YA > Lokalt

Saturday, 23 June, 12:22

YA - 09 apr 18 kl. 19:00

Grannar överklagar planer på bostadshus: ”Blir för högt”Tio grannar överklagar detaljplanen som ska göra det möjligt att bygga bostäder på tomten där postterminalen finns i dag..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grannar, överklagar, planer, bostadshusBlir för , högt
Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 19:00

Grannar överklagar restaurangbygglov

Foto: Privat
Ett antal grannar överklagar bygglovet för Joachim Kleins planerade nya restaurang på Modeshögsvägen.
Grannarna ser framför sig en mängd trafik med lastfordon, kylbilar, sophantering samt problem med parkering och matos. De menar att området inte lämpar sig för en sådan verksamhet.

Sydsvenskan - 23 okt 13 kl. 10:37

Grannar överklagar bygglov

Grannar överklagar nu bygglovet för flerbostadshus på Bäckdalaområdet längs Lantmannavägen i Eslöv..

Sydsvenskan - 23 okt 13 kl. 11:29

Grannar överklagar Bäckdala-bygglov

Grannar överklagar nu bygglovet för flerbostadshus på Bäckdalaområdet längs Lantmannavägen i Eslöv..

Dalarnas tidningar - 08 aug 16 kl. 17:11

Nytt flyktingboende i Borlänge - grannar överklagar beslutet

Flera grannar överklagar Borlänge kommuns beslut att godkänna ett nytt flyktingboende. Länsstyrelsen får nu ta ställning..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 17:15

Grannar överklagar vindkraft i Boarp

Grannar i Munka Ljungby överklagar ett av två vindkraftverk som Ramström Vind vill bygga, ett av dem i Boarp inom ljud- och skuggningsområdet för deras hus. Hittills har minst åtta yttranden kommit in från närboende som motsätter sig vindkraftverken. Skånes ornitologiska förening har tidigare yttrat sig negativt, med motivering att effekterna på fågellivet vid vindkraft i skog inte är tillräckligt utforskat.

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 03:00

Grannar överklagar bygglov

Punktraden i Hässleholm AB har fått bygglov för ett nytt hyreshus med ett 20-tal lägenheter på Finjagatan. Nu överklagar grannar beslutet till länsstyrelsen..

Sydöstran - 16 maj 16 kl. 06:00

Grannar överklagar ny förskola

Grannar till den nybyggda paviljongen på Bossabo förskola överklagar det tidsbegränsade bygglovet..

YA - 12 nov 13 kl. 14:50

Grannar överklagar minkfarmstillstånd

Arkivfoto: Ronnie Smith
Grannar till den planerade minkfarmen i Gussnava har nu överklagat Ystad-Österlenregionens miljöförbunds direktions beslut till länsstyrelsen.
En lantbrukare i Gussnava tänker bygga ett stall på 2 300 kvadratmeter där han ska föda upp 1 500 minkhonor för avel. Djuren ska slaktas och frysas ner på gården, för att därefter köras iväg för avpälsning.

Barometern - 16 maj 14 kl. 10:27

Två grannar överklagar studentbostäder

Det tillfälliga bygglovet för det planerade studentboendet mellan Gröndalsvägen och Tolvmannagatan har överklagats till länsstyrelsen. Två grannar har reagerat på att kommunen använder sig av tillfälligt bygglov för ett så pass stort bygge, något som är unikt i landet.
Det handlar om tre byggkroppar på upp till sju våningar som uppförs av Swedish Modules och ska innehålla mindre lägen­heter till studenter.

Barometern - 13 okt 15 kl. 21:24

Grannar överklagar Ica-expansion

Turerna kring Maxis expansion i Oskarshamn går vidare. Nu överklagas även den nya detaljplanen för området av grannar till Maxi..

Fler nyheter från YA

YA - 12 timmar sedan

Här kan du se VM-matchen mellan Sverige och Tyskland ikväll

På puben, på storbild eller i ett tält? YA listar de ställen där du kan se VM-matcherna i Skurup, Simrishamn och Ystad. .

YA - 12 timmar sedan

Ystads djurparksläger - här lär sig barnen djurskötselråd

På Ystads djurpark får barn mellan 9 och 14 år prova på att vara en djurskötare för en dag under hela sommaren. .

YA - 17 timmar sedan

Asatroende firade midsommar vid Ales stenar

Blothornet var fyllt av hembrygd mjöd och i den mänskliga ringen åkallades Oden, Tor och Freja. På midsommaraftons eftermiddag firade Nordiska asa-samfundet Midsommarblot vid Ales stenar..

YA - Igår: 08:18

Han fick p-böter när han var på akuten

När Bo Erman kom ut från akutbesöket satt det en böteslapp på bilen. Han hade betalat för fem timmar men eftersom besöket dragit ut på tiden var han 15–20 minuter sen. – Där låg jag på en brits under observation med sladdar i kroppen, säger han..

YA - Igår: 00:01

Få koll på en av Sveriges viktigaste högtider – midsommar

Varför äter vi alltid sill, vad gjorde midsommarparet och vad symboliserar egentligen midsommarstången? Här får du stenkoll på sommarens stora högtid. .

YA - Igår: 16:23

Äldre får rätt att vara ute mer

Ystads äldre ska få bestämma mer. Socialnämnden har beslutat om nya riktlinjer för både äldre som har hemtjänst och för dem som bor i särskilt boende..

YA - I förrgår: 00:01

Rymdresor: Hon satsar allt på att resa till Mars

Jasleen Josan, 25 år, har ett ovanligt mål som hon satsar till hundra procent på: Hon vill bli den första indiska kvinnan som åker till Mars. Men just nu är den aspirerande astronauten på Österlen för att fira midsommar med sin släkt..

YA - I förrgår: 19:00

Efter osäkerheten: Nu kommer klara besked om midsommarvädret

Tidigare i veckan var prognosen för midsommarvädret skiftande och osäkert enligt SMHI men nu får vi klara besked om hur vädret blir under midsommarhelgen. .

YA - I förrgår: 16:57

Magiskt midsommarmöte på Ales stenar

I 33 år i rad har de stått mellan stenarna och sjungit på den riktiga midsommaren. Ett magiskt möte mellan Harmonikören, naturen och historien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.