DN > Nyheter

Wednesday, 25 April, 08:32

Liknande nyheter

Taggar: Norge, undantasinte från , Trumps, tullar
Dagens PS - 07 mar 18 kl. 07:30

Gary Cohn lämnar i protest mot Trumps tullar

President Donald Trumps ekonomiska rådgivare Gary Cohn har valt att lämna sin tjänst i protest mot de aviserade importtullarna. Det skriver Wall Street Journal. Gary Cohn som beskrivs vara ekonomiskt globalt tänkande ska förgäves ha försökt stoppa de föreslagna tullarna.

DI - 08 mar 18 kl. 17:05

Republikansk kamp mot Trumps tullar

WASHINGTON. Över 100 republikanska kongressledamöterna var bland dem som in i det sista kämpade för att stoppa Donald Trumps tullar..

Ekonomistas - 12 mar 18 kl. 07:37

Hur kan/bör EU svara på Trumps tullar?

Gästinlägg av Henrik Horn, Institutet för näringslivsforskning President Trumps beslut att införa tullar på stål och aluminium har utlöst en debatt om hur EU bör svara på denna protektionistiska åtgärd. WTO-avtalet inkluderar ett antal möjligheter för medlemmarna att ha högre tullar än vad man bundit sig för, som t ex tullar vid dumping och offentlig subventionering, och skyddstullar enligt specialavtalet Agreement on Safeguards (SGA). De senare kan användas när import hotar att vålla allvarlig skada (George W.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norge chockhöjer tullar på ost

Chockhöjd tull på ost och kött, det föreslår den norska regeringen i sin budget för 2013. Och det är inga små höjningar det handlar om. På hårdost blir den nya tullen 277 procent på värdet.

DI - 02 mar 18 kl. 16:37

Räntor och valutor: Dollarn tappar på Trumps tullar

Marknaderna reagerade överlag surt på Donald Trumps utspel om tullar, med ökad osäkerhet och risk för handelskrig. Börserna föll, räntorna sjönk och dollarn tappade. Den norska kronan tog stöd av ett ändrat inflationsmål.

Affärsvärlden - 05 mar 18 kl. 07:10

Fedchef "nervös" inför Trumps tullar

Donald Trumps beslut att införa tullar på stålimporter kommer inte ha positiva effekter på ekonomin, enligt Fedchefen i Minneapolis, Neel Kashkari..

DI - 02 mar 18 kl. 09:21

Kinesiska ståltoppen: Trumps tullar är korkade

Beskedet att USA har för avsikt att införa tullar på stål och aluminium slog ned som en bomb på onsdagen och sänkte världens börser. Från flera håll i världen kommer nu hot om motåtgärder. .

DI - 02 mar 18 kl. 12:51

Ulf Petersson: Trumps tullar praktsmäll mot verkstadsbolagen

Kursfallen på Europas aktiemarknader har tilltagit under förmiddagen efter torsdagskvällens besked från president Donald Trump om att införa 25 procentiga tullar på stål och 10 procents handelstull på aluminium. På Stockholmsbörsen toppar de stora exportinriktade verkstadsbolagen förlorarlistan..

DN - 02 mar 18 kl. 14:40

Trumps tullar en fientlig handling

DN 3/3 2018. Att handel är något skadligt är en fix idé hos president Trump. Hans nya tullar skadar både USA och världen..

DN - 02 mar 18 kl. 16:18

Electrolux fryser investering som en följd av Trumps tullar

Vitvarutillverkaren Electrolux fryser en miljardinvestering i USA på grund av de nya tullar på stål som president Donald Trump har aviserat. – Vi parkerar den investeringen tills vi har fått mer information om tullarna, säger Electrolux presschef, Daniel Frykholm..

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Onsdag 25 april

DN - 30 minuter sedan

Sanna: Om handfängsel och bulltvång

Kåseri. Vad är rimligt att en kafégäst konsumerar? Och vad går gränsen för hur de bör behandlas?.

DN - 30 minuter sedan

Meek Mill släppt ur fängelset

Den amerikanske rapparen Meek Mill är en fri man igen. I går släpptes han ur det fängelse i närheten av Philadelphia där han tillbringat de senaste fem månaderna..

DN - 30 minuter sedan

Granqvist: ”Zlatan borde ringa Janne”

Landslagskaptenen Andreas Granqvist har ingen åsikt om Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan i VM. Däremot vill han att LA Galaxys anfallsstjärna ger ett klart besked..

DN - 45 minuter sedan

Kraftigt ras för bostadsbyggarbolaget Bonava

Bostadsbyggnadsbolaget Bonava, som tidigare knoppats av från NCC, redovisar ett kraftigt vinstras för första kvartalet i spåren av den krisande bostadsmarknaden..

DN - 45 minuter sedan

"Hela världen rasar"

Det var en tung dag i rättegången mot terrormisstänkta Rakhmat Akilov, när anhöriga till omkomna förhördes. Familjen till den 31-åriga belgiska kvinnan berättar hur deras värld rasade samman när de fick beskedet om hennes bortgång. – De har varit en tung eftermiddag, säger målsägandebiträdet Jessica Sandberg..

DN - 45 minuter sedan

Rekordvärdering för Modiglianis nakentavla

Italienske Amedeo Modiglianis ”Nu couché”, även känd som ”Red nude”, ska säljas på auktion och väntas gå för rekordsumman 150 miljoner..

DN - 45 minuter sedan

Martin Jönsson: Kraven på källkritiska mediekonsumenter kommer bara att bli större

Glöm begreppet ”fake news”, det har en gång för alla tappat sin ursprungliga mening och är i dag bara en svepande förolämpning och signal om att den som yttrar det inte tänker förhålla sig till fakta över huvud taget. I diskussionen om lögner, desinformation och manipulationer är det istället ett annat grepp som måste lyftas fram..

DN - 1 timme sedan

Det här behöver du veta om Faktiskt.se

Faktiskt är ett samarbete kring faktagranskning under valåret. Film: KIT.

DN - 1 timme sedan

Uppgifter från dagens nationella prov sprids

Uppgifter från dagens nationella prov i engelska som skrivs av gymnasieelever har läckts via sociala medier, rapporterar TV4 Nyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.