Nyteknik > Teknik

Tuesday, 23 April, 05:56

Nyteknik - 28 mar 18 kl. 15:58

Här är första bilderna på Lockheed Martins obemannade tankflygplanUSA:s flotta vill ha ett obemannat tankflygplan som kan starta och landa på hangarfartyg. Nu har Lockheed Martin släppt de första bilderna på sin prototyp..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lockheed Martins, USA, Lockheed Martin

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är första bilderna, Lockheed, Martins, obemannade, tankflygplan
Nyteknik - 21 okt 14 kl. 11:00

Forskare: Lockheed Martins fusionsreaktor är skitsnack

Lockheed Martin säger sig ha en fungerande prototyp av en fusionsreaktor om fem år. Nu slår forskare bakut och totalsågar företagets påstående..

DI - 29 jan 19 kl. 13:55

Lockheed Martins resultatprognos för 2019 under analytikernas förväntningar

Den amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin rapporterar ett resultat per aktie på 4,39 dollar för det fjärde kvartalet, marginellt under förväntningarna enligt en sammanställning från Bloomberg. Helårsprognosen är dock något lägre än väntat..

DN - 02 apr 14 kl. 10:36

Första bilderna på ”Nordkoreas obemannade flygplan”

Sydkorea analyserar två drönare som inom loppet av en vecka kraschlandat nära gränsen till Nordkorea. På onsdagen släpptes bilder på en av de obemannade farkosterna..

Cornucopia - 01 mar 15 kl. 13:09

Kompakt fusionsreaktor från Lockheed-Martin i kommersiell drift 2024

Inte direkt dagsfärskt, utan från i höstas, men Lockheed-Martins superhemliga Skunk Works har konstruerat en kompat fusionsreaktor på ca 50 MW, som ska vara i kommersiell drift om tio år. Detta är en potentiell gamechanger och ett stort steg för mänskligheten, som kan ge i princip tillgång till oändligt med energi (=exergi, dvs energi tillgänglig för att användas av människan).
Reaktorn är liten som en jetmotor (reamotor) och kan användas för att driva flygplan, fartyg eller som kraftverk i fasta installationer.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:37

Vinstökning för Lockheed Martin

Den amerikanska försvarskoncernen Lockheed Martin redovisar en nettovinst på 933 miljoner dollar för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med nettovinsten på 904 miljoner dollar samma kvartal 2014.Resultatet var bättre än väntat.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 14:12

Lockheed Martin ökar vinsten

Amerikanska Lockheed Martins, tillverkare av stridsflygplanet F-35, rörelseresultat landade på drygt en miljard kronor, eller 1:99 dollar per aktie, under tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 877 miljoner dollar och 1:53 dollar per aktie för motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen ökade med sju procent till 12,1 miljarder dollar..

DI - 26 sep 13 kl. 19:07

Lockheed Martin ökar återköp med miljarder

Lockheed Martins styrelse har beslutat att öka det maximala beloppet som bolaget får återköpa aktier för med 3 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor och höjer samtidigt den kvartalsvisa utdelningen med 16 procent till 1,33 dollar för det fjärde kvartalet..

Nyteknik - 30 mar 16 kl. 08:43

Lockheed Martins stororder: 12 luftskepp

TEKNIKSVEPET. Får beställning på tolv hybrid-luftskepp av flygbolag. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:21

Belgien väljer Lockheed Martins F-35 framför Eurofighter

Belgiska nyhetsbyrån Belga skriver att regeringen har tagit beslut om att ersätta den nuvarande stridsflygplansflottan, enligt källor i den belgiska regeringen..

SvD - 23 aug 15 kl. 09:00

Agnes Martins konst gör en både lycklig och galen

Man kan läsa av Agnes Martins envist egensinniga verk som ett lyckat försök att upphäva gränsen mellan teckning och måleri. Men själv ville Martin att man helt enkelt bara skulle titta, sugas in i bilderna och absorberas..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 19 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.