Nyteknik > Teknik

Friday, 21 September, 03:49

Nyteknik - 28 mar 18 kl. 15:58

Här är första bilderna på Lockheed Martins obemannade tankflygplan



USA:s flotta vill ha ett obemannat tankflygplan som kan starta och landa på hangarfartyg. Nu har Lockheed Martin släppt de första bilderna på sin prototyp..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lockheed Martins, USA, Lockheed Martin

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är första bilderna, Lockheed, Martins, obemannade, tankflygplan
Nyteknik - 21 okt 14 kl. 11:00

Forskare: Lockheed Martins fusionsreaktor är skitsnack

Lockheed Martin säger sig ha en fungerande prototyp av en fusionsreaktor om fem år. Nu slår forskare bakut och totalsågar företagets påstående..

DN - 02 apr 14 kl. 10:36

Första bilderna på ”Nordkoreas obemannade flygplan”

Sydkorea analyserar två drönare som inom loppet av en vecka kraschlandat nära gränsen till Nordkorea. På onsdagen släpptes bilder på en av de obemannade farkosterna..

Cornucopia - 01 mar 15 kl. 13:09

Kompakt fusionsreaktor från Lockheed-Martin i kommersiell drift 2024

Inte direkt dagsfärskt, utan från i höstas, men Lockheed-Martins superhemliga Skunk Works har konstruerat en kompat fusionsreaktor på ca 50 MW, som ska vara i kommersiell drift om tio år. Detta är en potentiell gamechanger och ett stort steg för mänskligheten, som kan ge i princip tillgång till oändligt med energi (=exergi, dvs energi tillgänglig för att användas av människan).
Reaktorn är liten som en jetmotor (reamotor) och kan användas för att driva flygplan, fartyg eller som kraftverk i fasta installationer.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:37

Vinstökning för Lockheed Martin

Den amerikanska försvarskoncernen Lockheed Martin redovisar en nettovinst på 933 miljoner dollar för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med nettovinsten på 904 miljoner dollar samma kvartal 2014.Resultatet var bättre än väntat.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 14:12

Lockheed Martin ökar vinsten

Amerikanska Lockheed Martins, tillverkare av stridsflygplanet F-35, rörelseresultat landade på drygt en miljard kronor, eller 1:99 dollar per aktie, under tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 877 miljoner dollar och 1:53 dollar per aktie för motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen ökade med sju procent till 12,1 miljarder dollar..

DI - 26 sep 13 kl. 19:07

Lockheed Martin ökar återköp med miljarder

Lockheed Martins styrelse har beslutat att öka det maximala beloppet som bolaget får återköpa aktier för med 3 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor och höjer samtidigt den kvartalsvisa utdelningen med 16 procent till 1,33 dollar för det fjärde kvartalet..

Nyteknik - 30 mar 16 kl. 08:43

Lockheed Martins stororder: 12 luftskepp

TEKNIKSVEPET. Får beställning på tolv hybrid-luftskepp av flygbolag. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

SvD - 23 aug 15 kl. 09:00

Agnes Martins konst gör en både lycklig och galen

Man kan läsa av Agnes Martins envist egensinniga verk som ett lyckat försök att upphäva gränsen mellan teckning och måleri. Men själv ville Martin att man helt enkelt bara skulle titta, sugas in i bilderna och absorberas..

P3 - 14 jul 15 kl. 12:15

Rymdsond ger första bilderna av dvärgplaneten Pluto

Efter cirka nio år kommer den obemannade rymdfarkosten nå Pluto och ge världen de första faktiska bilderna på dvärgplaneten..

Sydsvenskan - 24 feb 11 kl. 10:06

Lundquist får George Martins pris

Foto: Ingemar D Kristiansen
Musikern Christoffer Lundquist blir den förste mottagaren av Sir George Martin Music Award. - Jag har alltid varit inspirerad av George Martins arbete, förklarar han.
I mitten av 1970-talet, när Christoffer Lundquist var fyra-fem år gammal, lyssnade han på Beatles och slogs av de fantastiska arrangemangen och ljudbilden i musiken.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

Verksamhetsnära it-utveckling på Migrationsverket

Spännande innovation och korsfunktionella team utmärker Migrationsverkets it-arbete. Genom att utvecklingsteamen arbetar nära verksamheten fångar man upp kraven bra och kan snabbt få ut nya funktioner..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Ferraris nya lyxmodeller är de mest kraftfulla någonsin

Nya Monza SP1 och SP2 är inga instegsmodeller. Ferrari har kombinerat en klassisk retrodesign med den mest kraftfulla motor som företaget någonsin har satt i en gatbil..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Gigantiska tankers ska rymma terminalernas olja

USA håller på att ta tillbaka rollen som en av världens största oljeexportörer. Det kräver en ny infrastruktur – bland annat terminaler ute till havs som kan hantera den nya generationens megatankers..

Nyteknik - 13 timmar sedan

SMHI varnar för kommande storm

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar som väntas dra in över västkusten..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Cooks legendariska skepp Endeavour nära att hittas

För 250 år sedan bar hon de första européerna till Australien. Nu kan det legendariska segelfartyget Endeavour ha hittats – vid USA:s östkust..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Det här var orsaken till kraschen med Jas 39 Gripen i somras

Jas Gripen-planet kraschade utanför Ronneby i slutet av augusti. Utredningsledare har nu fått svar på vad planet kolliderade med..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Halv miljard i Bitcoin stals vid hackerattack

Hackerattack i Japan – kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbades av serverintrång..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Twitter möblerar om i sin tidslinje

Mikrobloggen Twitter gör om sin tidslinje. Användarna kan på nytt läsa inlägg i omvänd kronologisk ordning, med det senaste först..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Migrationsverkets gdpr-miss stoppar återvändandearbete

Migrationsverket kan i dagsläget inte skicka personuppgifter för dem som ska få insatser via Erinprogrammet på ett sätt som är förenligt med GDPR..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Med gensaxen kan vi förändra livets kod

Med Crispr-tekniken kan vi förändra människans utveckling. Kommer vi att stanna vid att behandla och förebygga sjukdomar, eller är lockelsen att använda gensaxen till förbättringar för stor?.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.