Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 25 May, 04:50

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 18 kl. 10:00

Nya ägare till tomt i HyllingeKöptes för 1,9 miljoner kronor..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Hyllinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ägaretill , tomti , Hyllinge
Skånskan - 1 timme sedan

256 000 kronor för tomt i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på adressen Storkvägen 2 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Bror Ingvar Henriksson, 77 år, och säljare är Ulla Barbro Jeppsson, Nils Thorsten Nilsson och Inga Maj-Britt Johansson. Köpet blev klart i maj 2018 och priset blev 256 000 kronor.

YLE - 20 okt 14 kl. 04:18

Bygg på obebyggd tomt

Vasa stad planerar att uppmana tomtägare att bygga på sina obebyggda tomter. Stadsstyrelsen ska ta ställning till frågan på sitt möte i kväll. Om staden går in för bygguppmaningen kommer 15 tomtägare i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken att få uppmaningen ännu i år.

YLE - 08 mar 16 kl. 06:01

Tomtägare uppmanas att bygga i Vasa

Nästan 100 tomtägare i Vasa kommer inom kort att få en uppmaning att bygga på sina obebyggda tomter. Det beslöt stadsstyrelsen i Vasa under sitt möte på måndag. Nu är det tomtägare i bland annat Vikinga, Gerby, Roparnäs och Bobäck som ska höras.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:45

Byggavtal kan rädda tomtägare i Vasa från tvångsinlösen

Varje tomtägare i Vasa som hotas av tvångsinlösen av tomten kan skriva enskilt avtal med staden där man förbinder sig att bebygga tomten inom tre år. Avtalsbrott ger 50 000 euro i böter. Det motsvarar ungefär gängse pris på tomten.

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:26

Tomtägare kan få mer frihet

En Oknöbo fick betala 33 375 kronor i straffavgift för att ha fällt fyra träd utan lov. Men nu vill kommun­ledningen ge tomtägarna mer frihet under ansvar. – Vi måste belysa frågan om det är rimligt att man inte får ta ställning till hur man ska göra med träden på sin egen tomt.

YLE - 29 jun 12 kl. 14:09

Förvaltningsdomstolen ger markägare rätt

Vägen till Häggören och Algrundet i Malax skärgård får spärras av med en bom. Vasa förvaltningsdomstol har alltså avslagit besvärsyrkan från föreningen Häggören-Algrundet. Det handlar om en vägstump över en privat tomt längs vägen till bron över Tomsäcken i Malax skärgård.

YLE - 20 okt 14 kl. 19:52

Vasa uppmanar tomtägare att börja bygga

Vasa vill se fler bebyggda tomter i staden. Stadsstyrelsen föreslår att staden i höst uppmanar 15 tomtägare börja bygga. Tomterna som uppmaningen gäller finns i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken.

Barometern - 23 maj 14 kl. 07:52

Bygglov söktes på annans tomt

En tomtägare upptäckte av en slump att någon sökt förhandsbesked för en byggnad på hans tomt - för sex år sedan. När mannen i år skulle söka förhandsbesked för att bygga fritidshus på sin tomt upptäckte han att ett sådant redan sökts av en för honom okänd person 2008.
Det sökta förhandsbeskedet avslogs då av samhällsbyggnadsnämnden, men utan att mannen underrättades eller fick aldrig möjlighet att yttra sig.

YLE - 10 jul 14 kl. 05:16

Stugägare i Kristinestad godtar inte inlösningsbud

Nu sitter stugägarna i Kristinestad och väntar på inlösningsbud för arrendetomterna från staden men flera vet redan att de kommer att bestrida budet. Orsaken stavas orättvis prissättning. Det beror på det tillägg som stadsfullmäktige tagit beslut om.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 14 kl. 11:40

Hyllinge GIF firar 90-års jubileum

Hyllinge GIF bildades 1924 och på nationaldagen ska detta firas på Hyllinge IP. Klockan 13.00 startar Jubileumspokalen som är en trelagsturnering mellan Hyllinge GIF:s A-lag, HIF veteranerna och Tobbes Dream Team som är ett lag bestående av gamla Hyllinge profiler.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 06:30

Kommunen grävde på annans tomt

Foto: Bosse Nilsson
I samband med byggnationen på Industrigatan har kommunen börjat gräva för en mindre cirkulationsplats vid Korta vägen. Men dessa planer stoppar de nu efter protester från auktionsfirman Mola. Kommunen grävde nämligen på deras tomt utan tillstånd.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

En död när bil voltade av vägen

En man omkom i en trafikolycka i Uppvidinge kommun under kvällen, skriver Smålandsposten. Hans bil voltade in i skogen från riksväg 31 söder om Lenhovda. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador och fick intensivvård, meddelade Region Kronoberg.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dramatisk strejk avslutas i Brasilien

Bränslestrejken har utlöst matbrist och lamslagit delar av Brasilien. Nu avslutas den för åtminstone två veckor. I det nästan järnvägslösa Brasilien står lastbilar och flyg för mycket av transporterna.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Person hittad död i Umeå – mord utreds

En person har hittats död i Umeå och polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Larmet kom klockan 22.40.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Många förväxlar pollen med algblomning

Den griniga pollenvåren plågar inte bara landets allergiker. Den gula pollenmassan som glider runt på ytan i olika vattendrag har också ökat arbetsbördan för SMHI:s experter på algblomning. – Det är vansinnigt många som ringer till oss och tror att poll.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Domarmiss skapar diskussion om målkameror

I herrarnas Champions League-final finns det målkameror. Det borde kanske ha funnits i damernas också. – Det hade krossat våra hjärtan om vi hade förlorat på det, säger Lyons Lucy Bronze om målet som nog borde ha godkänts.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Man borta efter att ha fallit från skepp

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22. – Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insats.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Regeringen måste våga lyfta mens som en nyckelfråga.”

Mariann Eriksson och Monica Lorensson,.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Officer saboterade sin frus fallskärm

En brittisk sergeant som saboterade sin frus fallskärm har fällts av en domstol i Winchester. Victoria Cilliers, 41 år, föll från omkring 1 200 meters höjd, men överlevde fallet tack vare att hon landade i en nyplöjd åker. Hon ådrog sig dock allvarliga.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pub-personal bakbands vid rån

Två anställda vid en pub i Enköping bakbands vid ett rån strax före klockan 01. En av dem blev slagen med en golfklubba. – Personalen ska i samband med stängning ha blivit rånad av två personer beväpnade med kniv och golfklubba, säger Daniel Winge, RLC-.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Grovt brott utreds av polis i Umeå

Polisen i Umeå utreder ett grovt brott som skett under kvällen, rapporterar flera medier. Ett större område vid en fastighet i stadsdelen Ersboda har spärrats av, enligt Västerbottens-Kuriren. Larmet om brottet kom klockan 22.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.