Expressen > Nyheter

Wednesday, 25 April, 23:50

Expressen - 23 mar 18 kl. 06:09

Trebarnspappan Ola, 48, dog efter att ha varit på krisakutenHELSINGBORG. Med pågående stroke skickas Tordis Haugen Olsson, 70, i skytteltrafik runtom i Skåne mitt i natten för att plocka upp och lämna av patienter, resan slutar med att hon får bäras av taxichauffören.  Tioåriga Ella Billving har brutit armen på två ställen och bollas mellan sjukhusen. Bertil Lundvall, 69, sänds hem med tarmvred och läkarens besked "Se om det går över". Expressen har granskat en av Sveriges mest utsatta akutmottagningar, lyssnat på larmen från drabbade patienter – och inifrån de överbelamrade korridorerna.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ola, Helsingborg, Tordis Haugen Olsson, Skåne, Ella Billving, Lundvall, Se, Sveriges, Sören Nordh, Helsingborgs

Dela artikeln

3691 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trebarnspappan, Ola48 , dogefter att ha varit på , krisakuten
Expressen - 07 jan 15 kl. 11:03

Per-Ola dog när han kraschade in i ett träd

Per-Ola Olsson, 30, hade byggt bilbana och hälsat på hos släktingar med äldste sonen Sebastian, då 6. Han lämnade av pojken hos barnens mamma, men sa aldrig hejdå till minstingen Linus, 1, som sov middag i vagnen i hallen. De skulle ju ses dagen därpå ändå.

Aftonbladet - 28 jul 16 kl. 23:54

Trebarnspappan Tim dog av antibiotika

Expressen - 28 jul 16 kl. 20:51

Trebarnspappan Tim tog penicillin – dog

44-åriga trebarnspappan Tim von Ahn tog penicillin för en infektion. Men han var allergisk och avled – drygt fyra månader efter första dosen. – Jag lever i ett svart hål och är jättearg, säger Tims mamma Birgitta von Ahn..

Expressen - 31 maj 17 kl. 06:00

Trebarnspappan föll från fönster på sjukhus – dog

Den 46-årige trebarnspappan var förvirrad och lyckades tidigt på morgonen öppna fönstret på sjukhuset.Han störtade rakt ner i marken från femte våningen och avled.– För mig är det ofattbart att det ens var möjligt att öppna fönstret där.

Expressen - 20 dec 15 kl. 16:07

Atle Husby, 42, dog i lavinen på Svalbard

Läraren och artisten Atle Husby, 42, dog i snömassorna på Svalbard. Nu sörjs trebarnspappan av familj och vänner. – Han var väldigt omtyckt och efterlämnar ett stort tomrum, säger bandkollegan Sveinung Lystrup Thesen till Dagbladet.

DN - 14 timmar sedan

Ola Larsmo: Demokratins försvarare måste sluta tiga

När civilisationen rullas tillbaka uppstår en moralisk plikt att göra motstånd, skrev Thomas Mann på randen till andra världskriget. Ola Larsmo hör hans ord ringa i vår tid..

Länstidningen i Jämtland - 18 timmar sedan

God man kritisk till att äldre kvinna dog ensam

Den 30 mars dog en 91-årig kvinna ensam på Slåttergårdens äldreboende. Hennes gode man, Gunvor Ahl, säger att hon hade begärt extravak, men ingen extra personal sattes in. Kommunen anser dock inte att de har begått några fel.

Expressen - 5 timmar sedan

Wivi dog i väntrummet – nu får personalen kritik

Wivi Goderyd, 74, dog av hjärtstopp i väntrummet på sjukhuset.Nu kritiserar IVO ambulanspersonalen som undersökte henne natten innan – och som uppmanade henne att ta en Alvedon och gå till vårdcentralen nästa dag.– Hon hade levt i dag om hon kommit in direkt, säger maken Björn Goderyd..

Expressen - 18 maj 17 kl. 21:22

Jan-Ola, 61, fick fel råd av vårdcentralen – dog

Jan-Ola Wickström, 61, fick fel råd hos vårdcentralen.Dagen därpå dog han på sjukhus efter att ha kollapsat i hemmet.– Hade pappa fått all information hade han kanske fortfarande varit vid liv nu, säger Olas dotter Elsmarie, 39.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Satsningen: Så ska Sverige producera mer ekologisk mat

Svenskarna väljer allt oftare ekologiskt i mataffären. Men den produktion Sverige har i dag räcker inte, enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).Regeringen vill därför skjuta till 50 miljoner kronor för att öka produktionen, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 30 minuter sedan

Ung man skjuten – polisen jagar svartklädd gärningsman

Polisen jagar en svartklädd man efter skjutning söder om Stockholm, skriver Aftonbladet. Enligt tidningen har en ung man hittats skjuten i benet i Västerhaninge..

Expressen - 45 minuter sedan

Jackie Arklöv: ”Är så trött på min historia”

Jackie Arklöv har suttit i fängelse sedan 1999 – dömd till livstid för polismorden i Malexander.I en intervju med Vägen ut berättar han om brotten, fängelsetiden och framtiden.– Det blir svårare med tiden att förstå varför jag sitter här.

Expressen - 1 timme sedan

Wallström inför toppmötet: "En riskfylld möjlighet"

På fredag träffas Sydkoreas och Nordkoreas ledare. Mötet blir blott det tredje mellan ländernas ledare sedan Koreakriget 1950-1953 och utrikesminister Margot Wallström kallar det för en "riskfylld möjlighet". – Fina ord måste leda till handling, säger hon till CNN.

Expressen - 1 timme sedan

Melania dissar Trumps hand – igen

Melania Trump verkar fortfarande inte vara så glad i att hålla sin makes hand.När paret Macron välkomnades i Vita huset gjorde Trump ett tafatt försök till närkontakt, som i sociala medier beskrivs som ”smärtsamt att se på.”.

Expressen - 1 timme sedan

Grov misshandel av gravid kvinna

En 28-årig man åtalas för grov misshandel av en för honom okänd gravid kvinna. Oerhört berusad gav han sig på henne på Värnhemstorget i Malmö.När polisen morgonen därpå frågade mannen vad han gjort svarade han:– Inte en fucking jävla aning..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen letar efter fler offer – efter misstänkta mordet

En kvinna i 85-årsåldern misstänks sedan tidigare för mord på sin make. Enligt uppgifter till Aftonbladet återvände polisen till villan på onsdagen – för att leta efter fler eventuella offer.Kvinnan ska ha frågat polisen om de "hittat några av de andra döda".

Expressen - 2 timmar sedan

Man gripen misstänkt för 12 mord och 45 våldtäkter

Han misstänks för tolv mord och 45 våldtäkter i Kalifornien på 1970- och 80-talet. Efter att ha undkommit rättvisa i över 40 år kan ett av USA:s mest ökända rättsfall nå sin upplösning. LA Times rapporterar att 72-årige ex-polisen Joseph James DeAngelo, 72, har gripits misstänkt för brotten.

Expressen - 2 timmar sedan

Borgeliga skribenten: ”Miljödebatten undkommer granskning”

Rebecca Weidmo Uvell påstår att debatten om miljöfarliga plastpåsar är onyanserad och fylld av myter. Vänsterdebattören Göran Greider menar att hon missar de stora frågorna. – Du degraderar hela klimat- och miljöfrågan, säger han i debatt i Expressens "Bara politik".

Expressen - 2 timmar sedan

Hemligt försvarsdokument saknas – Säpo har larmats

Ett dokument med försvarshemligheter saknas kan Expressen avslöja – och nu har fallet anmälts till Säpo eftersom det finns risk för rikets säkerhet.Enligt anmälan kan en hemlig uppgift ha röjts och det handlar om något som inte är ”ringa”.Stora delar av anmälan till Säpo har hemligstämplats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.