Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 20 June, 19:28

Sydsvenskan - 31 mar 18 kl. 11:37

Därför förlåter vi vissa men inte andraFörlåt då, för fan! Hur kommer det sig att vi godtar vissa ursäkter medan andra kan förvärra situationen? Flera offentliga personer har försökt be om ursäkt på sistone. Efter vissa handlingar följer ursäkter. Nyligen bad riksdagsledamoten Hanif Bali (M).
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Hanif Bali

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför förlåtervi , vissamen inte andra
YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Fyra ledamöter i Sjundeåfullmäktige med på alla möten

Den tidigare centerpartisten Åke Holmlund bildar numera en egen obunden grupp i fullmäktige i Sjundeå. Eftersom Holmlund har varit med på alla fullmäktigemöten under perioden 2013-2016 har också De obundna den högsta närvaroprocenten i Sjundeåfullmäktige. Yle Västnyland har sett på närvaroprocenten för de fullmäktigeledamöter som har suttit hela mandatperioden 2013-2016 i Sjundeå.

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

Skånskan - 25 apr 17 kl. 01:00

Dis­ku­tera och enas om åt­gärder mot ter­ror

ERWP.fif(2)Allians­par­tierna och rege­ringen dis­ku­terade åt­gärder mot ter­ro­rismen vid en över­läggning i går. De olika par­tierna re­do­visade sina för­slag och gav san­no­likt vissa re­ak­tioner.

Nyheter 24 - 16 mar 16 kl. 13:57

Bendtner i ännu en skandal – dansken lägger ner enorma pengar på böter

Skandalstjärnan Nicklas Bendtner har hamnat i många blåsväder under sina år som fotbollsproffs ute i Europa. Vissa har varit mänskliga medan vissa andra bara varit idiotiska. Nu skriver Daily Mail att den danska stjärnan har fått nya böter.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 12 feb 17 kl. 05:31

Omkörningsfiler på nätet bara för vissa? Håller på att bli verklighet i USA

På internet ska alla data behandlas lika. Principen kallas nätneutralitet och har tillämpats alltsedan nätet skapades. Den verkar nu vara hotad på grund av en utnämning som Donald Trump har gjort.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 14:25

Bakterier styr vad vi äter

Hungrig? Sugen på fett eller socker?Det kan vara dina magbakterier som lurat dig.

BT - 18 aug 14 kl. 14:25

Bakterier styr vad vi äter

Hungrig? Sugen på fett eller socker? Det kan vara dina magbakterier som lurat dig.

YLE - 01 dec 16 kl. 12:10

Arbetsgrupp: Fler brott ska sonas med böter

Det finländska rättsväsendet ska effektiveras bland annat genom att öka antalet bötesstraff på bekostnad av antalet fängelsestraff, föreslår en arbetsgrupp vid Justitieministeriet. Bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten, narkotikabrott, fylleri i sjötrafik, skjutvapenbrott och vissa egendomsbrott ska enligt förslaget kunna leda till bötesstraff. Böter kan bli aktuella om straffet för brottet är fängelse i högst ett och ett halvt år och om ärendet är enkelt och klart.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionens Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta 27 818 européer ta ställning till olika påståenden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flygplatsen i Kristianstad blir flygplanslös

Enda reguljära operatören på flygplatsen lägger ner sin förbindelse..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Omröstning om migrantbarn i USA på torsdag

Donald Trump fortsätter att lägga ansvaret för familjer som separeras vid gränsen på kongressen, och pressar ledamöterna att rösta fram en ny lag. Men han möter högljutt motstånd, även inne i själva kongresskorridorerna. Nu kan USA:s president vara på v.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Läsarbrev: "Den verkliga faran är det söndrande arbete som SD bedriver."

Hur hade Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) röstat vid Bollhusmötet?.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ronaldo skickade hem Marocko: "Väldigt glad"

Marocko var varnat för en Cristiano Ronaldo i högform. Det höll i fyra minuter. Portugal-stjärnans nick gör marockanerna till VM:s första utslagna lag.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lunds nye topptjänsteman hämtas från Uppsala

”Lund har alltid stuckit ut lite och varit lite bättre än Uppsala.”.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kolla in Uwe Röslers kroppsspråk i första MFF-matchen!

Vi punktmarkerade nye MFF-tränaren med kameran..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tyskt systemskifte ger MFF bättre dynamik

Med tre man centralt på mitten försvann de taktiska bojorna från förr..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fotbollsfeber i Iran – då tillåts kvinnor

Det råder fotbollsfeber i Iran efter framgången i VM. Nu kommer kvinnor och män för första gången sedan den iranska revolutionen 1979 att få se fotboll tillsammans. Huvudstaden Teherans största fotbollsarena Azadi Stadium kommer att öppna portarna och v.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Färgrik politiker som brinner för skolfrågor

Fritidspedagogen och kommunpolitikern Lars Westerberg fyller 50..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Fyra nya "Star trek"-serier sägs vara på gång

"Star trek"-universumet expanderar i accelererande takt. Det amerikanska tv-bolaget CBS planerar att spela in hela fyra nya tv-serier i den populära rymdberättelsen, skriver Variety. Enligt tidningen kommer en av serierna utspela sig på stjärnflottans a.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.