GT > Nyheter

Monday, 21 January, 19:13

GT - 08 apr 18 kl. 21:00

Bohuskusten är hela Europas soptipp: ”Jag har aldrig sett något liknande”Bohusläns kuststräcka är en av de skitigaste i Europa – varje år flyter tusentals kubikmeter plast i land här. Och de strandstädare som jobbar heltid med att röja undan det värsta, tecknar bilden av en ojämn och stundtals tröstlös kamp. – Vi hittar ofta döda fåglar med magarna fulla med plast. Det är så att man får tårar i ögonen, när man tänker på att det är vi människor som är orsaken till det, säger strandstädaren Johan Eyssen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Europas, Europa, Johan Eyssen

Dela artikeln

8959 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bohuskustenär hela , Europas, soptippJag har , aldrig, sett, något liknande
Västerbottens Folkblad - 15 jul 15 kl. 22:06

Ska Sverige vara ­Europas soptipp?

Ibland överträffas den mest sagolika dikt av en krass verklighet. I min enfald har jag trott att vi i Sverige är världsmästare på avfallshantering. Våra gröna och bruna tunnor för olika fraktioner.

SvD - 08 mar 17 kl. 07:07

Bohuskusten – ett av Europas mest skräpdrabbade områden

Bohuskusten har stora problem med tonvis av plastpåsar och förpackningar som flyter i land. Regeringen tittar nu på hur man kan stödja förebyggande arbete..

YLE - 14 apr 14 kl. 08:15

Presidenten bor granne med soptipp

Olagliga soptippar är ett utbrett fenomen i huvudstadsregionen. Varje år får miljöcentralerna in hundratals anmälningar om avfall som dumpats i naturen. Det är sällan den skyldiga åker fast.

DalaDemokraten - 28 mar 16 kl. 11:29

Europas Gestapo och Europas Undergång

Jag som aldrig har lärt mej att hålla igen käften, gav redan tidigt min syn på benämningarna EG och EU. EG kallade jag Europas Gestapo, och lika hänsynslöst kallade jag EU för Europas Undergång. Som den vilde jag är så har jag aldrig tagit tillbaka mina yttranden, jag använder dem fortfarande och hävdar bestämt att dom blir aldrig tidlösa.

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 15:29

Europas äldsta urskog hotas av kalavverkning

Enligt uppgift till Supermiljöbloggen har Polens miljöminister Jan Szyszko skrivit ett tillägg i skogsplanen för Europas äldsta urskog, Bialowieza, som öppnar upp för kalavverkning. De nya instruktionerna gör det möjligt att kalhugga även den äldsta och mest känsliga delen av skogen. Utanför nationalparkens buffertzon finns privata skogsägare som har påträffat granbarkborre.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”

1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad.

Trelleborgs Allehanda - 09 feb 12 kl. 07:41

Europas största tävling drabbad av växtvärk

Foto: Sigge Hansson
Trelleborg Open arrangerades första gången 1991 som en lokal och regional tävling med 75 anmälda. 2012 handlar det om en internationell stortävling. Den har vuxit till Europas allra största och hade bara utrymme funnits - ja, då hade här varit uppemot 3 000 taekwondo-ambassadörer i helgen.

YLE - 17 jul 15 kl. 18:17

Halonen: Europas historia har aldrig varit lätt

President Tarja Halonen manar till solidaritet med vanliga greker och minns sin egen presidentperiod som en tid då EU-optimismen stundvis var alltför för stor. Halonen ler ofta och brett och är skämtar ofta när hon besöker Björneborg och Suomi Areena på fredag. Men när intervjun kommer in på Grekland blir hon fundersam.

Fler nyheter från GT

GT - 5 minuter sedan

Spektakulära lyxvillan klickar mest – säljs inte

Den spektakulära Villa Skogshyddan i Särö har legat ute till försäljning i över ett år.Så sent som i december var villan den mest klickade under en hel vecka – men trots det har den inte gått att sälja.– Priset har varit lite för högt tidigare, säger mäklaren Christina Åberg..

GT - 1 timme sedan

Inbrotten minskar kraftigt – polisen hyllar husägarna

Villainbrotten i Kungälv minskar drastiskt. Polisen tackar medborgarna och det stora antalet grannsamverkansgrupper för det.– Det är den enda evidensbaserade metod som finns, säger Daniel Hjerpe, kommunpolis i Kungälv.

GT - 4 timmar sedan

Bil och spårvagn i krock – trafiken påverkas

En bil och en spårvagn har krockat i Kungsladugård i  Göteborg.Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen.– Föraren klagar på smärtor i ett ben, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson..

GT - 7 timmar sedan

Larm om villabrand: ”Kraftig rökutveckling”

Flera stationer från räddningstjänsten har larmats till en villabrand i Marks kommun.- Det är kraftig rökutveckling från taket, säger Gunilla Jensen, teamledare vid SOS Alarm..

GT - 7 timmar sedan

”Allt jag önskar är att det ska hålla hela året”

Amin Affane, 25, låg bakom IFK Göteborgs första seger för året.Nu hoppas Blåvitt-supportrarna att hans form håller i sig.– Det är min största önskan inför 2019, säger Patrik Glimberg i BBpodd..

GT - 21 timmar sedan

Vädervarningen: Se upp för halkan på vägarna

Under natten och morgonen mot måndagen väntas det falla nederbörd över Västsverige.Nu varnar meteorologen Tora Tomasdottir:Vädret kan medföra hala vägbanor.– Det kan bli problem.

GT - 21 timmar sedan

Bil har kört in i hus – en skadad

En bil har kört in i ett hus i Bergsjön, skriver polisen på sin hemsida.En person ska vara skadad.– Initialt sägs det vara lindriga skador, säger Göran Carlbom vid polisen..

GT - 22 timmar sedan

Person påkörd – person till sjukhus

En fotgängare har blivit påkörd av ett fordon i Skene.Det är oklart exakt vad för fordon det rör sig om.– En person är införd till sjukhus med ambulans, säger Henrik Östling, teamledare vid SOS..

GT - Igår: 19:05

Talangen avslöjar Blåvitts intresse

Thomas Isherwood, 20, har nämnts som ett tänkbart nyförvärv i IFK Göteborg.Nu avslöjar den före detta Bayern München-spelaren Blåvitts intresse.– Jag vet att de är intresserade, säger han till Fotbollskanalen..

GT - Igår: 18:39

Punktering höll på att förstöra frieriplanerna

Efter frikännandet i Kevin-fallet vågade Christian Karlsson börja tänka på framtiden.Han gjorde slag i saken och friade till flickvännen Rebecka och nu väntar de sitt första barn.Men frieriet höll på att få förhinder – en oväntad händelse var nära att förstöra planerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.