Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 January, 07:13

Skånskan - 28 mar 18 kl. 16:35

Fritzon underkänner revisorernas kritikRegion Skånes revisorer riktar allvarlig kritik mot regionstyrelsens sätt att hantera ekonomin och målen för verksamheten 2017.
– Jag underkänner grunden för revisorernas granskning, kontrar Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.Det är andra året som revisionen laddar med samma kritik.
Resultatutvecklingen stämmer inte överens med de finansiella mål som fullmäktige har beslutet, och att regionens ekonomiska situation inte är långsiktigt stark, skriver revisorerna. Förra året gick hela region Skåne med 238 miljoner i överskott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånes, Henrik Fritzon, Skåne, Fritzon, Region Skåne, Kryh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritzon, underkänner, revisorernas, kritik
Skånskan - 29 mar 16 kl. 06:00

Fritzon avfärdar revisorernas kritik

Skåne – Jag delar inte revisorernas uppfattning att den nya politiska organisationen och reglementena är otydliga.Den beskrivningen ger Henrik Fritzon (S) regionstyrelsens ordförande av revisionens, på flera plan, massiva kritik av effekterna av den nya politiska organisationen då bland annat sjukvårdsnämnderna Kryh, Sund och Sus inrättades efter regionvalet 2014.
– Jag anser att nämndernas ansvar för förvaltningarnas verksamhet är väldigt tydligt, kommenterar Henrik Fritzon.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:42

JO underkänner Stockholms stads klotterpolicy

År 2011 förbjöd Stockholms stad Riksteatern att annonsera för Art Of The Streets. Trafikkontoret menade då att det stred mot stadens klotterpolicy. Men Justitieombudsmannen (JO) har nu kommit fram till att det var fel, och att det är osakligt att hänvisa till klotterpolicyn.

Cornucopia - 05 feb 17 kl. 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med SvD.

VBL - 30 mar 13 kl. 19:13

Sjukvårdschefer underkänner reform

Cheferna för sjukvårdsdistrikten underkänner social- och hälsovårdsreformen. I en förfrågan som Yle gjort ger sjukvårdsdistriktens ledning regeringen skolvitsordet 5 för reformen..

Kristianstadsbladet - 29 apr 13 kl. 16:09

Domstol underkänner flygplatsaffär


Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare.Sju skånska kommuner samt Region Skåne sålde våren 2011 sina andelar i Ängelholm-Helsingborg Airport till Peab för 40 miljoner kronor - enligt säljarna för att garantera flygplatsens överlevnad.

DN - 29 apr 13 kl. 16:16

Domstol underkänner flygplatsförsäljning

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 29 apr 13 kl. 16:25

Domstol underkänner olaglig flygplatsaffär

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 18 jul 13 kl. 08:03

Leif GW underkänner dom mot rånarliga

Tre män har mot sitt nekande dömts till fem års fängelse för ett grovt bankrån i Värmland förra sommaren. Polisprofessor Leif GW Persson underkänner domen mot den yngste av männen. ??

SR - 10 dec 13 kl. 08:37

Just nu: KU underkänner stoppad omröstning

KU underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen. Det blir alltså en ny omröstning i kammaren..

Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 09:13

KU underkänner stoppad omröstning

Konstitutionsutskottet, KU, underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Knutpunkten som plats och metafor

Navet i Helsingborgs kollektivtrafik är en omdiskuterad plats. Här passerar 40 000 människor varje dag på väg någon annanstans.
Men karaktärerna i pjäsen Knutpunkten står kvar på perrongen i väntan på ett tåg som aldrig tycks komma.

Skånskan - 1 timme sedan

Centrumledning: svårt att stoppa bilinbrotten

Löddeköpinge Ledningen på Center Syd ökar bevakningen av köpcentrumets parkeringen efter den senaste månadens omfattande inbrottsvåg i bilar. Även polisen ska höja närvaron.
Men centrumchefen Magnus Gibhardt säger samtidigt att inte är helt enkelt att komma till rätta med stölderna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kommunekologen: Vi tittar på lite olika lösningar

OSBYHOLM
Mikael Ulvholt, kommunekolog i Hörby kommun, tror att byföreningens chanser att rädda kvarndammen är små. Själva kvarnbyggnaden är i privat ägo, men dammluckorna och dammen ligger på kommunal mark. Vad som ska hända med kvarndammen och det tillhörande dämmet har därför blivit en fråga för kommunen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Moderaterna vill att byarna förblir småskaliga

LUND Inom den styrande kvintetten råder vissa skiljaktigheter vad gäller utbyggnaden av Lunds kommun. Moderaterna håller inte med Förnyalund, FNL, om att det är i byarna de största satsningarna ska ske.När partiernas gemensamma manifest presenterades betonade Centern och FNL med eftertryck att utbyggnaden på den goda åkermarken runt Lunds stad ska stoppas.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hundratals bostäder i byn

Södra Sandby Dalbybacken sägs ha samma lutning som sluttningarna i San Francisco. Det blir därför en utmaning att bygga på marken.
Men Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, är redo att satsa.

Skånskan - 2 timmar sedan

Matfusket: 10 ton falskt livsmedel varje månad

MALMÖ Samtliga livsmedelsanläggningar i Malmö kommer att kontrolleras under perioden 2019-2021.
Dessutom fortsätter den samordnade tillsynen, som bland annat har avslöjat 10 ton falska livsmedel per månad i kommunen.– Malmö är unikt genom sina årliga livsmedelskontroller och den samordnade tillsynen tillsammans med anda myndigheter, som polisen, räddningstjänsten, Skatteverket och Arbetsmiljöverket för att nämna några parter, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontrollen i Malmö stad.

Skånskan - 9 timmar sedan

Man rånad i Folkets park

En man rånades i Folkets park under måndagskvällen. Enligt mannen rånades han av tre personer som slog och sparkade honom och försvann med mannens klocka.
Rånet inträffade vid 19.

Skånskan - 10 timmar sedan

Smugglade tre miljoner cigaretter

Malmö Två tyska långtradarchaufförer smugglade tre miljoner cigaretter som gömts bakom en lönnvägg i lastbilen.Nu har de dömts till två års fängelse för grov smuggling. Det var den 24 maj förra året som ett tyskregistrerat lastbilsekipage kom till Lernacken.

Skånskan - 11 timmar sedan

Sista chansen att inte hamna sist i skolkön

ESLÖV På tisdag är sista dagen att välja skola för barn som ska börja förskoleklass eller årskurs sju i Eslövs kommun.
Under måndagen var det fortfarande många som inte gjort ett aktivt val, men det är viktigt att göra det, annars placeras barnen i sista hand.Vid lunchtid på måndagen såg de gjorda valen i första hand ut som följer: Förstahandsval till förskoleklasserna:
Flyingeskolan 21
Fridasroskolan 23
Harlösa Skola 7
Marieskolan 16
Norrevångsskolan F-6 39
Nya Östra 17
Sallerupsskolan 33
Stehagsskolan 32
Västra skolan 52
Ölyckeskolan 17
Östra Strö Skola 16
Annan kommun/Fristående skolor 9 Förstahandsval till årskurs sju:
Ekenässkolan 70
Källebergsskolan 40
Norr

Skånskan - 11 timmar sedan

Praktfulla fjäderfän prisades på utställning

Skurup Fjäderfän av alla de slag samlades i en verkstad på Nils Holgersson- gymnasiet i helgen.
Strida strömmar av nyfikna besökare tog sig en titt.Mats och Kristina Pålsson från Skivarp gick andäktigt runt bland burarna och tittade på de vackra djuren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.