GT > Nyheter

Monday, 22 October, 16:37

GT - 08 apr 18 kl. 21:00

Bohuskusten är hela Europas soptipp: ”Jag har aldrig sett något liknande”Bohusläns kuststräcka är en av de skitigaste i Europa – varje år flyter tusentals kubikmeter plast i land här. Och de strandstädare som jobbar heltid med att röja undan det värsta, tecknar bilden av en ojämn och stundtals tröstlös kamp. – Vi hittar ofta döda fåglar med magarna fulla med plast. Det är så att man får tårar i ögonen, när man tänker på att det är vi människor som är orsaken till det, säger strandstädaren Johan Eyssen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Europas, Europa, Johan Eyssen

Dela artikeln

8959 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bohuskustenär hela , Europas, soptippJag har , aldrig, sett, något liknande
Västerbottens Folkblad - 15 jul 15 kl. 22:06

Ska Sverige vara ­Europas soptipp?

Ibland överträffas den mest sagolika dikt av en krass verklighet. I min enfald har jag trott att vi i Sverige är världsmästare på avfallshantering. Våra gröna och bruna tunnor för olika fraktioner.

SvD - 08 mar 17 kl. 07:07

Bohuskusten – ett av Europas mest skräpdrabbade områden

Bohuskusten har stora problem med tonvis av plastpåsar och förpackningar som flyter i land. Regeringen tittar nu på hur man kan stödja förebyggande arbete..

YLE - 14 apr 14 kl. 08:15

Presidenten bor granne med soptipp

Olagliga soptippar är ett utbrett fenomen i huvudstadsregionen. Varje år får miljöcentralerna in hundratals anmälningar om avfall som dumpats i naturen. Det är sällan den skyldiga åker fast.

DalaDemokraten - 28 mar 16 kl. 11:29

Europas Gestapo och Europas Undergång

Jag som aldrig har lärt mej att hålla igen käften, gav redan tidigt min syn på benämningarna EG och EU. EG kallade jag Europas Gestapo, och lika hänsynslöst kallade jag EU för Europas Undergång. Som den vilde jag är så har jag aldrig tagit tillbaka mina yttranden, jag använder dem fortfarande och hävdar bestämt att dom blir aldrig tidlösa.

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 15:29

Europas äldsta urskog hotas av kalavverkning

Enligt uppgift till Supermiljöbloggen har Polens miljöminister Jan Szyszko skrivit ett tillägg i skogsplanen för Europas äldsta urskog, Bialowieza, som öppnar upp för kalavverkning. De nya instruktionerna gör det möjligt att kalhugga även den äldsta och mest känsliga delen av skogen. Utanför nationalparkens buffertzon finns privata skogsägare som har påträffat granbarkborre.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”

1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad.

Trelleborgs Allehanda - 09 feb 12 kl. 07:41

Europas största tävling drabbad av växtvärk

Foto: Sigge Hansson
Trelleborg Open arrangerades första gången 1991 som en lokal och regional tävling med 75 anmälda. 2012 handlar det om en internationell stortävling. Den har vuxit till Europas allra största och hade bara utrymme funnits - ja, då hade här varit uppemot 3 000 taekwondo-ambassadörer i helgen.

ÖstersundsPosten - 11 jun 13 kl. 16:21

Ulla och Arne tycker att de bor granne med en soptipp

Snötippen blir soptipp när snön smält Ulla och Arne Johansson har under flera månader varje vår utsikt över en soptipp från sitt vardagsrumsfönster på Färdmansvägen i Funäsdalen..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Samtalet med Rönnberg – blir nu av med platsen

GÖTEBORG. Rhett Rakhshani, 30, har anslutit till Frölunda.Vilket ökar konkurrensen bland forwards.

GT - 1 timme sedan

Läkare gjorde orosanmälan – dagen innan treåring dog

Dagen innan ett barn i treårsåldern dog på ett sjukhus i Skaraborg efter att ha kommit in med svåra skador gjorde en läkare en orosanmälan gällande barnets yngre syskon.Men orosanmälan, som gjordes av en socialjour, skickades aldrig akut till barnets hemkommun.Det framgår av en lex Sarah-anmälan.

GT - 1 timme sedan

Svaret efter protesten: ”Jag är ganska luttrad”

GÖTEBORG. Han är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.När Östersunds kontroversielle ordförande Daniel Kindberg, 50, kom till Göteborg för mötet med BK Häcken möttes han av nya protester från supportrar.

GT - 5 timmar sedan

Här går nyförvärvet på is med Frölunda

GÖTEBORG. Här går Rhett Rakhshani, 30, på is – med sin femte SHL-klubb.Den amerikanske forwarden ska förstärka Frölunda..

GT - 6 timmar sedan

”Blev väldigt överraskad när jag läste det om BP”

Problem på och utanför planen för både IFK Göteborg och Brommapojkarna. Nu möts lagen i en ödesmatch. – Jag blev väldigt överraskad när jag läste det om BP, säger Carl Starfelt, 24.

GT - 6 timmar sedan

Paradiset för pensionärer – med värme och lägre skatt

Marianne och Göran Levin sålde huset i Mölndal och köpte ett litet pensionat i Portugal. Nu har de bott i värmen i sju år – och inte ångrat sig en sekund. – Det här var helt rätt beslut för oss, säger Marianne Levin, 68.

GT - 7 timmar sedan

Två till sjukhus efter frontalkrock – väg avstängd

Två personbilar har frontalkrockat Uddevalla kommun.En av bilarna hamnade i diket och två personer har fått föras till sjukhus med ambulans.Skadeläget är oklart, men vägen är helt avstängd under räddningsarbetet..

GT - 8 timmar sedan

Barn påkörd av bil – ambulans till platsen

Ett barn har blivit påkört av en bil i Karlstad, uppger polisen på sin hemsida.Omständigheterna kring olyckan är oklara, men barnet ska vara vid medvetande.Ambulans och annan räddningspersonal finns på platsen..

GT - 11 timmar sedan

EU avgörande för Västra Götalands export

För den som värdesätter tillväxt och ökat välstånd i det exportberoende landet Sverige är ett utträde ur EU inte realistiskt. Samtidigt behöver mer göras för att tillväxten i Sverige ska vässas, skriver Jörgen Warborn (M) och Johnny Magnusson (M)..

GT - 19 timmar sedan

Två raka förluster – firandet får vänta: "Tänker inte på nerver”

Falkenberg hade chansen att säkra avancemanget till allsvenskan. Men nu darrar laget – eller? – Det här är inget att gräva ner sig för, säger Tobias Englund till Hallands Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.