SVT > Inrikes

Tuesday, 22 May, 16:06

SVT - 05 apr 18 kl. 06:03

Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbudMer än var fjärde kommun vill införa förbud mot tiggeri. Det visar SVT:s undersökning där de styrande kommunalråden svarat. Framförallt är det Alliansstyrda kommuner som vill införa förbud..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Alliansstyrda

Dela artikeln

2832 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, kommunvill ha , tiggeriförbud
Expressen - 08 sep 17 kl. 08:36

Här är kommunen som vill införa tiggeriförbud

Vellinge var den första kommunen i Skåne som införde ett tiggeriförbud. Nu följer Åstorp efter. Under onsdagens möte i kommunstyrelsen lade Moderaterna fram ett förslag om att förbjuda tiggeri.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 09:30

Nej till lokalt tiggeriförbud

Foto: Bass Nilsson
Förslaget om ett tiggeriförbud i Kristianstad får nu nej.? Vi förespråkar tolerans mot en annan livsstil, säger Radovan Javurek (FP).
Det är Sverigedemokraterna som i en motion till kommunfullmäktige föreslår ett förbud mot så kall­at bettleri, eller vanemässigt tiggande.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 11:00

SD lägger förslag om tiggeriförbud

STAFFANSTORP Trots att Vellinge kommun försökt att få igenom ett tiggeriförbud men fått nej i alla instanser, lägger nu Sverigedemokraterna i Staffanstorp samma förslag.
Partiet vill också att integrationsplikt införs i kommunen. ERWP.

Expressen - 05 apr 18 kl. 06:16

Ny undersökning: Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud

Mer än var fjärde kommun i Sverige vill införa förbud mot tiggeri. Tidigare var det främst Alliansstyrda kommuner som var styrande i frågan, men nu vill även socialdemokratiska kommuner införa förbud. Detta visar en undersökning som SVT gjort.

UNT - 29 aug 17 kl. 16:39

Kommun i Skåne vill införa tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken..

DI - 29 aug 17 kl. 20:39

Kommun vill ruska om med tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken. Lagstiftningen är inte glasklar. Och om den planerade ändringen av den lokala ordningsstadgan skulle stoppas av länsstyrelsen är kommunens M-ledare Carina Wutzler beredd att gå vidare till domstol..

DN - 20 sep 17 kl. 21:12

Vellinge inför tiggeriförbud

Vellinge kommun ser ut att bli första svenska kommun att införa ett lokalt tiggeriförbud. Förslaget klubbades igenom med brett stöd i kommunfullmäktige under onsdagskvällen..

Barometern - 05 apr 18 kl. 10:55

Bara en kommun i länet för ett tiggeriförbud: ”Saknas kontroll”

En undersökning av SVT visar att Mörbylånga kommun är den enda av de svarande kommunerna i Kalmar län som ställer sig bakom ett tiggeriförbud..

Barometern - 25 jan 17 kl. 10:35

M-ledamot vill ha tiggeriförbud

Jan-Ingemar Lundström (M) vill införa tiggeriförbud i Kalmar kommun. Han menar att ett förbud sänder viktiga signaler..

Västerbottens Folkblad - 25 aug 16 kl. 20:00

Starkt stöd för tiggeriförbud

Det finns ett mycket starkt stöd för tiggeriförbud bland vår befolkning. I en färsk opinionsmätning från Novus så tycker 59 procent av svenska folket att tiggeriförbud är ett bra förslag. Bara 23 procent tycker att det är ett dåligt förslag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ny högskola ska ge fler poliser

Ytterligare ett lärosäte för polisutbildningen, utökad distansutbildning och konkurrenskraftiga arbetsvillkor. Det är några av de förslag Polismyndigheten i dag lämnar över till inrikesminister Morgan Johansson (S), skriver myndigheten i ett pressmeddelande..

SVT - 2 timmar sedan

SMHI: Risk för brand i nästan hela landet

Högsommarvärmen i stora delar av landet har lett till bränder eller risk för bränder i princip i hela landet. I Västsverige råder det just nu eldningsförbud i flera kommuner..

SVT - 6 timmar sedan

Bostadsministern: Kommuner måste bygga bostäder för alla

Flera kommuner kring storstäder måste bygga mer och för olika typer av boendeformer för att bryta bostadssegregationen. Det menar bostadsminister Peter Eriksson (MP) efter att ha tagit del av Hyresgästföreningens undersökning som visar på att det finns områden där utrikes och inrikes födda lever åtskilda..

SVT - 6 timmar sedan

Moderaterna vill förbjuda moralpoliser i svenska förorter

Moderaterna föreslår att moralpoliser förbjuds i svenska förorter som ett sätt att motverka hedersförtryck. Det presenterar partiet under en presskonferens. – De är personer som begränsar kvinnors frihet, säger Jessica Polfjärd, partiets jämställdhets- och integrationspolitisk talesperson..

SVT - 11 timmar sedan

Nationella insatsstyrkan ska bli bättre mot terror

Sveriges nationella insatsstyrka ska förstärkas som en del i polisens satsning för att bättre kunna hantera terrorattentat..

SVT - 19 timmar sedan

Försäkringskassan JK-anmäls om nekad assistans

Oklarheterna om vad som ger rätt till statlig assistansersättning dröjer kvar, trots några snabbutredda justeringar. Samtidigt som regeringen sätter sitt hopp om klarhet till den stora LSS-utredningen anmäls Försäkringskassan till Justitiekanslern..

SVT - 22 timmar sedan

”Hon har lämnat väldigt starka och trovärdiga uppgifter”

Under måndagen inleddes rättegången där den tidigare TV4-profilen Martin Timell står åtalad för våldtäkt. Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz berättar om sin klients förhör: – Det är ett öppet sår som hon bär på och äntligen så kan hon kanske få någon form av upprättelse, säger hon..

SVT - Igår: 14:15

MSB förberedd på oroliga samtal efter broschyr

Broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” kan väcka oro hos allmänheten. Därför har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, rekryterat personal som ska ta hand om de frågor människor får av att ta del av innehållet..

SVT - Igår: 14:08

Timells advokat: ”Ingen mår bra av att vara i rampljuset på det här sättet”

Martin Timell står åtalad för våldtäkt och under måndagen så inleddes rättegången mot den tidigare TV4-profilen. Advokaten Hanna Lindblom berättar efter de första timmarna i rättssalen: – Rent generellt kan jag säga att ingen mår bra av att vara i rampljuset på det här sättet, säger hon..

SVT - Igår: 12:47

Guldhjältarna landar på Arlanda

Klockan 12.50 landar det svenska hockeylandslaget på Arlanda efter guldjakten i Köpenhamn. SVT Nyheter sänder direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.