DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 04:30

DI - 08 apr 18 kl. 20:50

Här är Rysslands hetaste oligarkerGripandet av två oligarker under påskhelgen har lett till spekulationer om att Rysslands elit förbereder sig på ett stort maktspel under Vladimir Putins fjärde presidentperiod. Affären är illavarslande för premiärminister Dmitri Medvedev..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rysslands, Vladimir Putins, Dmitri Medvedev

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Rysslands, hetaste, oligarker
Expressen - 30 jun 11 kl. 23:05

Rysslands hetaste hit - sjungs av Putin

Vem sjunger på en av de hetaste danslåtarna i Ryssland just nu? Premiärministern och ex-presidenten Vladimir Putin. .

DI - 12 jun 14 kl. 16:16

Rysslands hetaste t-shirt

"Hälsningar från Krim" står det på en T-tröja, över bilden av en leende Putin iförd hawaiiskjorta och solglasögon och med ett cocktailglas i högsta hugg..

Cornucopia - 20 jun 15 kl. 13:09

Rysslands röst? Vems ärenden går "en tidning"?

Stockholmsmorgontidningen "en tidning" har förvandlats till en okritisk Rysslandsmegafon. Därtill ägnar man sig åt att fotografera svenska skyddsobjekt. Vems ärenden går egentligen "en tidning"?

HBL - 21 mar 14 kl. 08:53

Tiilikainen: Rysslands drag i östra Ukraina avgörande

Enligt Utrikespolitiska institutets chef Teija Tiilikainen kommer utvecklingen i Ukrainakrisen att avgöras av vad Rysslands nästa drag i östra Ukraina blir.– Den stora frågan är hur Ryssland kommer att hantera demonstrationerna och spänningarna i östra Ukraina. Det är säkerligen samma fråga som EU:s ledning sitter och väntar på att ska avgöras medan de funderar på sina följande drag, säger Tiilikainen till FNB.

Kristianstadsbladet - 07 mar 14 kl. 06:54

Oligarker har rekryterats i Ukraina

När kontrollen över Krim minskar vänder sig den hårt ansatta nya ukrainska regeringen till landets oligarker för att dämpa oron för separatism i rysktalande östra Ukraina.
Övergångsregeringen har utsett oligarker att leda regionerna Donetsk och Dnipropetrovsk, starka fästen för den Moskva-stödde störtade presidenten Viktor Janukovytj.Den 58-årige ledaren för Industrial Union of Donbass, Serhij Taruta, har utnämnts till att leda administrationen i Donetsk.

BT - 07 mar 14 kl. 06:54

Oligarker har rekryterats i Ukraina

När kontrollen över Krim minskar vänder sig den hårt ansatta nya ukrainska regeringen till landets oligarker för att dämpa oron för separatism i rysktalande östra Ukraina. Övergångsregeringen har utsett oligarker att leda regionerna Donetsk och Dnipropetrovsk, starka fästen för den Moskva-stödde störtade presidenten Viktor Janukovytj.Den 58-årige ledaren för Industrial Union of Donbass, Serhij Taruta, har utnämnts till att leda administrationen i Donetsk.

Cornucopia - 06 nov 14 kl. 11:16

Rysslands infrastruktur utanför propagandafotona

"Aj dån't want tå spik bad abaut my cååntry, butt dån't gå tå Rasha!" - rysk ambassadtjänstemans ord till en vänDet framförs i kommentarsfält och på andra platser att Sverige inte behöver något försvar, då det är bättre att Ryssland och Putin tar över. För att visa hur Ryssland ser ut utanför propagandafotona följer nedan lite bilder på rysk infrastruktur.

DI - 04 jun 12 kl. 10:14

Ryska oligarker ger Svanberg huvudvärk

En grupp ryska oligarker är redo att stoppa oljejätten BP:s försäljning av sitt ryska samriskbolag, en affär värderad till många miljarder..

NSD - 24 jun 12 kl. 14:09

Pråligt EM för Ukrainas oligarker

Ukrainas mäktiga oligarker solar sig glatt i glansen av pågående fotbolls-EM. Inte minst på spelplatserna längst österut, i Charkiv och Donetsk, är det stenrika finans- och industrimiljardärer som ligger bakom arenabyggen och infrastruktursatsningar för miljardbelopp..

UNT - 07 mar 14 kl. 06:54

Oligarker har rekryterats i Ukraina

När kontrollen över Krim minskar vänder sig den hårt ansatta nya ukrainska regeringen till landets oligarker för att dämpa oron för separatism i rysktalande östra Ukraina..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 6 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 6 timmar sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 6 timmar sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 6 timmar sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 6 timmar sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 6 timmar sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 7 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.