SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 11:41

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, kommunvill ha , tiggeriförbud
Expressen - 08 sep 17 kl. 08:36

Här är kommunen som vill införa tiggeriförbud

Vellinge var den första kommunen i Skåne som införde ett tiggeriförbud. Nu följer Åstorp efter. Under onsdagens möte i kommunstyrelsen lade Moderaterna fram ett förslag om att förbjuda tiggeri.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 09:30

Nej till lokalt tiggeriförbud

Foto: Bass Nilsson
Förslaget om ett tiggeriförbud i Kristianstad får nu nej.? Vi förespråkar tolerans mot en annan livsstil, säger Radovan Javurek (FP).
Det är Sverigedemokraterna som i en motion till kommunfullmäktige föreslår ett förbud mot så kall­at bettleri, eller vanemässigt tiggande.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 11:00

SD lägger förslag om tiggeriförbud

STAFFANSTORP Trots att Vellinge kommun försökt att få igenom ett tiggeriförbud men fått nej i alla instanser, lägger nu Sverigedemokraterna i Staffanstorp samma förslag.
Partiet vill också att integrationsplikt införs i kommunen. ERWP.

Expressen - 05 apr 18 kl. 06:16

Ny undersökning: Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud

Mer än var fjärde kommun i Sverige vill införa förbud mot tiggeri. Tidigare var det främst Alliansstyrda kommuner som var styrande i frågan, men nu vill även socialdemokratiska kommuner införa förbud. Detta visar en undersökning som SVT gjort.

UNT - 29 aug 17 kl. 16:39

Kommun i Skåne vill införa tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken..

DI - 29 aug 17 kl. 20:39

Kommun vill ruska om med tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken. Lagstiftningen är inte glasklar. Och om den planerade ändringen av den lokala ordningsstadgan skulle stoppas av länsstyrelsen är kommunens M-ledare Carina Wutzler beredd att gå vidare till domstol..

DN - 20 sep 17 kl. 21:12

Vellinge inför tiggeriförbud

Vellinge kommun ser ut att bli första svenska kommun att införa ett lokalt tiggeriförbud. Förslaget klubbades igenom med brett stöd i kommunfullmäktige under onsdagskvällen..

Barometern - 05 apr 18 kl. 10:55

Bara en kommun i länet för ett tiggeriförbud: ”Saknas kontroll”

En undersökning av SVT visar att Mörbylånga kommun är den enda av de svarande kommunerna i Kalmar län som ställer sig bakom ett tiggeriförbud..

Barometern - 25 jan 17 kl. 10:35

M-ledamot vill ha tiggeriförbud

Jan-Ingemar Lundström (M) vill införa tiggeriförbud i Kalmar kommun. Han menar att ett förbud sänder viktiga signaler..

Västerbottens Folkblad - 25 aug 16 kl. 20:00

Starkt stöd för tiggeriförbud

Det finns ett mycket starkt stöd för tiggeriförbud bland vår befolkning. I en färsk opinionsmätning från Novus så tycker 59 procent av svenska folket att tiggeriförbud är ett bra förslag. Bara 23 procent tycker att det är ett dåligt förslag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 1 timme sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 1 timme sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 2 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 2 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 6 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 11 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..

SVT - 13 timmar sedan

Lövin (MP) om Kristerssons sista-minuten flört: ”Inte seriöst”

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten: – Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret..

SVT - 17 timmar sedan

Tågstrulen har blivit en vana för pendlaren May

Tågstörningarna mellan Stockholm och Göteborg väntas pågå i flera dagar. Men förseningar i tågtrafiken är inget konstigt för May Jägerland som under många år pendlat mellan de två storstäderna..

SVT - 20 timmar sedan

Talmannen ger Löfven sonderingsuppdraget

Det blir Stefan Löfven som får uppdraget att sondera möjligheterna att bilda ny regering, det sade talmannen Andreas Norlén på en pressträff i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.