Expressen > Opinion

Monday, 18 June, 01:55

Expressen - 25 mar 18 kl. 19:00

Snälla, debattera i sak - inte genom att fula ut personerVeckan som gick gjorde inte mycket för tilltron till politiken, vare sig på hemmaplan eller globalt. Sveriges dominerande debattämne var – som vanligt – Hanif Bali..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bali

Dela artikeln

576 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snälla, debatterai , sakinte genom att , fulaut personer
Expressen - 21 apr 14 kl. 13:06

"Här kan man komma undan med fula grejer"

Ikväll kan Skellefteå säkra SM-guldet - och känslomänniskan Bert Robertsson kan få fira ordentligt. Men inför matchen dissar han den svenska attityden på isen och hissar i stället den som finns i NHL. – Jag upplever att de som är så kallade tuffingar i NHL har mer respekt mot varandra.

YLE - 13 aug 17 kl. 07:01

Fin lunch på fula morötter och billigare torrvaror från nätet – svinn är inte längre skräp

Överblivna råvaror blir till lunch och nya butiker säljer svinn billigt: Både företag och organisationer vill minska på svinnet i Finland som årligen uppgår till hundratals miljoner kilogram. Mängden matsvinn i Finland är årligen 400-500 miljoner kilo, enligt Naturresursinstitutet Luke. Samtidigt ökar mängden företag och organisationer som vill minska på mängden svinn på nya sätt: Loop bjuder på svinnlunch, Wefood ska öppna en matsvinnsbutik och Fiksuruoka samt Matsmart säljer svinnvaror på nätet.

SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 16:25

Jag fick debattera mot mitt eget människovärde

SKOLDEBATTER I veckan rapporterades om en skola i Stockholm som lät eleverna debattera huruvida homosexuella skulle få adoptera eller inte. Jag var med om samma sak när jag gick på gymnasiet. På vilket sätt skulle det utveckla mig till en demokratisk medborgare?

Alliansfritt Sverige - 10 feb 13 kl. 22:04

Därför bör Reinfeldt debattera

BESKED. Statsminister Fredrik Reinfeldt kräver ideligen besked från sina politiska motståndare och ställer samtidigt in debatter lite när han känner för det. Ikväll skulle Reinfeldt debattera om arbetsmarknadspolitik med Stefan Löfven i SVT:s Agenda om han "erkände Alliansen som det enda alternativet" på grund av rådande opinionsläge.

YLE - 11 jul 17 kl. 19:58

Purkna presidentkandidater fick debattera utan Sauli Niinistö - “Vi är inget förband”

Med tanke på hur frånvarande han var lyckades president Sauli Niinistö rätt väl prägla den debatt som de övriga presidentkandidaterna förde på Finlandsarenan i Björneborg. Niinistö kritiserades såväl för sin enspåriga utrikes- och säkerhetspolitik som för att han inte ville vara med. Medan president Sauli Niinistös anhängare samlade in namn på Björneborgs gator för att möjliggöra omval, valde presidenten själv att hålla distans till presidentspelet.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:00

Kasper Strömman: Från fula bloggar till marxistisk-leninistisk webbdesign

Från helamputerad symbolik och världens sämsta digitalfotobilder till vacker marxistisk-leninistisk webbsidedesign! FINLANDS ARBETARPARTI Den grafiska analysen av Finlands arbetarparti börjar dåligt då deras sajt överhuvudtaget inte fungerar. Alls.

YLE - 05 nov 16 kl. 09:47

Konsten att kunna tala för sin sak

Att kunna argumentera för sin sak, det är en viktig egenskap i arbetslivet och inom politiken. Den här veckan anordnades österbottnisk delfinal i en nationell debattävling för svenskspråkiga gymnasier och yrkesskolor. Det är Finlands Svenska Skolungdomsförbund och Svensk Ungdom som anordnar tävlingen.

Kristianstadsbladet - 15 apr 11 kl. 05:48

De sju fula orden

Det har satts ett nytt rekord på Billboardlistan. Bland de tio mest spelade poplåtarna på amerikansk?
Eftersom man lättare kan kontrollera vem som går på bio än vem som lyssnar på radio censureras inte amerikansk film på samma sätt som musik.

BT - 31 jan 11 kl. 07:32

Inte bara fula gubbar som är farliga

Hur varnar man utan att skrämma? Och hur ska man tala med barnen om sexförbrytare, när man som förälder helst vill låtsas att de inte finns?
Tobias Sunnerfjell, kurator, har ett råd: var rakt på sak.

YLE - 14 mar 15 kl. 07:53

Debattledaren som vill ställa de rätta dumma frågorna

– En debattledare ska våga ställa dumma frågor. Men det ska vara de rätta dumma frågorna, de som publiken inte vet svaret på, säger Rikhard Husu, som i år leder valdebatten på Yle Fem. Rikhard Husu är en rutinerad debattledare.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Sverige behöver en öppen debatt om återvandring

Lär av de senaste årens migrationsdebatt: att fula ut frågor leder inte framåt..

Expressen - Igår: 18:00

Snart kan vi bara drömma om USA som världspolis

Nej, bilden av president Trump behöver inte nyanseras. Hans utrikespolitik underminerar västvärlden och spelar Kina och Ryssland i händerna..

Expressen - Igår: 06:00

Lika kommunalskatt för alla varken rättvist eller effektivt

Göran Perssons förslag att i rättvisans namn slopa kommunalskatten är tokigt. Det skulle befrämja slöseri och försvåra rekrytering av goda lokalpolitiker..

Expressen - I förrgår: 19:30

Varför granskar ingen politikens influencers?

Det är dags att granska fenomenet med influencers inom politiken. För det är svårt att tro att det bara är tandblekning som företag har intresse av att göra dold reklam för..

Expressen - I förrgår: 06:00

Säg nej tack till Fi:s låtsasmuseum

Ett museum utan lokal och samlingar finns per definition inte. I kvinnohistoriens namn ska därför Stockholms stad starta ett. .

Expressen - 14 jun 18 kl. 17:05

Vem vill vara politiker när barnen hotas?

"Vi vet var du bor och var dina barn går i skolan". Hoten mot lokalpolitiker ökar – och det är ett angrepp mot hela samhället..

Expressen - 13 jun 18 kl. 19:30

Dags att stoppa Turkiets spioncentraler i Sverige

Turkiet planerade att mörda flera regimkritiker i Danmark förra året, och statsanställda imamer kartlägger Gülenanhängare i Sverige. Det krävs krafttag mot Erdogans flyktingspionage och förföljelser..

Expressen - 13 jun 18 kl. 15:42

Löfven bör ta Kristerssons utsträckta hand redan nu

M-ledaren vill få S till en gemensam avsiktsförklaring om stränga migrationsregler redan nu. Löfven vill vänta in EU. Det är oklokt..

Expressen - 13 jun 18 kl. 06:00

Förstår svenskar hur fantastisk förskolan är?

Glöm köttbullar och musikundret. Förskolan är det allra bästa med Sverige. Svenska föräldrar borde vara evigt tacksamma över att en sådan förmån nästan är gratis..

Expressen - 12 jun 18 kl. 16:47

Vänsterns egen tandfé borrar hål i statsfinanserna

Vänsterpartiet vill införa ett högkostnadsskydd i tandvården på 2 000 kronor. Det tiotal miljarder gaddgarantin kostar behövs bättre i äldreomsorgen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.