Nyan > Svenskfinland

Saturday, 30 May, 03:17

Nyan - 11 apr 18 kl. 15:37

Birger Jarl är till saluDen gamla Ålandskryssaren Birger Jarl är till salu igen. Sedan 2013 har fartyget legat i Stockholm och använts som hotell och vandrarhem. 2016 köptes hon av tv-kände miljonären Leif-Ivan Karlsson. – Mitt livs största misstag, säger han till Dagens PS, och förklarar att han snabbt vill bli av med fartyget. Birger Jarl bygges 1953 och gjordes om till kryssningsfartyg 1978.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jarl, Ålandskryssaren Birger Jarl, Stockholm, Leif-Ivan Karlsson, Dagens PS, Mariehamn-Stockholm, Ånedinlinjen, Ab Allandia, Birger Jarl, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birger, Jarlär till , salu
Uppsalanyheter.se - 21 maj 15 kl. 04:57

Bombattack mot Birger Jarl

Strax efter klockan 03:00 kallades polis till nöjeslokalen Birger Jarl sedan en kraftig detonation skett i lokalen, skadegörelsen är enligt polisen begränsad till ett rum.Strax efter klockan 03:00 kallades polis till nöjeslokalen Birger Jarl sedan en kraftig detonation skett i lokalen, skadegörelsen är enligt polisen begränsad till ett rum.   Någon okänd person har kastat in någonting i ett rum på Birger Jarl som sedan har detonerat, lokalen var tom vid tillfället och ett rum har fått skador i samband med attacken.

Nyan - 05 maj 20 kl. 09:00

Birger Jarl i myndighetstrubbel igen

Birger Jarl, som tidigare gått i trafik mellan Stockholm och Mariehamn, har tidigare dömts ut som svartbygge och vräkts från sin plats vid Stadsgårdskajen. Nu riskerar befälhavaren fängelsestraff efter att ha avgått från Stockholm till Timrå utan tillstånd, skriver SVT Västernorrland på sin hemsida.
Birger Jarl köptes av den svenske entreprenören Leif-Ivan Karlsson för fyra år sedan och har nyttjats som flytande hotell.

Dagens PS - 09 apr 18 kl. 15:54

TV-kände miljonären säljer M/S Birger Jarl

”Mitt livs största misstag”, säger Leif-Ivan Karlsson till Dagens PS om båtaffären i juli 2016. Det har inte gått ett år sedan vi träffade Leif-Ivan Karlsson, känd från flera tv-såpor, ombord på det gamla Ålandsfartyget M/S Birger Jarl, som ligger förtöjt vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Då, i maj 2017, var han sprudlande glad över sitt båtköp och hade massor av planer för den gamla skutan, däribland en skybar på akterdäck, en pianobar, event med lunchkryssningar, hotell och vandrarhem.

Nyan - 27 jun 18 kl. 15:43

Sköna drömmar på gamla Birger Jarl

Varje natt i många år låg hon i Västra hamnen. Nu kan du sussa gott för mindre än 50 euro på detta K-märkta fartyg, mitt i Stockholm. Ett alternativ för ålänningen på storstadsvisit.

NT - 12 jun 11 kl. 01:30

DNA-analys talar för Birger Jarl

Nya DNA-analyser och undersökningar av benrester ger ytterligare stöd för att det verkligen är Birger jarl, hans son Erik och andra hustrun Metchild som vilar i klosterkyrkan i Varnhem mellan Skara och Skövde, rapporterar Upsala Nya Tidning..

SvD - 12 jun 11 kl. 01:30

DNA-analys talar för Birger jarl

Nya DNA-analyser och undersökningar av benrester ger ytterligare stöd för att det verkligen är Birger jarl, hans son Erik och andra hustrun Metchild som vilar i klosterkyrkan i Varnhem mellan Skara och Skövde..

Nyan - 27 jun 13 kl. 13:00

Birger Jarl kan bli Stockholmshotell

Kryssningsfartyget Birger Jarl kan ha en framtid som hotell vid kajen i Gamla Stan i Stockholm..

Nyan - 15 jul 13 kl. 10:00

Nu kan man bo på Birger Jarl

Fick du aldrig tillfälle att kryssa med Ånedinlinjens Birger Jarl? Lugn, fartyget är nu vandrarhem i Stockholm och det finns följaktligen fortfarande möjlighet att sova i hytterna.
Från rederiets hemsida lotsas man i dag till Ånedin Hostels hemsida.

UNT - 16 jul 13 kl. 10:04

Här startar branden på Birger Jarl

I natt utsattes nattklubben Birger Jarl för ytterligare ett brandattentat. Enligt polisen var branden bara ett par minuter från att bli en storbrand..

Realtid - 20 sep 13 kl. 14:52

Affärsvärlden-profil till Birger Jarl FK

Fastighetsanalytikern Bertil Nilsson går till Birger Jarl Fondkommission..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Löfström vill få hem isolerade sjömän

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) har lämnat in ett spörsmål till regeringen om det hundratal finländska besättningsmedlemmar som nu är isolerade på sina fartyg till följd av covid-19-pandemin. Det skriver Svenska Folkpartiet i ett pressmeddelande. – Ovissheten om när besättningarna kan åka hem är stor och rapporter finns om besättningsmedlemmar som nu varit ombord flera månader efter att det var tänkt att de skulle mönstra av.

Nyan - 9 timmar sedan

Dansk jazz från legendariskt musikhus

I kväll fredag klockan 19 bjuder Nordens institut på Åland (Nipå) på en streamad jazzkonsert från Dexter Jazzhus i Odense. .

Nyan - 10 timmar sedan

Regeringen tillåter inrikesresor

Finlands regering har gett nya direktiv till medborgarna om inrikesresor: Man får resa inrikes så länge man iakttar direktiven kring hälsa och säkerhet. Beslutet gavs av statsrådet vid 17.37 på fredagseftermiddagen.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅU ingår samarbetsavtal för unga

Ligaklubben Åland United har ingått ett så kallat samarbetsavtal med IK Myran från Nedervetil i Österbotten. Avtalet gäller för spelare upp till 18 års åldern och har därmed rätt att representera både ÅU och IK Myran i tävlingsmatcher under säsongen 2020. ”Detta är ett gott komplement till farmavtalet med IFK Mariehamn och ger oss ännu mer flexibilitet då det gäller att finna ändamålsenliga lösningar för våra unga spelare”, skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande.

Nyan - 12 timmar sedan

Ett nytt coronafall

Ett nytt coronafall på Åland har registrerats. Det är nu total 14 bekräftade fall. 972 personer har provtagits.

Nyan - 14 timmar sedan

Micke bjöd elever på Robinsontårta

Sexorna i Ödkarby skola i Saltvik fick en överraskning i går. .

Nyan - 16 timmar sedan

Faktura till ÅHS polisanmäld

Ålands hälso- och sjukvård har polisanmält vad man misstänker är en falsk faktura. .

Nyan - 16 timmar sedan

Skogsbrandsvarning på Åland

  Skogsbrandsvarning är nu utfärdad för landskapet Åland, Det beskedet kommer landskapsalarmcentralen med idag, fredag 29 maj, klockan 12.                      TEXT: Anna Björkroos anna.bjorkroos@nyan.

Nyan - 17 timmar sedan

Kapellskärsbussen går inte ännu

Passagerartrafiken på Viking Lines Rosella mellan Mariehamn och Kapellskär återupptogs i tisdags men någon anslutningsbuss från Kapellskär till Stockholm går inte. Från månadsskiftet utökas trafiken med turer alla dagar utom söndagar. Lördagar körs två turer, från Mariehamn klockan 7.

Nyan - 18 timmar sedan

Viking Line fick likviditetsstöd

Landskapsregeringen har beviljat Viking Line ett så kallat utökat likviditetsstöd om 20 procent, dock högst 800 000 euro, av beviljad likviditetskredit. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.