DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 14:17

DI - 13 apr 18 kl. 07:04

Di-Barometern: Skatterna som näringslivet helst vill sänkaSänk marginalskatterna och arbetsgivaravgifterna. Den uppmaningen riktar näringslivet till svenska politiker inför nästa mandatperiod i den senaste Di-Barometern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
barometern, Di-Barometern

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di-Barometern, Skatternasom , näringslivet, helstvill , sänka
Barometern - 07 aug 14 kl. 08:09

Näringslivet positivt till festen

I tisdagens Barometern kunde man läsa att notan för stadsfesten är 2,1 miljoner kronor. Skattebetalarna står för en del av det och näringslivet för ytterligare än. De sistnämnda är några av kalasets vinnare.

Barometern - 22 sep 14 kl. 12:22

Liljevall väljer näringslivet

Det blir ingen kommunpolitik för Désirée Liljevall efter riksdagen. Den nyvalda socialdemokraten väljer i stället att gå till näringslivet. – Jag ska jobba med PA, public affairs, säger hon när Barometern når henne efter ett möte hos landshövdingen på måndagsförmiddagen.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 19 mar 17 kl. 22:21

Näringslivet kluvet till SD-samarbete

Näringslivet är splittrat i frågan om en Moderatledd regering som söker stöd hos Sverigedemokraterna, skriver Dagens industri. Närmare 2 000 toppchefer i näringslivet har deltagit i undersökningen som genomförts av Ipsos.(TT).

Barometern - 20 jan 16 kl. 17:30

Studenter kan kartlägga ohälsa inom näringslivet

Ohälsan inom det lokala näringslivet ökar och särskilt illa är det för kvinnorna..

Barometern - 02 feb 16 kl. 09:23

Högre löner i näringslivet

Lönerna i näringslivet steg med 2,2 procent under fjolårets första elva månader jämfört med samma period året före, enligt konjunkturlönestatistik bearbetad av Medlingsinstitutet. För november blev det ett lyft med 2,3 procent jämfört med samma månad 2014.(TT).

Barometern - 05 apr 16 kl. 10:24

Stort fokus på näringslivet i kommunen

Under fullmäktiges sammanträde var det stort fokus på näringslivet i kommunen. Mest debatt blev det kring medborgarförslaget om en lättåtkomlig brygga för funktionshindrade..

Barometern - 26 maj 16 kl. 09:56

Fortsatt prispress i näringslivet

Trycker nedåt på priserna är fortsatt intakt i näringslivet. Därmed syns inga signaler på inflation. Mellan mars och april sjönk producentpriserna med 0,9 procent.

Barometern - 03 sep 16 kl. 06:59

Näringslivet ska lyfta: "Är viktigt att lyssna"

Från bottennivå till världsklass – så ska näringslivet i Oskarshamn förändras om kommunledningens planer går i lås..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

SAS utökar sin flotta med tre A321 Long Range

SAS utökar sin flotta och leasar tre A321 Long Range-plan, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien

Den spanska storbanken Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien som en konsekvens av förändrat kundbeteende. Totalt drabbas 1.270 anställda.

DI - 30 minuter sedan

”Ett säkert kort” – branscherna som snabbast maxar vinsten

Är du akademiker inom ett bristyrke? I så fall kan du se fram emot rejält klirr i kassan om du startar eget. Här är branscherna där småföretagare lättast gör vinst – och de som har svårast att visa svarta siffror.

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Pareto tar upp bevakningen av Dometic

Pareto Securities meddelar att man tar upp bevakningen av Dometic, medan Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Epiroc..

DI - 30 minuter sedan

Deras trimning av motorer accelererar

ÖREBRO. Allt började med trimning av Saab-motorer. I dag är Maptun ett växande bolag på fyra ben med kunder över hela världen.

DI - 30 minuter sedan

Sämre detaljhandelsförsäljning i USA förra veckan

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 0,7 procent vecka 3, som avslutades den 19 januari, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 1,3 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Essity-konkurrentens resultat svagare än väntat

Den amerikanska konsumentvarugruppen Kimberly-Clark, som bland annat konkurrerar med Essity, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:60 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 30 minuter sedan

FC: Varmt och snöfritt väder bidrog till Castellums kvartalsresultat

Fastighetsbolaget Castellum hade en viss positiv vädereffekt på kostnadssidan under det fjärde kvartalet 2018 jämfört med under ett normalår..

DI - 1 timme sedan

EU säger blankt nej till att omförhandla brexitavtalet

EU är inte redo att omförhandla utträdesavtalet med Storbritannien. EU och Irland har ett ansvar att skydda den inre marknaden och tullunionen..

DI - 1 timme sedan

H&M "rycker ut" ut och ger rabatt till federalt anställda amerikaner

Den rekordlånga nedstängningen av amerikanska statsapparaten har gjort att hundratusentals amerikaner står utan lön. Nu rycker H&M ut och erbjuder rabatt som plåster på såren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.