YA > Lokalt

Saturday, 20 October, 19:28

Liknande nyheter

Taggar: Grannar, överklagar, planer, bostadshusBlir för , högt
Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 19:00

Grannar överklagar restaurangbygglov

Foto: Privat
Ett antal grannar överklagar bygglovet för Joachim Kleins planerade nya restaurang på Modeshögsvägen.
Grannarna ser framför sig en mängd trafik med lastfordon, kylbilar, sophantering samt problem med parkering och matos. De menar att området inte lämpar sig för en sådan verksamhet.

Sydsvenskan - 23 okt 13 kl. 10:37

Grannar överklagar bygglov

Grannar överklagar nu bygglovet för flerbostadshus på Bäckdalaområdet längs Lantmannavägen i Eslöv..

Sydsvenskan - 23 okt 13 kl. 11:29

Grannar överklagar Bäckdala-bygglov

Grannar överklagar nu bygglovet för flerbostadshus på Bäckdalaområdet längs Lantmannavägen i Eslöv..

Dalarnas tidningar - 08 aug 16 kl. 17:11

Nytt flyktingboende i Borlänge - grannar överklagar beslutet

Flera grannar överklagar Borlänge kommuns beslut att godkänna ett nytt flyktingboende. Länsstyrelsen får nu ta ställning..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 17:15

Grannar överklagar vindkraft i Boarp

Grannar i Munka Ljungby överklagar ett av två vindkraftverk som Ramström Vind vill bygga, ett av dem i Boarp inom ljud- och skuggningsområdet för deras hus. Hittills har minst åtta yttranden kommit in från närboende som motsätter sig vindkraftverken. Skånes ornitologiska förening har tidigare yttrat sig negativt, med motivering att effekterna på fågellivet vid vindkraft i skog inte är tillräckligt utforskat.

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 03:00

Grannar överklagar bygglov

Punktraden i Hässleholm AB har fått bygglov för ett nytt hyreshus med ett 20-tal lägenheter på Finjagatan. Nu överklagar grannar beslutet till länsstyrelsen..

Sydöstran - 16 maj 16 kl. 06:00

Grannar överklagar ny förskola

Grannar till den nybyggda paviljongen på Bossabo förskola överklagar det tidsbegränsade bygglovet..

YA - 12 nov 13 kl. 14:50

Grannar överklagar minkfarmstillstånd

Arkivfoto: Ronnie Smith
Grannar till den planerade minkfarmen i Gussnava har nu överklagat Ystad-Österlenregionens miljöförbunds direktions beslut till länsstyrelsen.
En lantbrukare i Gussnava tänker bygga ett stall på 2 300 kvadratmeter där han ska föda upp 1 500 minkhonor för avel. Djuren ska slaktas och frysas ner på gården, för att därefter köras iväg för avpälsning.

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 20:09

Grannar överklagar detaljplan om rättspsyk

Beslutet att bygga det rättspsykiatriska centrumet på högklassig åkermark strider mot miljöbalken, menar fastighetsägare i området. Ringvägen riskerar dessutom att placeras närmare på ett ofördelaktigt sätt för Mellanköpinges kulturmiljö.
I tisdagens tidning skrev Trelleborgs Allehanda att Per Klarberg (SD) överklagade kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen som möjliggör att ett rättspsyk byggs i Mellanköpinge.

Skånskan - 14 okt 13 kl. 14:00

Grannar överklagar Åkerbruket

Flera boende nära det planerade bostadsområdet Åkerbruket överklagar nu detaljplanen till länsstyrelsen..

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Historisk skylt återinvigdes i Ystad

Den märkvärdiga historien med biografteatern Scalas 108-år gamla träskylt som låg bortglömd i många år fick på lördagen en värdig avslutning, då skylten återinvigdes med pompa och ståt..

YA - 20 timmar sedan

Världen: Tåg körde in i festival – minst 50 döda

Ett tåg plöjde in i en stor folkmassa Choura Bazar i närheten av staden Amritsar i norra Indien där en festival pågick. Minst 50 människor omkom..

YA - 23 timmar sedan

Försäljningen av elcyklar rullar på

Sedan årsskiftet har elcykeln sålts en fjärdedel billigare med hjälp elcykelpremien. Igår klockan 15 tog premien slut och priset blir 25 procent högre. Men cykelhandlarna i Ystad är inte oroliga för det..

YA - Igår: 13:48

Köpfesten är över – elcykelpremien är slut

Klockan 15 på torsdagen tog den populära elcykelpremien slut för den här gången. Och då det varken finns ett regeringsbeslut på en fortsättning – eller ens en ny regering – är det högst osäkert om elcykelköpare kan räkna med en 25-procentig rabatt i framtiden..

YA - Igår: 08:38

Österlenskt mathantverk prisat i SM – saffransglass från Köpingebro tog guld

Guldmedaljer blev det både till Österlenkryddor och Österlens kött och vilt i Brösarp, när SM i mathantverk arrangerades i Malmö i veckan. .

YA - I förrgår: 09:00

TV: Så blir utsikten över Ystad – från hotellets skybar

I maj 2020 står nya Hotell Fritiden klart intill det gamla badhuset. Från skybaren på sjunde våningen kommer det att gå att se ut över hela Ystad..

YA - I förrgår: 20:00

Träning: Gymföretag har hittat lokaler i Ystad

Fintess 24 seven blir först ut när Fritidsbadet byggts om. Fyra månader innan hotellet slår upp dörrarna öppnar gymmet. – Gymmet får en helt egen ingång.

YA - 17 okt 18 kl. 18:00

Ordföranden i Radio Active svarar på avhoppen

Radio Actives ordförande Christer Ågren berättar nu hur han ser på att programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell slutar..

YA - 17 okt 18 kl. 17:45

Sommarteatern får Ystads kulturpris

Ystads kommuns kulturpris 2018 tilldelas Sommarteatern. 15-årige estradören William Schmatz får årets kulturstipendium och Jan-Åke Wahlfrid blir årets Kultureldsjäl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.