Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 May, 16:03

Skånskan - 28 mar 18 kl. 16:35

Fritzon underkänner revisorernas kritikRegion Skånes revisorer riktar allvarlig kritik mot regionstyrelsens sätt att hantera ekonomin och målen för verksamheten 2017.
– Jag underkänner grunden för revisorernas granskning, kontrar Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.Det är andra året som revisionen laddar med samma kritik.
Resultatutvecklingen stämmer inte överens med de finansiella mål som fullmäktige har beslutet, och att regionens ekonomiska situation inte är långsiktigt stark, skriver revisorerna. Förra året gick hela region Skåne med 238 miljoner i överskott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånes, Henrik Fritzon, Skåne, Fritzon, Region Skåne, Kryh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritzon, underkänner, revisorernas, kritik
Skånskan - 29 mar 16 kl. 06:00

Fritzon avfärdar revisorernas kritik

Skåne – Jag delar inte revisorernas uppfattning att den nya politiska organisationen och reglementena är otydliga.Den beskrivningen ger Henrik Fritzon (S) regionstyrelsens ordförande av revisionens, på flera plan, massiva kritik av effekterna av den nya politiska organisationen då bland annat sjukvårdsnämnderna Kryh, Sund och Sus inrättades efter regionvalet 2014.
– Jag anser att nämndernas ansvar för förvaltningarnas verksamhet är väldigt tydligt, kommenterar Henrik Fritzon.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:42

JO underkänner Stockholms stads klotterpolicy

År 2011 förbjöd Stockholms stad Riksteatern att annonsera för Art Of The Streets. Trafikkontoret menade då att det stred mot stadens klotterpolicy. Men Justitieombudsmannen (JO) har nu kommit fram till att det var fel, och att det är osakligt att hänvisa till klotterpolicyn.

Cornucopia - 05 feb 17 kl. 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med SvD.

VBL - 30 mar 13 kl. 19:13

Sjukvårdschefer underkänner reform

Cheferna för sjukvårdsdistrikten underkänner social- och hälsovårdsreformen. I en förfrågan som Yle gjort ger sjukvårdsdistriktens ledning regeringen skolvitsordet 5 för reformen..

Kristianstadsbladet - 29 apr 13 kl. 16:09

Domstol underkänner flygplatsaffär


Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare.Sju skånska kommuner samt Region Skåne sålde våren 2011 sina andelar i Ängelholm-Helsingborg Airport till Peab för 40 miljoner kronor - enligt säljarna för att garantera flygplatsens överlevnad.

DN - 29 apr 13 kl. 16:16

Domstol underkänner flygplatsförsäljning

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 29 apr 13 kl. 16:25

Domstol underkänner olaglig flygplatsaffär

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 18 jul 13 kl. 08:03

Leif GW underkänner dom mot rånarliga

Tre män har mot sitt nekande dömts till fem års fängelse för ett grovt bankrån i Värmland förra sommaren. Polisprofessor Leif GW Persson underkänner domen mot den yngste av männen. ??

SR - 10 dec 13 kl. 08:37

Just nu: KU underkänner stoppad omröstning

KU underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen. Det blir alltså en ny omröstning i kammaren..

Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 09:13

KU underkänner stoppad omröstning

Konstitutionsutskottet, KU, underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Projekt för mindre klyftor

Malmö Kroksbäcksskolan och Kulladalskolan deltar i år i projektet ”Möten för framtiden”. Under läsåret har fjärdeklasseleverna på de olika skolorna träffats för att bland annat måla av varnadra. Tanken är att projektet ska leda till att barn från olika stadsdelar ska mötas.

Skånskan - 30 minuter sedan

Alliansens budget vann

LUND Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen vann alliansens budget för kommunen 2019 med röstsiffrorna 6-5.
Det är första gången detta sker under mandatperioden och Philip Sandberg (L) ser det som en prestigeförlust för det rödgröna styret att det inte kan få igenom sin egen budget. Den verkliga drabbningen sker i kommunfullmäktige i juni.

Skånskan - 2 timmar sedan

Man rånad i Pildammsparken

malmö En man har polisanmält att han blivit rånad i Pildammsparken klockan 23.15 i söndags kväll.
– Fyra gärningsmän hotar honom med våld och stjäl hans klocka och hörlurar, säger Calle Persson, på polisens regionledningscentral..

Skånskan - 8 timmar sedan

Inbrott i gymnasieskola

Staffanstorp Ingen person gripen.Under natten till tisdagen larmades polisen till Kabbarpsvägen i Staffanstorp. Ett inbrott ska ha skett i en verkstadslokal på en gymnasieskola, men det är oklart vad som har stulits.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nu inleds årets ALMA-vecka

I dag inleds årets ALMA-vecka med att årets pristagare, den amerikanska författaren Jacqueline Woodson, anländer till Stockholm.ALMA-priset står för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne och under den kommande veckan blir det fullt fokus på barn- och ungdomslitteratur. Woodson ska bland annat hålla författarsamtal på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, träffa elever vid Hjulsta grundskola och besöka Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hela Sverige be­hövs

Lands­bygden har kommit i fo­kus i den be­gynnande val­de­batten mer än på många, många år. Att alla par­ti­le­da­re med un­dan­tag för KD:s Ebba Busch Thor ställde upp på lands­bygds­riks­dagen, or­ga­ni­sa­tionen Hela Sverige ska levas stora kon­fe­rens, är ett tec­ken på det.
Vad de sa är ett an­nat tec­ken på att lands­bygden är ett mer cen­tralt ämne för årets val­rö­rel­se än på 1970-talet, då flytt­strömmarna från norr till Stockholm och andra stor­städer var en hu­vud­frå­ga för Thor­björn Fälldin och lade grunden för Cen­ter­par­ti­ets stora fram­gångar då.

Skånskan - 20 timmar sedan

35-åring gripen för stenkastning

Malmö Polis kallades till Kungsgatan efter uppgift om att en man i 35-årsåldern kastade sten mot en busskur.Det var efter samtal till polisen vid halv sju-tiden på måndagskvällen som gjorde att gärningsmannen kunde gripas på plats – misstänkt för stenkastning mot en busskur. Den misstänkte är född 1982.

Skånskan - 21 timmar sedan

Hockeyhjältarna hyllade av folket

ISHOCKEY De svenska guldhjältarna från hockey-VM hyllades traditionsenligt av folket i Kungdsträdgården i Stockholm på måndagkvällen.Runt 20 000 hade tagit sig till ”Kungsan” för att hylla det svenska guldlaget i ishockey. Framåt 17.

Skånskan - 21 timmar sedan

Två maskerade tonåringar rånade butik

Södra Sandby Det var vid sex-tiden på måndagskvällen som en butik vid busstorget rånades av två yngre män i övre tonåren.Polis kallas till Revingevägen i Södra Sandby med anledning av att två personer varit inne i en butik och rånat personalen på pengar. En av gärningsmännen ska ha haft ett pistolliknande föremål.

Skånskan - 21 timmar sedan

Sten kastades mot bil

SIMRISHAMN När en bilist med en passagerare, två kvinnor i 60-års åldern, körde på riksväg 19 i höjd med Baskemölla i lördags vid 18-tiden kastade någon en sten som träffade bilens högra sidruta som sprack. Det blev en rejäl smäll och kvinnorna chockades, enligt anmälan om skadegörelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.