DI > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 18:22

DI - 10 apr 18 kl. 17:48

Illavarslande tecken: Storblankningarna på rekordnivåer inför rapportperiodenRapportfloden för det första kvartalet närmar sig med stormsteg. Samtidigt har värdet på de offentliga storblankningarna krupit uppåt de senaste veckorna och närmar sig nu återigen toppnivåerna från mars 2017..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Illavarslande, tecken, Storblankningarna, rekordnivåerinför , rapportperioden
Nyhetskanalen - 19 okt 11 kl. 14:32

Illavarslande tecken på bomarknaden

Bostadspriserna fortsätter ned i Storstockholm. Illavarslande för resten av bostadsmarknaden, enligt Tomas Pousette, chefsekonom på SBAB.

.

DI - 01 mar 16 kl. 20:01

Ett illavarslande tecken för oljepriset

Kön in till oljehamnen i Rotterdam är den längsta på sju år. Rotterdam har Europas största hamn och är en oljeknutpunkt..

DI - 15 jul 18 kl. 12:59

Illavarslande tecken: Skolan får Sverige att halka efter i internationell mätning

Utbildning är avgörande när Sverige halkar ned från plats två till plats sex i en analys av 152 länders välbefinnande under det senaste decenniet, visar en ny rapport från The Boston Consulting Group. .

DI - 12 okt 18 kl. 09:15

Kinas handelsöverskott mot USA på rekordnivå i september

Kinas exportmaskiner visar inga tecken på att sakta in – tvärtom. Handelsöverskottet mot USA växte i september till rekordnivåer, trots handelstullar..

DI - 12 apr 18 kl. 13:02

Hemnet: Flera tecken på trögare marknad för nyproduktion

Ett tecken på en trögare marknad för nyproduktion är att en allt större andel av annonserna på Hemnet för nyproducerade bostadsrätter har byggår 1-2 år tillbaka i tiden, medan andelen som ska börja byggas framöver sjunker. Ytterligare en indikation på en svag försäljning är att utbudet av nyproduktion fortsatt öka till nya rekordnivåer, trots att antalet nya annonser minskat på senare tid.   .

DI - 14 jun 12 kl. 12:18

Kommentar: Illavarslande, Nokia

Normalt när ett företag i en nedåtgående spiral gör stora nedskärningar brukar det vara ett tecken på att det är kört. Och när Nokia ska minska sina kostnader inom Devices från 5,2 till omkring 3 miljarder euro handlar det onekligen om just stora nedskärningar..

E24 - 07 sep 16 kl. 16:12

Illavarslande för Apple: svalt intresse i Kina för Iphone 7

Här är ett oroande tecken för Apple inför kvällens förväntade lansering av Iphone 7. Den viktiga kinesiska marknaden som tidigare rusat efter Apple-produkter visar nu upp ett avslaget intresse..

Affärsvärlden - 15 okt 15 kl. 10:47

Professor: Inga tecken på en bostadskrasch

Ekonomiprofessorn Mats Wilhelmsson anser att det finns en rad faktorer som har lyft de svenska bostadspriserna till nya rekordnivåer och tror inte att någon bostadsbubbla kan spricka den närmaste tiden..

Cornucopia - 13 mar 17 kl. 15:33

SEB: Allt positivare bostadsspekulanter - inga tecken på att marknaden viker

SEB-bankens boprisindikator stärktes kraftigt senaste månaden tillsammans med allt positivare bostadsspekulanter. Det finns därmed inget som talar för att bostadsmarknaden viker i närtid och morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik hos Valueguard kommer peka uppåt. Samtidigt skjuter efterfrågan på sk lyxlägenheter i höjden.

DI - 21 aug 18 kl. 15:18

USA-börser: Tecken på uppgång i USA

Uppgången på USA-börserna ser ut att fortsätta under tisdagens öppningshandel. Ingen kraftigare rörelse väntas dock, efter att indexen stigit under de tre senaste handelsdagarna för att nu närma sig rekordnivåer..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Deutsche Bank-fall stod ut bland kontinentens börser

Europabörserna fortsatte att sjunka på tisdagen i takt med ökad global börsoro. Finans var bland de värst drabbade sektorerna. Samlingsindexet Stoxx 600 minskade 1,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Därför rasar Faang-aktierna

Techfrossan på New York-börsen fortsätter och de så kallade FAANG-aktierna har nu tappat 12.000 miljarder kronor i börsvärde sedan toppen. Flera faktorer ligger bakom raset.

DI - 15 minuter sedan

Sur börsdag i Norden, regionindex ned 2,1 procent

De nordiska börserna upplevde ännu en sur handelsdag på tisdagen. Oljepriset rasade med drygt 5 procent, vilket satte extra press på Oslobörsen – men Equinors vd är inte förvånad..

DI - 15 minuter sedan

Amastens förvaltningschef har köpt aktier för 2,6 Mkr

Fastighetsbolaget Amastens förvaltningschef Mikael Rånes har köpt aktier i bolaget för 2,6 miljoner kronor på tisdagen..

DI - 30 minuter sedan

Fingerprints vd: Sensormarknaden fragmenteras 2019

Fingerprint Cards räknar med att marknaden för fingeravtryckssensorer blir mer fragmenterad nästa år och bolaget kommer att behöva välja vilka produkter och vilka segment som det ska satsa på..

DI - 1 timme sedan

Josab tecknar agentavtal för Mellanöstern och Ryssland

Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions skriver ett agentavtal med Hummelstrade avseende marknadsutveckling och försäljning av Josabs produkter i stora delar av Mellanöstern och Ryssland. .

DI - 1 timme sedan

Grattis – men nu ökar kraven på företagen

Rankningen Hållbara bolag 2018 visar hur stora bolag arbetar med och kommunicerar sitt hållbarhetsarbete. Men de många mått som finns på marknaden för att mäta insatserna garanterar inte gröna verksamheter, konstaterar Di:s Jenny Stiernstedt..

DI - 1 timme sedan

Closing Bell sammanfattar dagens stora börshändelser

Skräckindexet VIX stiger, oljan faller och teknikjättarna fortsätter tappa. I tisdagens Closing Bell sammanfattar programledaren Jesper Norberg dagens största börs- och marknadshändelser tillsammans med Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg, och Ulf Petersson, analytiker på Di. Programmet börjar klockan 17.

DI - 1 timme sedan

Tillflyktsvalutorna yen och schweizerfranc stärks

Marknadssentimentet var negativt på tisdagen, med rejält fallande börser. Yenen och schweizerfrancen gynnades och oljan sjönk. Raset i Bitcoin fortsatte, och kryptovalutan är nu ned 20 procent på två dagar..

DI - 1 timme sedan

M-profilen: En regering med S och M enda utvägen – "ska upp på bordet nu"

Det är dags att på allvar börja diskutera en regering mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det anser M-profilen Bo Frank, som är ordförande för kommunfullmäktige i Växjö. ”Vi måste våga tänka nytt för att undvika ett nyval”, säger han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.