DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 19:13

DI - 22 mar 18 kl. 21:00

C kräver enklare skattereglerÄven skatterna måste ingå i regelförenklingsarbetet. Det kräver Centerpartiet, som vill att arbetet för att minska byråkratin får högsta prioritet efter ett maktskifte i höst..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centerpartiet

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C kräver, enklare, skatteregler
Helsingborgs Dagblad - 13 jan 11 kl. 08:05

Enklare skatteregler föreslås

Regeringen kommer att föreslå enklare regler för att deklarera och betala skatt. Hela skatteförfarandet ska samlas i en enda lag. Det ska göra regelverket lättare att överblicka och tillämpa, skriver finansminister Anders Borg och näringsminister Maud Olofsson i en debattartikel i Dagens Industri.

Nyhetskanalen - 13 jan 11 kl. 08:06

Regeringen föreslår enklare skatteregler

Regeringen kommer att föreslå enklare regler för att deklarera och betala skatt. Hela skatteförfarandet ska samlas i en enda lag..

Realtid - 13 jan 11 kl. 08:22

Borg vill ha enklare skatteregler

Hela skatteförfarandet ska samlas i en enda lag och det ska bli enklare att deklarera och betala skatt..

Computer Sweden - 24 jan 13 kl. 10:53

PTS kräver enklare avtal - nätneutraliteten hotas

Post och telestyrelsen, PTS, tycker att operatörernas avtal är för krångliga. Nu kräver myndigheten tydlig sammanfattning av villkoren..

DalaDemokraten - 10 jun 16 kl. 07:00

EU kräver enklare upphandlingar – Sverige gör precis tvärtom

Småföretagarnas Riksförbund har länge arbetat för att LOU ska anpassas till de små företagens villkor. Och vi är inte ensamma – EU kräver detsamma. EU-kommissionen varnade till och med nyligen Sverige för att inte ha infört de nya EU-reglerna i den nationella lagstiftningen..

DN - 19 dec 12 kl. 15:10

Nu kan det bli enklare sälja bostad

Skatteverket föreslår enklare skatteregler vid försäljning av privatbostäder. Avdrag för ny- och tillbyggnad föreslås bara få göras om bygget omfattar minst 25 kvadratmeter..

SvD - 17 mar 15 kl. 16:56

Skatter inom idrotten ska ses över

Regeringen har startat ett analysarbete för att se över idrottens skatteregler. ”Vi vill få bort den oro och osäkerhet som råder. Samtidigt vill vi inte splittra upp idrotten mellan spets och bredd”, säger Gabriel Wikström (S), idrottsminister, till SvD..

Nya Wermlands Tidningen - 31 dec 13 kl. 06:00

Småföretagarna behöver enklare regelverk

Ingenting är mer korrekt i svensk politik än att hylla småföretagare och alla dem som startar eget. I Värmland är 98,7 procent av företagen små. De och alla andra entreprenörer i landet har rätt att kräva en verklighetsförankrad politik, skriver Mats Assarsson och Rolf Dahlberg..

Hela Gotland - 01 mar 16 kl. 05:30

Byggföretag kräver enklare processer

Bostadsbyggandet måste öka med 100 bostäder per år de kommande åren..

DalaDemokraten - 03 aug 16 kl. 06:10

EU kräver enklare upphandlingar

.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Handelsbanken slipper straff för brittiska brister

Trots att Finansinspektionen, FI, i våras riktade hård kritik mot brister i Handelsbankens brittiska verksamhet har myndigheten nu valt att avsluta undersökningen utan åtgärd. FI vill inte kommentera varför..

DI - 15 minuter sedan

Åskoväder i Europa försenar svenska flyg

Just nu drar ett kraftigt åskoväder över stora delar av Europa. Bland de drabbade länderna finns bland andra Frankrike, Portugal, Tyskland och Spanien. Ovädret innebär förseningar för alla flyg till och från Sverige som trafikerar någon av de drabbade flygplatserna..

DI - 30 minuter sedan

Q2 - JSM Financial Group AB (publ)

Koncernens utlåningsvolymer fortsätter att minska. I balansposten Utlåningen till allmänheten ingår en minskning på 56 MSEK hänförlig till övergången från IAS 39 till IFRS 9. Bolaget har fortsatt sitt förberedelsearbete avseende ansökan om tillstånd att bedriva finansieringsrörelse, vilket har belastat resultatet under första halvåret med omkring 4,5 MSEK..

DI - 1 timme sedan

New York-börsen: Vänder uppåt efter Fed-besked om räntan

Amerikanska börser inledde tisdagen i svag riktning nedåt men vände upp efter att Federal Reserves ordförande Jerome Powells hållit sitt tal inför kongressen. .

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Urstark rapport – men investerarna lyssnade som vanligt inte

Efter Alfa Lavals uppvisning i tillväxt och framtidsoptimism lyckades inte Sandviks vd Björn Rosengren göra om numret.  Verkstadsrapporten var urstark och vd Björn Rosengren gjorde sitt bästa för att få placerarna på gott humör. Men precis som vanligt lyssnade de inte..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Hisstillverkare uppåt med 9,1 procent

Europeiska börser handlades något avvaktande inledningsvis men avslutade dagen starkt. Många investerare verkade invänta Jerome Powells tal i Washington på eftermiddagen. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 steg 0,2 procent.

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: SEB och Getinge storvinnare – Telia föll

Stockholmsbörsen handlades något högre på tisdagen som bjöd på flera storbolagsrapporter. SEB och Getinge gick starkt efter sina medan Husqvarna föll brant. Sandvik stod överlag pall trots de höga förväntningarna på verkstadsbolaget.

DI - 1 timme sedan

Telias vd: ”Förvärvet är mitt i prick”

Telia Company köper TDC:s norska verksamhet med bredbandsoperatören Get för nästan 23 miljarder kronor. ”När den här möjligheten dök upp var vi väl förberedda och har därför genomfört affären på rekordtid”, säger Telias vd Johan Dennelind..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Schibsted rusade uppåt efter rapport

Nordiska börser utvecklades positivt under tisdagen med flera rapporterande bolag i fokus. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,7 procent till nivån 935. I Oslo avancerade OBX-indexet 0,2 procent till nivån 803..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Flera skäl för staten att sälja bort Telia

LEDARE. Den här veckan kan Telias väntade förvärv av Bonnier Broadcasting presenteras. Om konkurrensmyndigheterna sedan godkänner affären skulle staten i så fall kontrollera både TV4 (genom Telia) och SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.