Mobil > Teknik

Tuesday, 16 October, 06:23

Mobil - 11 apr 18 kl. 14:47

Apple får bot på 4 miljarder för patentintrångEn federal domstol i Texas har nu bestämt att Apple ska betala bolaget Virnet X motsvarande cirka 4,2 miljarder kronor, då man med sina kommunikationstjänster Imessage och Facetime anses ha inkräktat på ett antal av deras patent..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Texas, Apple, Virnet, Imessage, Facetime

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Applefår , botpå 4 , miljarderför , patentintrång
Computer Sweden - 21 nov 12 kl. 11:00

Nu stäms Spotify och Apple för patentintrång

Ett företag i San Jose, Kalifornien, ger sig in i en patentstrid med Apple, Amazon och Spotify..

IDG - 27 feb 15 kl. 09:18

Just nu: Ericsson stämmer Apple för patentintrång


Det svenska företaget tycker att det amerikanska företaget gör intrång på Ericsson-patent som påverkar flera centrala funktioner i Apple-produkter..

Dagensanalys.se - 22 jan 16 kl. 09:39

Google betalade Apple 8 miljarder kronor förra året för att få synas i mobilen

Google har betalat hela 8 miljarder kronor för att få ha sin sökmotor som förvald söktjänst i Apples iPhone under förra året. Det hela uppdagades under den rådande rättstvisten mellan Google och Oracle. Under rättsprocessen fick parterna se ett dokument där det står att Google betalade Apple hela en miljard dollar för att få ha sin sökmotor som förvald i Apples mobiler.

Nyheter 24 - 29 jun 12 kl. 18:55

iPhone fyller 5 år och Apple 140 miljarder rikare


Den har sålts i över 218 miljoner exemplar och omsätter i dag 140 miljarder dollar. Säg grattis till iPhone på femårsdagen. APPLE.

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 10:08

Apple satsar miljarder på nytt datacenter i Danmark

Apple investerar 1,7 miljarder euro, motsvarande över 17 miljarder svenska kronor, i två nya datacenter i Europa. Det ena byggs på Irland och det andra i jylländska Viborg i Danmark..

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 10:08

Apple satsar miljarder på nytt datacenter i Danmark

Apple investerar 1,7 miljarder euro, motsvarande över 17 miljarder svenska kronor, i två nya datacenter i Europa. Det ena byggs på Irland och det andra i jylländska Viborg i Danmark..

DI - 15 aug 17 kl. 12:47

Mäklarhuset: Google kommer betala Apple 24 miljarder

Bernstein bedömer att Google behöver betala Apple motsvarande 3 miljarder dollar, motsvarande 24 miljarder kronor, för att få fortsätta vara sökmotorn i bolagets iOS-enheter. Det skriver CNBC..

SvD - 04 sep 14 kl. 08:42

Samsung-mobilen som kostade Apple 26 miljarder i går

Den amerikanska börsjätten Apple pressades från flera håll på onsdagen. Negativa analytikerkommentarer och nya produkter från Samsung fick aktien att backa och 26 miljarder av Apples börsvärde att försvinna..

SvD - 04 sep 14 kl. 08:42

Samsung-mobilen som kostade Apple 26 miljarder

Den amerikanska börsjätten Apple pressades från flera håll på onsdagen. Negativa analytikerkommentarer och nya produkter från Samsung fick aktien att backa och 26 miljarder av Apples börsvärde att försvinna..

SvD - 13 maj 16 kl. 07:25

Apple investerar miljarder i kinesisk Uberkonkurrent

Den amerikanska it-jätten Apple investerar motsvarande 8,2 miljarder kronor i den kinesiska taxitjänsten Didi Chuxing, som är Ubers största konkurrent i landet. Apples vd Tim Cook säger i en intervju att han ser möjligheter till samarbete med Didi Chuxing framöver..

Affärsvärlden - 13 maj 16 kl. 07:32

Apple investerar miljarder i Uber-rival

Apple tycks inte helt ointresserad av marknaden för taxiappar. Nu väljer teknikjätten att investera totalt 1 miljard dollar, cirka 8 miljarder kronor, i Didi Chuxing, som tidigare hette Didi Kuaidi. Det kinesiska företaget är en konkurrent till amerikanska Uber..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 1 timme sedan

Analytiker: Apple släpper Iphone med LCD-skärm även 2019

Analytikern tillika Apple-oraklet Ming-Chi Kuo kommer nu med uppgifter som kanske kan betraktas som aningen förvånande, nämligen att Apple planerar att fortsätta släppa Iphone-modeller med LCD-skärmar även nästa år..

Mobil - 1 timme sedan

Fullversion av Photoshop på väg till Ipad – släpps tidigt 2019

Apple har jobbat idogt på att profilera sina Ipad Pro-plattor som fullvärdiga alternetiv till datorer även när det gäller avancerade uppgifter på produktivitetsområdet. Och att Adobe nu aviserat att en fullversion av Photoshop är på gång för Ipad är förstås fantastiska nyheter för Apple..

Mobil - 1 timme sedan

Huawei tar patent på kombinerad fingeravtrycksläsare och styrpanel

Huawei tycks av allt att döma ha planer på att ta fram en telefon med en kombinerad fingeravtrycksläsare och styrpanel, något som innebär att enheten i praktiken skulle få två skärmar..

Mobil - 1 timme sedan

”Galaxy Note 10 kan få en skärm på hela 6,66 tum”

Nej, vi har inte nått vägs ände när det handlar om storleken på våra smartphoneskärmar. Åtminstone inte om man får tro leverantörskällor i Sydkorea, som hävdar att Samsungs Galaxy Note 10 kommer att få en skärm på hela 6,66 tum..

Mobil - 14 timmar sedan

Det här kan vara Huaweis gamingtelefon Mate 20X

Huawei publicerade för en vecka sedan en teaser för en helt oväntad gamingversion av sitt kommande flaggskepp Mate 20. Och nu har bilder dykt upp på det kinesiska sociala nätverket Weibo, som skulle kunna föreställa den kommande enheten..

Mobil - 15 timmar sedan

Varumärket Palm gör comeback som en ”ultramobil” mini-smartphone

Den som är tillräckligt gammal minns Palm som en gigant på PDA-scenen, det vill säga ett segment med elektronik som i stor utsträckning kan anses vara föregångarna till dagens smartphone-enheter. Och nu gör varumärket comeback, men den här gången genom ett helt nytt företag och med ett helt nytt koncept, närmare bestämt någonting som man kallar för en ”ultra-mobil” enhet..

Mobil - 18 timmar sedan

Pokemon Go nu i riktig AR till Android

Det så kallade AR+läget i Pokemon Go finns nu även till Android, om du först installerat ARCore..

Mobil - 20 timmar sedan

HTC:s blockkedje-telefon offentliggörs den 22 oktober

HTC avslöjade redan i maj att man hade planer på att ta fram en blockkedje-baserad telefon och i somras kom uppgiften om att den skulle dyka upp under årets tredje kvartal. Och nu har HTC släppt en teaser på Instagram som avslöjar att enheten kommer att presenteras redan nästa vecka..

Mobil - 21 timmar sedan

Patent kan ha avslöjat hur Samsungs telefon med vikbar skärm ser ut

Den nederländska sajten Let's Go Digital har uppmärksammat ett färskt patent som Samsung tilldelats, som sannolikt avslöjar hur den koreanska elektronikjättens kommande vikbara mobiltelefon kommer att se ut..

Mobil - Igår: 20:44

Appstore drar in dubbelt så mycket pengar som Google Play Store

Iphones Appstore genererar dubbelt så mycket inkomster som Google Play Store för apputvecklarna och Apple som Google Play Store gör, trots att fler appar laddas ner i Play Store..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.