Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 12:28

Skånskan - 04 apr 18 kl. 19:28

Ger klartecken för rivning av skolamalmö Kommunstyrelsen ger grönt ljus för att riva Annebergsskolan i Borgmästargården och bygga upp en ny större skola.Annebergsskolan har plats för runt 280 elever och ligger i Borgmästargården i närheten av Pildammsparken. Den är en enplansskola som uppfördes 1967 men som inte möter dagens standard och därför ska rivas.
I stället uppförs en ny skola med plats för ytterligare ungefär 350 elever, en gymnastikhall och ett tillagningskök.
– Det är väldigt svårt att bedriva undervisning med dagens mått mätt i de lokalerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kommunstyrelsen, Annebergsskolan, Borgmästargården, Pildammsparken, Anders Rubin, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Bertz, Karin Olsson, Stefan Greschner, Greschner, Malmö, Slottstadens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ger klarteckenför , rivningav , skola
YLE - 15 okt 12 kl. 12:35

Nytt hinder för ombyggnationen av Solf skola

Planerna att bygga om gamla Solf skola i Korsholm stöter på ännu ett hinder. I ett utlåtande som kommunen har begärt förordar Österbottens museum inte bygglov. Kommunen vill bygga om fastigheten för dagvård och bibliotek.

YLE - 15 okt 12 kl. 12:41

Nytt hinder för ombyggnaden av Solf skola

Planerna att bygga om gamla Solf skola i Korsholm stöter på ännu ett hinder. I ett utlåtande som kommunen har begärt förordar Österbottens museum inte bygglov. Kommunen vill bygga om fastigheten för dagvård och bibliotek.

Nya Wermlands Tidningen - 06 jan 11 kl. 14:44

Klartecken för rivning av hyreshus

Hyresgästerna på Gamla Bruksgatan 5?7 är uppsagda av hyresvärden Bengtsfors kommun och före jul gav länsstyrelsen klartecken för rivning. Några nya bostäder är inte ordnade.

YA - 28 aug 14 kl. 09:02

Klartecken för rivning i hamnområdet

Foto: Cecilia Billgren

Ännu en bit av Ystads industrihistoria försvinner när en kontorsbyggnad vid Röda bodarna rivs. Byggnaden har tidigare varit bostad för portvakten och del i entrépartiet till dåvarande Persöner AB i Ystad.Portvaktsbostaden och entrén, som byggdes under 1950-talet, var ritat av arkitekten Hans Westman och är tidstypiska för sin tid och för Westman.

Barometern - 18 sep 14 kl. 07:59

Museum värnar om hotad skola

En rivning av Kikeboskolan kan mötas av protester. Kalmar läns museum anser att skolan bör skyddas. Museet värnar särskilt om en unik väggmålning.

Skånskan - 05 dec 15 kl. 08:00

Ett steg mot en ny skola

Skurup Macklenskolan ska få en ny skepnad.
En modernare skola ska ersätta dagens skollokaler för kommunens högstadieelever.Kommunfullmäktige beslutade i måndags att ge kommunstyrelsen klartecken.

Barometern - 15 maj 19 kl. 15:54

Klart för rivning av omdiskuterad fiskbod

Samhällsbyggnadskontoret ger nu klartecken för en rivning av den tidigare så omdebatterade fiskboden på Skeppsbron. .

YA - 27 okt 14 kl. 06:30

Ägare vill göra skola till flyktingboende

Foto: Sprisse Nilsson
Fastighetsägarna köpte Löderups gamla skola för att ha den till flyktingboende. Migrationsverket har gett ett första klartecken, men de omfattande ombyggnaderna som krävs kan stoppa planerna.
Löderups gamla skola ligger vid Österlenvägen, intill den nya skolan.

Skånskan - 15 dec 15 kl. 06:00

Skadedrabbad skola väntar på hyresgäst

HYLLIE Stadsfastigheter ville riva den. Men både stadsbyggnadskontoret och Malmö museer sa nej och vill ha kvar Hyllie skola, byggd 1878.
Nu letar stadsfastigheter efter en hyresgäst.

UT - 09 jun 16 kl. 01:00

Klartecken för ny bro över Ätran

Om drygt ett år ska den nya bron över Ätran vid Boråsvägen vara klar. Kommunen har fått klartecken för både rivning och nybygge..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

22-åring blir kvar i häktet

Landskrona Den 20-årige man som gjort sig skyldig till tre mordförsök i slutet av juli i Landskrona får sitta kvar i häktet.Tingsrätten ger åklagaren klartecken att behålla Landskronabon som nekar till brott.
Han misstänks för grovt vapenbrott som kan ge upp till två års fängelse.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ännu ett bygginbrott i Bara

BARA Någon gång mellan fredag och måndag morgon bröt sig en eller flera gärningspersoner in i en byggcontainer på Utsiktsgatan i Bara.
Ur containern tillhörande ett byggbolag i Vellinge stals en mängd verktyg som vinkelslip, bilbatterier, slagborr och cirkelsågar.
Det finns i nuläget ingen uppgift om värdet på de stulna verktygen..

Skånskan - 15 minuter sedan

Två förare smet efter olycka

SVEDALA Klockan var 17.30 på tisdagen när en 47-årig man kom körande på Pilgatan och var på väg att svänga vänster in på Algatan i Svedala när två motorcrosscyklar korsade förarens väg.
Utan att stanna vid väjningsplikten var kollisionen oundviklig.

Skånskan - 45 minuter sedan

Begärs häktad för grov misshandel

Marieholm En man i 30-årsålder, bosatt på en mindre ort i Hässleholms kommun, har begärts häktad för grov misshandel i Marieholm utanför Eslöv förra måndagen.
Mannen anhölls i sin frånvaro en vecka senare, och anhållandet kunde verkställas vid lunchtid på måndagen. Enligt häktningsframställan från kammaråklagare Mathias Larsson är mannen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel ensam och tillsammans och i samförstånd med andra.

Skånskan - 45 minuter sedan

Fann väska med knark

Skurup Under måndagseftermiddagen fann en person en väska på Kyrkogatan. Den upphittade väskan överlämnades till polis, som då upptäckte att den innehöll narkotika.
I nuläget är det okänt vem väskan tillhör.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tonåring rånades av bilist

Skurup Vid 01:30 under natten mot tisdagen vandrade en omyndig kille hem längs Södergatan. Under promenaden stannade en bilist till och frågade om vägen till en bensinmack. Efter att tonåringen förklarat vägen sa bilisten att han ville prova målsägandes jacka, men fick då nobben.

Skånskan - 1 timme sedan

Män greps med otillåtet avfall

Malmö Reglerna för otillåten avfallshantering har skärpts sedan månadsskiftet.
På tisdagen blev tre män i 50-årsåldern de första i Malmö att omfattas av den hårdare lagstiftningen.Bilen de tre männen färdades i stoppades på tisdagen av polis sedan patrullen fattat misstankar mot ekipaget.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand vid radhus

Malmö En mindre brand har startat under onsdagsförmiddagen i en fristående byggnad på Jägersro.Enligt larmet som kom in klockan 11.23 ska byggnaden ligga vid ett radhus på Reginavägen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ledig polis räddade dator

Malmö En ledig polis såg på tisdagen till att en besökare på Biltema kunde få tillbaka en datorväska som stals ur hans bil. Polisen noterade två män som han misstänkte skulle bryta sig in i en bil, och tog kontakt med kollegor i tjänst.
En stund senare slog männen in rutan till en bil på Biltemas parkering och nappade åt sig en datorväska.

Skånskan - 1 timme sedan

Kvinna greps för äldrestöld

Malmö I februari i år stal en 26-årig kvinna plånboken från en kvinna i 85-årsåldern. Samma dag gjorde hon flera köp med kvinnans kort.
På tisdagen greps kvinnan misstänkt för grov stöld och flera kortbedrägerier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.