Realtid > Ekonomi

Sunday, 23 September, 06:12

Realtid - 13 apr 18 kl. 07:00

Rättsläget klarnar för konsultbolagenPwC ser ut att ha lyckats med sin avsikt: klara ut rättsläget för kundskyddsklausuler. Chefsjurist Anna Maria Kjellström menar att den senaste domen är viktig för hela branschen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Anna Maria Kjellström

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättsläget, klarnarför , konsultbolagen
SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:25

Revisorer vill ha besked om hur rättsläget ser ut

Kommunens revisorer har gett kommunstyrelsen ett uppdrag:
Ta reda på hur rättsläget ser ut när det gäller utbetalningen av 23 miljoner kronor till Kosta köpmanshus. Frågan är om en ny lag om otillåtet statsstöd kan tillämpas när det gäller miljonutbetalningen. Den nya lagen säger att ett otillåtet statsstöd ska krävas tillbaks av den som betalat ut det.

SR - 26 nov 14 kl. 05:00

Så osäkert är rättsläget i fallet med ambulansföraren

På fredag kommer domen i det uppmärksammade fallet där en ambulansförare, efter 23 timmar bakom ratten, somnade och körde av vägen. Nu kan Ekot berätta om det osäkra rättsläget. Oavsett dom är det oklart om Västra Götalandsregionen överhuvudtaget kan dömas för arbetsmiljöbrott..

PrivataAffärer - 23 apr 15 kl. 08:11

Amorteringskravet läggs på is – rättsläget oklart

Finansinspektionen meddelade på torsdagsmorgonen att det inte blir något amorteringskrav från och med augusti. Eftersom rättsläget är oklart lägger man planerna på is....

SR - 18 jan 16 kl. 11:45

Rättsläget är oklart kring ensamkommande barn som är gifta

Under hösten har det kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än tidigare. Socialtjänsten ska bedöma om barnet ska separeras från sin make eller maka – men i flera kommuner tycker socialtjänsten att rättsläget är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 20:14

Kommunen gillar inte rättsläget

Försvarar tuffa beslut – men tycker att lagen och rättsläget blivit för hårt.

SVT - 28 nov 14 kl. 15:51

”Rättsläget är oklart”

Det blev varken en friande eller fällande dom i det så kallade ambulansmålet. – Jag tycker det är synd att tingsrätten inte prövade skuldfrågan. Det här är att betrakta som ett oklart rättsläge, säger Anna Middelman, chefsjurist på Arbetsmiljöverket..

YLE - 22 feb 17 kl. 05:00

Morgonkollen: Medellivslängden fortsätter att öka, människorättsläget i världen väcker oro

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Livslängden i industriländerna fortsätter att öka under de närmaste åren, och särskilt männen kommer att leva längre än tidigare, visar en ny studie. År 2030 väntas nyfödda pojkar i Finland leva fyra år och fyra månader längre än om de hade fötts år 2010.

YLE - 08 maj 13 kl. 15:48

"Myndigheternas syn på läget i Rwanda blåögd"

Bedömningen om hur tryggt det är i Rwanda för personer som är aktiva inom oppositionen varierar mellan de finländska myndigheterna och människorättsorganisationer som följer med den politiska utvecklingen i landet. Alphonsine Uwiseyimana från Rwanda skulle utvisas av polisen i Åbo förra veckan, men hon gömmer sig nu. På onsdagen blev det klart att hennes tioåriga dotter ska få stanna i Finland tills vidare trots att mamman fortsättningsvis ska utvisas.

YLE - 22 mar 17 kl. 11:04

Osäkert rättsläge på Åland i rattfyllerimål

Rättsläget på Åland när det gäller rattfyllerimål är nu mycket osäkert. Det som pågår kan beskrivas som något av en maktkamp vilken lag som ska gälla i dessa mål, den åländska lagstiftningen eller lagstiftningen i riket. Detta efter att Åbo hovrätt i en dom i januari underkände den åländska körkortslagens långa körförbud.

DN - 18 feb 14 kl. 15:07

”Rättsläget osäkert för spädbarnsföräldrar”

Spädbarn vi har granskat som fått diagnosen shaken baby syndrome är inte en skrikig grupp som är enerverande för föräldrarna, tvärtom vårdas de mycket ömt. De är sannolikt skörare än vad läkare trott. Vi vill ha en stärkt rättsprocess för spädbarnsföräldrar.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 minuter sedan

"Jag är en av Sveriges mest erfarna analytiker"

Peter Malmqvist är "söderkisen" som blev revisor, finansanalytiker och journalist. Nu är han ny chef för Aktiespararnas Analysguiden och älskar det han gör – men ångrar att han nobbade ett förvaltarjobb på 90-talet..

Realtid - Igår: 16:01

Nya nyckeltal i Heba

Fastighetsbolaget Heba uppdaterar sina riktmärken för de finansiella nyckeltalen som sätter mål för bolagets belåningsgrad och soliditet..

Realtid - Igår: 15:54

”Märkligt av åklagaren”

Johan Ulanders försvar vidhåller att de kompletteringarna som försvaret har begärt är avgörande i frågan om åtal ska väckas eller ej..

Realtid - Igår: 14:32

Swedbank i samarbete med AI-bolag

Swedbank partnar upp med Asteria som erbjuder AI-baserade bank- och bokföringstjänster för mindre företag..

Realtid - Igår: 14:35

Tunga finansnamn i styrelsen för SSFC

Alectas vd Magnus Billing har utsetts till ordförande i en ny rådgivande styrelse för Stockholm Sustainable Finance Centre (SSFC). I styrelsen sitter ledamöter som är chefer på banker, riskkapitalbolag och pensionsfonder, samt experter på ansvarsfulla och hållbara investeringar..

Realtid - Igår: 13:51

De blev Årets framtidsbyrå 2018

Nu står det klart vilken revisionsbyrå det är som vunnit utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2018. Vinnaren sållades fram i en tävling arrangerad av branschorganisationen FAR där fem byråer till slut gjorde upp om titeln..

Realtid - Igår: 12:16

Remiums corpteam till Eminova: "En väldigt bra match"

FI drog in analyshuset Remiums tillstånd. Bolaget avvecklades och dess coprfinance-kvartett sökte nya utmaningar. Nu driver de ett nytt emissionsbolag inom Eminova-koncernen.

Realtid - Igår: 10:19

Paypals Izettle-köp ska granskas: "Påverkar inte affären"

Den brittiska konkurrensmyndigheten vill utreda Paypals Izettle-förvärv. Affären kan försämra konkurrensen, menar myndigheten. "Det påverkar inte transaktionen", säger Izettles kommunikationschef Tom Turula till Realtid.

Realtid - Igår: 12:02

Riskkapitalbolagen går från sprint till maraton

Riskkapitalbolagen blir långa och går från sprint till maraton. De behåller bolagen längre, tar färre risker och sänker också kraven på avkastning. Flera långa fonder startas nu av de stora aktörerna på kapitalmarknaden.

Realtid - Igår: 10:50

Cannabisbolag noteras på Spotlight

Det danska bolaget Stenocare noteras på Spotlight stock market. Det blir det första bolaget inom medicinsk cannabis som noteras i Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.