SR > Nyheter

Tuesday, 19 January, 22:24

SR - 09 apr 18 kl. 14:19

Gammal gränskonflikt upp till ytanDen gångna veckan har en gammal gränskonflikt mellan Etiopien och Eritrea blossat upp igen. Ett utspel om dialog från Etiopien har avfärdats av Eritrea..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Etiopien, Eritrea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammal, gränskonfliktupp till , ytan
YLE - 16 jan 20 kl. 15:24

Dykare försvann efter dykövning i gammal gruva i Ylöjärvi – har nu kommit upp till ytan

Räddningsverket har hittat hobbydykaren som försvann i samband med en dykövning i en gammal gruva i Ylöjärvi nordväst om Tammerfors. Vid klockan nio på kvällen hade dykaren kommit upp till ytan efter ett flera timmars långt räddningsuppdrag..

Magazin24 - 09 mar 11 kl. 14:26

Dolt under ytan

En kvinnas berättelse om att leva med en oförutsägbar man. - Ni kan dra åt helvete båda två! skriker mannen och trampar gasen i botten.

YA - 16 feb 14 kl. 10:00

Gammal kiosk i Svarte får nytt liv

Foto: Carina Viberg
Renoveringen av den lilla röda kiosken på stranden i Svarte har börjat. Insidan röjs ut för att så småningom ge plats åt en ny glasskiosk.
– Jag ska söka bygglov för att ändra exteriört som fönster och dörrar.

YLE - 16 jan 20 kl. 15:24

Dykare försvann efter dykövning i gammal gruva i Ylöjärvi – på väg upp till ytan

Räddningsverket har hittat hobbydykaren som försvann i samband med en dykövning i en gammal gruva i Ylöjärvi nordväst om Tammerfors..

Sydsvenskan - 12 jun 11 kl. 00:30

Malmö under ytan

Foto: Karl Melander
Frukt, mat, bilskötsel. Bakom lågprisalternativen döljer sig en svart arbetsmarknad som vi alla är del av.
Det är februari och snö yr in i en av verkstäderna på Norra Grängesbergsgatan.

YLE - 29 okt 14 kl. 10:22

Flera år gammal konflikt i Vörå

År 2011 slogs Oravais ihop med Vörå-Maxmo. Det blev startskott för den infekterade konflikt som just nu håller på att slita isär kommunledningen. Det kan vara svårt för en utomstående att förstå vad "Båssar-gate" egentligen handlar om.

SVT - 04 nov 15 kl. 16:57

600 år gammalt fynd under ytan

En 600 år gammal basilika har hittats på havsbotten i Turkiet. Snart går det att se den på plats – när ett undervattensmuseum öppnar..

Blekinge Läns tidning - 24 maj 17 kl. 17:34

Världsunikt fynd – satt under ytan i 150 år

Per Ingvarsson lyfter upp sitt fynd från grusbädden i Mörrumsån. Han visar oss en 150 år gammal flodpärlmussla..

Barometern - 24 maj 17 kl. 20:21

Världsunikt fynd – satt under ytan i 150 år

Per Ingvarsson lyfter upp sitt fynd från grusbädden i Mörrumsån. Han visar oss en 150 år gammal flodpärlmussla..

Norrtelje Tidning - 10 sep 16 kl. 17:04

Gammal båt under ytan

En liten ruffad träbåt har sjunkit i Norrtälje hamn..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Norge släpper på alkoholförbudet på krogen

Det nationella utskänkningsförbudet av alkohol hävs i Norge från och med fredag. Ändringen kommer efter ett majoritetsbeslut i Stortinget. ”Vi gör det här för att rädda alla mindre ställen som riskerar att gå omkull på grund av åtgärder som vi inte ens vet om det hjälper”, säger Siv Jensen, partiledare för Fremskrittspartiet till NRK..

SR - 1 timme sedan

Efter Sabunis migrationskrav: L diskuterar januariavtalets framtid

Liberalernas riksdagsgrupp har i kväll haft ett flera timmar långt möte. Partiledaren Nyamko Sabuni har tidigare krävt att regeringen ska dra tillbaka delar av förslaget till ny migrationslag, annars hotas budgetsamarbetet. ”Vi fattade nu ett beslut tillsammans om att diskussionen fortsätter i riksdagsgruppen och i partistyrelsen om Januariavtalets framtid”, säger Johan Pehrson (L).

SR - 2 timmar sedan

Kommunens handlingsplan klar efter att treåring hittats död

Norrköpings kommun har nu färdigställt den åtgärdsplan som Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) krävt efter kritiken av handläggningen i ärendet om den treåriga flicka som hittades död i sitt hem i Norrköping för ett år sen. Ivo konstaterade att många allvarliga fel i ärendet begåtts och att flickan inte fick det stöd och skydd hon behövde. Planen handlar bland annat om att säkerställa kompetensen hur man gör förhandsbedömningar och risk- och skyddsbedömningar..

SR - 3 timmar sedan

Japan och Sydkorea i ordstrid om sexslavar

Orsaken till det upptrappade ordkriget är frågan om kompensation till de tusentals koreanska kvinnor som tvingades arbeta som sexslavar för den japanska armén under andra världskriget. Domstol i Sydkorea har slagit fast att den japanska staten ska ersätta tolv av kvinnorna med motsvarade cirka 760 000 kronor var. Japans utrikesminister kallar domstolsutslaget ett brott mot internationell lag..

SR - 3 timmar sedan

Förlängning av alkoholförbud efter klockan 20 föreslås

Branschorganisationen Visita kallar det en jakt på enskild näring och vill att den nya pandemilagen används, som kan stänga ner flera verksamheter. Enligt socialminister Lena Hallengren behövs fortsatta restriktioner på grund av det mycket allvarliga smittspridningsläget. Beslut om förlängning av alkoholförbud på restauranger efter klockan 20, fram till 7 februari, tas senare i veckan..

SR - 4 timmar sedan

Exportföretag ska bidra till klimatomställning

Under 2021 utökas statens garantier till exportföretagen, för att hjälpa företagen att återhämta sig efter pandemin. Men från och med nu måste företagen som söker stöd, visa att de medverkar till en klimatomställning i enlighet med Parisavtalet. Även utländska företag som är verksamma i Sverige och bidrar till svensk export kan söka stöd, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg..

SR - 4 timmar sedan

5g-auktionerna avslutade

De fyra operatörerna som deltog i 5G-auktionen i dag har alla tilldelats delar av det kommande 5G-nätet. Auktionen är därmed slut redan efter första dagen, skriver Post och telestyrelsen i ett pressmedelande. Licenserna kostar sammanlagt 2,3 miljarder kronor..

SR - 4 timmar sedan

Fler smittade av nya coronavarianten – FHM ökar antalet virusanalyser

Nu utökar Folkhälsomyndigheten antalet virusanalyser för att se hur många fall av nya coronavarianter från bland annat Storbritannien som finns i landet. Folkhälsomyndigheten har hittat 55 fall av den brittiska varianten av coronaviruset i Sverige, en ökning från 25 fall för en vecka sedan. 16 av de nya varianterna saknar koppling till Storbritannien..

SR - 5 timmar sedan

Roger Wilson: ”Ett skifte i fokus att hoten inte bara anses komma utifrån"

I USA pågår utfrågningen i senaten av de som Joe Biden utsett till ministrar i sin kommande regering. Ekots korrespondent Roger Wilson rapporterar från Washington. ”Det är ett skifte i fokus att hoten inte bara anses komma utifrån", säger han..

SR - 5 timmar sedan

Efter oenighet om coronapengar: Nu avgörs Italienska regeringens framtid

Efter att samarbetspartiet Italia Viva hoppat av regeringen i förra veckan på grund av oenighet om hur EU:s coronapengar ska satsas saknar nu regeringen majoritet i den italienska senaten. I förmiddags inledde Italiens partioberoende premiärminister Giuseppe Conte sitt försvarstal i den italienska senaten. Han behöver hitta stöd hos ledamöter från andra partier, eller från ledamöter inom det avhoppade partiet beredda att gå emot partiledningen, som kan ta honom genom en förtroendeomröstningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.