SR > Vetenskap

Wednesday, 26 September, 00:42

SR - 13 apr 18 kl. 06:06

Etanolbil kan köras på skogsmetanolEtanolbilar kan köras på skogsbränslebaserad metanol. Det visar ett försök som Luleå tekniska universitet har gjort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Luleå

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etanolbilkan , köras, skogsmetanol
SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Ingen ny elbil enligt ranking

Alvesta kommun tappar i en ranking om miljö­bilar och ligger nu på 177:e platsen i rankingen. Rankingen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsranking var 148.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Ingen ny elbil enligt rankning

Alvesta kommun tappar i en rankning om miljöbilar och ligger nu på 177:e plats. Rankningen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsranking var 148.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Alvesta tappar i rakning

Alvesta kommun tappar i en rankning om miljöbilar och ligger nu på 177:e plats. Rankningen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsrankning var 148.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl.Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.
Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

Trelleborgs Allehanda - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl.Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.
Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

BT - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl. Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 17 kl. 20:00

”Varför ingen tank för fordonsgas i Västerbotten?”

Har nyligen bytt ut en etanolbil mot en bättre begagnad bil byggd för att köras på både bensin och gas (CNG). Den har därmed en räckvidd som passar norrländska förhållanden – cirka 120 mil. Priset är rimligt i jämförelse med till exempel en elbil.

Fler nyheter från SR

SR - 15 timmar sedan

Viktiga telefondelar söks i havets djup

Forskare tar sig nu till ett av jordens mer otillgängliga områden i jakten på de sällsynta jordartsmetaller som behövs till våra smarta telefoner..

SR - 18 timmar sedan

Nedlagda stenkolsgruvor måste tömmas på vatten – för evigt

I år lägger Tyskland ner all stenkolsbrytning. Efter sig lämnar kolbrytningen stora utmaningar för kommande generationer. Gruvdriften har orsakat landsänkningar och vatten måste för all framtid pumpas bort för att inte stora ytor ska läggas under vatten..

SR - 18 timmar sedan

Hon upptäckte mekaniken bakom atomklyvning

I år är det 50 år sedan kärnfysikern Lise Meitner avled. Det har hävdats att hon var motarbetad i Sverige, inte minst av den tidens ledande svenske fysiker Manne Siegbahn. Men det stämmer inte helt, menar Kalle Grandin föreståndare för Centrum för Vetenskapshistoria vid Vetenskapsakademien..

SR - 18 timmar sedan

Därför har vi svårt att förstå genetiska risker för sjukdom

Om det upptäcks genetiska risker för sjukdom i forskningsstudier är det inte säkert att det är bra för deltagarna att få reda på det..

SR - Igår: 15:19

Vetenskapsradion spekulerar om årets Nobelpriser

Vad belönas med årets Nobelpriser i medicin, fysik och kemi? Vetenskapsradions reportrar funderar och spekulerar i en direktsändning från Nobelmuseet i Stockholm. Kom gärna och lyssna på oss!

SR - Igår: 08:00

3D-skulptur hjälper atleten att förbättra sin rörelse

Skulle du vilja kopiera din favoritatlets serve, löpsteg eller piruett? Då kanske en rörelseskulptur i 3D skulle kunna vara till hjälp..

SR - Igår: 06:02

Elektriska stålnät används i försök att rädda korallreven

Elektriska metallnät som drar till sig mineral från havsvattnet - kan det hjälpa till att rädda skadade korallrev?.

SR - Igår: 06:00

Minskad risk för stroke hos ammande mödrar

Kvinnor som har ammat verkar ha en minskad risk att drabbas av stroke senare i livet, visar en observationsstudie från USA..

SR - Igår: 06:00

Forskare: Brist på lobbynätverk ger kvinnor färre Nobelpris

Kvinnliga forskare saknar alltför ofta inflytelserika lobbynätverk. Det är en viktig orsak till att kvinnor har svårt att få nobelpris, menar österrikiska forskare..

SR - 21 sep 18 kl. 16:13

Sociala medier viktigare än tevereklam i årets val

Sociala medier var viktigare än någonsin i årets valrörelse och partierna själva såg Facebook som mer betydelsefull än tevereklam. Det visar en snabbforskningsrapport som är den första i sitt slag för Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.