Nyteknik > Teknik

Tuesday, 17 July, 19:11

Nyteknik - 28 mar 18 kl. 15:58

Här är första bilderna på Lockheed Martins obemannade tankflygplanUSA:s flotta vill ha ett obemannat tankflygplan som kan starta och landa på hangarfartyg. Nu har Lockheed Martin släppt de första bilderna på sin prototyp..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lockheed Martins, USA, Lockheed Martin

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är första bilderna, Lockheed, Martins, obemannade, tankflygplan
Nyteknik - 21 okt 14 kl. 11:00

Forskare: Lockheed Martins fusionsreaktor är skitsnack

Lockheed Martin säger sig ha en fungerande prototyp av en fusionsreaktor om fem år. Nu slår forskare bakut och totalsågar företagets påstående..

DN - 02 apr 14 kl. 10:36

Första bilderna på ”Nordkoreas obemannade flygplan”

Sydkorea analyserar två drönare som inom loppet av en vecka kraschlandat nära gränsen till Nordkorea. På onsdagen släpptes bilder på en av de obemannade farkosterna..

Cornucopia - 01 mar 15 kl. 13:09

Kompakt fusionsreaktor från Lockheed-Martin i kommersiell drift 2024

Inte direkt dagsfärskt, utan från i höstas, men Lockheed-Martins superhemliga Skunk Works har konstruerat en kompat fusionsreaktor på ca 50 MW, som ska vara i kommersiell drift om tio år. Detta är en potentiell gamechanger och ett stort steg för mänskligheten, som kan ge i princip tillgång till oändligt med energi (=exergi, dvs energi tillgänglig för att användas av människan).
Reaktorn är liten som en jetmotor (reamotor) och kan användas för att driva flygplan, fartyg eller som kraftverk i fasta installationer.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:37

Vinstökning för Lockheed Martin

Den amerikanska försvarskoncernen Lockheed Martin redovisar en nettovinst på 933 miljoner dollar för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med nettovinsten på 904 miljoner dollar samma kvartal 2014.Resultatet var bättre än väntat.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 14:12

Lockheed Martin ökar vinsten

Amerikanska Lockheed Martins, tillverkare av stridsflygplanet F-35, rörelseresultat landade på drygt en miljard kronor, eller 1:99 dollar per aktie, under tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 877 miljoner dollar och 1:53 dollar per aktie för motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen ökade med sju procent till 12,1 miljarder dollar..

DI - 26 sep 13 kl. 19:07

Lockheed Martin ökar återköp med miljarder

Lockheed Martins styrelse har beslutat att öka det maximala beloppet som bolaget får återköpa aktier för med 3 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor och höjer samtidigt den kvartalsvisa utdelningen med 16 procent till 1,33 dollar för det fjärde kvartalet..

Nyteknik - 30 mar 16 kl. 08:43

Lockheed Martins stororder: 12 luftskepp

TEKNIKSVEPET. Får beställning på tolv hybrid-luftskepp av flygbolag. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Bildextra: Se bilderna från "Sottes" debut i danska ligan

Under måndagen debuterade Sotirios "Sotte" Papagiannopoulos i den danska Superligaen. Trots en svag insats från FC Köpenhamn som förlorade matchen mot AC Horsens, hyllades Sotte i media och på sociala medier. Se bilderna från matchen här nedan..

SvD - 23 aug 15 kl. 09:00

Agnes Martins konst gör en både lycklig och galen

Man kan läsa av Agnes Martins envist egensinniga verk som ett lyckat försök att upphäva gränsen mellan teckning och måleri. Men själv ville Martin att man helt enkelt bara skulle titta, sugas in i bilderna och absorberas..

P3 - 14 jul 15 kl. 12:15

Rymdsond ger första bilderna av dvärgplaneten Pluto

Efter cirka nio år kommer den obemannade rymdfarkosten nå Pluto och ge världen de första faktiska bilderna på dvärgplaneten..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Flygbil kan lanseras i början av 2020-talet

Flygande bilar är bara en tidsfråga enligt Rolls Royce. Den möjligheten vill man inte missa och under flygmässan Farnborough visades ett VTOL-koncept upp – samt avslöjade att man är på jakt efter partners..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Grön politik gör skillnad för svensk ekonomi”

DEBATT. Miljöpartiet har under snart fyra år tagit ansvar för svensk ekonomi. Vi har visat att det inte funnits ett motsatsförhållande mellan att ta miljöfrågorna på allvar och att skapa en välfungerande ekonomi.

Nyteknik - 8 timmar sedan

Världens superdatorer sedan 1990-talet

GRAFIK. Utvecklingen har varit enorm – där beräkningarna gått från att räknas i gigaflops till teraflops, sedan petaflops, och snart exaflops..

Nyteknik - Igår: 10:53

Professorn om tvisten: Oklart var gränsen går

Tvisten mellan Forsmark och Svenska kraftnät handlar om säkerhetsnivån i elsystemet. Men vad som är rätt nivå kan ingen säga helt säkert, enligt en professor i elektricitetslära..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Konsult om tvisten: ”Känns väldigt kundfrånvänt”

Forsmark får inte höja effekten på block 1 för Svenska kraftnät. Konsulten Oskar Almén tycker att Svenska kraftnät borde underlätta mer för marknaden..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Brandflygplan till Sverige för att släcka skogsbränderna

Nu får Sverige hjälp via EU att bekämpa de rasande skogsbränderna. Två italienska brandflygplan väntas landa i Örebro på onsdag..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Robotgräsklipparen hotas av åskan

Har du robotgräsklippare? Går åskan? I takt med att allt fler skaffar självgående gräsklippare händer det också oftare att maskinerna träffas av åsknedslag..

Nyteknik - Igår: 16:21

Sverige kan ingå i stridsflygsprojekt

Sverige nämns som ett av flera länder som Storbritannien skulle kunna ingå partnerskap med i framtagandet av landets nya stridsflyg, Tempest..

Nyteknik - Igår: 16:00

Sol och svett kan ersätta batterier

Sol och svett som omvandlas till ström och lagras i en och samma enhet. En sådan kraftkälla har utvecklats av ett svensktyskt forskarlag..

Nyteknik - Igår: 14:58

Nya vägskyltar ser om du rattsurfar

Smarta vägskyltar kan ertappa bilister som surfar bakom ratten. Skyltarna används på försök i östra England..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.