Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 14 August, 11:10

Nyan - 03 apr 18 kl. 18:00

Hopp om läkare också framöverFörhandlingar pågår på ministernivå med Sverige om hur läkarsituationen på ÅHS ska ordnas när systemet med AT-läkare fasas ut och ersätts med bastjänstgöring. – Vi har en lösningsorienterad diskussion, det finns en vilja att hitta en lösning som fortsättningsvis tryggar vårt behov av läkare, säger ansvariga ministern Wille Valve. Mardrömmen för Åland är, säger han, att beslutet blir att läkarna måste göra sin bastjänstgöring i Sverige. (ao)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sverige, ÅHS, AT, Wille Valve, Åland, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppom , läkareockså , framöver
Skånskan - 17 aug 16 kl. 01:00

Ge oss hopp för fram­tiden

Hur vi upp­fattar och be­skriver verk­lig­heten, el­ler väljer att upp­fatta och be­skriva verk­lig­heten, på­verkar verk­lig­heten. Det brukar kallas för själv­upp­fyl­lan­de pro­fe­tior.
Ef­fekten är väl känd.

BT - 18 feb 17 kl. 16:55

Tävlar i att flyga fram över hindren

Volter, hopp och kullerbyttor mellan olika hinder – när det tävlades i freerunning i Borås skatehall på lördagseftermiddagen utnyttjades luftrummet till max..

YLE - 02 apr 17 kl. 18:38

Konståknings-VM är över – det här kommer vi att minnas

Yle Sportens konståkningskommentator Marianne Nyman har följt de stora mästerskapen sedan 1970-talet. Trots det bjöd hemma-VM i Helsingfors på några insikter som överraskade. Herråkarnas svindlande tekniska kunnande Man behöver inte gå väldigt många år tillbaka i tiden för att hitta resultatlistor som visar att medaljerna gick till de åkare som misslyckades minst.

Nyan - 14 apr 15 kl. 17:25

MGF:s FM-hopp

GYMNASTIK. Här är Ålands hopp i gymnastik-FM. I maj skriver Elsa Häger och Emma Pussinen historia i Esbo.

Skånskan - 03 sep 16 kl. 01:00

Va­let i Syd­af­ri­ka ger hopp

I mitten av 1900-talet var Syd­af­ri­ka sy­no­nymt med ra­sis­tiskt för­tryck. En ko­lo­ni­al kvar­le­va ba­serad på myten om den vite mannens över­lägs­en­het över icke vita. Apart­heid, ras­åt­skill­nads­po­li­tiken, på­minde världen om ra­sismens omänsk­liga grym­het och orim­lig­het.

BT - 02 nov 14 kl. 10:17

Med hopp om bättre förutsättningar

DET ÄR min förhoppning att vi ska kunna lämna ifrån oss stadsdel Väster utan betungande skulder när en nyvald stadsdelsnämnd tar över rodret efter nyår, skriver Lennart Andreasson. Jag läste med stigande förvåning det moderata kommunalrådet Annette Carlsons inlägg i BT 24/10. Hon oroar sig över är att hon inget hört om att stadsdelsnämnden Väster vidtar åtgärder för att hålla sin budget inom givna ramar.

Cornucopia - 31 jan 18 kl. 10:14

Katastrof: Dan Eliasson tar över MSB (ej skämt)

Rikspolischef Dan Eliasson byter tjänst och tar över som generaldirektör för Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Svenskt totalförsvar och krisberedskap ska nu få samma behandling som Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten fått tidigare, dvs en fungerande verksamhet ska krossas. Glöm alla tankar på svenskt totalförsvar framöver.

SmålandsPosten - 18 okt 13 kl. 08:09

Nytt hopp för Trollbackens förskola

Kommunen kunde inte låna ut pengarna. Nu inleder Vidingehem förhandlingar om att köpa fastigheten och Trollbackens förskola kan räddas. Föräldrakooperativet Trollbacken har drivit förskola och fritidshem i Gårdsby i 20 år.

Sydsvenskan - 22 jan 13 kl. 06:30

Pappamånadens mamma föder hopp om framtiden

Nytt tryck i jämställdhetsfrågor och plats på scen för en politisk profil med partiledarpotential. När människan bakom Westerbergeffekten, Maria Arnholm, tillträder som minister är förväntningarna höga.1.

BT - 25 nov 14 kl. 19:00

Sverige kräver reformer i Ukraina

Utrikesminister Margot Wallström trycker på behovet av reformer under sitt Ukrainabesök. Hon anser att de är av yttersta vikt. - Det är viktigt för att få EU och det internationella samfundet att stödja utvecklingen, säger hon till TT:s utsände i Kiev.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Larm om lågt vatten i Dalsträsk

Förra veckan upptäckte en ortsbo att vattennivån i Dalsträsk i Saltvik är ovanligt låg just nu. I fredags var den –17 centimeter.
– Jag var senast nere för drygt en månad sedan, nu var det helt igenvuxet med knoppslinga och vattennivån var mycket låg, säger ortsbon.

Nyan - 5 timmar sedan

Landskapets tjänstemän reste för 238 000 euro

I fjol reste landskapets tjänstemän för knappt en kvarts miljon euro i tjänsten. Den längsta tjänsteresan gäller Nuuk på Grönland. Två tjänstemän har angett Svalbard som destination.

Nyan - 16 timmar sedan

Skattskyldiga kan begära omprövning

I början av september kan skattskyldiga begära omprövning av fastighetbeskattningen, vilket konstaterades under Ålands skattebyrås diskussion med landskapsregeringen i fredags.
Hundratals åländska fastighetsägare har fått högre värderade fastigheter. Detta på grund av mark som tidigare har varit felregistrerad som impediment.

Nyan - 19 timmar sedan

Fornlämningar ska undersökas

Nu ska de åländska fornlämningarna få exaktare gränser. Landskapsregeringen beslöt nyligen om att utföra arkeologiska undersökningar vid en fast fornlämning i Långbergsöda by i Saltvik. Syftet är att komplettera det kunskapsunderlag och de tidigare arkeologiska undersökningar som ligger till grund för uppfattningen om fornlämningens omfattning.

Nyan - 19 timmar sedan

Fagerström bäst i Europa

SKYTTE. Bänkskytte-EM i österbottniska Lochteå blev en succé för Rune Fagerström.
Hem kom han med fem EM-medaljer, varav två guld.

Nyan - 23 timmar sedan

Ny teaterfestival lockade

Den nyskrivna pjäsen ”Färgstarka grannar” lockade folk från när och fjärran, då Sottunga teaterfestival hölls för första gången. – Jag är intresserad av teater så därför är jag här, säger Mårten Karlsson från Mariehamn.
Ett nästan fullsatt Vikingaborg på Sottunga såg den nyskrivna pjäsen ”Färgstarka grannar” när den nya teaterfestivalen hade premiär under fredagskvällen.

Nyan - Igår: 10:00

De vill rena vattnet från antibiotika

Att designa ett protein som ska kunna bryta ner antibiotika i vatten. Det projektet jobbar bland annat mariehamnaren Josephine Berg med i sommar. – Vårt mål är att få fram en produkt som man kan implementera i till exempel reningsverk, säger Josephine Berg.

Nyan - Igår: 06:00

Ungdomar dömda för mängder av brott

Nio unga män har dömts för en lång rad brott, både på Åland och i Österbotten. En av dem, som är minderårig, dömdes av Ålands tingsrätt för hela 28 olika brott.
Samtliga brott har skett inom tidsperioden hösten 2016 till och med början av det här året.

Nyan - Igår: 06:00

Vägarbete i Lemland inleds idag

6,5 kilometer av Lemlandsvägen, mellan Lemström och Söderby, ska fräsas upp. Arbetet inleds idag, den 13 augusti. Under tiden för vägarbetet regleras trafiken med trafikljus, på en cirka 500 meter lång sträcka i taget.

Nyan - Igår: 20:06

Gripen person skadade cellen

En person som varit gripen av polisen har utfört lindrig skadegörelse i cellen. Personen delgavs böter för detta innan frisläppande. En bilist körde idag 66 km/h på Österleden där 50 km/h är högsta tillåtna hastighet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.