DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 05:43

DI - 25 mar 18 kl. 10:13

MP till val på permanenta uppehållstillståndMiljöpartiets ledning anser att skyddsbehövande personer ska få permanenta uppehållstillstånd och vill nu gå till val på frågan. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP till val, permanenta, uppehållstillstånd
DN - 16 okt 15 kl. 17:46

Miljöpartiet slåss för permanenta uppehållstillstånd

Miljöpartiet ska i de fortsatta partiöverläggningarna om flyktingkrisen för att de permanenta uppehållstillstånden ska bli kvar. Tre borgerliga partier trycker på för att i stället införa tillfälliga uppehållstillstånd. Inom MP finns en oro för vad ett sådant beslut skulle kunna innebära för det nyblivna regeringspartiet..

SR - 20 apr 16 kl. 17:17

SD: Avskaffa permanenta uppehållstillstånd

Sverigedemokraterna föreslår ytterligare åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige. Till exempel ska permanenta uppehållstillstånd avskaffas och enbart tillfälliga uppehållstillstånd ska ges..

SvD - 19 nov 16 kl. 14:39

”Hela EU går inte med på permanenta uppehållstillstånd”

Det blir alldeles för svårt att få EU-länderna att gå med på permanenta uppehållstillstånd. Därför kommer tillfälliga att bli regeln, tror migrationsminister Morgan Johansson (S) när han intervjuas i Ekots lördagsintervju.

SvD - 08 apr 17 kl. 06:45

Permanenta uppehållstillstånd pressar S-ledningen

Det blossar upp till intern strid när Socialdemokraterna ska bestämma sig för vilken migrationspolitik partiet ska driva. Konfliktfrågorna som partistyrelsens motståndare inte kommer släppa handlar om en återgång till permanenta uppehållstillstånd och ökad möjlighet till familjeåterförening. – Här har partistyrelsen underskattat den starka opinionen inom partiet, säger en riksdagsledamot.

DI - 15 jun 17 kl. 15:56

EU-parlament vill slopa permanenta uppehållstillstånd

EU-parlamentet vill se femåriga och förnybara — men inte permanenta — uppehållstillstånd i EU för flyktingar och andra i behov av hjälp..

SR - 21 okt 17 kl. 15:32

Heléne Fritzon (S): Svårt att få gehör för permanenta uppehållstillstånd

Sveriges framtida flyktingpolitik avgörs av hur EU:s förhandlingar om en gemensam flyktingpolitik i EU går. Permanenta uppehållstillstånd, som Sverige vill ha, är svårt att få gehör för i EU, säger migrationsminister Heléne Fritzon i Ekots lördagsintervju i dag..

DN - 28 okt 17 kl. 07:37

SSU: Sverige bör återinföra permanenta uppehållstillstånd

Om inte hela EU kan enas om en gemensam flyktingpolitik ska Sverige gå före och återinföra permanenta uppehållstillstånd och familjeåterförening tillsammans med vissa av EU-länderna. Det anser Socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, som på lördagen firar hundra år..

DN - 05 dec 15 kl. 09:09

Jimmie Åkesson vill kunna dra in permanenta uppehållstillstånd


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill se över om det går att dra in uppehållstillstånd vid vissa omständigheter..

FriaTider - 03 sep 13 kl. 10:14

Svenskt beslut: SAMTLIGA araber från Syrien får permanent uppehållstillstånd direkt

Araber som reser illegalt till Sverige från Syrien och som beviljas uppehållstillstånd av skyddsskäl ska i normalfallet nu få permanenta uppehållstillstånd enligt ett beslut av Migrationsverket.
? Huvudregeln i svensk praxis är dock att ge permanenta tillstånd oavsett skyddsskäl, säger en talesman för Migrationsverket..

BT - 17 okt 15 kl. 09:13

Muf backar om uppehållstillstånd

Striden om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd blir inte av på dagens Moderatstämma. Moderata ungdomsförundet (Muf) har backat i frågan. - Vi är fortsatt övertygade om att permanenta uppehållstillstånd är bättre, men inser att det inte är ett framkomligt alternativ på den här stämman.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Detta händer måndag den 10 december

Här är dagens agenda..

DI - 30 minuter sedan

Vapenhandeln fortsätter att frodas: ”Stabil efterfrågan”

Den internationella vapenhandeln fortsätter att frodas. I fjol steg försäljningen för de hundra största vapenproducerande företagen till nästan 400 miljarder dollar..

DI - 30 minuter sedan

Huaweichef vill släppas mot borgen

It-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou vill släppas mot borgen i väntan på domstolsförhandlingen om utlämning till USA..

DI - 30 minuter sedan

Enkät: Energitopparnas största utmaningar 2019

Vilken är den största utmaningen för ditt företag det kommande året? Di ställde frågan till fem företrädare för energibranschen..

DI - 7 timmar sedan

Företagens julfrossande räddar restauranger

I fjol spenderades 3 miljarder kronor fördelade på 5 miljoner julbord i Sverige. Omkring 75 procent av notan går till företagens julfester, enligt Visita..

DI - 7 timmar sedan

Börssuccéns nya grepp – biobränsle för flyget

Förnybart drivmedel har gjort Neste till en börsraket. Nu trycker den finländska oljekoncernen på startknappen för nästa storsatsning, förnybart flygbränsle..

DI - 8 timmar sedan

Iskallt på noteringsfronten

En iskall vind har tagit grepp om marknaden för börsnoteringar, andra halvåret ser ut att bli betydligt svagare än för både 2016 och 2017. Den slagiga börsen tvingar dessutom bolag som skulle ”rädda” fjärde kvartalet att senarelägga börsdrömmen..

DI - 8 timmar sedan

Investmentbankerna jublar – bra drag inom företagsaffärer

Om det är sura miner över få börsnoteringar, är investmentbankerna desto gladare över draget inom området företagsaffärer. ”Riskkapitalbolag har blivit mer aktiva både på köp- och säljsidan”, säger ABG Sundal Colliers Jonas Ström..

DI - 9 timmar sedan

May och Draghi i all ära – men det hänger på bilarna

På tisdag kan Teresa May skriva historia. På torsdag kan ECB-chefen Mario Draghi göra detsamma.  Men det placerarna verkligen håller anda inför är fredagens siffra över européernas bilköparsug..

DI - 10 timmar sedan

Efter extremvädret: Lönsamhetskollaps för jordbruket

Nu kommer facit för jordbruket efter värmen och torkan 2018. Svenskt jordbruk visar de sämsta resultaten på nära tre decennier, enligt statistik från Jordbruksverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.