DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 19:09

Liknande nyheter

Taggar: MP till val, permanenta, uppehållstillstånd
DN - 16 okt 15 kl. 17:46

Miljöpartiet slåss för permanenta uppehållstillstånd

Miljöpartiet ska i de fortsatta partiöverläggningarna om flyktingkrisen för att de permanenta uppehållstillstånden ska bli kvar. Tre borgerliga partier trycker på för att i stället införa tillfälliga uppehållstillstånd. Inom MP finns en oro för vad ett sådant beslut skulle kunna innebära för det nyblivna regeringspartiet..

SR - 20 apr 16 kl. 17:17

SD: Avskaffa permanenta uppehållstillstånd

Sverigedemokraterna föreslår ytterligare åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige. Till exempel ska permanenta uppehållstillstånd avskaffas och enbart tillfälliga uppehållstillstånd ska ges..

SvD - 19 nov 16 kl. 14:39

”Hela EU går inte med på permanenta uppehållstillstånd”

Det blir alldeles för svårt att få EU-länderna att gå med på permanenta uppehållstillstånd. Därför kommer tillfälliga att bli regeln, tror migrationsminister Morgan Johansson (S) när han intervjuas i Ekots lördagsintervju.

SvD - 08 apr 17 kl. 06:45

Permanenta uppehållstillstånd pressar S-ledningen

Det blossar upp till intern strid när Socialdemokraterna ska bestämma sig för vilken migrationspolitik partiet ska driva. Konfliktfrågorna som partistyrelsens motståndare inte kommer släppa handlar om en återgång till permanenta uppehållstillstånd och ökad möjlighet till familjeåterförening. – Här har partistyrelsen underskattat den starka opinionen inom partiet, säger en riksdagsledamot.

DI - 15 jun 17 kl. 15:56

EU-parlament vill slopa permanenta uppehållstillstånd

EU-parlamentet vill se femåriga och förnybara — men inte permanenta — uppehållstillstånd i EU för flyktingar och andra i behov av hjälp..

SR - 21 okt 17 kl. 15:32

Heléne Fritzon (S): Svårt att få gehör för permanenta uppehållstillstånd

Sveriges framtida flyktingpolitik avgörs av hur EU:s förhandlingar om en gemensam flyktingpolitik i EU går. Permanenta uppehållstillstånd, som Sverige vill ha, är svårt att få gehör för i EU, säger migrationsminister Heléne Fritzon i Ekots lördagsintervju i dag..

DN - 28 okt 17 kl. 07:37

SSU: Sverige bör återinföra permanenta uppehållstillstånd

Om inte hela EU kan enas om en gemensam flyktingpolitik ska Sverige gå före och återinföra permanenta uppehållstillstånd och familjeåterförening tillsammans med vissa av EU-länderna. Det anser Socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, som på lördagen firar hundra år..

DN - 05 dec 15 kl. 09:09

Jimmie Åkesson vill kunna dra in permanenta uppehållstillstånd


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill se över om det går att dra in uppehållstillstånd vid vissa omständigheter..

FriaTider - 03 sep 13 kl. 10:14

Svenskt beslut: SAMTLIGA araber från Syrien får permanent uppehållstillstånd direkt

Araber som reser illegalt till Sverige från Syrien och som beviljas uppehållstillstånd av skyddsskäl ska i normalfallet nu få permanenta uppehållstillstånd enligt ett beslut av Migrationsverket.
? Huvudregeln i svensk praxis är dock att ge permanenta tillstånd oavsett skyddsskäl, säger en talesman för Migrationsverket..

BT - 17 okt 15 kl. 09:13

Muf backar om uppehållstillstånd

Striden om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd blir inte av på dagens Moderatstämma. Moderata ungdomsförundet (Muf) har backat i frågan. - Vi är fortsatt övertygade om att permanenta uppehållstillstånd är bättre, men inser att det inte är ett framkomligt alternativ på den här stämman.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Handelsbanken slipper straff för brittiska brister

Trots att Finansinspektionen, FI, i våras riktade hård kritik mot brister i Handelsbankens brittiska verksamhet har myndigheten nu valt att avsluta undersökningen utan åtgärd. FI vill inte kommentera varför..

DI - 10 minuter sedan

Åskoväder i Europa försenar svenska flyg

Just nu drar ett kraftigt åskoväder över stora delar av Europa. Bland de drabbade länderna finns bland andra Frankrike, Portugal, Tyskland och Spanien. Ovädret innebär förseningar för alla flyg till och från Sverige som trafikerar någon av de drabbade flygplatserna..

DI - 15 minuter sedan

Q2 - JSM Financial Group AB (publ)

Koncernens utlåningsvolymer fortsätter att minska. I balansposten Utlåningen till allmänheten ingår en minskning på 56 MSEK hänförlig till övergången från IAS 39 till IFRS 9. Bolaget har fortsatt sitt förberedelsearbete avseende ansökan om tillstånd att bedriva finansieringsrörelse, vilket har belastat resultatet under första halvåret med omkring 4,5 MSEK..

DI - 45 minuter sedan

New York-börsen: Vänder uppåt efter Fed-besked om räntan

Amerikanska börser inledde tisdagen i svag riktning nedåt men vände upp efter att Federal Reserves ordförande Jerome Powells hållit sitt tal inför kongressen. .

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Urstark rapport – men investerarna lyssnade som vanligt inte

Efter Alfa Lavals uppvisning i tillväxt och framtidsoptimism lyckades inte Sandviks vd Björn Rosengren göra om numret.  Verkstadsrapporten var urstark och vd Björn Rosengren gjorde sitt bästa för att få placerarna på gott humör. Men precis som vanligt lyssnade de inte..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Hisstillverkare uppåt med 9,1 procent

Europeiska börser handlades något avvaktande inledningsvis men avslutade dagen starkt. Många investerare verkade invänta Jerome Powells tal i Washington på eftermiddagen. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 steg 0,2 procent.

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: SEB och Getinge storvinnare – Telia föll

Stockholmsbörsen handlades något högre på tisdagen som bjöd på flera storbolagsrapporter. SEB och Getinge gick starkt efter sina medan Husqvarna föll brant. Sandvik stod överlag pall trots de höga förväntningarna på verkstadsbolaget.

DI - 1 timme sedan

Telias vd: ”Förvärvet är mitt i prick”

Telia Company köper TDC:s norska verksamhet med bredbandsoperatören Get för nästan 23 miljarder kronor. ”När den här möjligheten dök upp var vi väl förberedda och har därför genomfört affären på rekordtid”, säger Telias vd Johan Dennelind..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Schibsted rusade uppåt efter rapport

Nordiska börser utvecklades positivt under tisdagen med flera rapporterande bolag i fokus. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,7 procent till nivån 935. I Oslo avancerade OBX-indexet 0,2 procent till nivån 803..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Flera skäl för staten att sälja bort Telia

LEDARE. Den här veckan kan Telias väntade förvärv av Bonnier Broadcasting presenteras. Om konkurrensmyndigheterna sedan godkänner affären skulle staten i så fall kontrollera både TV4 (genom Telia) och SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.