Expressen > Nyheter

Thursday, 18 October, 05:50

Expressen - 04 apr 18 kl. 16:59

Ny guide till klimatsmart bilDen nätbaserade tjänsten bilsvar.se visar nu även ett klimatindex för bilar. Bakom sajten står Konsumentverket och Energimyndigheten. De både myndigheterna  vill göra det lättare för konsumenter att välja en klimatsmart bil, rapporterar Dagens Nyheter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Konsumentverket, Energimyndigheten, Dagens Nyheter

Dela artikeln

53 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny guidetill , klimatsmart, bil
DN - 27 mar 18 kl. 15:46

Så väljer du klimatsmart bil

Nu blir det lättare att välja en bil med så bra klimatprestanda som möjligt. Konsumentverket och Energimyndigheten utökar den nätbaserade tjänsten bilsvar.se med ett klimatindex.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 10:44

Gör det billigare att resa klimatsmart


DEBATT. Vi vill inte att det ska kosta 790 kronor att vara klimatsmart, samtidigt som vi pressar in 28 miljarder kronor i hopplösa motorvägsprojekt. En sänkning av kostnaden för kollektivtrafiken måste prioriteras!

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Bil stals i Hanaskog – utländsk liga bakom?

Natten till måndagen stals Tobias Isakssons bil, som var parkerad på uppfarten i Hanaskog. Det finns misstankar om att en liga ligger bakom stölden..

SVT - 13 maj 18 kl. 09:36

Reseexperten: Så planerar du en klimatsmart semester

Var ute i god tid om du ska åka tåg, res tillsammans i en bil eller åk utan mellanlandningar om du tar flyget. Den som är sugen på en utlandsvistelse behöver inte ge upp drömmen på grund av klimatångest, men kan göra vissa justeringar för en mer klimatsmart semester, tipsar reseexperten Fredrik Brändström..

Skånskan - 27 okt 15 kl. 16:56

Skolkockar fick inspiration av klimatsmart mat

kävlinge Normalt lagar de mat till uppemot 1 500 skolbarn. På tisdagen fick ett tjugotal skolkockar från hela Skåne chansen att själva inspireras – och laga god mat till sig själva tillsammans med tv-kocken Lisa Lemke.
– Det är roligt att laga mat under andra former.

Expressen - 22 nov 17 kl. 09:22

Följ det här schemat – för att bli lite mer klimatsmart

Du kanske vill ta ansvar för miljön – men inte vet riktigt vad du ska göra?Här är en enkel guide för en miljövänligare vardag..

Sydsvenskan - 23 jan 11 kl. 00:35

De valde bort att köpa bil

Foto: Lars Brundin
Ica Olofsson och Patrik Gustavsson går med ullstrumporna på.
De har sänkt värmen i lägenheten, har ingen bil och köper inte onödiga prylar. Nu äter även sonen Leo linssoppa med förtjusning.

Supermiljöbloggen - 28 maj 14 kl. 10:00

Nikolas Palmgren, frilansskribent: Klimatsmart hemma – miljöbov på jobbet

Om vi ska kunna uppnå målet för begränsad klimatpåverkan krävs radikala förändringar i vår livsstil. Det vet vi. Och vi är många som försöker förändra vår livsstil – slänga mindre sopor, åka mer kollektivt, vara sparsam med hushållsenergi, äta mindre kött, välja bort den långa flygresan eller resa med ett mer sparsamt alternativ osv.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöminister: Kör mindre bil

Miljöminister Lena Ek (C) tror inte som sin föregångare Anders Carlgren att miljöbilar och ny klimatsmart teknik räcker för att lösa problemet med utsläppen från trafiken.I stället uppmanar hon svenskarna att köra mindre bil. - Vi måste åka mindre bil, trafiken måste minska, säger Lena Ek (C) till SVT:s Rapport.

Sydsvenskan - 26 apr 11 kl. 06:30

Klimatsmart mat mer svårjobbad

Foto: Lisbeth Westerlund
På väg mot målet. Ekologiska dagar, mindre kött och mer baljväxter. Trots satsningar nådde bara hälften av kommunerna i sydsvästra Skåne riks-dagens ekologiska mål.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Trumps rådgivare slutar – källa: Trötta på varandra

Donald Trumps rådgivare Don McGahn gjorde sin sista dag i Vita huset på onsdagen, berättar anonyma källor för CNN.– McGahn var trött på presidenten och presidenten var trött på McGahn, säger källan till kanalen..

Expressen - 3 timmar sedan

Polisen utreder misstänkt överfall i Sollefteå

Ett misstänkt överfall på en person har skett i stadsparken i Sollefteå, skriver polisen på sin hemsida.Polisen utreder händelsen och har undersökt platsen.Polisen är för tillfället mycket förtegen om händelsen..

Expressen - 4 timmar sedan

Sverige med i EU:s stora krisövning: "Drar erfarenheter"

Svåra kriser hanteras bäst i samarbete med andra. Nu har EU:s hittills största övning i krishantering precis avslutats i Rumänien – där deltagare från Sverige och 33 andra länder deltog. – Vi drar mycket erfarenheter av detta, säger Peter Holmström, samverkansofficer vid MSB.

Expressen - 9 timmar sedan

TV: Se Brottscentralen 17 oktober

 .

Expressen - 5 timmar sedan

En gripen för grovt brott i Östersund

Polisen utreder ett grovt brott utanför Östersund, skriver myndigheten på sin hemsida.En person är gripen.Polisen är förtegen kring händelsen..

Expressen - 6 timmar sedan

Sigrid Rausing om sin brors tystnad – efter Evas död

Hans Kristian Rausing blev fri från droger efter hustrun Evas död. Nu berättar systern, Sigrid Rausing, om sin brors missbruk och hur det förändrade hans personlighet.  – Efter hennes död blev det en otrevlig tystnad, säger hon under sitt framträdande på Internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm.

Expressen - 6 timmar sedan

Nytt värmerekord: Aldrig varit varmare så sent på året

Värmen som kom in under helgen har fortsatt på onsdagen. I småländska Målilla uppmättes hela 21,4 grader på eftermiddagen. Något som är rekord – aldrig tidigare har det varit så varmt så långt in på hösten, skriver SVT.

Expressen - 6 timmar sedan

Två bilar i allvarlig krock – kvinna svårt skadad

En allvarlig trafikolycka har inträffat i Sandviken på onsdagskvällen. – Två bilar är inblandade i en våldsam kollision. En är svårt skadad, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisen i region Mitt.

Expressen - 6 timmar sedan

Systern om Hans Rausings tystnad efter fruns död

Hans Rausing blev fri från droger efter hustrun Evas död. Nu berättar systern, Sigrid Rausing, om sin brors missbruk och hur det förändrade hans personlighet.  – Efter hennes död blev det en otrevlig tystnad, säger hon under sitt framträdande på Internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm.

Expressen - 6 timmar sedan

Kronprinsessans möte med tre av ledarna i Mellanöstern

AMMAN/BEIRUT. Kronprinsessan Victoria träffar tre viktiga ledare i Mellanöstern på en och samma dag. Jordaniens kung Abdullah, Libanons president Michel Aoun och Libanons premiärminister Saad Hariri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.