Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 November, 19:33

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 12:17

Zuckerbergs mardröm: ”Facebook är oroliga”Ny lag riskerar att skapa en massiv bojkott av Facebook efter senaste tidens kritikstorm. Den 25 maj riskerar den sociala mediejättens kris fördjupas betydligt, avslöjar källor för Dagens Industri. Det har nog inte undgått någon: Facebook befinner sig i dess mest prövande kris i bolagets historia. Som Dagens PS rapporterat flera gånger tidigare har grundaren Mark Zuckerberg fått utstå kraftig kritik sedan det uppdagats att man höll tyst om att skandalfirman Cambridge Analytica lyckats komma över 50 miljoner användares data. Men nu riskerar krisen alltså fördjupas ytterligare, om man får tro källor till Dagens Industri.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Facebook, Dagens Industri, Dagens PS, Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica, GDPR, FB, Ann-Marie Eklund Löwinder, Sveriges, IT, Di

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Zuckerbergs, mardröm, Facebookär , oroliga
Computer Sweden - 26 jan 11 kl. 17:28

Zuckerbergs sida hackad


Mark Zuckerbergs sida på Facebook har hackats..

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:46

Facebook anställer 3.000 till ”mardrömsjobb”

Världens största sociala nätverk, Facebook, ökar vinsten med 76,6 procent under årets första kvartal jämfört med samma period i fjol. Vinsten blev 3,1 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 28 miljarder kronor, skriver bland andra SvD Näringsliv. Det här kan jämföras med en vinst på 1,7 miljarder dollar första kvartalet 2016.

SVT - 01 aug 15 kl. 08:45

Zuckerbergs känslosamma Facebook-inlägg

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ska bli pappa. Men vägen dit har inte varit enkel och nu berättar han om upprepade missfall i ett inlägg som fått över 1,2 miljoner ”gilla-markering”..

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 11:20

”Jodå, Facebook är visst ett mediebolag” – publicist svarar på Zuckerbergs uttalande

Vi skrev igår om Mark Zuckerbergs uttalande där han underströk att Facebook aldrig ska bli ett ”medieföretag” på frågan om de vill ge sig in i nyhetsbranschen. Uttalandet har upprört flera publicister, däribland Recode, som ger svar på tal; Jo, Facebook är redan ett medieföretag. Och ett väldigt framgångsrikt sådant.

Nyheter 24 - 27 jan 11 kl. 08:18

Mark Zuckerbergs facebooksida hackad


Inte ens facebookgrundaren kommer undan. Facebook har flera gånger skärpt säkerheten på sajten efter att olika brister påtalats och bland annat kan användare numera tvingas visa att de är den de utger sig för att vara genom att namnge ett antal ansikten ur ens egna fotoalbum för att kunna logga in. Men fortfarande finns uppenbarligen luckor.

Nyheter 24 - 02 aug 13 kl. 14:31

Hackade Zuckerbergs Facebook ? för att visa säkerhetsmissTidigare intrång mot Zuckerberg

Det är inte lätt att vara Mark Zuckerberg ? i alla fall inte på det egna sociala nätverket Facebook. Nu har grundaren och vd:n för tredje gången i ordningen fått sin egen Facebooksida hackad.

Nyheter 24 - 08 dec 11 kl. 09:57

Mark Zuckerbergs facebook hackad


För att påvisa en bugg i Facebooks säkerhetssystem tog hackarna sig in i självaste Mark Zuckerbergs privata album och la upp bilderna på nätet. Totalt har 14 privata bilder läckt ut på sajten imgur med rubriken: "Det är dags att fixa säkerhetsbristerna Facebook". På bilderna syns facebookgrundaren - Mark Zuckberg -  bland annat med USA:s president Barack Obama.

BT - 22 apr 14 kl. 08:13

Bilder på dottern kapades: "Det var en mardröm"

Det var när oroliga vänner började höra av sig om Johanna Engbergs dotter som hon förstod att något var fel. En person hade i ett fejkat inlägg på Facebook efterlyst dottern som saknad i Danmark och det spreds av tusentals människor.? – Det var en mardröm, säger Johanna Engberg till BT.

Nyheter 24 - 02 aug 11 kl. 15:30

Facebook: "Anonymiteten på nätet måste försvinna"


- Folk uppför sig mycket bättre när de använder sina riktiga namn, säger Facebooks marknadschef. INTERNET. Facebooks marknadschef Randi Zuckerberg, syster till grundaren Mark Zuckerberg, har gjort ett uttalande som många nätanvändare reagerat på.

Dagensanalys.se - 17 apr 18 kl. 16:19

Mark Zuckerbergs årslön är 8 kronor

Jo, så är det att Mark Zuckerberg som äger en stor del av Facebook får en årslön om 8 kronor. Men hans innehav i Facebook är värt desto mer. Hans aktier är idag värderade till futtiga 201 miljarder kronor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - I förrgår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - I förrgår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - I förrgår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - I förrgår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - I förrgår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - I förrgår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - I förrgår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - I förrgår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - I förrgår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.