DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 20:10

Liknande nyheter

Taggar: Sara, Danius, lämnarSvenska , Akademien
GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 19:58

Sara Danius lämnar Akademien

Sara Danius kliver av som ständig sekreterare och lämnar Svenska Akademien. Det står klart efter torsdagens möte med Akademien..

SVT - 13 apr 18 kl. 19:45

Björn Wiman om att Danius lämnar Akademien: ”Djup och svart ironi”

Att Sara Danius lämnar Akademien är föga förvånande enligt Dagens Nyheters och Expressens kulturchefer. Däremot är det ”djup och svart ironi” att den kvinna i Akademien som ville utreda anklagelserna nu drivits bort menar Björn Wiman..

SVT - 12 apr 18 kl. 19:59

Sara Danius lämnar posten som ständig sekreterare i Svenska Akademien

Sara Danius lämnar sin position som ständig sekreterare i Svenska Akademien, hon lämnar också sin stol i Akademien. Det beskedet lämnade hon själv efter Akademiens sammankomst under torsdagskvällen..

Sydsvenskan - 12 apr 18 kl. 17:16

Sara Danius lämnar Svenska Akademien

Sara Danius lämnar posten som ständig sekreterare och Svenska Akademien med omedelbar verkan. Det står klart efter akademiens möte i Börshuset i Gamla stan i Stockholm efter en krisvecka med flera avhopp. Danius ger själv beskedet till det samlade press.

Barometern - 12 apr 18 kl. 20:01

Danius lämnar Svenska Akademien

Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius lämnar Akademien, uppger hon själv för journalister..

SR - 12 apr 18 kl. 20:01

Sara Danius lämnar Svenska Akademien

Efter Akademiens sammanträde på torsdagskvällen meddelade Sara Danius att hon lämnar posten som Svenska Akademiens ständiga sekreterare..

Sydsvenskan - 12 apr 18 kl. 20:17

Sara Danius och Frostenson lämnar Akademien

Sara Danius lämnar posten som ständig sekreterare och Svenska Akademien med omedelbar verkan. Det står klart efter akademiens möte i Börshuset i Gamla stan i Stockholm efter en krisvecka med flera avhopp. Även Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademie.

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 18 kl. 20:17

Sara Danius och Frostenson lämnar Akademien

Sara Danius lämnar posten som ständig sekreterare och Svenska Akademien med omedelbar verkan. Det står klart efter akademiens möte i Börshuset i Gamla stan i Stockholm efter en krisvecka med flera avhopp. Även Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademie.

SVT - 12 apr 18 kl. 20:22

Sara Danius besked: ”Jag hade gärna velat fortsätta”

Sara Danius lämnar sin position som ständig sekreterare i Svenska Akademien, hon lämnar också sin stol i Akademien..

Sydsvenskan - 12 apr 18 kl. 20:17

Danius och Frostenson lämnar Akademien

Sara Danius lämnar posten som ständig sekreterare och Svenska Akademien med omedelbar verkan. Även Katarina Frostenson lämnar sin stol. Efter en krisvecka möttes akademien i flera timmar i Börshuset i Stockholm.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Delar av SHB sattes i princip under tvångsförvaltning i Storbritannien

Di kan avslöja att Handelsbanken har fått mycket grava anmärkningar från den brittiska finansinspektionen, FCA. Under hösten 2017 satte FCA i praktiken delar av brittiska Handelsbanken under tvångsförvaltning..

DI - 15 minuter sedan

Handelsbanken: ”Vi har vidtagit en rad åtgärder”

”Vi har en fortlöpande dialog med FCA och har vidtagit en rad åtgärder för att förbättra och förstärka vårt arbete mot penningtvätt, i enlighet med myndighetens krav”, uppger Handelsbanken, SHB, i Storbritannien..

DI - 45 minuter sedan

Industrin behöver långsiktighet för att nå klimatmålen

Idag onsdag lämnar nio branscher över sina färdplaner mot fossilfrihet till regeringen..

DI - 45 minuter sedan

Tobias Wikström: Privat vård måste få verka på lika villkor

LEDARE. Ett beslut från Skatterättsnämnden håller på att skapa stora orättvisor i vården. Beslutet går ut på att företag som hyr ut vårdpersonal måste lägga moms på sina fakturor.

DI - 45 minuter sedan

Industri och handel: Så vill vi minska plasten i havet

För ett år sedan startade vi nätverket Håll Havet Rent. Plastnedskräpningen i haven är ett av vår tids största miljöhot. Vi har bestämt oss för att gemensamt hitta lösningar för att minska plastnedskräpningen.

DI - 45 minuter sedan

Audi återkallar över 1 miljon bilar

Den tyska biltillverkaren Audi, som ingår i Volkswagenkoncernen, tvingas återkalla 1,16 miljoner bilar världen över.  Det skriver brittiska Daily Mail. .

DI - 1 timme sedan

New York-börserna vänder kraftigt ned

Efter initiala uppgångar om 0,3-0,4 procent har New York-börserna successivt tappat i tisdagshandeln..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik

Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien..

DI - 1 timme sedan

Mikael Damberg: Skulle vara ett dråpslag för svensk industri

Den svenska regeringen bedömer att hotet mot Kubals verksamhet i Sundsvall inte är över. "Situationen är fortsatt allvarlig", säger näringsminister Mikael Damberg (S) till Di..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Ryskt smältverk i Sundsvall nära att lägga ner

Investerare förberedde sig på att aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall som ägs av ryska Rusal var bara dagar från att lägga ner produktionen. "Därav de stora börsrörelser som vi såg i spåren av livlinan som USA kastade ut i går", säger Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.