DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 20:21

Liknande nyheter

Taggar: MP till val, permanenta, uppehållstillstånd
DN - 16 okt 15 kl. 17:46

Miljöpartiet slåss för permanenta uppehållstillstånd

Miljöpartiet ska i de fortsatta partiöverläggningarna om flyktingkrisen för att de permanenta uppehållstillstånden ska bli kvar. Tre borgerliga partier trycker på för att i stället införa tillfälliga uppehållstillstånd. Inom MP finns en oro för vad ett sådant beslut skulle kunna innebära för det nyblivna regeringspartiet..

SR - 20 apr 16 kl. 17:17

SD: Avskaffa permanenta uppehållstillstånd

Sverigedemokraterna föreslår ytterligare åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige. Till exempel ska permanenta uppehållstillstånd avskaffas och enbart tillfälliga uppehållstillstånd ska ges..

SvD - 19 nov 16 kl. 14:39

”Hela EU går inte med på permanenta uppehållstillstånd”

Det blir alldeles för svårt att få EU-länderna att gå med på permanenta uppehållstillstånd. Därför kommer tillfälliga att bli regeln, tror migrationsminister Morgan Johansson (S) när han intervjuas i Ekots lördagsintervju.

SvD - 08 apr 17 kl. 06:45

Permanenta uppehållstillstånd pressar S-ledningen

Det blossar upp till intern strid när Socialdemokraterna ska bestämma sig för vilken migrationspolitik partiet ska driva. Konfliktfrågorna som partistyrelsens motståndare inte kommer släppa handlar om en återgång till permanenta uppehållstillstånd och ökad möjlighet till familjeåterförening. – Här har partistyrelsen underskattat den starka opinionen inom partiet, säger en riksdagsledamot.

DI - 15 jun 17 kl. 15:56

EU-parlament vill slopa permanenta uppehållstillstånd

EU-parlamentet vill se femåriga och förnybara — men inte permanenta — uppehållstillstånd i EU för flyktingar och andra i behov av hjälp..

SR - 21 okt 17 kl. 15:32

Heléne Fritzon (S): Svårt att få gehör för permanenta uppehållstillstånd

Sveriges framtida flyktingpolitik avgörs av hur EU:s förhandlingar om en gemensam flyktingpolitik i EU går. Permanenta uppehållstillstånd, som Sverige vill ha, är svårt att få gehör för i EU, säger migrationsminister Heléne Fritzon i Ekots lördagsintervju i dag..

DN - 28 okt 17 kl. 07:37

SSU: Sverige bör återinföra permanenta uppehållstillstånd

Om inte hela EU kan enas om en gemensam flyktingpolitik ska Sverige gå före och återinföra permanenta uppehållstillstånd och familjeåterförening tillsammans med vissa av EU-länderna. Det anser Socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, som på lördagen firar hundra år..

DN - 05 dec 15 kl. 09:09

Jimmie Åkesson vill kunna dra in permanenta uppehållstillstånd


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill se över om det går att dra in uppehållstillstånd vid vissa omständigheter..

FriaTider - 03 sep 13 kl. 10:14

Svenskt beslut: SAMTLIGA araber från Syrien får permanent uppehållstillstånd direkt

Araber som reser illegalt till Sverige från Syrien och som beviljas uppehållstillstånd av skyddsskäl ska i normalfallet nu få permanenta uppehållstillstånd enligt ett beslut av Migrationsverket.
? Huvudregeln i svensk praxis är dock att ge permanenta tillstånd oavsett skyddsskäl, säger en talesman för Migrationsverket..

BT - 17 okt 15 kl. 09:13

Muf backar om uppehållstillstånd

Striden om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd blir inte av på dagens Moderatstämma. Moderata ungdomsförundet (Muf) har backat i frågan. - Vi är fortsatt övertygade om att permanenta uppehållstillstånd är bättre, men inser att det inte är ett framkomligt alternativ på den här stämman.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Delar av SHB sattes i princip under tvångsförvaltning i Storbritannien

Di kan avslöja att Handelsbanken har fått mycket grava anmärkningar från den brittiska finansinspektionen, FCA. Under hösten 2017 satte FCA i praktiken delar av brittiska Handelsbanken under tvångsförvaltning..

DI - 30 minuter sedan

Handelsbanken: ”Vi har vidtagit en rad åtgärder”

”Vi har en fortlöpande dialog med FCA och har vidtagit en rad åtgärder för att förbättra och förstärka vårt arbete mot penningtvätt, i enlighet med myndighetens krav”, uppger Handelsbanken, SHB, i Storbritannien..

DI - 45 minuter sedan

Industrin behöver långsiktighet för att nå klimatmålen

Idag onsdag lämnar nio branscher över sina färdplaner mot fossilfrihet till regeringen..

DI - 45 minuter sedan

Tobias Wikström: Privat vård måste få verka på lika villkor

LEDARE. Ett beslut från Skatterättsnämnden håller på att skapa stora orättvisor i vården. Beslutet går ut på att företag som hyr ut vårdpersonal måste lägga moms på sina fakturor.

DI - 45 minuter sedan

Industri och handel: Så vill vi minska plasten i havet

För ett år sedan startade vi nätverket Håll Havet Rent. Plastnedskräpningen i haven är ett av vår tids största miljöhot. Vi har bestämt oss för att gemensamt hitta lösningar för att minska plastnedskräpningen.

DI - 1 timme sedan

Audi återkallar över 1 miljon bilar

Den tyska biltillverkaren Audi, som ingår i Volkswagenkoncernen, tvingas återkalla 1,16 miljoner bilar världen över.  Det skriver brittiska Daily Mail. .

DI - 1 timme sedan

New York-börserna vänder kraftigt ned

Efter initiala uppgångar om 0,3-0,4 procent har New York-börserna successivt tappat i tisdagshandeln..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik

Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien..

DI - 1 timme sedan

Mikael Damberg: Skulle vara ett dråpslag för svensk industri

Den svenska regeringen bedömer att hotet mot Kubals verksamhet i Sundsvall inte är över. "Situationen är fortsatt allvarlig", säger näringsminister Mikael Damberg (S) till Di..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Ryskt smältverk i Sundsvall nära att lägga ner

Investerare förberedde sig på att aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall som ägs av ryska Rusal var bara dagar från att lägga ner produktionen. "Därav de stora börsrörelser som vi såg i spåren av livlinan som USA kastade ut i går", säger Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.