Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 08:00

Skånskan - 28 mar 18 kl. 16:35

Fritzon underkänner revisorernas kritikRegion Skånes revisorer riktar allvarlig kritik mot regionstyrelsens sätt att hantera ekonomin och målen för verksamheten 2017.
– Jag underkänner grunden för revisorernas granskning, kontrar Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.Det är andra året som revisionen laddar med samma kritik.
Resultatutvecklingen stämmer inte överens med de finansiella mål som fullmäktige har beslutet, och att regionens ekonomiska situation inte är långsiktigt stark, skriver revisorerna. Förra året gick hela region Skåne med 238 miljoner i överskott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånes, Henrik Fritzon, Skåne, Fritzon, Region Skåne, Kryh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritzon, underkänner, revisorernas, kritik
Skånskan - 29 mar 16 kl. 06:00

Fritzon avfärdar revisorernas kritik

Skåne – Jag delar inte revisorernas uppfattning att den nya politiska organisationen och reglementena är otydliga.Den beskrivningen ger Henrik Fritzon (S) regionstyrelsens ordförande av revisionens, på flera plan, massiva kritik av effekterna av den nya politiska organisationen då bland annat sjukvårdsnämnderna Kryh, Sund och Sus inrättades efter regionvalet 2014.
– Jag anser att nämndernas ansvar för förvaltningarnas verksamhet är väldigt tydligt, kommenterar Henrik Fritzon.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:42

JO underkänner Stockholms stads klotterpolicy

År 2011 förbjöd Stockholms stad Riksteatern att annonsera för Art Of The Streets. Trafikkontoret menade då att det stred mot stadens klotterpolicy. Men Justitieombudsmannen (JO) har nu kommit fram till att det var fel, och att det är osakligt att hänvisa till klotterpolicyn.

Cornucopia - 05 feb 17 kl. 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med SvD.

VBL - 30 mar 13 kl. 19:13

Sjukvårdschefer underkänner reform

Cheferna för sjukvårdsdistrikten underkänner social- och hälsovårdsreformen. I en förfrågan som Yle gjort ger sjukvårdsdistriktens ledning regeringen skolvitsordet 5 för reformen..

Kristianstadsbladet - 29 apr 13 kl. 16:09

Domstol underkänner flygplatsaffär


Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare.Sju skånska kommuner samt Region Skåne sålde våren 2011 sina andelar i Ängelholm-Helsingborg Airport till Peab för 40 miljoner kronor - enligt säljarna för att garantera flygplatsens överlevnad.

DN - 29 apr 13 kl. 16:16

Domstol underkänner flygplatsförsäljning

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 29 apr 13 kl. 16:25

Domstol underkänner olaglig flygplatsaffär

Kammarrätten i Göteborg underkänner försäljningen av Ängelholms flygplats till det nordvästskånska byggbolaget Peab. Affären innebar olagligt stöd till en enskild näringsidkare..

Expressen - 18 jul 13 kl. 08:03

Leif GW underkänner dom mot rånarliga

Tre män har mot sitt nekande dömts till fem års fängelse för ett grovt bankrån i Värmland förra sommaren. Polisprofessor Leif GW Persson underkänner domen mot den yngste av männen. ??

SR - 10 dec 13 kl. 08:37

Just nu: KU underkänner stoppad omröstning

KU underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen. Det blir alltså en ny omröstning i kammaren..

Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 09:13

KU underkänner stoppad omröstning

Konstitutionsutskottet, KU, underkänner talmannens beslut om att stoppa omröstningen om inkomstskatten i Riksdagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Här är höstens svenska filmpremiärer

På måndagen presenterade Svenska Filminstitutet höstens svenska filmpremiärer. Vi har pratat med filmregissören Göran Hugo Olsson (se artikel nedan) vars film Den sommaren har premiär 31 augusti.Svenska filmer som har premiär hösten 2018: Gudrun – konsten att vara människa
Dokumentär som följer Gudryn Schyman från 2014 till 2018.

Skånskan - 11 timmar sedan

”Stort engagemang för Öresundsmetro”

Öresund På måndagen hölls det första mötet med partnerskapet Öresundsmetro Executive i Köpenhamn.
– Det var ett väldigt postitivt möte, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Hon har precis klivit av tåget vid Triangeln efter en 40 minuter lång tågresa på väg hem från mötet när Skånskan pratar med henne.

Skånskan - 12 timmar sedan

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Skånskan - 15 timmar sedan

Arrival Day på universitetet

LUND När augusti går mot sitt slut så innebär det också att årets första studenter anländer till Lund. Under måndagen höll universitetet sin Arrival Day.Det låg en både glad och nervös känsla över AF-borgen när 2000 studenter under hela måndagen anlände.

Skånskan - 15 timmar sedan

Inbrottsvåg mot lägenheter

Lund Inbrotten mot lägenheter i kommunen fortsätter med en oroväckande fart. En trend som enligt polisen är högst ovanlig för säsongen.Det var en minst sagt händelserik helg i kommunen.

Skånskan - 16 timmar sedan

9-åring bestulen

Staffanstorp En 9-årig pojke blev i söndags kväll bestulen på sin sparkcykel när han pantade burkar.Pojken hade parkerat sparkcykeln utanför butiken innan han gick in för att panta burkarna. När han kom ut var den försvunnen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Granne hällde ut råttgift mot hundar

Furulund En hundägare upptäckte att någon hällt på en sten i närheten av sin bostad.När hen träffade en granne medgav denne att det var han som hällt ut råttgiftet. Orsaken ska vara att hundar kissat på fastigheten där han bor.

Skånskan - 16 timmar sedan

13 kvinnor ofredade på festivalen

MALMÖ Åtta anmälningar har kommit in till polisen om sexuella ofredanden under Malmöfestivalen.
Och totalt är det 13 kvinnor som har drabbats.Det är en minskning jämfört med ifjol.

Skånskan - 16 timmar sedan

Våg av nerrivna valaffischer

ESLÖV/HÖÖR Vågen av nerrivna eller vandaliserade valaffischer fortsätter i Mellanskåne. I helgen har flera partier i både Eslöv och Höör drabbats.I Flyinge har någon på Albovägen förstört två valaffischer för Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Skånskan - 19 timmar sedan

Fick sys efter hundattack

KÅGERÖD En kvinnlig hundägare fick uppsöka lasarett för att sys i både arm och överläpp sedan hon attackerats av en lösspringande hund i Kågeröd.
Det var niotiden på fredagskvällen som hon var ute på promenad med sin egen hund. Plötsligt kom en lösspringande hund ut från en tomt och anföll kvinnans hund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.