DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:06

DI - 13 apr 18 kl. 07:04

Di-Barometern: Skatterna som näringslivet helst vill sänkaSänk marginalskatterna och arbetsgivaravgifterna. Den uppmaningen riktar näringslivet till svenska politiker inför nästa mandatperiod i den senaste Di-Barometern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
barometern, Di-Barometern

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di-Barometern, Skatternasom , näringslivet, helstvill , sänka
Barometern - 07 aug 14 kl. 08:09

Näringslivet positivt till festen

I tisdagens Barometern kunde man läsa att notan för stadsfesten är 2,1 miljoner kronor. Skattebetalarna står för en del av det och näringslivet för ytterligare än. De sistnämnda är några av kalasets vinnare.

Barometern - 22 sep 14 kl. 12:22

Liljevall väljer näringslivet

Det blir ingen kommunpolitik för Désirée Liljevall efter riksdagen. Den nyvalda socialdemokraten väljer i stället att gå till näringslivet. – Jag ska jobba med PA, public affairs, säger hon när Barometern når henne efter ett möte hos landshövdingen på måndagsförmiddagen.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:23

Näringslivet respekterade pressens frihet

Ägdes Svenska Dagbladet någonsin av Svenskt Näringslivs föregångare, Svenska Arbetsgivareföreningen SAF? I går skrev vi det i en text om hur LO flyttar fram sina positioner på nätet. Påståendet om SvD var inte helt korrekt.

Barometern - 19 mar 17 kl. 22:21

Näringslivet kluvet till SD-samarbete

Näringslivet är splittrat i frågan om en Moderatledd regering som söker stöd hos Sverigedemokraterna, skriver Dagens industri. Närmare 2 000 toppchefer i näringslivet har deltagit i undersökningen som genomförts av Ipsos.(TT).

Barometern - 20 jan 16 kl. 17:30

Studenter kan kartlägga ohälsa inom näringslivet

Ohälsan inom det lokala näringslivet ökar och särskilt illa är det för kvinnorna..

Barometern - 02 feb 16 kl. 09:23

Högre löner i näringslivet

Lönerna i näringslivet steg med 2,2 procent under fjolårets första elva månader jämfört med samma period året före, enligt konjunkturlönestatistik bearbetad av Medlingsinstitutet. För november blev det ett lyft med 2,3 procent jämfört med samma månad 2014.(TT).

Barometern - 05 apr 16 kl. 10:24

Stort fokus på näringslivet i kommunen

Under fullmäktiges sammanträde var det stort fokus på näringslivet i kommunen. Mest debatt blev det kring medborgarförslaget om en lättåtkomlig brygga för funktionshindrade..

Barometern - 26 maj 16 kl. 09:56

Fortsatt prispress i näringslivet

Trycker nedåt på priserna är fortsatt intakt i näringslivet. Därmed syns inga signaler på inflation. Mellan mars och april sjönk producentpriserna med 0,9 procent.

Barometern - 03 sep 16 kl. 06:59

Näringslivet ska lyfta: "Är viktigt att lyssna"

Från bottennivå till världsklass – så ska näringslivet i Oskarshamn förändras om kommunledningens planer går i lås..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinst

DEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges största fastighetsfamiljer

I ett tjugotal familjeägda bolag som äger fastigheter för ett taxeringsvärde på minst 500 miljoner kronor har ett eller flera generationsskiften redan skett. .

DI - 1 timme sedan

Stark rapport från Elektakonkurrenten

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:15 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Biljätten över förväntan

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:43 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna: Energibolag blnd vinnare

New York-börsernas svängde mellan upp- och nedgångar i onsdagshandeln men stängde till slut med en blandad utveckling. Investerare reflekterade över konsekvenserna av ökade obligationsräntor och flera rapporter som var till besvikelse. Dollarn fortsatte sitt rally och ökade till den högsta nivån på tre månader.

DI - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat för amerikanska telejätten

Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 2 timmar sedan

Bilveteranen ser skifte: ”En väldigt stor revolution"

En stor del av maktpositionerna i bilindustrin kommer att domineras av kineser.  Det tror Bo Andersson, en av Sveriges mest erfarna företagsledare inom bilindustrin..

DI - 3 timmar sedan

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

DI - 4 timmar sedan

Brittisk åthutning dyr för Handelsbanken

Handelsbankens kostnader rusade i det första kvartalet och det fick aktien att dyka på börsen. Den skarpa kritiken från den brittiska finansinspektionen FCA för hur Handelsbanken hanterar penningtvätt bidrar till kostnadsrallyt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.