SR > Vetenskap

Monday, 10 December, 22:55

SR - 13 apr 18 kl. 06:06

Etanolbil kan köras på skogsmetanolEtanolbilar kan köras på skogsbränslebaserad metanol. Det visar ett försök som Luleå tekniska universitet har gjort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Luleå

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etanolbilkan , köras, skogsmetanol
SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Ingen ny elbil enligt ranking

Alvesta kommun tappar i en ranking om miljö­bilar och ligger nu på 177:e platsen i rankingen. Rankingen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsranking var 148.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Ingen ny elbil enligt rankning

Alvesta kommun tappar i en rankning om miljöbilar och ligger nu på 177:e plats. Rankningen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsranking var 148.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:22

Alvesta tappar i rakning

Alvesta kommun tappar i en rankning om miljöbilar och ligger nu på 177:e plats. Rankningen bygger på antalet registrerade bilar under 2013. Kommunens tidigare position i Statoils miljöbilsrankning var 148.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl.Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.
Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

Trelleborgs Allehanda - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl.Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.
Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

BT - 28 maj 14 kl. 08:55

Bekvämlighet bakom etanolminskning

Man måste tanka ofta, motorn mår dåligt, eller man köpte över huvud taget inte miljöbil av miljöskäl. Det är de vanligaste svaren när flexifuel-bilägare förklarar varför de tankar bensin och inte etanol.Försäljningen av etanol, eller så kallad E85, har rasat kraftigt.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 17 kl. 20:00

”Varför ingen tank för fordonsgas i Västerbotten?”

Har nyligen bytt ut en etanolbil mot en bättre begagnad bil byggd för att köras på både bensin och gas (CNG). Den har därmed en räckvidd som passar norrländska förhållanden – cirka 120 mil. Priset är rimligt i jämförelse med till exempel en elbil.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Det kritiserade ekonomipriset – kritiken och hyllningarna

William Nordhaus är en av årets mottagare av Ekonomipriset 2018, i Nobels minne. En pristagare som byggt in klimatet i sin ekonomiska modell, och blivit mycket kritiserad för sina slutsatser. Hör om honom, och om den andra vinnaren Paul Romer, i vår serie om årets ekonomipris..

SR - 11 timmar sedan

Solvarnare larmar innan du bränner dig

Nu har forskare USA kommit på en sorts solvarnare. En liten knapp som man kan sätta på sina kläder eller direkt på huden..

SR - 12 timmar sedan

Nobelsändning 2018 – om krisen och att ta sig ur den

I dag äger årets Nobelceremoni rum. Vetenskapsradion, i samarbete med P1 Kultur, sänder direkt – ett stenkast från prisutdelningen. Hör om ett Nobelpris i kris, och mycket annat..

SR - 16 timmar sedan

Våldtäkter i krig – ofta kopplat till stöld och plundring

För att problemet med våldtäkter i krig ska minska måste forskningen kring fenomenet vidgas. Det menar forskare som i 13 år studerat de sexuella övergreppens mönster i östra Kongo..

SR - 16 timmar sedan

Gammalt massutdöende med paralleller till dagens klimatförändringar

För runt 250 miljoner år sedan försvann merparten av alla arter på jorden. En av de viktigaste orsakerna var ett allt varmare klimat, enligt en ny studie i tidskriften Science..

SR - 07 dec 18 kl. 07:20

Nobelpristagarnas gåvor bildar utställning

Årets Nobelpristagare har anlänt till Sverige och Stockholm. Nyligen var många av dem på Nobelmuseet för att lämna över föremål som hamnar i utställningen där..

SR - 07 dec 18 kl. 06:15

EU-utträde oroar brittiska forskare

Brittiska universitet riskerar att gå miste om mycket forskningsbidrag efter EU-utträdet. Den här ovissheten om framtiden oroar många brittiska forskare, berättar Carole Mundell, chefsrådgivare i forskningsfrågor vid det brittiska utrikesdepartementet, men själv är hon optimistisk..

SR - 07 dec 18 kl. 06:00

Mjukvävnad med celler hittad i uråldrigt fossil

Ichthyosaurierna var delfinliknande reptiler som simmade runt i haven för över hundra miljoner år sen. Men kanske var de mer lika dagens delfiner än vi tidigare trott. Det visar mjukvävnad från ett 180 miljoner år gammalt fossil..

SR - 07 dec 18 kl. 06:00

Forskningsstiftelser har miljarder i skatteparadis

Några av de största privata forskningsstiftelserna i världen, som finansierar bland annat klimatforskning har gjort mångmiljardplaceringar i skatteparadis och köpt aktier i oljebolag för pengarna..

SR - 06 dec 18 kl. 11:13

Nyupptäckt geting tuggar i sig spindlar

Vad sägs om spindel till middag? En nyupptäckt geting skulle svara ja. Den parasiterar på kolonilevande spindlar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.