DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 20:00

DI - 10 apr 18 kl. 17:48

Illavarslande tecken: Storblankningarna på rekordnivåer inför rapportperiodenRapportfloden för det första kvartalet närmar sig med stormsteg. Samtidigt har värdet på de offentliga storblankningarna krupit uppåt de senaste veckorna och närmar sig nu återigen toppnivåerna från mars 2017..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Illavarslande, tecken, Storblankningarna, rekordnivåerinför , rapportperioden
Nyhetskanalen - 19 okt 11 kl. 14:32

Illavarslande tecken på bomarknaden

Bostadspriserna fortsätter ned i Storstockholm. Illavarslande för resten av bostadsmarknaden, enligt Tomas Pousette, chefsekonom på SBAB.

.

DI - 01 mar 16 kl. 20:01

Ett illavarslande tecken för oljepriset

Kön in till oljehamnen i Rotterdam är den längsta på sju år. Rotterdam har Europas största hamn och är en oljeknutpunkt..

DI - 15 jul 18 kl. 12:59

Illavarslande tecken: Skolan får Sverige att halka efter i internationell mätning

Utbildning är avgörande när Sverige halkar ned från plats två till plats sex i en analys av 152 länders välbefinnande under det senaste decenniet, visar en ny rapport från The Boston Consulting Group. .

DI - 12 okt 18 kl. 09:15

Kinas handelsöverskott mot USA på rekordnivå i september

Kinas exportmaskiner visar inga tecken på att sakta in – tvärtom. Handelsöverskottet mot USA växte i september till rekordnivåer, trots handelstullar..

DI - 12 apr 18 kl. 13:02

Hemnet: Flera tecken på trögare marknad för nyproduktion

Ett tecken på en trögare marknad för nyproduktion är att en allt större andel av annonserna på Hemnet för nyproducerade bostadsrätter har byggår 1-2 år tillbaka i tiden, medan andelen som ska börja byggas framöver sjunker. Ytterligare en indikation på en svag försäljning är att utbudet av nyproduktion fortsatt öka till nya rekordnivåer, trots att antalet nya annonser minskat på senare tid.   .

DI - 14 jun 12 kl. 12:18

Kommentar: Illavarslande, Nokia

Normalt när ett företag i en nedåtgående spiral gör stora nedskärningar brukar det vara ett tecken på att det är kört. Och när Nokia ska minska sina kostnader inom Devices från 5,2 till omkring 3 miljarder euro handlar det onekligen om just stora nedskärningar..

E24 - 07 sep 16 kl. 16:12

Illavarslande för Apple: svalt intresse i Kina för Iphone 7

Här är ett oroande tecken för Apple inför kvällens förväntade lansering av Iphone 7. Den viktiga kinesiska marknaden som tidigare rusat efter Apple-produkter visar nu upp ett avslaget intresse..

Affärsvärlden - 15 okt 15 kl. 10:47

Professor: Inga tecken på en bostadskrasch

Ekonomiprofessorn Mats Wilhelmsson anser att det finns en rad faktorer som har lyft de svenska bostadspriserna till nya rekordnivåer och tror inte att någon bostadsbubbla kan spricka den närmaste tiden..

Cornucopia - 13 mar 17 kl. 15:33

SEB: Allt positivare bostadsspekulanter - inga tecken på att marknaden viker

SEB-bankens boprisindikator stärktes kraftigt senaste månaden tillsammans med allt positivare bostadsspekulanter. Det finns därmed inget som talar för att bostadsmarknaden viker i närtid och morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik hos Valueguard kommer peka uppåt. Samtidigt skjuter efterfrågan på sk lyxlägenheter i höjden.

DI - 21 aug 18 kl. 15:18

USA-börser: Tecken på uppgång i USA

Uppgången på USA-börserna ser ut att fortsätta under tisdagens öppningshandel. Ingen kraftigare rörelse väntas dock, efter att indexen stigit under de tre senaste handelsdagarna för att nu närma sig rekordnivåer..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 1 timme sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 1 timme sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 2 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 2 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..

DI - 3 timmar sedan

Halliburtons omsättning högre än väntat

Halliburton redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Det justerade resultatet var något högre än väntat..

DI - 2 timmar sedan

“Moderaternas krav är väldigt oroväckande”

Moderaternas hot att lämna Energiöverenskommelsen har utlöst stor oro i energisektorn. En rad branschaktörer uppmanar nu politikerna att hålla fast vid den blocköverskridande energiöverenskommelsen och fokusera på att möta de växande utmaningarna med bland annat effektförsörjningen..

DI - 3 timmar sedan

Farligt vägval att riva upp överenskommelsen

DEBATT. Moderaterna har krävt mer kärnkraftsvänliga formuleringar i Energiöverenskommelsen för att hålla fast vid samarbetet. Men om uppgörelsen faller kan det leda till en betydande politisk osäkerhet i ett läge då energibranschen står inför stora investeringar, varnar Pernilla Winnhed, Energiföretagen..

DI - 3 timmar sedan

Bränder rasar på flera håll i landet

Varmt vårväder och torra marker gör att det just nu härjar flera bränder i landet. Bara i Småland har räddningstjänsten bekämpat minst fem bränder under måndagen..

DI - 5 timmar sedan

Trump sitter säkert efter Mueller-rapporten

NEW YORK. Även om Mueller-rapporten visade sig innehålla en hel del smuts om Donald Trump innebär dess slutsatser en seger för presidenten.  Han ser nu ut att sitta säkert fram till valet 2020.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.