DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 06:31

DI - 25 mar 18 kl. 10:13

MP till val på permanenta uppehållstillståndMiljöpartiets ledning anser att skyddsbehövande personer ska få permanenta uppehållstillstånd och vill nu gå till val på frågan. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP till val, permanenta, uppehållstillstånd
DN - 16 okt 15 kl. 17:46

Miljöpartiet slåss för permanenta uppehållstillstånd

Miljöpartiet ska i de fortsatta partiöverläggningarna om flyktingkrisen för att de permanenta uppehållstillstånden ska bli kvar. Tre borgerliga partier trycker på för att i stället införa tillfälliga uppehållstillstånd. Inom MP finns en oro för vad ett sådant beslut skulle kunna innebära för det nyblivna regeringspartiet..

SR - 20 apr 16 kl. 17:17

SD: Avskaffa permanenta uppehållstillstånd

Sverigedemokraterna föreslår ytterligare åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige. Till exempel ska permanenta uppehållstillstånd avskaffas och enbart tillfälliga uppehållstillstånd ska ges..

SvD - 19 nov 16 kl. 14:39

”Hela EU går inte med på permanenta uppehållstillstånd”

Det blir alldeles för svårt att få EU-länderna att gå med på permanenta uppehållstillstånd. Därför kommer tillfälliga att bli regeln, tror migrationsminister Morgan Johansson (S) när han intervjuas i Ekots lördagsintervju.

SvD - 08 apr 17 kl. 06:45

Permanenta uppehållstillstånd pressar S-ledningen

Det blossar upp till intern strid när Socialdemokraterna ska bestämma sig för vilken migrationspolitik partiet ska driva. Konfliktfrågorna som partistyrelsens motståndare inte kommer släppa handlar om en återgång till permanenta uppehållstillstånd och ökad möjlighet till familjeåterförening. – Här har partistyrelsen underskattat den starka opinionen inom partiet, säger en riksdagsledamot.

DI - 15 jun 17 kl. 15:56

EU-parlament vill slopa permanenta uppehållstillstånd

EU-parlamentet vill se femåriga och förnybara — men inte permanenta — uppehållstillstånd i EU för flyktingar och andra i behov av hjälp..

SR - 21 okt 17 kl. 15:32

Heléne Fritzon (S): Svårt att få gehör för permanenta uppehållstillstånd

Sveriges framtida flyktingpolitik avgörs av hur EU:s förhandlingar om en gemensam flyktingpolitik i EU går. Permanenta uppehållstillstånd, som Sverige vill ha, är svårt att få gehör för i EU, säger migrationsminister Heléne Fritzon i Ekots lördagsintervju i dag..

DN - 28 okt 17 kl. 07:37

SSU: Sverige bör återinföra permanenta uppehållstillstånd

Om inte hela EU kan enas om en gemensam flyktingpolitik ska Sverige gå före och återinföra permanenta uppehållstillstånd och familjeåterförening tillsammans med vissa av EU-länderna. Det anser Socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, som på lördagen firar hundra år..

DN - 05 dec 15 kl. 09:09

Jimmie Åkesson vill kunna dra in permanenta uppehållstillstånd


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill se över om det går att dra in uppehållstillstånd vid vissa omständigheter..

FriaTider - 03 sep 13 kl. 10:14

Svenskt beslut: SAMTLIGA araber från Syrien får permanent uppehållstillstånd direkt

Araber som reser illegalt till Sverige från Syrien och som beviljas uppehållstillstånd av skyddsskäl ska i normalfallet nu få permanenta uppehållstillstånd enligt ett beslut av Migrationsverket.
? Huvudregeln i svensk praxis är dock att ge permanenta tillstånd oavsett skyddsskäl, säger en talesman för Migrationsverket..

BT - 17 okt 15 kl. 09:13

Muf backar om uppehållstillstånd

Striden om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd blir inte av på dagens Moderatstämma. Moderata ungdomsförundet (Muf) har backat i frågan. - Vi är fortsatt övertygade om att permanenta uppehållstillstånd är bättre, men inser att det inte är ett framkomligt alternativ på den här stämman.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Morgonkoll: Oro för politisk åtstramning pressar Kinas börser

De ledande indexen på de asiatiska marknaderna visade på en blandad utveckling under tisdagens tidiga handel inför en tung rapportvecka och orosveckande signaler från Beijing..

DI - 30 minuter sedan

Stora risker när industrin ska ställa om: “Enorm utmaning”

Svensk industri är generellt positiv till att ställa om sin verksamhet för klimatets skull. Men riskerna är omfattande och politiken måste underlätta skiftet.  Det är budskapet i en färsk rapport från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

DI - 45 minuter sedan

Sydkoreas export sjönk i början av april

Sydkoreas export sjönk med 8,7 procent under de första 20 dagarna i april jämfört med samma period året före. Det rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

USA: Lägre bostadsförsäljning och bostadsbyggande i mars

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA sjönk 4,9 procent i mars, till en beräknad årstakt på 5,21 miljoner enheter.  Det framgår av statistik från National Association of Realtors, NAR..

DI - 45 minuter sedan

Bakslag för Trump: Cain drar tillbaka intresset för Feds styrelse

Herman Cain drog på måndagen tillbaka sitt övervägande att ingå i Federal Reserves styrelse, främst på grund av lönen och inte kritiken från oppositionen i senaten..

DI - 1 timme sedan

Tesla vill utmana Uber med självkörande taxibilar – nästa år

Redan nästa år vill entreprenören Elon Musk att hans Tesla konkurrerar med Uber. Skillnaden är att elbilsjätten vill göra det utan förare, företagets elbilar ska kunna köra utan att någon håller i ratten. Men uttalandena möter skepsis..

DI - 1 timme sedan

Svårt granska EU-miljardernas effekt

Det är svårt att kontrollera om pengarna i EU:s regionala utvecklingsfond får effekt, det visar ett flertal granskningar, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 1 timme sedan

Modeföretaget tar täten i ullracet: ”Alla måste tänka mer hållbart”

Stickat dammode följt av färgstarka skidtröjor satte stickeriföretaget Ivanhoe på kartan på 1980-talet. Med en fot i företagets historia och en fot framtiden satsar nu tredje ägargenerationen Göthager på hållbart mode i egen design för utomhusaktiviteter..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdagen 23 april

Rapportsäsongen fortsätter med kvartalssiffror från bland annat Getinge, AAK och Millicom. På makrofronten kommer husprisstatistik från USA och hushållens konfidensindikator för april från euroområdet..

DI - 7 timmar sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.