Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 25 April, 20:03

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 12:17

Zuckerbergs mardröm: ”Facebook är oroliga”Ny lag riskerar att skapa en massiv bojkott av Facebook efter senaste tidens kritikstorm. Den 25 maj riskerar den sociala mediejättens kris fördjupas betydligt, avslöjar källor för Dagens Industri. Det har nog inte undgått någon: Facebook befinner sig i dess mest prövande kris i bolagets historia. Som Dagens PS rapporterat flera gånger tidigare har grundaren Mark Zuckerberg fått utstå kraftig kritik sedan det uppdagats att man höll tyst om att skandalfirman Cambridge Analytica lyckats komma över 50 miljoner användares data. Men nu riskerar krisen alltså fördjupas ytterligare, om man får tro källor till Dagens Industri.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Facebook, Dagens Industri, Dagens PS, Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica, GDPR, FB, Ann-Marie Eklund Löwinder, Sveriges, IT, Di

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Zuckerbergs, mardröm, Facebookär , oroliga
Computer Sweden - 26 jan 11 kl. 17:28

Zuckerbergs sida hackad


Mark Zuckerbergs sida på Facebook har hackats..

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:46

Facebook anställer 3.000 till ”mardrömsjobb”

Världens största sociala nätverk, Facebook, ökar vinsten med 76,6 procent under årets första kvartal jämfört med samma period i fjol. Vinsten blev 3,1 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 28 miljarder kronor, skriver bland andra SvD Näringsliv. Det här kan jämföras med en vinst på 1,7 miljarder dollar första kvartalet 2016.

SVT - 01 aug 15 kl. 08:45

Zuckerbergs känslosamma Facebook-inlägg

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ska bli pappa. Men vägen dit har inte varit enkel och nu berättar han om upprepade missfall i ett inlägg som fått över 1,2 miljoner ”gilla-markering”..

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 11:20

”Jodå, Facebook är visst ett mediebolag” – publicist svarar på Zuckerbergs uttalande

Vi skrev igår om Mark Zuckerbergs uttalande där han underströk att Facebook aldrig ska bli ett ”medieföretag” på frågan om de vill ge sig in i nyhetsbranschen. Uttalandet har upprört flera publicister, däribland Recode, som ger svar på tal; Jo, Facebook är redan ett medieföretag. Och ett väldigt framgångsrikt sådant.

Nyheter 24 - 27 jan 11 kl. 08:18

Mark Zuckerbergs facebooksida hackad


Inte ens facebookgrundaren kommer undan. Facebook har flera gånger skärpt säkerheten på sajten efter att olika brister påtalats och bland annat kan användare numera tvingas visa att de är den de utger sig för att vara genom att namnge ett antal ansikten ur ens egna fotoalbum för att kunna logga in. Men fortfarande finns uppenbarligen luckor.

Nyheter 24 - 02 aug 13 kl. 14:31

Hackade Zuckerbergs Facebook ? för att visa säkerhetsmissTidigare intrång mot Zuckerberg

Det är inte lätt att vara Mark Zuckerberg ? i alla fall inte på det egna sociala nätverket Facebook. Nu har grundaren och vd:n för tredje gången i ordningen fått sin egen Facebooksida hackad.

Nyheter 24 - 08 dec 11 kl. 09:57

Mark Zuckerbergs facebook hackad


För att påvisa en bugg i Facebooks säkerhetssystem tog hackarna sig in i självaste Mark Zuckerbergs privata album och la upp bilderna på nätet. Totalt har 14 privata bilder läckt ut på sajten imgur med rubriken: "Det är dags att fixa säkerhetsbristerna Facebook". På bilderna syns facebookgrundaren - Mark Zuckberg -  bland annat med USA:s president Barack Obama.

BT - 22 apr 14 kl. 08:13

Bilder på dottern kapades: "Det var en mardröm"

Det var när oroliga vänner började höra av sig om Johanna Engbergs dotter som hon förstod att något var fel. En person hade i ett fejkat inlägg på Facebook efterlyst dottern som saknad i Danmark och det spreds av tusentals människor.? – Det var en mardröm, säger Johanna Engberg till BT.

Nyheter 24 - 02 aug 11 kl. 15:30

Facebook: "Anonymiteten på nätet måste försvinna"


- Folk uppför sig mycket bättre när de använder sina riktiga namn, säger Facebooks marknadschef. INTERNET. Facebooks marknadschef Randi Zuckerberg, syster till grundaren Mark Zuckerberg, har gjort ett uttalande som många nätanvändare reagerat på.

Dagensanalys.se - 17 apr 18 kl. 16:19

Mark Zuckerbergs årslön är 8 kronor

Jo, så är det att Mark Zuckerberg som äger en stor del av Facebook får en årslön om 8 kronor. Men hans innehav i Facebook är värt desto mer. Hans aktier är idag värderade till futtiga 201 miljarder kronor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Kronfall, klädkonkurs och Jimmie Åkesson

I dagens nyhetssammanställning kan du läsa om svenska kronans störtdykning, JC:s konkursansökan, och Jimmie Åkessons uttalanden om Greta Thunberg. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google Kronan i fritt fall – lägsta kursen på 16 år – Dagens PS Ingves gav besked om reporäntan, och kronan störtdök.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Omtvistad miljözon får ny kritik

Den nya miljözonen som ska införas på Hornsgatan i Stockholm får mer kritik – denna gång från miljöförvaltningen. Det nya området ska bli en ”miljözon 2” i januari nästa år efter ett grönblått förslag som ska godkännas i trafiknämnden i morgon, skriver Svenska Dagbladet. Det innebär att bilar måste tillhöra utsläppsklass Euro 5 eller bättre för att få köra på sträckan.

Dagens PS - 7 timmar sedan

JUST NU: Klädkedjan går i konkurs

Butikskedjan JC har i dag lämnat in ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt. Det rapporterar Breakit. JC grundades i Varberg 1962 av Arne Karlsson och Gunnar Lenfros.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Efter Ingves räntebesked: Svagaste kronan på 16 år

Riksbanken meddelade idag att reporäntan lämnas oförändrad. Dessutom justeras räntebanan för de kommande två åren. Det rapporterar Dagens Industri.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Microsoft värt 9000 miljarder kronor

Microsofts sanslösa börsvärde, Facebooks feta böter samt ett spännande rykte kring Samsung – detta och mer återfinns i dagens techbrief. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Microsoft bättre än förväntat Teknikjätten slog marknadens förväntningar för första kvartalet, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Spotify avvisade bud på 173 miljarder

Svenska streamingjätten ska enligt uppgift ha tackat nej till flera uppköpsbud värda mångmiljardbelopp. Enligt Di Digital har Spotify tackat nej till flera bud, bland annat från Microsoft 2010 och från Google 2013. Den nya insider-informationen hämtas från boken ”Spotify inifrån”, skriven av Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Volvo Cars under hård press

Trots goda försäljningssiffror är bolaget fast i en dålig trend: vinsten fortsätter att rasa. Under första kvartalet såg Volvo Cars en nettovinst på drygt två miljarder kronor, en minskning på hela 21,6 procent, rapporterar DN. ”Jämfört med förra året har lönsamheten påverkats av högre tullar och högre prispress på många marknader”, kommenterar Volvos vd Håkan Samuelsson enligt Volvos pressmeddelande.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Swedbank ökar vinsten – trots skamfilat rykte

Den svenska storbanken överraskar med urstarka siffror i första rapporten efter penningtvättsavslöjandena. Den svenska storbankens tillförordnade vd, Anders Karlsson, säger enligt Dina pengar i Expressen att bankens ”anseende har tagit skada” av den negativa uppmärksamheten i pressen. Men trots skandalerna med misstänkt storskalig penningtvätt i Baltikum levererar Swedbank alltså en kanonrapport.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Här brinner det i Sverige

Sveriges skog och mark står återigen i lågor. Flera områden har evakuerats, och varje dag dyker det upp ett tiotal nya skogsbränder.  Det säger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) till Dagens Nyheter.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Historiskt möte mellan Kim Jong-Un och Putin

Den nordkoreanska ledaren och Rysslands president möts för första gången. Enligt flera nyhetsbyråer har de båda ledarna skakat hand och påbörjat samtal. Det historiska mötet sker på rysk mark i hamnstaden Vladivostok, bara två månader efter mötet mellan Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump, ett möte som för övrigt enligt bedömare inte ledde någonstans eller på annat sätt blev en framgång för Trump.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.