Mobil > Teknik

Saturday, 26 May, 04:24

Mobil - 11 apr 18 kl. 14:47

Apple får bot på 4 miljarder för patentintrångEn federal domstol i Texas har nu bestämt att Apple ska betala bolaget Virnet X motsvarande cirka 4,2 miljarder kronor, då man med sina kommunikationstjänster Imessage och Facetime anses ha inkräktat på ett antal av deras patent..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Texas, Apple, Virnet, Imessage, Facetime

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Applefår , botpå 4 , miljarderför , patentintrång
Computer Sweden - 21 nov 12 kl. 11:00

Nu stäms Spotify och Apple för patentintrång

Ett företag i San Jose, Kalifornien, ger sig in i en patentstrid med Apple, Amazon och Spotify..

IDG - 27 feb 15 kl. 09:18

Just nu: Ericsson stämmer Apple för patentintrång


Det svenska företaget tycker att det amerikanska företaget gör intrång på Ericsson-patent som påverkar flera centrala funktioner i Apple-produkter..

Dagensanalys.se - 22 jan 16 kl. 09:39

Google betalade Apple 8 miljarder kronor förra året för att få synas i mobilen

Google har betalat hela 8 miljarder kronor för att få ha sin sökmotor som förvald söktjänst i Apples iPhone under förra året. Det hela uppdagades under den rådande rättstvisten mellan Google och Oracle. Under rättsprocessen fick parterna se ett dokument där det står att Google betalade Apple hela en miljard dollar för att få ha sin sökmotor som förvald i Apples mobiler.

Nyheter 24 - 29 jun 12 kl. 18:55

iPhone fyller 5 år och Apple 140 miljarder rikare


Den har sålts i över 218 miljoner exemplar och omsätter i dag 140 miljarder dollar. Säg grattis till iPhone på femårsdagen. APPLE.

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 10:08

Apple satsar miljarder på nytt datacenter i Danmark

Apple investerar 1,7 miljarder euro, motsvarande över 17 miljarder svenska kronor, i två nya datacenter i Europa. Det ena byggs på Irland och det andra i jylländska Viborg i Danmark..

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 10:08

Apple satsar miljarder på nytt datacenter i Danmark

Apple investerar 1,7 miljarder euro, motsvarande över 17 miljarder svenska kronor, i två nya datacenter i Europa. Det ena byggs på Irland och det andra i jylländska Viborg i Danmark..

DI - 15 aug 17 kl. 12:47

Mäklarhuset: Google kommer betala Apple 24 miljarder

Bernstein bedömer att Google behöver betala Apple motsvarande 3 miljarder dollar, motsvarande 24 miljarder kronor, för att få fortsätta vara sökmotorn i bolagets iOS-enheter. Det skriver CNBC..

SvD - 04 sep 14 kl. 08:42

Samsung-mobilen som kostade Apple 26 miljarder i går

Den amerikanska börsjätten Apple pressades från flera håll på onsdagen. Negativa analytikerkommentarer och nya produkter från Samsung fick aktien att backa och 26 miljarder av Apples börsvärde att försvinna..

SvD - 04 sep 14 kl. 08:42

Samsung-mobilen som kostade Apple 26 miljarder

Den amerikanska börsjätten Apple pressades från flera håll på onsdagen. Negativa analytikerkommentarer och nya produkter från Samsung fick aktien att backa och 26 miljarder av Apples börsvärde att försvinna..

SvD - 13 maj 16 kl. 07:25

Apple investerar miljarder i kinesisk Uberkonkurrent

Den amerikanska it-jätten Apple investerar motsvarande 8,2 miljarder kronor i den kinesiska taxitjänsten Didi Chuxing, som är Ubers största konkurrent i landet. Apples vd Tim Cook säger i en intervju att han ser möjligheter till samarbete med Didi Chuxing framöver..

Affärsvärlden - 13 maj 16 kl. 07:32

Apple investerar miljarder i Uber-rival

Apple tycks inte helt ointresserad av marknaden för taxiappar. Nu väljer teknikjätten att investera totalt 1 miljard dollar, cirka 8 miljarder kronor, i Didi Chuxing, som tidigare hette Didi Kuaidi. Det kinesiska företaget är en konkurrent till amerikanska Uber..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 12 timmar sedan

Vevo lägger ned alla sina mobil-appar och satsar allt på Youtube-närvaron

Musikvideotjänsten Vevo – som för de flesta användare primärt är känd från Youtube – lägger nu ned samtliga sina mobil-appar och sin egen webbportal. I stället kommer man att satsa allt på sin närvaro på Youtube..

Mobil - 12 timmar sedan

141 telefonmodeller med Android har sålts med skadlig kod förinstallerad

Säkerhetsexperter på cybersäkerhetsfirman Avast har avslöjat att inte mindre än 141 olika Android-telefonmodeller har sålts med skadlig kod förinstallerad på dem. En kriminell liga tros ha lyckats infiltrera tillverkningskedjan och planterat koden på telefonerna..

Mobil - 13 timmar sedan

Mobilt BankID slutar stödjas på Windows 10 Mobile

Finansiell ID-teknik, som gör tjänsten mobilt BankID, har meddelat att stödet för Windows 10 Mobile upphör om några månader..

Mobil - 14 timmar sedan

Nokia 8 Sirocco i test: Bättre kan ni, HMD

Nokia 8 Sirocco känns som en första prototyp som borde ha skickats tillbaka till ritbordet för omdesign..

Mobil - 18 timmar sedan

Youtube Music behåller de unika funktionerna från Google Play Music

När Google snart ersätter en musiktjänst med en annan kommer det musikbibliotek man själv laddat upp att finnas kvar..

Mobil - 19 timmar sedan

Läsartest: Mobils läsare har testat Moto G6 Plus

För en tid sedan bad vi er läsare att testa Moto G6 Plus och berätta vad ni tyckte om telefonen. Här kommer den femte av Mobils läsartester av Moto G6 Plus..

Mobil - 18 timmar sedan

Uppgifter: Essential lägger ned produktionen av ny smartphone

Det blir ingen Essential Phone 2, av allt att döma. Färska uppgifter från källor med insyn i saken gör nämligen gällande att Essential har ställt in allt arbete med enheten..

Mobil - 19 timmar sedan

Echo-högtalare skickade ljudfil med konversation till slumpvis utvald kontakt

Portland-familjens Amazon Echo-högtalare spelade av misstag in en konversation i hemmet och skickade dessutom sedan ljudfilen till en av familjens bekanta. Det ska enligt Amazon vara en extremt osannolik kedja av missförstånd som ska ha vara skälet till incidenten..

Mobil - Igår: 16:09

Apple och Xiaomi i täten på glödhet wearable-marknad

Antalet leveranser av wearable tech-enheter ökar stadigt. Det visar färska siffror från analysfirman Canalys. Och Apple står tillsammans med Xiaomi för en förkrossande stor del av samtliga leveranser globalt..

Mobil - Igår: 14:31

Läsartest: Mobilläsare testar Moto G6 Plus

Mobil har låtit fem läsare testa nya Moto G6 Plus för att sedan skriva om vad de tycker om telefonen. Här publicerar vi del två där Roger Lundkvist och Margareta von Rosen delar med sig av sina åsikter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.