SVT > Inrikes

Tuesday, 21 August, 08:02

SVT - 05 apr 18 kl. 06:03

Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbudMer än var fjärde kommun vill införa förbud mot tiggeri. Det visar SVT:s undersökning där de styrande kommunalråden svarat. Framförallt är det Alliansstyrda kommuner som vill införa förbud..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Alliansstyrda

Dela artikeln

2831 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, kommunvill ha , tiggeriförbud
Expressen - 08 sep 17 kl. 08:36

Här är kommunen som vill införa tiggeriförbud

Vellinge var den första kommunen i Skåne som införde ett tiggeriförbud. Nu följer Åstorp efter. Under onsdagens möte i kommunstyrelsen lade Moderaterna fram ett förslag om att förbjuda tiggeri.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 09:30

Nej till lokalt tiggeriförbud

Foto: Bass Nilsson
Förslaget om ett tiggeriförbud i Kristianstad får nu nej.? Vi förespråkar tolerans mot en annan livsstil, säger Radovan Javurek (FP).
Det är Sverigedemokraterna som i en motion till kommunfullmäktige föreslår ett förbud mot så kall­at bettleri, eller vanemässigt tiggande.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 11:00

SD lägger förslag om tiggeriförbud

STAFFANSTORP Trots att Vellinge kommun försökt att få igenom ett tiggeriförbud men fått nej i alla instanser, lägger nu Sverigedemokraterna i Staffanstorp samma förslag.
Partiet vill också att integrationsplikt införs i kommunen. ERWP.

Expressen - 05 apr 18 kl. 06:16

Ny undersökning: Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud

Mer än var fjärde kommun i Sverige vill införa förbud mot tiggeri. Tidigare var det främst Alliansstyrda kommuner som var styrande i frågan, men nu vill även socialdemokratiska kommuner införa förbud. Detta visar en undersökning som SVT gjort.

UNT - 29 aug 17 kl. 16:39

Kommun i Skåne vill införa tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken..

DI - 29 aug 17 kl. 20:39

Kommun vill ruska om med tiggeriförbud

Med ett beslut om ett lokalt tiggeriförbud vill Vellinge kommun i Skåne ruska om i rikspolitiken. Lagstiftningen är inte glasklar. Och om den planerade ändringen av den lokala ordningsstadgan skulle stoppas av länsstyrelsen är kommunens M-ledare Carina Wutzler beredd att gå vidare till domstol..

DN - 20 sep 17 kl. 21:12

Vellinge inför tiggeriförbud

Vellinge kommun ser ut att bli första svenska kommun att införa ett lokalt tiggeriförbud. Förslaget klubbades igenom med brett stöd i kommunfullmäktige under onsdagskvällen..

Barometern - 05 apr 18 kl. 10:55

Bara en kommun i länet för ett tiggeriförbud: ”Saknas kontroll”

En undersökning av SVT visar att Mörbylånga kommun är den enda av de svarande kommunerna i Kalmar län som ställer sig bakom ett tiggeriförbud..

Barometern - 25 jan 17 kl. 10:35

M-ledamot vill ha tiggeriförbud

Jan-Ingemar Lundström (M) vill införa tiggeriförbud i Kalmar kommun. Han menar att ett förbud sänder viktiga signaler..

Västerbottens Folkblad - 25 aug 16 kl. 20:00

Starkt stöd för tiggeriförbud

Det finns ett mycket starkt stöd för tiggeriförbud bland vår befolkning. I en färsk opinionsmätning från Novus så tycker 59 procent av svenska folket att tiggeriförbud är ett bra förslag. Bara 23 procent tycker att det är ett dåligt förslag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

M:s partisekreterare om Hanif Bali: ”Klart sådant här skymmer valdebatten”

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer träffade under måndagskvällen Tidningsutgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter efter riksdagsledamoten Hanif Balis (M) publiceringar om Dagens Nyheter i sociala medier. – Vi hade ett väldigt bra samtal där vi dels pratade om hat och hot mot journalister och medier, säger M:s partisekreterare..

SVT - 1 timme sedan

För få vill bli förskollärare – brist väntar

Trots att antalet som antas till förskollärarutbildningen ökar något, så skulle det behöva utexamineras 2 000 fler varje år, enligt Universitetskanslerämbetet, UKÄ..

SVT - 7 timmar sedan

Balis svar efter vapenbilderna: ”Medierna gör sig dumma”

Tidningsutgivarna krävde ett möte med Moderaterna om Hanif Bali (M). Under måndagskvällen träffades de båda parterna. Nu ger Hanif Bali (M) sin syn på saken..

SVT - 9 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Det är ovärdigt

Skolan är enligt opinionsundersökningar de viktigaste frågorna för väljarna inför valet. I måndags Aktuellt debatterade Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Liberalernas Jan Björklund utmaningarna..

SVT - 9 timmar sedan

Vad händer med föräldrarna under en vårdnadstvist?

Vårdnadstvister kan bli mycket tuffa inte bara för barnen, utan även för föräldrarna. – Man fastnar i låsningar där man bara, bara ser sig själv och sitt eget, säger barnpsykologen Jenny Klefbom. Se intervjun i klippet ovan..

SVT - 10 timmar sedan

Ulf Kristersson (M) i Financial Times: Sverige är i en kris lika allvarlig som på 90-talet

Misslyckad integrationspolitik har försatt Sverige i ett lika allvarligt läge som under finanskrisen på 1990-talet. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en intervju med Financial Times – och möts nu av hård kritik från finansminister Magdalena Andersson (S). – Att i en tidning som alla stora internationella investerare läser måla upp en ensidigt negativ bild av Sverige, och likna det vid 90-talskrisen, det är att skada svensk ekonomi, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Forskare: Allvarliga brister i systemet för utredningar av vårdnadstvister

I en ny studie vid Uppsala Universitet riktar forskaren Annika Rejmer skarp kritik mot systemet för utredningar av vårdnadstvister. Enligt henne saknar de som utreder tillräckliga befogenheter för att kunna avgöra vad som är bäst för barnet, trots att det enligt svensk lag ska vara avgörande..

SVT - 11 timmar sedan

Linnéas föräldrar tvistade i fem år om vårdnaden – ”Gjorde vad jag kunde för att överleva”

Under fem års tid tvistade Linnéa Elfström Schederins föräldrar om vem som skulle ha vårdnaden om henne. Idag är hon 25, men vissa sår finns fortfarande kvar..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s politikreporter: Det här innebär Balis agerande för Moderaterna

Flera har reagerat på bilder där den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali poserar med vapen, bland annat Tidningsutgivarna och Jan Björklund. SVT Nyheters politikreporter Love Benigh kommenterar händelsen. – Man vill att det här ska blåsa över, säger Love Benigh..

SVT - 13 timmar sedan

Efter Hanif Balis utspel – nu svarar Ulf Kristersson

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har återigen hamnat i blåsväder efter att ha delat en bild på Twitter där han poserar med ett halvautomatiskt gevär av modell AR-15. Hittils har inlägget fått mycket hård kritik av bland annat Tidningsutgivarna som kräver ett möte med Moderaternas Ulf Kristersson. Men till SVT skriver nu Moderaternas pressekreterare att det är partisekreteraren Gunnar Strömmer som kommer träffa TU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.