Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 14:28

Cornucopia - 31 mar 18 kl. 10:50

Sifo: Färre än 280 000 tänker rösta på MiljöpartietI Sifos nya opinionsundersökning tänker sig endast 3.8% av väljarna rösta på regeringspartiet Miljöpartiet, vars politik därmed stöds av endast ca 276 000 röstberättigade, eller lite drygt två Södermalm.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Sifos, Södermalm, Sverige, SCB, Miljöpartiets, Kungsholmen, Naturvårdsverket

Dela artikeln

82 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sifo, Färre, än, 280, 000, tänker, rösta, Miljöpartiet
Expressen - 07 apr 17 kl. 09:02

SIFO: Färre svenskar som köper USA-resor

USA-resandet fortsätter minska efter att Donald Trump tillträdde i januari. En av tio svenskar säger att resvanorna påverkas av den nye presidenten, visar en Sifo-undersökning som resebyrån Ticket gjort..

SvD - 07 dec 16 kl. 14:25

Ny Sifo: Färre svenskar pessimistiska om samhället

De som tycker att Sverige är på fel väg i stort tycks ha blivit färre – men samtidigt finns ett ökat missnöje när det gäller hur politikerna sköter sig inom flyktingpolitiken och frågor kring lag och ordning, visar en Sifomätning..

Dagensanalys.se - 12 sep 16 kl. 12:58

TNS Sifo byter namn till Kantar Sifo

WPP-ägda Kantar genomför ett omfattande förändringsarbete i syfte att hitta synergier mellan bolagen. För att verkligen visa marknaden att man menar allvar byter man även namnet på undersökningsföretaget TNS Sifo till Kantar Sifo. – Bytet till Kantar Sifo markerar en fortsatt resa mot en alltmer avancerad analys- och konsultverksamhet.

Barometern - 13 apr 14 kl. 07:48

Sifo: V lyfter, S backar

Alliansens frammarsch i Sifo kom av sig i april. Samtidigt backar Socialdemokraterna medan Vänsterpartiet lyfter. Två av fyra borgerliga regeringspartier, Centerpartiet och Kristdemokraterna, hamnar under fyraprocentsspärren.

Cornucopia - 21 nov 16 kl. 17:42

Sifo: Mycket stor majoritet mot regeringens storregioner

En avgörande stor majoritet av svenska folket är emot regeringens förslag att försämra vård och kollektivtrafik, samt lokalt inflytande, genom slå ihop tjugo landsting till sex så kallade storregioner. Det visar tydligt en nationell opinionsundersökning från Sifo, beställd av Region Halland.
69% är emot storregionerna, mot 31% för.

Skånskan - 20 feb 17 kl. 06:30

Sifo: M:s ras stannar av – C går framåt

Inrikes Moderaternas opinionstapp har stannat av efter utspelet om att man vill fälla regeringen med stöd av Sverigedemokraterna. I Sifos senaste mätning får Moderaterna 20,4 procent. I extramätningen som gjordes efter utspelet var stödet 19,8 procent.

Cornucopia - 12 nov 17 kl. 13:38

Sifo: Alliansen nu större än socialisterna

I GP/Sifos nya väljarbarometer blir den samlade så kallade Alliansen större än det socialistiska blockets Sosseriet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Alliansen skulle med det väljarstödet alltså kunna bilda regering, då den statsministerkandidat som får flest röster blir statsminister och bildar regering.
Just nu ser det ut som att riksdagen (till vänster) ändrar bemanningen av Rosenbad (till höger).

GöteborgsPosten - 16 feb 18 kl. 16:59

GP/Sifo: Nu är Alliansen större även utan KD

Rörligheten är låg bland väljarna och det är jämnt mellan blocken i årets andra GP/Sifo-undersökning. Trots det är nu alliansen marginellt större än de rödgröna – även om KD skulle åka ur..

Kristianstadsbladet - 13 okt 13 kl. 01:33

MP backar i ny Sifo


Miljöpartiet backar 2,1 procentenheter till 7,9 procent i en ny Sifomätning. Förändringen är den enda som är statistisk säker i undersökningen. De tre rödgröna oppositionspartierna får tillsammans 49,9 procent och de fyra regerande allianspartierna når 38,8 procent, enligt Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten som publicerar mätningen.

BT - 13 okt 13 kl. 01:36

MP backar i ny Sifo

Miljöpartiet backar 2,1 procentenheter till 7,9 procent i en ny Sifomätning. Förändringen är den enda som är statistisk säker i undersökningen. De tre rödgröna oppositionspartierna får tillsammans 49,9 procent och de fyra regerande allianspartierna når 38,8 procent, enligt Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten som publicerar mätningen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Prepperreportaget i Café nu online

Preppingreportaget i tidningen Café finns nu på nätet, inklusive reportaget och bilden där min sambo visar rattarna. Se mer nedan.Cold Skills i Karlsborg har en del prylar.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Här är Boolis "flesta experter"

En läsare kontakta Booli och undrade över vilka "de flesta experter" är, som menar att bostadspriserna inte kommer falla men inte känner till säsongsvariationer. Det visar sig vara ett antal länkar till t ex Aftonbladet. Länkar nedan.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Svarat på yrkesregistrets enkät

För företagare lägger förstås staten massa extra arbetsuppgifter till sysslorna. En sådan är att bli utvald att svara på SCB:s enkäter. Idag har jag känt mig extra utvald som fått svara på enkäten för yrkesregisteret som särskild utvald tillsammans med 46 000 andra företag.

Cornucopia - Igår: 11:25

Tvärstopp i byggandet - slut på pengakranen för Stockholmkommunerna

DN rapporterar att byggandet tvärstoppar som en följd av fallande bostadspriser och överutbudet av nyproducerade lägenheter. Veidekke sålde 75% färre bostäder under första kvartalet 2018 jämfört med motsvarande kvartal 2017. För många kommuner i Stor-Stockholm kommer en pengakran i form av markförsäljningar att skruvas åt.

Cornucopia - Igår: 09:25

Valanalys: C, V och MP har inga väljare att hämta på flykingpolitiken

DN/Ipsos visar i en opinionsundersökning att endast 12% av svenskarna vill ha fler flyktingar till Sverige, medan 60% vill ha färre. Detta innebär att det hos de migrationslyckliga partierna C, V och MP inte finns några röster att vinna på sin politik, då dessa partier har ett stöd på ca 20%. Viktigt är det att notera att 60% av svenskarna vill ha färre flyktingar är mitt under en högkonjunktur.

Cornucopia - Igår: 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.

Cornucopia - Igår: 16:11

Booli menar att bostadspriserna kommer stiga - ignorerar säsongsvariationen

Booli skriver i ett utskick förra veckan att många sk experter menar att lägenhetspriserna nu ska stiga. Trots allt har rätt många experter och bostadsmarknadssajters anställda sk skin in the game. Men Booli verkar missa säsongsvariationen och att även utvecklingen i mars månad var sämre än normalt.

Cornucopia - I förrgår: 16:20

MSB förtydligar: Skytteföreningar med tillstånd får sälja ammunition

MSB skriver nu på sin hemsida att skytteföreningar med tillstånd från sin kommun fortfarande får sälja ammunition. Annars får man inte sälja ammunition inköpt till klubbvapnen, likt bloggen skrivit om. Separat tillstånd krävs alltså.

Cornucopia - 21 apr 18 kl. 12:07

Valanalys: Försvarsvänner stendöda för sossieret i valrörelsen

"Makten framför allt."Sosseriet påstår sig gå till val på trygghet för vanligt folk, men det handlar bara om tomma uttalandet och inga faktiska anslag vilket syntes tydligt i vårändringsbudgeten. Till det hela hör att sosseriet helt gett upp att profilera sig som försvarsvänliga i sin valrörelse.

Cornucopia - 20 apr 18 kl. 19:25

Fredagsmys: Det här behöver du för att förverkliga ditt eget hemman

Dags för lite härligt fredagsmys efter en heldag på gård och i trädgård. Många läsare drömmer om ett anspråkslöst boende på landet, där de kan odla lite mat, ordna egen ved och kanske ha några djur, både för vardaglig självhushållning och som yttersta krisberedskap. Här följer lite om vad du behöver för att förverkliga detta, nämligen attityderna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.