Expressen > Opinion

Monday, 22 October, 03:03

Expressen - 25 mar 18 kl. 19:00

Snälla, debattera i sak - inte genom att fula ut personerVeckan som gick gjorde inte mycket för tilltron till politiken, vare sig på hemmaplan eller globalt. Sveriges dominerande debattämne var – som vanligt – Hanif Bali..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bali

Dela artikeln

576 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snälla, debatterai , sakinte genom att , fulaut personer
Expressen - 21 apr 14 kl. 13:06

"Här kan man komma undan med fula grejer"

Ikväll kan Skellefteå säkra SM-guldet - och känslomänniskan Bert Robertsson kan få fira ordentligt. Men inför matchen dissar han den svenska attityden på isen och hissar i stället den som finns i NHL. – Jag upplever att de som är så kallade tuffingar i NHL har mer respekt mot varandra.

YLE - 13 aug 17 kl. 07:01

Fin lunch på fula morötter och billigare torrvaror från nätet – svinn är inte längre skräp

Överblivna råvaror blir till lunch och nya butiker säljer svinn billigt: Både företag och organisationer vill minska på svinnet i Finland som årligen uppgår till hundratals miljoner kilogram. Mängden matsvinn i Finland är årligen 400-500 miljoner kilo, enligt Naturresursinstitutet Luke. Samtidigt ökar mängden företag och organisationer som vill minska på mängden svinn på nya sätt: Loop bjuder på svinnlunch, Wefood ska öppna en matsvinnsbutik och Fiksuruoka samt Matsmart säljer svinnvaror på nätet.

SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 16:25

Jag fick debattera mot mitt eget människovärde

SKOLDEBATTER I veckan rapporterades om en skola i Stockholm som lät eleverna debattera huruvida homosexuella skulle få adoptera eller inte. Jag var med om samma sak när jag gick på gymnasiet. På vilket sätt skulle det utveckla mig till en demokratisk medborgare?

Alliansfritt Sverige - 10 feb 13 kl. 22:04

Därför bör Reinfeldt debattera

BESKED. Statsminister Fredrik Reinfeldt kräver ideligen besked från sina politiska motståndare och ställer samtidigt in debatter lite när han känner för det. Ikväll skulle Reinfeldt debattera om arbetsmarknadspolitik med Stefan Löfven i SVT:s Agenda om han "erkände Alliansen som det enda alternativet" på grund av rådande opinionsläge.

YLE - 11 jul 17 kl. 19:58

Purkna presidentkandidater fick debattera utan Sauli Niinistö - “Vi är inget förband”

Med tanke på hur frånvarande han var lyckades president Sauli Niinistö rätt väl prägla den debatt som de övriga presidentkandidaterna förde på Finlandsarenan i Björneborg. Niinistö kritiserades såväl för sin enspåriga utrikes- och säkerhetspolitik som för att han inte ville vara med. Medan president Sauli Niinistös anhängare samlade in namn på Björneborgs gator för att möjliggöra omval, valde presidenten själv att hålla distans till presidentspelet.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:00

Kasper Strömman: Från fula bloggar till marxistisk-leninistisk webbdesign

Från helamputerad symbolik och världens sämsta digitalfotobilder till vacker marxistisk-leninistisk webbsidedesign! FINLANDS ARBETARPARTI Den grafiska analysen av Finlands arbetarparti börjar dåligt då deras sajt överhuvudtaget inte fungerar. Alls.

YLE - 05 nov 16 kl. 09:47

Konsten att kunna tala för sin sak

Att kunna argumentera för sin sak, det är en viktig egenskap i arbetslivet och inom politiken. Den här veckan anordnades österbottnisk delfinal i en nationell debattävling för svenskspråkiga gymnasier och yrkesskolor. Det är Finlands Svenska Skolungdomsförbund och Svensk Ungdom som anordnar tävlingen.

Kristianstadsbladet - 15 apr 11 kl. 05:48

De sju fula orden

Det har satts ett nytt rekord på Billboardlistan. Bland de tio mest spelade poplåtarna på amerikansk?
Eftersom man lättare kan kontrollera vem som går på bio än vem som lyssnar på radio censureras inte amerikansk film på samma sätt som musik.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Prisad barnmorska behöver anställa

Redan som tioåring visste Annelie Öberg att hon ville bli barnmorska. I dag driver hon barnmorskemottagningen Lilla Hjärtat, har just utsetts till Årets nyföretagare och ska anställa en barnmorska..

BT - 31 jan 11 kl. 07:32

Inte bara fula gubbar som är farliga

Hur varnar man utan att skrämma? Och hur ska man tala med barnen om sexförbrytare, när man som förälder helst vill låtsas att de inte finns?
Tobias Sunnerfjell, kurator, har ett råd: var rakt på sak.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Tvinga mig inte att vara sexig tills jag dör

Fler skildringar av äldre kvinnor som sexuellt attraktiva är ett tveksamt botemedel mot rädslan för att åldras..

Expressen - Igår: 18:30

Välkommen till en ny skitvärld, utrikesministern

Sveriges möjligheter att vara en moralisk stormakt är små i den nya, hårda värld som håller på att ta form. Nästa regering måste rusta landet för sämre tider. .

Expressen - Igår: 06:30

Nättroll spricker i cellen – lås in dem

Två viktiga domar mot pro-ryska internettroll och hatsajter visar att det öppna samhället kan försvaras. Sverige bör lära av Finland..

Expressen - I förrgår: 19:00

SD-förslaget om kungen ledde till märkliga gapflabb

Björn Söders förslag om att kungen ska utse regeringsbildare blev utskrattat. Men i ett statsvetenskapligt perspektiv är det snarare dagens modell som är udda..

Expressen - I förrgår: 07:10

Att Nordea stack kan bli en vinstaffär för Sverige

En allt för stor finansbransch kan vara en förbannelse.Att Nordea flyttar till Finland innebär att svenska skattebetalare löper mindre risk vid nästa bankkris..

Expressen - 18 okt 18 kl. 17:03

Skolor bör strunta i bortskämda krav på maten

Det är ingen mänsklig rättighet att få önskemat i skolmatsalen. Tryck tillbaka lyxlirartrenden..

Expressen - 18 okt 18 kl. 06:00

Vilka är Ebba Busch Thors kristdemokrater?

Kristdemokraterna har gått från att vara ett snällt - på gränsen till mjäkigt – mittenparti, till att bli ett parti som stegar mot SD i höga stilettklackar. Det ger inget stabilt intryck..

Expressen - 17 okt 18 kl. 19:30

Populära DNA-tester är rasbiologisk humbug

De populära DNA-testerna är ungefär lika vetenskapliga som astrologi. De måste hållas borta från politiken..

Expressen - 17 okt 18 kl. 15:14

"Talmannen är ju så att säga en vald kung"

Sedan den 25 september har Sverige en expeditionsministär. Men talman Andreas Norlén har inte bråttom att knuffa fram en ny regeringschef. Hur länge kan - får - han hålla på?.

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:00

Ställ in kafferepet, Andreas Norlén

Talman Andreas Norlén måste öka tempot och börja sätta press på partiledarna. Regeringsbildningen ska inte dras i långbänk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.