DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 03:51

DI - 13 apr 18 kl. 07:04

Di-Barometern: Skatterna som näringslivet helst vill sänkaSänk marginalskatterna och arbetsgivaravgifterna. Den uppmaningen riktar näringslivet till svenska politiker inför nästa mandatperiod i den senaste Di-Barometern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
barometern, Di-Barometern

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di-Barometern, Skatternasom , näringslivet, helstvill , sänka
Barometern - 07 aug 14 kl. 08:09

Näringslivet positivt till festen

I tisdagens Barometern kunde man läsa att notan för stadsfesten är 2,1 miljoner kronor. Skattebetalarna står för en del av det och näringslivet för ytterligare än. De sistnämnda är några av kalasets vinnare.

Barometern - 22 sep 14 kl. 12:22

Liljevall väljer näringslivet

Det blir ingen kommunpolitik för Désirée Liljevall efter riksdagen. Den nyvalda socialdemokraten väljer i stället att gå till näringslivet. – Jag ska jobba med PA, public affairs, säger hon när Barometern når henne efter ett möte hos landshövdingen på måndagsförmiddagen.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 19 mar 17 kl. 22:21

Näringslivet kluvet till SD-samarbete

Näringslivet är splittrat i frågan om en Moderatledd regering som söker stöd hos Sverigedemokraterna, skriver Dagens industri. Närmare 2 000 toppchefer i näringslivet har deltagit i undersökningen som genomförts av Ipsos.(TT).

Barometern - 20 jan 16 kl. 17:30

Studenter kan kartlägga ohälsa inom näringslivet

Ohälsan inom det lokala näringslivet ökar och särskilt illa är det för kvinnorna..

Barometern - 02 feb 16 kl. 09:23

Högre löner i näringslivet

Lönerna i näringslivet steg med 2,2 procent under fjolårets första elva månader jämfört med samma period året före, enligt konjunkturlönestatistik bearbetad av Medlingsinstitutet. För november blev det ett lyft med 2,3 procent jämfört med samma månad 2014.(TT).

Barometern - 05 apr 16 kl. 10:24

Stort fokus på näringslivet i kommunen

Under fullmäktiges sammanträde var det stort fokus på näringslivet i kommunen. Mest debatt blev det kring medborgarförslaget om en lättåtkomlig brygga för funktionshindrade..

Barometern - 26 maj 16 kl. 09:56

Fortsatt prispress i näringslivet

Trycker nedåt på priserna är fortsatt intakt i näringslivet. Därmed syns inga signaler på inflation. Mellan mars och april sjönk producentpriserna med 0,9 procent.

Barometern - 03 sep 16 kl. 06:59

Näringslivet ska lyfta: "Är viktigt att lyssna"

Från bottennivå till världsklass – så ska näringslivet i Oskarshamn förändras om kommunledningens planer går i lås..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Bryggeribröder redo för nästa steg

Kvarnagårdens Bryggeri har gått från dröm till hobby till ett vinstdrivande företag. Nu gör sig bröderna bakom bolaget redo att skala upp..

DI - 6 timmar sedan

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen fluga

När surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..

DI - 8 timmar sedan

"Diktator i styrelsen" – här bostadsrättsägarnas värsta huvudvärk

Stopp i avloppet, fel temperatur på elementet eller dålig ventilation är några av de vanligaste felanmälningarna bostadsrättsägare gör till fastighetsförvaltaren enligt ny statistik från Sveriges bostadsrättscentrum. Men ibland är ärenden knepigare än så. Vad gör man till exempel åt en diktatorisk styrelseordförande eller en löpande katt?

DI - 8 timmar sedan

Xi på Afrikaturné – lägger grunden för ny sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal där presidenten är på besök för att skriva under flera handelsavtal. Visiten utgör inledningen på en längre Afrikaturné – i en tid då afrikanska länder översköljs med billiga kinesiska lån i utbyte mot mineraler och byggkontrakt..

DI - 8 timmar sedan

Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder – att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan. .

DI - 9 timmar sedan

Glasklart efter finanskrisen – två starka år i rad för överlevaren Skruf

Skruv. Skrufs Glasbruk stod på ruinens brant under finanskrisen, men klarade sig. Nu har det lilla glasbruket precis gjort sina två starkaste år hittills och finns med i hemliga planer när Nationalmuseum slår upp portarna igen efter tre års renovering.

DI - 9 timmar sedan

Fika som på film i Härjedalen

Filmfantasten Pär-Anton Ångman har tillbringat tio år med att bygga upp en filmisk värld i Sveg i Härjedalen. Här fikar gästerna på en westernsaloon, i en fängelsecell eller med mardrömsfiguren Freddie Krueger hängande över axeln..

DI - 10 timmar sedan

Vinsttapp för den folkkära stjärnan

Lars Winnerbäcks bolag Novemberregn saktar ned och omsättningen såväl som resultatet har minskat. Artisten nöjer sig med att plocka ut 570.000 kronor i utdelningen 2017, jämfört med de 1,2 miljoner han tog ut året innan..

DI - 11 timmar sedan

Ministern: Då är brexitavtalet i hamn

Storbritannien och EU är ännu inte överens om termerna för britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa Mays senaste förslag sågades av EU:s förhandlare – trots det menar brexitministern Dominic Raab att ett avtal kan nås redan i oktober, enligt BBC..

DI - 12 timmar sedan

Karriärcoachen: "Det handlar om känslan att man gör ett bra jobb"

Sommaren till är det sällsynt många som grunnar på ett karriärbyte. "Det är vanligt att folk kommer tillbaka och säger upp sig efter semestern", säger rekryteringskonsulten Hannah Plogell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.