GT > Nyheter

Sunday, 19 August, 15:14

GT - 08 apr 18 kl. 21:00

Bohuskusten är hela Europas soptipp: ”Jag har aldrig sett något liknande”Bohusläns kuststräcka är en av de skitigaste i Europa – varje år flyter tusentals kubikmeter plast i land här. Och de strandstädare som jobbar heltid med att röja undan det värsta, tecknar bilden av en ojämn och stundtals tröstlös kamp. – Vi hittar ofta döda fåglar med magarna fulla med plast. Det är så att man får tårar i ögonen, när man tänker på att det är vi människor som är orsaken till det, säger strandstädaren Johan Eyssen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Europas, Europa, Johan Eyssen

Dela artikeln

8958 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bohuskustenär hela , Europas, soptippJag har , aldrig, sett, något liknande
Västerbottens Folkblad - 15 jul 15 kl. 22:06

Ska Sverige vara ­Europas soptipp?

Ibland överträffas den mest sagolika dikt av en krass verklighet. I min enfald har jag trott att vi i Sverige är världsmästare på avfallshantering. Våra gröna och bruna tunnor för olika fraktioner.

SvD - 08 mar 17 kl. 07:07

Bohuskusten – ett av Europas mest skräpdrabbade områden

Bohuskusten har stora problem med tonvis av plastpåsar och förpackningar som flyter i land. Regeringen tittar nu på hur man kan stödja förebyggande arbete..

YLE - 14 apr 14 kl. 08:15

Presidenten bor granne med soptipp

Olagliga soptippar är ett utbrett fenomen i huvudstadsregionen. Varje år får miljöcentralerna in hundratals anmälningar om avfall som dumpats i naturen. Det är sällan den skyldiga åker fast.

DalaDemokraten - 28 mar 16 kl. 11:29

Europas Gestapo och Europas Undergång

Jag som aldrig har lärt mej att hålla igen käften, gav redan tidigt min syn på benämningarna EG och EU. EG kallade jag Europas Gestapo, och lika hänsynslöst kallade jag EU för Europas Undergång. Som den vilde jag är så har jag aldrig tagit tillbaka mina yttranden, jag använder dem fortfarande och hävdar bestämt att dom blir aldrig tidlösa.

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 15:29

Europas äldsta urskog hotas av kalavverkning

Enligt uppgift till Supermiljöbloggen har Polens miljöminister Jan Szyszko skrivit ett tillägg i skogsplanen för Europas äldsta urskog, Bialowieza, som öppnar upp för kalavverkning. De nya instruktionerna gör det möjligt att kalhugga även den äldsta och mest känsliga delen av skogen. Utanför nationalparkens buffertzon finns privata skogsägare som har påträffat granbarkborre.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”

1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad.

Trelleborgs Allehanda - 09 feb 12 kl. 07:41

Europas största tävling drabbad av växtvärk

Foto: Sigge Hansson
Trelleborg Open arrangerades första gången 1991 som en lokal och regional tävling med 75 anmälda. 2012 handlar det om en internationell stortävling. Den har vuxit till Europas allra största och hade bara utrymme funnits - ja, då hade här varit uppemot 3 000 taekwondo-ambassadörer i helgen.

YLE - 17 jul 15 kl. 18:17

Halonen: Europas historia har aldrig varit lätt

President Tarja Halonen manar till solidaritet med vanliga greker och minns sin egen presidentperiod som en tid då EU-optimismen stundvis var alltför för stor. Halonen ler ofta och brett och är skämtar ofta när hon besöker Björneborg och Suomi Areena på fredag. Men när intervjun kommer in på Grekland blir hon fundersam.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Två personer saknas till havs

Sjöräddningssällskapet och kustbevakningen genomför nu en stor sökinsats efter två personer som tros ha kantrat med sin båt i havet utanför Hunnebostrand.– Det är två personer som har hamnat i vatten med båt. Vi är där och försöker hitta dem, säger Britt Samuelsson vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral..

GT - 2 timmar sedan

Död person hittad i småbåtshamn

En död person har hittats i en småbåtshamn i Karlstad.Detta skriver polisen på sin hemsida.Räddningstjänst och polis är på plats..

GT - 5 timmar sedan

Misstänkt mordförsök – man knivskuren i bostad

En man har knivskurits i en bostad i Karlsborg under tidiga söndagsmorgonen.Polisen rubricerar händelsen som mordförsök..

GT - 6 timmar sedan

GFC flyttar till Ullevi: ”Det känns ärofyllt”

Göteborg FC jagar Piteå och Rosengård i guldstriden.Nu kommer laget att spela resten av sina hemmamatcher på Ullevi.– Det känns ärofyllt, säger Elin Rubensson om flytten..

GT - 6 timmar sedan

Har Göteborgscentern en Erdogan-megafon som toppkandidat?

Centerpartiet i Göteborgs toppkandidat till riksdagen, Mikail Yüksel, har kampanjat i turkiska Kulu inför valet. Det väcker frågor om hans kandidatur i Sverige. Att en Göteborgspolitiker får kampanja ostört i Turkiet, som nyligen vägrade släppa in riksdagsledamoten Jabar Amin (MP), är minst sagt märkligt, skriver Kurdo Baksi..

GT - 7 timmar sedan

Klasskillnaderna som kan fälla Löfven

Sverige har i dag 245 000 fattigpensionärer, 145 000 fattiga barn - och 1,4 miljoner personer som lever på en låg ekonomisk standard. Samtidigt blir miljardärerna allt fler. Under Stefan Löfvens regering har de ökat med 25 procent.

GT - 8 timmar sedan

Anlagda bränder skapade panik bland boende

Ett antal bränder i två närliggande fastigheter i Göteborg skapade panik bland boende.Polisen utreder nu mordbrand.– Det är sjuvåningshus och så klart blev många oroliga, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

GT - 12 timmar sedan

JUST NU: Ung kvinna död i svår viltolycka

En flicka i 20-årsåldern avled i en svår viltolycka i höjd med Sandhem i Mullsjö under fredagskvällen. Ytterligare tre ungdomar som färdades i bilen har förts till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.  .

GT - 17 timmar sedan

Kramers nya succé – nära rekord igen

GÖTEBORG. Det blev inget nytt svenskt rekord för Andreas Kramer.Men hans 1.

GT - 18 timmar sedan

Lindhs nya succélopp: ”Jag är jättenöjd”

GÖTEBORG. Målet var att slå nytt säsongsbästa.Precis det lyckades Lovisa Lindh med – som slutade tvåa på GP-galan i Göteborg efter en stark spurt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.