Skånskan > Opinion

Tuesday, 16 October, 12:00

Skånskan - 28 mar 18 kl. 16:35

Fritzon underkänner revisorernas kritikRegion Skånes revisorer riktar allvarlig kritik mot regionstyrelsens sätt att hantera ekonomin och målen för verksamheten 2017.
– Jag underkänner grunden för revisorernas granskning, kontrar Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.Det är andra året som revisionen laddar med samma kritik.
Resultatutvecklingen stämmer inte överens med de finansiella mål som fullmäktige har beslutet, och att regionens ekonomiska situation inte är långsiktigt stark, skriver revisorerna. Förra året gick hela region Skåne med 238 miljoner i överskott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånes, Henrik Fritzon, Skåne, Fritzon, Region Skåne, Kryh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritzon, underkänner, revisorernas, kritik
Skånskan - 29 mar 16 kl. 06:00

Fritzon avfärdar revisorernas kritik

Skåne – Jag delar inte revisorernas uppfattning att den nya politiska organisationen och reglementena är otydliga.Den beskrivningen ger Henrik Fritzon (S) regionstyrelsens ordförande av revisionens, på flera plan, massiva kritik av effekterna av den nya politiska organisationen då bland annat sjukvårdsnämnderna Kryh, Sund och Sus inrättades efter regionvalet 2014.
– Jag anser att nämndernas ansvar för förvaltningarnas verksamhet är väldigt tydligt, kommenterar Henrik Fritzon.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:42

JO underkänner Stockholms stads klotterpolicy

År 2011 förbjöd Stockholms stad Riksteatern att annonsera för Art Of The Streets. Trafikkontoret menade då att det stred mot stadens klotterpolicy. Men Justitieombudsmannen (JO) har nu kommit fram till att det var fel, och att det är osakligt att hänvisa till klotterpolicyn.

Cornucopia - 05 feb 17 kl. 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med SvD.

VBL - 30 mar 13 kl. 19:13

Sjukvårdschefer underkänner reform

Cheferna för sjukvårdsdistrikten underkänner social- och hälsovårdsreformen. I en förfrågan som Yle gjort ger sjukvårdsdistriktens ledning regeringen skolvitsordet 5 för reformen..

Kristianstadsbladet - 29 apr 13 kl. 16:09

Domstol underkänner flygplatsaffär


Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare.Sju skånska kommuner samt Region Skåne sålde våren 2011 sina andelar i Ängelholm-Helsingborg Airport till Peab för 40 miljoner kronor - enligt säljarna för att garantera flygplatsens överlevnad.

DN - 29 apr 13 kl. 16:16

Domstol underkänner flygplatsförsäljning

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 29 apr 13 kl. 16:25

Domstol underkänner olaglig flygplatsaffär

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 18 jul 13 kl. 08:03

Leif GW underkänner dom mot rånarliga

Tre män har mot sitt nekande dömts till fem års fängelse för ett grovt bankrån i Värmland förra sommaren. Polisprofessor Leif GW Persson underkänner domen mot den yngste av männen. ??

SR - 10 dec 13 kl. 08:37

Just nu: KU underkänner stoppad omröstning

KU underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen. Det blir alltså en ny omröstning i kammaren..

Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 09:13

KU underkänner stoppad omröstning

Konstitutionsutskottet, KU, underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Nytt personrån i helgen

LUND Ännu ett personrån har anmälts från den gångna helgen. Det var på Högevallsgatan i söndags mellan klockan 16.45 och 17 som en eller flera personer gick på en 15-åring.

Skånskan - 45 minuter sedan

JO ser ingen anledning att utreda konsultköp

SVEDALA Justitieombudsmannen utreder inte anmälan om Svedala kommuns anlitande av kommunikationsbyrån Gullers som konsult i fängelsefrågan.Svedala kommuns upphandling av tjänster från Gullers kommunikationsbyrå rörande information i fängelsefrågan har ifrågasatts av en privatperson. I september gjordes en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, med motivering att kommunen och kommunens informationschef genom anlitandet av byrån inte skulle ha agerat så objektivt som den borde.

Skånskan - 2 timmar sedan

Boende för ungdomar kan stängas

LUND Vid årsskiftet kan boendet för ensamkommande, Kompassen, förlora sina lokaler.
Nu är frågan om det nya politiska styret vill satsa pengar på att fortsätta verksamheten i nya lokaler.– Vi hoppas på politikernas välvilja.

Skånskan - 3 timmar sedan

Olycka på E65 – trafiken påverkad

Vid 08.30-tiden var två personbilar inblandade i en olycka på E65:an utanför Skurup, i riktning mot Ystad.Trafiken påverkas av olyckan.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fos­sil­ener­gin fasas ut av eko­no­miska skäl

Fram till 2030 skulle an­vänd­ningen av kol­kraft be­höva minska med 60 pro­cent, om 1,5-procentmålet ska kun­na klaras.
Kan det vara möj­ligt? Ja, fak­tiskt är det inte omöj­ligt.

Skånskan - 16 timmar sedan

Ny EM-succé för Tom Kristensson

MOTORSPORT Tom Kristensson vann det lettiska JEM-rallyt, och Hörbyföraren hamnade totalt på en silverplats i EM-serien.Det har verkligen varit en intensiv säsong, och sedan i våras har Tom Kristensson genomfört hela 15 rallyn runt om i Europa.
– Jag känner mig helt slut just nu, men samtidigt är jag otroligt nöjd, säger han när Skånskan når honom på mobilen på Arlanda.

Skånskan - 19 timmar sedan

Sophämtningen blir dyrare i kommunen

Sjöbo Den planerade omlastningscentralen vid Omma kan bli dubbelt så dyr att bygga.
Men om den inte byggs kommer sophämtningen att kosta kommunen mer än tidigare.Centralen har tidigare beräknats att kosta runt åtta miljoner kronor.

Skånskan - 19 timmar sedan

Bil körde i diket

YSTAD En personbil körde i diktet i Bjäresjökorset, Ljunits, på måndagseftermiddagen. Larmet kom 15.30 och polis, räddningstjänst och ambulans skickades till E65.

Skånskan - 19 timmar sedan

Tveksamt med svek

När Ulf Kristersson gav upp som regeringsbildare under helgen utbröt en svekdebatt. Eller, åtminstone hävdar de som vill att att det ska utbrutit en svekdebatt att så har skett. Det är frågan om det stämmer, eftersom det inte brutits några löften.

Skånskan - 19 timmar sedan

Stjernfeldt Jammeh sitter kvar

Det var en odramatisk omröstning i Malmö kommunfullmäktige när Socialdemokraternas Katrin Stjernfeldt Jammeh åter röstades fram som kommunstyrelsens ordförande, trots allt drama som föregått omröstningen. Hon betonade i sitt anförande efter valet att det inte var en idealisk situation att Socialdemokraterna styr staden i minoritet och att hon hellre sett en blocköverskridande lösning än det valtekniska samarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet som nu blir resultatet. Det har hon hon rätt i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.