet från publika sektorn ska ta EQT-modellen till börsen. .

Realtid - 5 timmar sedan

Industrivärden säljer aktier i SSAB för 3 miljarder

Industrivärden realiserar en del av värdeökningen efter aktivt ägande i SSAB, men kvarstår som röstmässigt största ägare i bolaget..

Realtid - 4 timmar sedan

Collectors intäkter och investeringar ökar

Den Göteborgsbaserade nischbanken Collector ökade sina intäkter med 17 procent till 511 miljoner kronor under första kvartalet, visar delårsrapporten. Men resultatet tyngs av investeringar..

Realtid - 6 timmar sedan

Starka siffror från Swedbank

Intäkterna ökade med 1 procent och räntenettot med 5 procent under första kvartalet i år, visar delårsrapporten. "Vår starka finansiella ställning ger oss de förutsättningar vi behöver för att leverera på våra ambitiösa planer de närmaste två åren”, kommenterar Swedbanks vd Birgitte Bonnesen..

Realtid - 6 timmar sedan

Storbankerna säljer UC till finska Asiakastieto

De fyra svenska storbankerna Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB säljer kreditupplysningsbolaget UC. Köpare är det finska kreditinformationsbolaget Asiakastieto..

Realtid - 7 timmar sedan

Den infekterade striden mellan Remium och FI

Sanktionsavgiften från Finansinspektionen har överklagats och just nu pågår en rättsprocess i Förvaltningsrätten med en rad skriftväxlingar mellan de oeniga parterna..

Realtid - 21 timmar sedan

Ratos dotterbolag säljer bostadsutvecklingsdel

Ratos dotterbolag Hent säljer sin bostadsutvecklingsverksamhet, Hent Eiendomsinvest, till Fredensborg Bolig. Försäljningen innebär en reavinst på cirka 85 miljoner norska kronor..

Realtid - 23 timmar sedan

FI kan stoppa Nordeas flytt

För att Finansinspektionen ska godkänna Nordeas flytt av huvudkontoret från Sverige till Finland krävs det att ECB sätter samma kapitalkrav som banken har i dagsläget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.