SR > Vetenskap

Tuesday, 24 April, 20:24

SR - 27 mar 18 kl. 06:20

Backade stamceller blir kommersiellaVärldens första center för att ta fram så kallade IPS-celler för kommersiell användning har startats av ett läkemedelsföretag i japanska Osaka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IPS, Osaka

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Backade, stamcellerblir , kommersiella
Sydsvenskan - 29 jan 12 kl. 06:30

Skadad penis lagas med stamceller

En banbrytande studie gjord på råttor visar att stamceller kan hjälpa till att rekonstruera skadade eller missbildade penisar.
USA/NEW ORLEANS. Män i behov av penisrekonstruktion kan snart njuta fördelarna av en speciell ingrediens: stamceller.

SR - 12 sep 13 kl. 06:00

Stamceller växte i levande möss

För första gången har forskare odlat stamceller inuti en levande varelse. Enligt forskarna är den här typen av stamceller mer flexibla och därmed, i teorin, mer användbara än stamceller som odlats i laboratorium..

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 13:56

Stamceller bildas av miljöförändring

En enkel miljöförändring kan få vanliga celler i kroppen att förvandlas till stamceller, visar forskning. Genombrottet tros förenkla processen att ta fram "skräddarsydda" stamceller till patienter väsentligt.
- Det här är ett stort steg framåt, säger Urban Lendahl, professor i genetik på Karolinska institutet.

BT - 29 jan 14 kl. 13:58

Stamceller bildas av miljöförändring

En enkel miljöförändring kan få vanliga celler i kroppen att förvandlas till stamceller, visar forskning. Genombrottet tros förenkla processen att ta fram "skräddarsydda" stamceller till patienter väsentligt. - Det här är ett stort steg framåt, säger Urban Lendahl, professor i genetik på Karolinska institutet.

Nyteknik - 08 apr 11 kl. 13:57

Odlade stamceller bildar näthinna

Forskare i Japan har för första gången visat att stamceller på egen hand kan bilda nya, komplexa organ. Stamceller från möss utvecklades i labbet till förstadiet av en näthinna..

Biotech Sweden - 21 okt 11 kl. 09:11

EU-domstolen: Nej till patent på stamceller


Europas högsta domstol har nu avgjort ett flera år gammalt mål om patent på stamceller. Beslutet blev att det inte går att ta patent på processer som utgår från embryonala stamceller..

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 05:26

Ny metod för mänskliga stamceller


En ny metod att framställa mänskliga stamceller har tagits fram av svenska och internationella forskare.Metoden går ut på att plocka ut en enda cell ur ett åttacelligt embryo, utan att det förstörs. Eftersom embryot sedan stoppas tillbaka i frysen, och teoretiskt sett kan användas för att föras in i en livmoder, hoppas forskarna att metoden ska godkännas av USA.

BT - 28 jan 14 kl. 05:27

Ny metod för mänskliga stamceller

En ny metod att framställa mänskliga stamceller har tagits fram av svenska och internationella forskare. Metoden går ut på att plocka ut en enda cell ur ett åttacelligt embryo, utan att det förstörs. Eftersom embryot sedan stoppas tillbaka i frysen, och teoretiskt sett kan användas för att föras in i en livmoder, hoppas forskarna att metoden ska godkännas av USA.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 14 kl. 13:59

Stamceller bildas av miljöförändring

En enkel miljöförändring kan få vanliga celler i kroppen att förvandlas till stamceller, visar forskning. Genombrottet tros förenkla processen att ta fram "skräddarsydda" stamceller till patienter väsentligt..

UNT - 29 jan 14 kl. 13:56

Stamceller bildas av miljöförändring

En enkel miljöförändring kan få vanliga celler i kroppen att förvandlas till stamceller, visar forskning. Genombrottet tros förenkla processen att ta fram "skräddarsydda" stamceller till patienter väsentligt..

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Experter: Europa hänger inte med i AI-forskningen

Europa hänger inte med Kina och USA vad gäller utvecklandet av artificiell intelligens. Det skriver forskare i ett nytt öppet brev..

SR - 13 timmar sedan

Spyflugan som spottar sig kall

Hur håller sig en spyfluga sval? Ja kanske genom att, inte spy, men spotta. Det har brasilianska forskare kommit fram till i en ny studie..

SR - 13 timmar sedan

Medieforskare kräver: Öppenhet med valannonser

Från flera håll ställs krav på de politiska partierna att under valrörelsen öppet redovisa hur de riktar sina valannonser på sociala medier – och med vilket budskap..

SR - 13 timmar sedan

Så kan jordbävningar skada Kalifornien

Kalifornien har flera väntande katastrofer under ytan. Det handlar om de stora förkastningarna som kan orsaka enorma jordbävningar. Nu varnar en ny rapport för vad som kan hända i området runt San Fransisco..

SR - Igår: 16:03

Citroner – väldoftande men svårodlade

Citroner är inte så enkla att odla i ett varmt och torrt inomhusklimat. Annika Vinnersten, intendent på Botaniska trädgården i Uppsala, tipsar om hur du lyckas..

SR - Igår: 06:00

Sociala medier dåligt utforskat enligt forskare

Det forskas för lite på hur data från sociala medier kan användas för att analysera våra personligheter – och därigenom påverka vårat beteende i demokratiska val. Det menar forskare vid universitetet i Cambridge..

SR - Igår: 06:00

Biokolstillverkning med statligt stöd har dragit igång

Nu har de första privata kommersiella biokolsanlägningarna, med statligt stöd, tagits i bruk i Sverige..

SR - Igår: 06:00

Hemligheterna bakom Bajau-folkets dykförmåga

Stora mjältar. Det kan vara en av hemligheterna bakom Bajau-folkets förmåga till djupa och långa dyk i havet, utan hjälpmedel..

SR - 20 apr 18 kl. 07:21

Så mycket mat slängs i soptunnan i USA

Medan många människor svälter slänger andra människor massor av mat varje dag. En ny studie har tittat på hur det ser ut i USA..

SR - 20 apr 18 kl. 06:00

Naturkatastrofer skördar färre liv – men kostar mer

9500 människor dog förra året i naturkatastrofer i världen. Det är en lägre siffra jämfört med genomsnittet de senaste tio åren. Men kostnaderna för naturkatastroferna var dubbelt så höga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.