Nyteknik > Teknik

Wednesday, 18 July, 16:48

Liknande nyheter

Taggar: Här är Facebooksförsta , åtgärderefter , Cambridge, Analytica-skandalen
SR - 21 mar 18 kl. 21:01

Mark Zuckerberg medger misstag kring hur Facebook hanterat Cambridge Analytica-skandalen

Facebooks grundare Mark Zuckerberg medger nu misstag i hur företaget hanterat skandalen kring Cambridge Analytica..

Expressen - 22 mar 18 kl. 02:42

Zuckerbergs första ord efter Cambridge Analytica - skandalen

 Det fortsätter storma kring Facebook och Cambridge Analytica. På onsdagen gjorde Facebooks grundare ett första intervju efter skandalen – där han öppnar för att vittna i kongressen.– Jag vittnar gärna om det är rätt sak att göra, säger han i intervjun med CNN.

SVT - 11 apr 18 kl. 16:51

Zuckerberg i förhör om Facebook: Min egen data spreds till Cambridge Analytica

För andra dagen i rad förhördes Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, i USA:s kongress om det jättelika bolagets ansvar efter Cambridge Analytica-skandalen, hur man hanterar data och motverkar desinformation. Bland annat berättade den 33-årige Zuckerberg att hans egen personliga data delats till Cambridge Analytica..

Dagens Media - 23 mar 18 kl. 07:52

Facebooks Sverigechefs svar på Cambridge Analytica-skandalen

Facebooks Sverigechef, Sam Rihani, uttalar sig om förtroendet från annonsörerna efter skandalen. "Viktigt att människor kan lita på att vi är försiktiga med deras personliga uppgifter"..

Nyteknik - 22 mar 18 kl. 10:48

Här är Facebooks åtgärder efter Cambridge Analytica-skandalen

Mark Zuckerberg bryter tystnaden och lovar att begränsa vilken data som företag kan få ut om dig från Facebook..

Dagensanalys.se - 22 maj 18 kl. 10:46

Facebooks EU-förhör livesänds trots allt

Europaparlamentets förhör av Facebook-vd:n Mark Zuckerberg skulle först hållas bakom stängda dörrar, men efter påtryckningar kommer det nu att livesändas. I april i år förhördes Facebooks VD Mark Zuckerberg av den amerikanska senaten med anledning av Facebooks inblandning i Cambridge Analytica-skandalen som tidigare i år väckte stor uppståndelse över hela världen. Zuckerberg har nu kallats till ett liknande förhör av både det brittiska parlamentets underhus och Europaparlamentet.

Dagensanalys.se - 22 maj 18 kl. 16:01

Allt om Facebooks nya integritetspolicy

Mot bakgrund av såväl GDPR som Cambridge Analytica skandalen har Facebook uppdaterat sin integritetspolicy. Du har sannolikt inte läst igenom den, och lär inte heller göra det. Därför har sajten Digital Trends gjort det åt dig och kort sammanfattat vad policyn innebär och vad Facebook egentligen har för data om dig.

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 08:16

Skakad Zuckerberg bryter tystnaden kring skandalen

”Det här var ett brott mot användarnas förtroende och jag är verkligen ledsen över att det kunde ske”, säger Facebookskaparen. Mark Zuckerberg ber om ursäkt i en intervju med tv-kanalen CNN efter avslöjandet om att alla 50 miljoner användare kan ha fått sina uppgifter kapade av företaget Cambridge Analytica, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Dagens PS har givetvis också uppmärksammat dataskandalen.

Expressen - 20 mar 18 kl. 20:05

Skandalen växer – spelade stor roll i Trumps seger

Skandalen växer kring Facebook som är under hårt tryck från både politiker och myndigheter i USA och Storbritannien. Nu avslöjar brittiska Channel 4 att analysföretaget Cambridge Analytica spelade en avgörande roll för Donald Trumps valseger – med hjälp av personuppgifter från mer än 50 miljoner Facebook-användare som man bedrägligt samlat in. Facebooks Mark Zuckerman fortsätter att tiga.

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 12:39

Marknadschefernas syn på Facebook efter skandalen med Cambridge Analytic

Så här tänker och agerar 112 stycken marknadschefer efter skandalen med missbruk av användarnas personuppgifter. Under våren 2018 avslöjades att företaget Cambridge Analytica samlat in personlig information om miljoner Facebook-användare, i många fall utan deras vetskap. Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, har ställts till svars av USA:s senat och i tisdags även i EU-parlamentet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Google får rekordböter på över fyra miljarder euro

EU-kommissionen har beslutat om rekordböter för internetgiganten Google på drygt 4,3 miljarder euro. Google, som kommer överklaga beslutet, har enligt EU använt sitt operativsystem för Android-telefoner i strid med konkurrensregler..

Nyteknik - 1 timme sedan

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”

Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Glöm joystick – kroppen kan vara bästa sättet att styra med

Mer precist och intuitivt än att styra en drönare med händerna. En ny studie visar att torson ger den bästa styr-kontrollen.”Det här förbättrar markant fjärrstyrning av robotar med ickemänskliga mekaniska attribut”, säger forskaren Silvestro Micera..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Stridsflygplanens olika generationer

GRAFIK. De första stridsflygplanen hade turbojetmotorer med begränsad dragkraft. Sjätte generationen kommer med högenergivapen och kan flygas bemannad eller obemannad..

Nyteknik - 5 timmar sedan

EU lanserar skyddstullar på stål

Imorgon kommer EU att lansera tullar för att skydda sin stål- och aluminiumindustri..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Alla förnybara drivmedel behövs – men inga fossilbilar”

Sedan den 1 juli gäller inte längre den miljöbilsdefinition som styrde statens upphandling av bilar. Nya upphandlingskrav måste komma på plats omgående, och de måste stänga dörren för alla fossilbilar, skriver Gröna Bilister..

Nyteknik - 7 timmar sedan

EU skickar ännu fler helikoptrar

Skogsbränderna fortsätter att rasa. Elden sprider sig snabbt i vinden och flera byar har evakuerats. Samtidigt som de italienska brandflygplanen anländer begär Sverige ännu fler helikoptrar från EU..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Efter nedskäringarna: Ericsson vill bli störst på 5G

Efter radikala nedskärningar och en reducerad personalstyrka har Ericsson fått upp lönsamheten..

Nyteknik - Igår: 13:33

Flygbil kan lanseras i början av 2020-talet

Flygande bilar är bara en tidsfråga enligt Rolls Royce. Den möjligheten vill man inte missa och under flygmässan Farnborough visades ett VTOL-koncept upp – samt avslöjade att man är på jakt efter partners..

Nyteknik - Igår: 11:14

”Grön politik gör skillnad för svensk ekonomi”

DEBATT. Miljöpartiet har under snart fyra år tagit ansvar för svensk ekonomi. Vi har visat att det inte funnits ett motsatsförhållande mellan att ta miljöfrågorna på allvar och att skapa en välfungerande ekonomi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.