Realtid > Ekonomi

Friday, 20 July, 12:40

Liknande nyheter

Taggar: Rättsläget, klarnarför , konsultbolagen
SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:25

Revisorer vill ha besked om hur rättsläget ser ut

Kommunens revisorer har gett kommunstyrelsen ett uppdrag:
Ta reda på hur rättsläget ser ut när det gäller utbetalningen av 23 miljoner kronor till Kosta köpmanshus. Frågan är om en ny lag om otillåtet statsstöd kan tillämpas när det gäller miljonutbetalningen. Den nya lagen säger att ett otillåtet statsstöd ska krävas tillbaks av den som betalat ut det.

SR - 26 nov 14 kl. 05:00

Så osäkert är rättsläget i fallet med ambulansföraren

På fredag kommer domen i det uppmärksammade fallet där en ambulansförare, efter 23 timmar bakom ratten, somnade och körde av vägen. Nu kan Ekot berätta om det osäkra rättsläget. Oavsett dom är det oklart om Västra Götalandsregionen överhuvudtaget kan dömas för arbetsmiljöbrott..

PrivataAffärer - 23 apr 15 kl. 08:11

Amorteringskravet läggs på is – rättsläget oklart

Finansinspektionen meddelade på torsdagsmorgonen att det inte blir något amorteringskrav från och med augusti. Eftersom rättsläget är oklart lägger man planerna på is....

SR - 18 jan 16 kl. 11:45

Rättsläget är oklart kring ensamkommande barn som är gifta

Under hösten har det kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än tidigare. Socialtjänsten ska bedöma om barnet ska separeras från sin make eller maka – men i flera kommuner tycker socialtjänsten att rättsläget är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 20:14

Kommunen gillar inte rättsläget

Försvarar tuffa beslut – men tycker att lagen och rättsläget blivit för hårt.

SVT - 28 nov 14 kl. 15:51

”Rättsläget är oklart”

Det blev varken en friande eller fällande dom i det så kallade ambulansmålet. – Jag tycker det är synd att tingsrätten inte prövade skuldfrågan. Det här är att betrakta som ett oklart rättsläge, säger Anna Middelman, chefsjurist på Arbetsmiljöverket..

YLE - 22 feb 17 kl. 05:00

Morgonkollen: Medellivslängden fortsätter att öka, människorättsläget i världen väcker oro

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Livslängden i industriländerna fortsätter att öka under de närmaste åren, och särskilt männen kommer att leva längre än tidigare, visar en ny studie. År 2030 väntas nyfödda pojkar i Finland leva fyra år och fyra månader längre än om de hade fötts år 2010.

YLE - 08 maj 13 kl. 15:48

"Myndigheternas syn på läget i Rwanda blåögd"

Bedömningen om hur tryggt det är i Rwanda för personer som är aktiva inom oppositionen varierar mellan de finländska myndigheterna och människorättsorganisationer som följer med den politiska utvecklingen i landet. Alphonsine Uwiseyimana från Rwanda skulle utvisas av polisen i Åbo förra veckan, men hon gömmer sig nu. På onsdagen blev det klart att hennes tioåriga dotter ska få stanna i Finland tills vidare trots att mamman fortsättningsvis ska utvisas.

YLE - 22 mar 17 kl. 11:04

Osäkert rättsläge på Åland i rattfyllerimål

Rättsläget på Åland när det gäller rattfyllerimål är nu mycket osäkert. Det som pågår kan beskrivas som något av en maktkamp vilken lag som ska gälla i dessa mål, den åländska lagstiftningen eller lagstiftningen i riket. Detta efter att Åbo hovrätt i en dom i januari underkände den åländska körkortslagens långa körförbud.

DN - 18 feb 14 kl. 15:07

”Rättsläget osäkert för spädbarnsföräldrar”

Spädbarn vi har granskat som fått diagnosen shaken baby syndrome är inte en skrikig grupp som är enerverande för föräldrarna, tvärtom vårdas de mycket ömt. De är sannolikt skörare än vad läkare trott. Vi vill ha en stärkt rättsprocess för spädbarnsföräldrar.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Bra halvår för Ålandsbanken

Ålandsbanken resulat för halvåret hamnade på ett rörelseresultat på nästan 15 miljoner euro. Det är drygt 20 procent bättre än samma period föregånde år, vilket framgår av bankens halvårsrapport 2018. Banken har under första halvåret 2018 ökat sin Private-banking kundstock, men på grund av oron på den svenska bolånemarknaden har banken varit mer återhållsam med sin utlåning..

Realtid - 2 timmar sedan

SSAB säljer verksamhet i Ryssland

SSAB säljer den ryska verksamheten i Ruukki Constructions till Salavatneftemash..

Realtid - 4 timmar sedan

Telia köper hela Bonnier Broadcasting för 9,2 miljarder kronor

Nu står det klart att Telia köper hela Bonnier Broadcasting, med varumärkena TV4, C More och finländska MTV, av Bonnier AB för 9,2 miljarder kronor..

Realtid - 5 timmar sedan

Fylgia säkrar sitt fullservice-erbjudande

Under våren och försommaren har Fylgia fått sammanlagt nio nya delägare varav fem kvinnor. Byråns kapacitet är nu återställd efter vårens avhopp..

Realtid - 19 timmar sedan

Probis CFO avgår

Probi meddelar i ett pressmeddelande, att deras CFO Jörn Andreas lämnar sin tjänst på bolaget och flytta tillbaka till Tyskland..

Realtid - 20 timmar sedan

Kabe köper del av Brittiska Coachman

Husvagns- och husbilskoncernen Kabe köper 21,5 procent av aktierna i engelska husvagnsproducenten Coachman för 3 miljoner pund..

Realtid - 21 timmar sedan

Fina resultat från Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar Bank hade per halvårsskiftet, ett rörelseresultat som hamnade 20 procent bättre än resultatet från samma period föregående år, 888 (737) miljoner kronor. Ökningen av rörelseresultat förklaras av att banken haft ett ökat räntenetto under halvåret..

Realtid - Igår: 11:58

Företagssegmentet driver tillväxten i Collector

Företagssegmentet är totalt sett mer lönsamt än retail-segmentet hos Collector. Men den digitala banken ska nu satsa på att knyta privatkunderna närmare till sig..

Realtid - 23 timmar sedan

Svagt halvår för Skandiabanken

Idag, torsdag, publicerade Skandiabanken sin halvårsrapport. Rörelseresultatet för banken hamnade -55 procent lägre jämfört med samma period föregående år, 65 miljoner kronor (119)..

Realtid - Igår: 09:48

Nordea Asset Management investerar i Madrague

Nordea Asset Management köper 40 procent av Stockholmsbaserade hedgefondförvaltaren Madrague Capital Partners. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.