SVT Debatt > Opinion

Saturday, 23 June, 21:30

SVT Debatt - 22 mar 18 kl. 09:24

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen””Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Moderaterna, Mattias Svensson

Dela artikeln

295 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Backa, aldrigsa , Moderaternaoch , drogi , nödbromsen
Alliansfritt Sverige - 17 jun 14 kl. 20:29

Moderaterna vill inte ha alltför mycket demokrati

Vad gäller hanteringen av ett lågt valdeltagande så sticker det moderata oppositionsrådet Jimmy Baker minst sagt ut. Botkyrka kommun hade satsat lite extra på att öka valdeltagandet i Europaparlamentsvalet eftersom det finns områden i Botkyrka där deltagandet generellt sett är lågt. Därför hade kommunen bland annat ordnat valinformatörer för att informera om valet, partierna och kandidaterna i syfte att öka valdeltagandet.

YLE - 07 aug 15 kl. 06:00

Alfred Backa: Jag är trött på begravningar

Alfred Backa och hans tre år yngre kusin Ludde växte upp som bästa vänner. Efter Luddes död hamnade Alfred i en djup svacka. Komikern Alfred Backa visar upp en helt ny sida av sig i sitt sommarprat som behandlar sorgen efter en nära väns död.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:39

Moderaterna backar rejält

Moderaterna i Bromölla ser ut att backa kraftigt i jämförelse med valet 2010.
Strax efter klockan 20 på söndagskvällen presenterades vallokalundersökningen i Sveriges Television. Då höll fortfarande lokalen på Villa Valla där Moderaterna på att fyllas på.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:50

MP får backa i kärnkraftfrågan

Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu kommit överens om energifrågorna. Det innebär bland annat att Vattenfalls planer på byggande av ny kärnkraft avbryts. Kärnkraften ska bära en större del av sina samhällsekonomiska kostnader, säkerhetskraven ska skärpas och kärnavfallsavgiften höjas.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 20:34

Polisen om Backa-området: "Det har blivit lugnare"


Området Backa i Göteborg kantades av skottlossningar och bilbränder. Men efter en stor och ovanlig polisinsats har det blivit betydligt lugnare. Situationen i Backa kulminerade i augusti 2011 när en förlupen kula gick genom en vägg och var nära att träffa en kvinna inne i lägenheten.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 14 kl. 10:07

Moderaterna slänger Björklund under bussen för att rädda Reinfeldt från studiebidragsfiaskot

Alliansens kanske allra största alliansfiasko i år var att de lanserade förslaget om sänkt studiebidrag. Förslaget visade sig vara ungefär lika populärt som herpes och regeringen fick backa under förnedrade former ett kort tag efter. När något går så fruktansvärt snett måste någon betala ett pris för det och Fredrik Reinfeldt måste till varje pris skyddas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaterna fortsätter backa – katastrofsiffror i ny mätningHela mätningen

Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar enligt en ny väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds – och allra värst är det för Fredrik Reinfeldts parti.Enligt mätningen är man nu nere under 20 procent. Endast 19,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag, ett tapp på 1,9 procentenheter från den förra mätningen – och partiets sämsta resultat sedan mätningarna inleddes efter valet 2010.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 10:17

På Backa får alla bli Hamlet

Teater är det bästa som kan hända dig. Det tycker den tyska regissören och uppmärksammade ungdomsteaterpedagogen Uta Plate. Nu är hon i Göteborg för att göra sin första föreställning på en svensk scen, "Run for your life" på Backa teater.

Alliansfritt Sverige - 20 maj 13 kl. 17:49

Malmömoderaterna backar nu från tidigare uppbackning

Malmömoderaterna har lite svårt att bestämma sig om det är okej att utan grund anklaga politiska motståndare för att hata judar. Bakgrunden är att Moderaterna i förra veckan skickade ut ett pressmeddelande med en grov anklagelse om att kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic (V) skulle hata judar. Avsändare var Carl-Axel Roslund som tyckte att Sestrajcic på något sätt är skyldig till judehat eftersom någon satt upp bilder med Sestrajcics ansikte på bilder med antisemitiska slagord..

YLE - 13 sep 13 kl. 14:05

Djupsjöbacka skola stänger?

Kronoby kommun förbereder en stängning av Djupsjöbacka skola nästa höst. Eleverna blir allt färre och nästa läsår är de bara 13. Föräldrarna har ändå inte gett upp.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vi behöver fler bostäder, inte chockhöjda hyror”

”En övergång till marknadshyror skulle alltså slå hårt mot vanligt folk i hela landet och med största sannolikhet tvinga många att flytta. Hur ska lönen räcka till?” frågar Ola Palmgren..

SVT Debatt - I förrgår: 13:55

”Regeringen höjde skatten istället för att spara på utgifterna”

”Under en stark högkonjunktur har regeringen spenderat pengar som en drucken, och viktiga strukturreformer har undvikits till förmån för kortsiktiga satsningar med liten samhällsnytta”, skriver Christian Ekström..

SVT Debatt - I förrgår: 12:17

”Lägg ner FN:s Råd för mänskliga rättigheter”

”Sverige och likasinnade fria stater bör bilda en allians för att lägga ned MR-rådet och ersätta det med ett organ som har demokratikriterier så att stater som begår MR-övergrepp inte kan bli invalda”, skriver Fredrik Malm..

SVT Debatt - I förrgår: 09:16

”Dags att kavla upp ärmarna, Tomas Eneroth!”

”De enda man inte riskerar att möta är väl trafikpoliserna. Till Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister, vill jag bara säga en sak: Det är dags att kavla upp ärmarna!” skriver Robert Collin..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Ett tiggeriförbud riskerar att öka kriminaliteten”

”Att underlätta säsongsarbete och okvalificerade jobb och ge människor möjlighet att ta steget in i samhället, är ett klokare sätt att bekämpa fattigdom, än att än att förbjuda och jaga bort människor i nöd från gator och torg”, skriver Lotta Säfström..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 11:53

Öppet brev till Sveriges statsminister

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 10:27

”Här blommar inga rosor”

Dusan Marinkovic från Lindängen i Malmö är poet och en av huvudpersonerna i SVT:s valsatsning ”Jag röstar”, som är en samproduktion med mediahuset Fanzingo. I debattinlägget ”Här blommar inga rosor”, som är producerat av Rörelsen gatans röst och ansikte, ger han sin bild av våldet i Malmö..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 07:00

”Vi är barnen som Jimmie Åkesson kallar män”

”Sluta skicka barn och unga till länder som ni aldrig skulle låta era egna barn åka till. Och [basera] alla andra beslut ni tar på föreställningen att det är era egna barn som blir röntgade, förhörda, kriminaliserade, kallade för vuxna och avhumaniserade”, skriver Amin, Bilal, Mahdi, Naim och Shuja tillsammans med konstgruppen Ful..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 13:49

”Det är våra barn som dör i Malmö och vi tänker inte ge upp”

”Politiker gormar om fler poliser och militära insatser. Man vill se hårdare tag. Men hårdare tag och strängare straff kommer inte att lösa problemet”, skriver Bahareh Mohammadi Andersson..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 12:19

”Sossarnas längtan efter tvång och kollektiv finns kvar”

”Man ska alltid vara misstänksam när politiker svänger sig med nya ord utan att definiera dem. Blandade klasser är inget nytt fenomen, bara en ny paketering”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.