Sydöstran > Nyheter

Saturday, 18 August, 06:48

Sydöstran - 05 apr 18 kl. 06:00

Nya regler ska göra torget cykelfrittI framtiden kan cyklister som ska korsa torget behöva kliva av och leda cykeln. Kommunen skissar nämligen på ett förbud mot att cykla på torget..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska , göra, torget, cykelfritt
SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 06:46

Nya regler inleds med "snällperiod"

Från och med tisdagen krävs p-skiva för att parkera i centrala Älmhult. Men kommunen kommer att ha överseende med de flesta syndare till en början.
– Vi kommer att vara mer snälla än hårda, säger gatuingenjören Hanna Holm.

Kristianstadsbladet - 23 jun 11 kl. 06:30

Torghandlare får testköra nya regler

Efter midsommar börjar den nya torghandelsstadgan att gälla som reglerar öppettider och yta för torg?
KRISTIANSTAD. Efter midsommar börjar den nya torghandelsstadgan att gälla som reglerar öppettider och yta för torghandlarna i Kristianstad.

Sydsvenskan - 28 jul 11 kl. 08:27

Uppköp enligt konstens alla regler

Foto: Karl Melander
Du ser den varje dag. I sjukhusets väntrum, under promenaden i parken eller på torget där du bor. Den offentliga konsten finns överallt omkring oss.

YA - 13 jan 14 kl. 06:30

Snurriga regler för ny korsning

Foto: Sprisse Nilsson
Den nya korsningen mitt i Sankt Olof är misstänkt lik en cirkulationsplats. Fast det är den inte. Korsningen är en flervägsväjning.

ÖstersundsPosten - 03 apr 15 kl. 10:13

Snåriga regler styr handeln

– På den grå, nedre ytan, behövs inga polistillstånd. Där räcker det med kommunens tillstånd. Men på all annan mark kring torget krävs polisens tillstånd, säger Calis Göransson hos polisens tillståndsenhet i Östersund..

UNT - 04 jun 15 kl. 09:00

Nya p-regler retar Östhammarsbor

De nya parkeringsreglerna vid Sjötorget retar flera Östhammarsbor som anser att kommunen försvårat för närboende..

Blekinge Läns tidning - 31 jul 18 kl. 18:30

Nya regler ska ge trivsamt torg

Lastbilarna är borta från torget och tiden för försäljning har utökas. Kommunen har klubbat nya föreskrifter för att få ett mer attraktivt torg. .

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 17 kl. 12:00

Staden tuffare på torget – handlare har sagts upp och nya regler är på gång

Torghandeln delas på fler platser och får nytt utseende. Kommunen vill snygga till..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 18:36

Förvirring om torgparkering

Foto: Caroline Ferngren
Sedan Stora torg städats upp efter ombyggnationen passade många bilister på att parkera uppe på torget. När de återvände till sina bilar möttes de dock av böter – ytan må vara fri från byggfordon men inte fri för parkering.
Enligt Johan Gomér, chef på gatu- och trafikenheten i Kristianstad, började det med att en bil vågade sig upp och parkera på torgytan, vilket gjorde att andra följde efter.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

100 kvinnor undsatta på bordell i Mexiko

Ett 100-tal kvinnor från Latinamerika och Europa har räddats, och 18 män gripits, i ett tillslag mot en stor bordell, meddelar myndigheter i Mexikos huvudstad. Kvinnorna ska ha tvingats prostituera sig på platsen, och de gripna männen har nu åtal att vänta för människohandel.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Chievo-målvakten om mötet med Ronaldo: "Dröm"

Chievo ska försöka stoppa Juventus och Cristiano Ronaldo i premiären. Veronalagets 39-åriga målvaktsveteran Stefano Sorrentino kunde inte vara nöjdare med motståndet. - En barndomsdröm, säger han till Sky Sport.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Statsministern talar i Holje park

Statsminister Stefan Löfven kommer att valtala på Metalldagen den 26 augusti. – Det är förstås jättestort, vi tvingades ändra i programmet, men det var det värt, säger Björn Ohlsson, ordförande i Volvos verkstadsklubb..

Sydöstran - 45 minuter sedan

LIVE: Skövde–Mjällby AIF, 18 augusti 16.00

Söderettan i fotboll drar igång igen. Serieledande Mjällby AIF jagar nya poäng i Skövde..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Efter sprickan i styret – så ska M ta över makten

Oppositionen är inte förvånad över bråket mellan Socialdemokraterna och Liberalerna. Nu vill Moderaterna ta chansen och bilda ett samarbete med L,C och KD. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Ninas konditori ska nå hela Blekinge

Pia Bengtsson ska vara ansiktet utåt och Thomas Bergkvist sköta pappersexercisen. De nya ägarna laddar för expansion medan SM-bagaren, Lisa Linghäll sköter ställningar i kaféets hjärta – bageriet..

Sydöstran - 1 timme sedan

160 elever i Göteborg saknar skolplats i höst

Cirka 160 elever, från förskoleklass upp till årskurs nio, står utan skolplacering när höstterminen börjar på måndag, skriver GP. Kommunens nya grundskoleförvaltning tror att det beror på sena ansökningar eller kommunikationsproblem.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Paradisö vid Fuerteventura "laglöst land"

Den lilla obebodda paradisön Los Lobos utanför Fuerteventura på Kanarieöarna hotas av massinvasionen av turister, larmar polis och myndigheter. Lokala medier rapporterar om en skytteltrafik av taxibåtar utan tillstånd, med risker för både turister och djurliv på "ön utan lagar".(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

"Skulle haft ett porträtt på hennes ansikte"

Oliver Ekman Larsson fortsätter att vara ryggraden i Arizona Coyotes. Och mamma fortsätter att finnas med honom - både i huvudet och på huden. - Jag skulle haft ett porträtt på hennes ansikte egentligen, säger Ekman Larsson och blickar på hästtatueringen som pryder hans underarm.

Sydöstran - 1 timme sedan

Bolt på plats i Australien

I sin jakt på ett fotbollskontrakt har Usain Bolt nu landat i Australien. Superstjärnan ska träna med Central Coast Mariners, i hopp om en plats i laget när säsongen 2018-2019 börjar om två månader. - Det här är på riktigt, säger han till medieuppbådet vid landningen i Sydney.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.