Nyteknik > Teknik

Monday, 10 December, 04:54

Nyteknik - 28 mar 18 kl. 15:58

Här är första bilderna på Lockheed Martins obemannade tankflygplanUSA:s flotta vill ha ett obemannat tankflygplan som kan starta och landa på hangarfartyg. Nu har Lockheed Martin släppt de första bilderna på sin prototyp..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lockheed Martins, USA, Lockheed Martin

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är första bilderna, Lockheed, Martins, obemannade, tankflygplan
Nyteknik - 21 okt 14 kl. 11:00

Forskare: Lockheed Martins fusionsreaktor är skitsnack

Lockheed Martin säger sig ha en fungerande prototyp av en fusionsreaktor om fem år. Nu slår forskare bakut och totalsågar företagets påstående..

DN - 02 apr 14 kl. 10:36

Första bilderna på ”Nordkoreas obemannade flygplan”

Sydkorea analyserar två drönare som inom loppet av en vecka kraschlandat nära gränsen till Nordkorea. På onsdagen släpptes bilder på en av de obemannade farkosterna..

Cornucopia - 01 mar 15 kl. 13:09

Kompakt fusionsreaktor från Lockheed-Martin i kommersiell drift 2024

Inte direkt dagsfärskt, utan från i höstas, men Lockheed-Martins superhemliga Skunk Works har konstruerat en kompat fusionsreaktor på ca 50 MW, som ska vara i kommersiell drift om tio år. Detta är en potentiell gamechanger och ett stort steg för mänskligheten, som kan ge i princip tillgång till oändligt med energi (=exergi, dvs energi tillgänglig för att användas av människan).
Reaktorn är liten som en jetmotor (reamotor) och kan användas för att driva flygplan, fartyg eller som kraftverk i fasta installationer.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:37

Vinstökning för Lockheed Martin

Den amerikanska försvarskoncernen Lockheed Martin redovisar en nettovinst på 933 miljoner dollar för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med nettovinsten på 904 miljoner dollar samma kvartal 2014.Resultatet var bättre än väntat.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 14:12

Lockheed Martin ökar vinsten

Amerikanska Lockheed Martins, tillverkare av stridsflygplanet F-35, rörelseresultat landade på drygt en miljard kronor, eller 1:99 dollar per aktie, under tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 877 miljoner dollar och 1:53 dollar per aktie för motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen ökade med sju procent till 12,1 miljarder dollar..

DI - 26 sep 13 kl. 19:07

Lockheed Martin ökar återköp med miljarder

Lockheed Martins styrelse har beslutat att öka det maximala beloppet som bolaget får återköpa aktier för med 3 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor och höjer samtidigt den kvartalsvisa utdelningen med 16 procent till 1,33 dollar för det fjärde kvartalet..

Nyteknik - 30 mar 16 kl. 08:43

Lockheed Martins stororder: 12 luftskepp

TEKNIKSVEPET. Får beställning på tolv hybrid-luftskepp av flygbolag. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:21

Belgien väljer Lockheed Martins F-35 framför Eurofighter

Belgiska nyhetsbyrån Belga skriver att regeringen har tagit beslut om att ersätta den nuvarande stridsflygplansflottan, enligt källor i den belgiska regeringen..

SvD - 23 aug 15 kl. 09:00

Agnes Martins konst gör en både lycklig och galen

Man kan läsa av Agnes Martins envist egensinniga verk som ett lyckat försök att upphäva gränsen mellan teckning och måleri. Men själv ville Martin att man helt enkelt bara skulle titta, sugas in i bilderna och absorberas..

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 09:57

Lockheed-KAI:s TX-alternativ var dubbelt så dyrt som Boeing/Saab

Det framgår nu i koreansk press att träningsflygplanet från konsortiet mellan Lockheed-Martin och koreanska KAI var dubbelt så dyrt som Boeing/Saabs T-X. Det talar för att det kan bli fler ordrar till övriga länder som köpt F-35.
Ett flygplan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 22 timmar sedan

Därför startar it-bolag rekryteringsresor till Jämtland

Flera it-företag har öppnat filial i Östersund efter att anställda själva tagit initiativ till en flytt. Nu sökes fler utvecklare som vill ta steget..

Nyteknik - Igår: 06:11

Robotrevolutionen börjar med Doom

Varje vecka vallfärdar it-chefer och kända forskare till en hjärnforskare i London. Kanske bär han på nyckeln till en artificiell intelligens som liknar vår, skriver Ny Tekniks Simon Campanello..

Nyteknik - I förrgår: 16:44

Nissan återkallar 150.000 bilar

Biltillverkaren Nissan har drabbats av ännu en tung smäll kort efter åtalet mot styrelseordföranden Carols Ghosn, misstänkt för ekonomisk brottslighet..

Nyteknik - I förrgår: 15:53

Fem miljoner till prisad svensk nano-startup

Färskt riskkapital ska hjälpa 33-bolaget Cellevate att ta verksamheten till nästa nivå..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

”Nya regeringen måste slåss om EU:s forskningsmiljarder”

DEBATT. EU:s nästa forskningsprogram innehåller 100 miljarder euro. Sveriges nya regering måste jobba aktivt i EU för en utformning som gynnar svensk industri, forskning och innovation, skriver Ulf Lindberg och Peter Johansson, Teknikföretagen..

Nyteknik - I förrgår: 13:59

Studie: Svenska folket köper inte elbil

Elbilen är morgondagen, men i många svenska kommuner lyser framtidens teknik med sin frånvaro. Och trots rapporterna om stora ökningar av olika laddbara alternativ, är det inget svenskarna köper själva – det framgår i en ny rapport..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Att utbyta erfarenheter driver vår kompetens framåt

Trygga miljöer där människor, fordon och maskiner kan samverka på ett säkert sätt. Det är Comentors vision, det nischade konsultbolaget vars team av ingenjörer skapar säkra lösningar för inbyggda system..

Nyteknik - I förrgår: 11:27

”Därför är detta en historisk dag för Ny Teknik”

Ända sedan vi för nästan 25 år sedan började publicera nyheter på nätet har allt innehåll varit gratis. Nu är det dags för förändring, skriver Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson..

Nyteknik - I förrgår: 10:53

Flygutsläppen har ökat med 47 procent

Svenskarnas resande med flyg har ökat kraftigt sedan början av 1990-talet. Förra året uppgick utsläppen till tio miljoner ton koldioxid, vilket är en ökning med 47 procent, skriver Dagens Nyheter med hänvisning till en ny studie från Chalmers tekniska högskola. Det är ungefär lika mycket som släpps ut från den svenska personbilstrafiken under ett år..

Nyteknik - I förrgår: 10:34

SOS Alarm ska bli snabbare med ny positionsteknik

SOS Alarm vill kunna nå fram till nödställda snabbare genom att använda sig av positionsdata från inringares telefoner i stället för att som nu förlita sig på platsdata från mobiloperatörerna, rapporterar Studio Ett i Sveriges Radio. På så sätt blir positioneringen mycket mer exakt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.