SVT Debatt > Opinion

Friday, 17 August, 21:32

SVT Debatt - 22 mar 18 kl. 09:24

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen””Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Moderaterna, Mattias Svensson

Dela artikeln

289 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Backa, aldrigsa , Moderaternaoch , drogi , nödbromsen
Alliansfritt Sverige - 17 jun 14 kl. 20:29

Moderaterna vill inte ha alltför mycket demokrati

Vad gäller hanteringen av ett lågt valdeltagande så sticker det moderata oppositionsrådet Jimmy Baker minst sagt ut. Botkyrka kommun hade satsat lite extra på att öka valdeltagandet i Europaparlamentsvalet eftersom det finns områden i Botkyrka där deltagandet generellt sett är lågt. Därför hade kommunen bland annat ordnat valinformatörer för att informera om valet, partierna och kandidaterna i syfte att öka valdeltagandet.

YLE - 07 aug 15 kl. 06:00

Alfred Backa: Jag är trött på begravningar

Alfred Backa och hans tre år yngre kusin Ludde växte upp som bästa vänner. Efter Luddes död hamnade Alfred i en djup svacka. Komikern Alfred Backa visar upp en helt ny sida av sig i sitt sommarprat som behandlar sorgen efter en nära väns död.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:39

Moderaterna backar rejält

Moderaterna i Bromölla ser ut att backa kraftigt i jämförelse med valet 2010.
Strax efter klockan 20 på söndagskvällen presenterades vallokalundersökningen i Sveriges Television. Då höll fortfarande lokalen på Villa Valla där Moderaterna på att fyllas på.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:50

MP får backa i kärnkraftfrågan

Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu kommit överens om energifrågorna. Det innebär bland annat att Vattenfalls planer på byggande av ny kärnkraft avbryts. Kärnkraften ska bära en större del av sina samhällsekonomiska kostnader, säkerhetskraven ska skärpas och kärnavfallsavgiften höjas.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 20:34

Polisen om Backa-området: "Det har blivit lugnare"


Området Backa i Göteborg kantades av skottlossningar och bilbränder. Men efter en stor och ovanlig polisinsats har det blivit betydligt lugnare. Situationen i Backa kulminerade i augusti 2011 när en förlupen kula gick genom en vägg och var nära att träffa en kvinna inne i lägenheten.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 14 kl. 10:07

Moderaterna slänger Björklund under bussen för att rädda Reinfeldt från studiebidragsfiaskot

Alliansens kanske allra största alliansfiasko i år var att de lanserade förslaget om sänkt studiebidrag. Förslaget visade sig vara ungefär lika populärt som herpes och regeringen fick backa under förnedrade former ett kort tag efter. När något går så fruktansvärt snett måste någon betala ett pris för det och Fredrik Reinfeldt måste till varje pris skyddas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaterna fortsätter backa – katastrofsiffror i ny mätningHela mätningen

Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar enligt en ny väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds – och allra värst är det för Fredrik Reinfeldts parti.Enligt mätningen är man nu nere under 20 procent. Endast 19,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag, ett tapp på 1,9 procentenheter från den förra mätningen – och partiets sämsta resultat sedan mätningarna inleddes efter valet 2010.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 10:17

På Backa får alla bli Hamlet

Teater är det bästa som kan hända dig. Det tycker den tyska regissören och uppmärksammade ungdomsteaterpedagogen Uta Plate. Nu är hon i Göteborg för att göra sin första föreställning på en svensk scen, "Run for your life" på Backa teater.

Alliansfritt Sverige - 20 maj 13 kl. 17:49

Malmömoderaterna backar nu från tidigare uppbackning

Malmömoderaterna har lite svårt att bestämma sig om det är okej att utan grund anklaga politiska motståndare för att hata judar. Bakgrunden är att Moderaterna i förra veckan skickade ut ett pressmeddelande med en grov anklagelse om att kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic (V) skulle hata judar. Avsändare var Carl-Axel Roslund som tyckte att Sestrajcic på något sätt är skyldig till judehat eftersom någon satt upp bilder med Sestrajcics ansikte på bilder med antisemitiska slagord..

YLE - 13 sep 13 kl. 14:05

Djupsjöbacka skola stänger?

Kronoby kommun förbereder en stängning av Djupsjöbacka skola nästa höst. Eleverna blir allt färre och nästa läsår är de bara 13. Föräldrarna har ändå inte gett upp.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 7 timmar sedan

Moderaterna: ”Vi välkomnar Kallbergs åtgärder”

Kallbergs nio förslag vilar på tre teser: riv undan gängens inkomstkällor, bryt upp lojaliteterna och sänk statusen. Flera överlappar med Moderaternas politik, till exempel föreslår vi att det ska vara möjligt att utmäta tillgångar på distans, skriver Anna König Jerlmy (M), Finansborgarrådskandidat i Stockholms stad, i en replik till Jan Kallberg..

SVT Debatt - 7 timmar sedan

SVT: ”Vi är medvetna om att vi inte alltid lyckas”

”De avtal SVT har med produktionsmusikförlag hänvisar till att credit ska ges enligt gällande lagstiftning. I de fall SVT medvetet inte anger upphovsman följer vi alltså lag och avtal”, skriver förhandlingschef Rebecca Barzegar i sin replik..

SVT Debatt - 13 timmar sedan

”Vi tänker inte ge upp för busarna”

”Det måste bli ordentliga påföljder för sånt här. Men vi stannar kvar. Har man bott här i 30 år så ska de inte få köra bort en”, säger Sten Cederquist som nyss hemkommen från sin sommarsemester såg hur bilar brändes på parkeringen utanför hans lägenhet..

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Klara besked: Vi kommer inte att förhandla med SD!”

”Svaret på hur S kommer att göra väntar vi dock fortfarande på. Allt tyder på att S inte kommer att få väljarnas stöd för att regera Sverige i ensamt majestät. Är S då beredda att ta ansvar och diskutera med Alliansen hur Sverige ska styras?

SVT Debatt - 14 timmar sedan

”Regeringen har moralpanik om surrogatmödraskap”

”Idag föds mellan 50 och 80 svenska barn tack vare en värdmoder utomlands. Inom två år väntas dessa barn överstiga antalet barn som tillkommer genom adoptioner från utlandet. Detta är ett faktum, alldeles oavsett vad regeringen tycker i frågan”, skriver Maria Weimer (L) och Barbro Westerholm (L)..

SVT Debatt - Igår: 18:32

Enkät: ”Det går inte att vara slapphänt och mesig”

Hur återupprättar vi tryggheten efter veckans bilbränder i Västsverige? SVT Opinion har pratat med några av de boende runt Frölunda torg..

SVT Debatt - Igår: 17:42

Enkät: Så tycker partierna om professorns åtgärder

M och KD vill erbjuda pengar till de som anonymt anmäler illegalt vapeninnehav. S vill att kriminella som vittnar mot andra kriminella ska kunna erbjudas straffrätt. Inget av partierna vill dock tillåta brottsprovokation..

SVT Debatt - Igår: 09:10

Rådström Baastad (S): ”En röst på S är en röst på att hålla SD utanför”

”Socialdemokraterna har gett sitt svar. Det är nu hög tid att Annie Lööf och C också ger väljarna sitt besked: kommer C att leva upp till sin retorik och säga nej till att bilda regering med M och alliansen även om det innebär att regera med stöd av SD?” Det skriver Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”SVT: sluta kränk våra konstnärliga rättigheter!”

”När vår ekonomiska utsatthet är så stor blir vår lagstadgade rätt till credit så mycket viktigare. Men denna rättighet kränker SVT nästan dagligen genom att anlita företag vars hela affärsidé går ut på att frånta oss rätten till att namnge våra verk”, skriver tonsättare och kompositörer, verksamma inom film och tv..

SVT Debatt - I förrgår: 12:58

”Att ni har mage att skamma mammor, H&M”

”Tjockisföraktet är så utbrett och förankrat att det är en självklarhet att använda sig av smala modeller när det ska visas underkläder. Jag tror inte ens att de fattar att det är ett fullständigt hån mot målgruppen, det vill säga de som ammar”, skriver författaren Marie Björk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.