SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 23 January, 19:24

SVT Debatt - 22 mar 18 kl. 09:24

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen””Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Moderaterna, Mattias Svensson

Dela artikeln

289 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Backa, aldrigsa , Moderaternaoch , drogi , nödbromsen
Kristianstadsbladet - 28 aug 18 kl. 00:01

Moderaterna drog vinst i valstugelotto

Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, tycker att Moderaterna drog vinstlotten i utplacering av valstugor. Nu är valrörelsen synlig i centrum. .

Alliansfritt Sverige - 17 jun 14 kl. 20:29

Moderaterna vill inte ha alltför mycket demokrati

Vad gäller hanteringen av ett lågt valdeltagande så sticker det moderata oppositionsrådet Jimmy Baker minst sagt ut. Botkyrka kommun hade satsat lite extra på att öka valdeltagandet i Europaparlamentsvalet eftersom det finns områden i Botkyrka där deltagandet generellt sett är lågt. Därför hade kommunen bland annat ordnat valinformatörer för att informera om valet, partierna och kandidaterna i syfte att öka valdeltagandet.

YLE - 07 aug 15 kl. 06:00

Alfred Backa: Jag är trött på begravningar

Alfred Backa och hans tre år yngre kusin Ludde växte upp som bästa vänner. Efter Luddes död hamnade Alfred i en djup svacka. Komikern Alfred Backa visar upp en helt ny sida av sig i sitt sommarprat som behandlar sorgen efter en nära väns död.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:39

Moderaterna backar rejält

Moderaterna i Bromölla ser ut att backa kraftigt i jämförelse med valet 2010.
Strax efter klockan 20 på söndagskvällen presenterades vallokalundersökningen i Sveriges Television. Då höll fortfarande lokalen på Villa Valla där Moderaterna på att fyllas på.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:50

MP får backa i kärnkraftfrågan

Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu kommit överens om energifrågorna. Det innebär bland annat att Vattenfalls planer på byggande av ny kärnkraft avbryts. Kärnkraften ska bära en större del av sina samhällsekonomiska kostnader, säkerhetskraven ska skärpas och kärnavfallsavgiften höjas.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:00

Drog exet i håret på parkeringen

Eslöv En 30-årig man döms till skyddstillsyn för att ha dragit sin före detta flickvän i håret och sparkat henne på kroppen.Misshandeln ägde rum på Nettos parkering på Rönneberga den 9 april förra året. Mannen drog så hårt att hårtussar lossnade från kvinnans huvud.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 20:34

Polisen om Backa-området: "Det har blivit lugnare"


Området Backa i Göteborg kantades av skottlossningar och bilbränder. Men efter en stor och ovanlig polisinsats har det blivit betydligt lugnare. Situationen i Backa kulminerade i augusti 2011 när en förlupen kula gick genom en vägg och var nära att träffa en kvinna inne i lägenheten.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 14 kl. 10:07

Moderaterna slänger Björklund under bussen för att rädda Reinfeldt från studiebidragsfiaskot

Alliansens kanske allra största alliansfiasko i år var att de lanserade förslaget om sänkt studiebidrag. Förslaget visade sig vara ungefär lika populärt som herpes och regeringen fick backa under förnedrade former ett kort tag efter. När något går så fruktansvärt snett måste någon betala ett pris för det och Fredrik Reinfeldt måste till varje pris skyddas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaterna fortsätter backa – katastrofsiffror i ny mätningHela mätningen

Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar enligt en ny väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds – och allra värst är det för Fredrik Reinfeldts parti.Enligt mätningen är man nu nere under 20 procent. Endast 19,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag, ett tapp på 1,9 procentenheter från den förra mätningen – och partiets sämsta resultat sedan mätningarna inleddes efter valet 2010.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 10:17

På Backa får alla bli Hamlet

Teater är det bästa som kan hända dig. Det tycker den tyska regissören och uppmärksammade ungdomsteaterpedagogen Uta Plate. Nu är hon i Göteborg för att göra sin första föreställning på en svensk scen, "Run for your life" på Backa teater.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Varför jobbar vi mer istället för mindre?”

”Samtidigt finns det en hel tsunami av meningslösa ej kreativa jobb som inte på något sätt är världsförbättrande”, skriver Bakircioglu..

SVT Debatt - 12 timmar sedan

”Kristendomstestet är ingen bluff, Ann Heberlein”

”Migrationsverkets tjänstemän har i många fall sämre förståelse av kristen tro än konvertiterna själva, vilket leder till obegripliga och diffusa frågor som knappt går att svara på”, skriver Micael Grenholm, pastor i Uppsala Mosaik och speldesigner för arjagkristen.nu.

SVT Debatt - Igår: 15:54

”Bara bra med en spelnörd som kulturminister!”

”Att ha rötterna i en av de största kulturrörelserna i Sverige är en stor bonus som ger henne bästa möjliga förutsättningar i sitt nya arbete”, skriver Anna Erlandsson, fd ordförande för Sverok om nya kulturministern Amanda Lind (MP)..

SVT Debatt - Igår: 11:19

”Sluta upprepa myten att HBTQ-rörelsen glorifierar sexköp”

”Sluta upprepa myten att hbtq-rörelsen glorifierar sexköp eller att det skulle vara okej där att vuxna män utnyttjar ungdomar. Att upprepa sådana myter är homofobiskt och gör det svårare för ungdomar som får höra sådana myter att söka hjälp”, skriver Frank Berglund, ordförande för RFSL Ungdom i en replik till Simon Häggström..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Gör hemförsäkring obligatorisk för hyresgäster”

”Många vet inte vad försäkringen innehåller eller antar helt enkelt att det skydd försäkringen ger täcks av det allmänna eller av hyreskontraktet”, skriver Jenny Rudslätt, hem- och villaexpert på försäkringsbolaget If..

SVT Debatt - I förrgår: 10:06

”Samhället ser mellan fingrarna på manlig prostitution”

”Polis och socialtjänst har lagt minimala resurser på uppsökande arbete i dessa miljöer. Och inom delar av HBTQ-rörelsen har det sedan länge funnits en romantiserad bild av manlig prostitution, vilket resulterat i att dessa mäns utsatthet gång på gång sopats under mattan”, skriver Simon Häggström, författare och polis..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Sverige ska inte subventionera dem som motarbetar jämställdhet”

”På grund av luckor i lagen, okunskap hos myndigheter och missriktad väljvilja att inte kränka kulturella ´egenheter´ missar vi ofta det våld som pågår mitt ibland oss”, skriver tre ledande företrädare för Liberalerna på årsdagen av mordet på Fadime..

SVT Debatt - 19 jan 19 kl. 07:00

”Women´s March måste göra upp med judehatet”

”För två år sedan förstod jag inte hur pass infekterade av antisemitism de progressiva rörelserna faktiskt är. Som de flesta trodde jag då att antisemitism mest kom från högerextremistiskt håll”, skriver den judiska människorättsaktivisten Jackie Mhitaryan..

SVT Debatt - 18 jan 19 kl. 12:53

”Genusteorier leder fel i arbetet mot relationsvåld”

”Det går inte att blunda för att kvinnorna själva står för en stor del av allt relationsvåld, om man i detta begrepp också inkluderar psykiskt våld”, skriver Magnus Falkman..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 15:47

”Min dröm är att Storbritannien stannar i EU”

”Vi måste göra vad vi kan för att få Storbritannien att stanna i EU”, säger Anna Maria Corazza Bildt (M)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.