SR > Vetenskap

Friday, 19 April, 13:07

SR - 10 apr 18 kl. 06:14

Kommunicera tyst med datornEn ny dator som kan läsa dina tankar? Eller i alla fall signaler i dina ansiktsmuskler. Det har forskare på tekniska universitetet MIT har tagit fram..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MIT

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunicera, tystmed , datorn
Skånskan - 19 jun 18 kl. 14:00

Här är datorn ett musikinstrument bland andra

PIONJÄR. Datorn är ett musikinstrument bland andra. Det ska Erik Lundahl, lärare i Ystad, berätta om vid en konferens i Nashville.

Magazin24 - 27 jan 11 kl. 19:16

Rör dig framför datorn!

En liten svart box med kamera, sensor och mikrofon är allt som behövs för att träna, ha kul med vänner, kommunicera och umgås. Magazin24 har tittat närmare på X-box Kinect, den revolutionerande lådan till vardagsrummet. För några år sedan kom Nintendos Wii där man med en handkontroll i handen kunde spela olika spel med kroppen.

Nyteknik - 28 nov 13 kl. 15:25

Datorn pratar med ohörbart ljud

Med ohörbart ljud kan datorer kommunicera med varandra över de inbyggda mikrofonerna och högtalarna, visar ett test..

Expressen - 13 jun 14 kl. 11:51

Nu slipper blinde Peter betala avgift för datorn

Peter Bergman är nästan blind och använder sin dator för att betala räkningar och kommunicera med vänner. Trots det har han i ett år tvingats betala tv-avgift. Men nu slår Högsta förvaltningsdomstolen fast att han inte längre behöver betala.

YLE - 06 nov 14 kl. 07:00

Datorn, en kärleksgud och sutenör

"För första gången i historien - för att uttrycka oss högtidligt - har en robot fått pröva sin lycka som äktenskapsförmedlare. Den har klarat ansvarsuppdraget så lysande att de unga tu som dess maskinhjärna bedömt passa ihop allra bäst bland tusentals kandidater nu är förlovade - då detta utkommer säkerligen också gifta".
Datornostagisk läsning Datorns historia i Finland - se vår tidslinje!

Dagensanalys.se - 22 feb 16 kl. 10:26

”Den ultimata tillämpningen är alltså att datorn sköter allt surfande åt dig”

För tio år sedan var det inte många som pratade om artificiell intelligens om det inte nämndes i samma andetag som Terminator-filmerna eller Hondas robot Asimo. De senaste åren har området emellertid exploderat och riskkapitalister öser pengar över den konstgjorda intelligensens framtid. KTH-professorn Stefan Carlsson forskar om artificiell intelligens och vet varför artificiell intelligens går segertåg världen över.

Trelleborgs Allehanda - 06 aug 13 kl. 14:02

Bianca Kronlöf håller ogärna tyst

Hon blev känd genom Youtube för att hon säger vad hon tycker och tänker. Bianca Kronlöf är skådespelerskan som inte backar för debatten.
"Kolla blatten, värsta horan!

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 13:44

Vår ärvda längtan är nyckeln makten över datorn

Att vi via en tyst bakelittelefon utan sladd kan få en känsloladdad kontakt med människor som är borta säger något om mänsklighetens oändliga kreativitet och kapacitet, skriver Gustav Martner..

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 14:46

Vår ärvda längtan är nyckeln till makten över datorn

Att vi via en tyst bakelittelefon utan sladd kan få en känsloladdad kontakt med människor som är borta säger något om mänsklighetens oändliga kreativitet och kapacitet, skriver Gustav Martner..

YLE - 28 jun 17 kl. 10:43

Cybersäkerhetsexpert: Stäng genast av datorn om du misstänker cyberattack

Den cyberattack som på tisdag spreds över hela världen nådde också Finland. Viruset som kallas Petia slog först till i Ukraina och Ryssland, och fortsatte sedan till resten av Europa och Nordamerika.
Petia, är ett så kallat ransomware (utpressningsprogram).

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 07:03

Skogsforskare sågar regeringens satsning på att fånga in koldioxid

Regeringen satsar 100 miljoner kronor på utveckling ny teknik för att åstadkomma minusutsläpp av koldioxid..

SR - Igår: 06:59

Hjärnexperiment väcker frågor om döden

Hur länge kan det finns något slags medvetande i hjärnan efter döden?.

SR - Igår: 07:00

Forskare: tjäderspel hotas inte av kalhuggning

Det är inte nödvändigt att spara gammal skogen för tjäderns skull. Vår största hönsfågel klarar kalhuggningen, menar forskare..

SR - I förrgår: 06:01

Sociala gorillor kan bli sårbara för sjukdomar

Gorillors beteenden vid döda artfränder kanske kan göra dem mer sårbara för ebola. Det spekulerar forskare i en ny studie..

SR - I förrgår: 06:01

Dinosaurieskelett säljs på nätet

Ett fossil som påstås vara den kanske enda Tyrannosaurus rexungen säljs nu på nätet. Skelettet är 68 miljoner år gammalt och hittades av en privatperson i Montana i USA 2013..

SR - I förrgår: 06:00

Utsatta grupper drabbas hårdare av smutsig luft

En ny studie visar att luftföroreningar drabbar olika befolkningsgrupper olika hårt i USA. Något som miljövetaren Valeree Catangay själv har känt av..

SR - 16 apr 19 kl. 09:59

Riskabla budskap i spelreklam på TV

Löften om chansen till snabba och enkla pengar och olika bonussystem för den som spelar mer - Det är ingredienser i spelreklam på de vanligaste kommersiella TV-kanalerna..

SR - 16 apr 19 kl. 06:00

Termisk solkraft spås bli nästa stora trend inom förnybar elproduktion

Genom att låta solens strålar värma salt till flera hundra grader kan stora mängder solenergi sparas över lång tid. Solrika länder ska kunna leverera solel dygnet runt..

SR - 16 apr 19 kl. 06:00

Sverige tidigt ute med satellitkartläggningar av miljön

Analyser av satellitbilder gjorda inom det svenska rymdprogrammet började användas inom en rad områden på 1980- och 90-talen – inte minst som källa för vad som händer i miljön..

SR - 15 apr 19 kl. 07:21

Paddor mår dåligt av svampsmitta

Nu kommer nya upptäckter från Sverige om den svåra svampsjukdom som uppskattas ha utrotat ett 90-tal arter av groddjur runtom i världen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.