Expressen > Nyheter

Monday, 17 December, 19:53

Expressen - 22 mar 18 kl. 09:36

Dementa filmades och hånades – tre undersköterskor stängs avTre undersköterskor vid ett kommunalt äldreboende i Göteborg har stängts av.De anklagas för att ha filmat och tagit bilder av dementa på boendet – som sedan lagts ut på sociala medier med kränkande kommentarer. – Det är ett brott mot den personens integritet att sprida närgångna uppgifter naturligtvis om detta skulle visa sig stämma, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen på kommunal nivå..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Göteborg, Daniel Bernmar

Dela artikeln

4874 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dementa, filmadesoch , hånades, tre, undersköterskor, stängsav
Expressen - 30 apr 18 kl. 12:15

Dementa smygfilmades och hånades – sköterska sparkas

En av de tre undersköterskor som pekats ut som drivande då boende på en demensavdelning i Göteborg filmades och hånades på sociala medier avskedas.De två övriga har, enligt stadsdelen, valt att lämna sina tjänster. Samtidigt har kommunen polisanmält händelsen..

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 12 kl. 04:30

Trelleborg tvingas placera dementa i andra kommuner

För några år sedan var det brist på platser på särskilt boende i Trelleborg och kommunen drabbades av viten.
I dag finns 416 platser på kommunens särskilda boenden. Av dessa är omkring 200 så kallade demensplatser.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Registrering av dementa ska granskas

Efter att ha fått in klagomål så ska nu Datainspektionen undersöka om tre kommuner bryter mot lagen genom att registrera uppgifter om dementa.I höstas konstaterade Datainspektionen att det bryter mot lagen att registrera uppgifter om dementa och andra som varaktigt saknar beslutsförmåga, och myndigheten har nu alltså fått in klagomål om att uppgifter trots allt fortsätter att registreras.Datainspektionen ska nu därför granska hur tre kommuner hanterar den här typen av uppgifter.

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:11

Satsning på boende för dementa läggs på is

Just efter valet klargjorde de rödgröna att återinförandet av rena demensboenden blir deras första satsning.
Men hela projektet läggs nu på is. -?

Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 14 kl. 06:00

Tre dementa ute på byn

Tre gånger under våren och sommaren lyckades dementa personer i Torsby ta sig ut från sin bostad eller sitt vårdboende utan att någon märkte..

Expressen - 10 apr 18 kl. 17:00

Sköterskor polisanmäls för film och hån mot dementa

Tre undersköterskor vid ett kommunalt äldreboende i Göteborg har stängts av för att ha filmat och tagit bilder av dementa på boendet.Bilderna ska sedan ha lagts ut på sociala medier med kränkande kommentarer. Nu polisanmäls de tre undersköterskorna av kommunen.

Sydsvenskan - 07 okt 11 kl. 11:27

Tröjstöld filmades

En man som stoppade tre tröjor under sin jacka filmades på Carl Werner-gallerian på onsdagen.
Mannen kom in vid lunchtid. På övervakningsfilm kan man enligt polisanmälan se mannen, som plockar på sig tre tröjor värda över tusen kronor styck..

BT - 27 maj 14 kl. 11:43

Hela bankrånet filmades

Rånaren var bara inne i banken en minut innan han flydde på moped med en mindre summa pengar. Bankpersonalen chockades av den traumatiska händelsen. En maskerad man rånade i förmiddags Swedbank Sjuhärads bankkontor på Trandared.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 13 kl. 21:55

Matbutik i Halmstad rånades

Två maskerade rånare slog till mot en Nettobutik i Halmstad vid 18.30-tiden på tisdagskvällen. ?

NSD - 31 jan 12 kl. 07:44

Böteshot när dementa lämnas ensamma

Trots den kritik som tidigare riktats mot vårdföretag som lämnar dementa utan tillsyn, hittar Socialstyrelsen fortfarande brister i äldreomsorgen. Nu gäller det tre kommunala boenden i Jönköpings län, uppger P4 Jönköping..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Ulf Kristerssons kritik mot Annie Lööf och Jan Björklund: ”Felaktigt val av partner”

Sätt inte kaffet i vrångstrupen nu. – Jag tycker att de har rätt i ett antal frågor, säger M-ledaren Ulf Kristersson – om Sverigedemokraterna. Samtidigt kritiserar han Annie Lööf och Jan Björklund för deras val av förhandlingspartner – och han hävdar att företrädaren Anna Kinberg Batra har fel i sin bok.

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkta inbrott i beslagtagna bilar – flera gripna

Tre unga män i 18-20-årsåldern greps efter misstänkta inbrott i felparkerade bilar som transporterats bort av Malmö stad.Männen ska ha gripits i ett inhägnat område på Lodgatan i Malmö. .

Expressen - 1 timme sedan

Prognos: De får snö på julafton

Endast en vecka återstår till jul. Efter helgens kraftiga snöfall ligger stora delar av landet under ett vitt täcke – och mycket talar för att snön på många håll kan komma att ligga kvar över julfestligheterna.– Det finns egentligen fyra områden att dela upp det i.

Expressen - 1 timme sedan

Två skandinaviska kvinnor hittats döda i Marocko

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i ett isolerat bergsområde Marocko. Enligt AFP ska både den danska och den norska kvinnan haft skärskador på halsen. Polisen har inlett en utredning men vill inte gå ut med mer information i nuläget, skriver nyhetsbyrån..

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil har vält – totalstopp i trafiken

En lastbil med släp har vält på riksväg 47 utanför Vara.– Den läcker diesel. Vi har skickat ut två enheter från Lidköping med uppsamlingskärl och pump, säger Dennis Brännehed, styrkeledare på räddningstjänsten.

Expressen - 2 timmar sedan

Tre fordon i krock - flera fick bärgas från platsen

En trafikolycka med tre fordon inblandade inträffade på Landskronavägen i Helsingborg strax före klockan 17 på måndagen.Det finns inga uppgifter om personskador. .

Expressen - 2 timmar sedan

Räddningsinsats efter trebilskrock

Tre bilar har krockat på Landskronavägen i Helsingborg.Två av bilarna var så illa tilltygade att de fick bärgas..

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil och bil i allvarlig olycka

En lastbil har krockat med en personbil i närheten av Skelleftehamn i Västerbotten.Uppgifterna om händelsen är knapphändiga.– Det är en allvarlig olycka, säger Peder Jonsson vid polisens länskommunikationscentral..

Expressen - 2 timmar sedan

SSU-profil skulle avgå efter kritik – satt kvar

Kvällsposten har tidigare avslöjat att ordföranden för största SSU Malmöklubben delat antisemitiskt material.Enligt SSU och S har ordföranden avgått.Men det stämmer inte, skriver den utpekade SSU-politikern själv i sms:”Jag har inte avgått.

Expressen - 3 timmar sedan

Flera träder fram i ny utredning mot Arnault

Svenska Akademien har tillsatt en ny utredning av Jean-Claude Arnault och Katarina Frostenson gällande sekretessbrott. Såväl författaren Klas Östergren som dramaturgen Anna Kölén har trätt fram med namn, rapporterar SvD. Enligt tidningen är nya utredningen klar och har presenterats för ledamöterna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.