SVT Debatt > Opinion

Sunday, 21 October, 04:09

SVT Debatt - 22 mar 18 kl. 09:24

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen””Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Moderaterna, Mattias Svensson

Dela artikeln

289 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Backa, aldrigsa , Moderaternaoch , drogi , nödbromsen
Kristianstadsbladet - 28 aug 18 kl. 00:01

Moderaterna drog vinst i valstugelotto

Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, tycker att Moderaterna drog vinstlotten i utplacering av valstugor. Nu är valrörelsen synlig i centrum. .

Alliansfritt Sverige - 17 jun 14 kl. 20:29

Moderaterna vill inte ha alltför mycket demokrati

Vad gäller hanteringen av ett lågt valdeltagande så sticker det moderata oppositionsrådet Jimmy Baker minst sagt ut. Botkyrka kommun hade satsat lite extra på att öka valdeltagandet i Europaparlamentsvalet eftersom det finns områden i Botkyrka där deltagandet generellt sett är lågt. Därför hade kommunen bland annat ordnat valinformatörer för att informera om valet, partierna och kandidaterna i syfte att öka valdeltagandet.

YLE - 07 aug 15 kl. 06:00

Alfred Backa: Jag är trött på begravningar

Alfred Backa och hans tre år yngre kusin Ludde växte upp som bästa vänner. Efter Luddes död hamnade Alfred i en djup svacka. Komikern Alfred Backa visar upp en helt ny sida av sig i sitt sommarprat som behandlar sorgen efter en nära väns död.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:39

Moderaterna backar rejält

Moderaterna i Bromölla ser ut att backa kraftigt i jämförelse med valet 2010.
Strax efter klockan 20 på söndagskvällen presenterades vallokalundersökningen i Sveriges Television. Då höll fortfarande lokalen på Villa Valla där Moderaterna på att fyllas på.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:50

MP får backa i kärnkraftfrågan

Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu kommit överens om energifrågorna. Det innebär bland annat att Vattenfalls planer på byggande av ny kärnkraft avbryts. Kärnkraften ska bära en större del av sina samhällsekonomiska kostnader, säkerhetskraven ska skärpas och kärnavfallsavgiften höjas.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 20:34

Polisen om Backa-området: "Det har blivit lugnare"


Området Backa i Göteborg kantades av skottlossningar och bilbränder. Men efter en stor och ovanlig polisinsats har det blivit betydligt lugnare. Situationen i Backa kulminerade i augusti 2011 när en förlupen kula gick genom en vägg och var nära att träffa en kvinna inne i lägenheten.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 14 kl. 10:07

Moderaterna slänger Björklund under bussen för att rädda Reinfeldt från studiebidragsfiaskot

Alliansens kanske allra största alliansfiasko i år var att de lanserade förslaget om sänkt studiebidrag. Förslaget visade sig vara ungefär lika populärt som herpes och regeringen fick backa under förnedrade former ett kort tag efter. När något går så fruktansvärt snett måste någon betala ett pris för det och Fredrik Reinfeldt måste till varje pris skyddas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaterna fortsätter backa – katastrofsiffror i ny mätningHela mätningen

Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar enligt en ny väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds – och allra värst är det för Fredrik Reinfeldts parti.Enligt mätningen är man nu nere under 20 procent. Endast 19,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag, ett tapp på 1,9 procentenheter från den förra mätningen – och partiets sämsta resultat sedan mätningarna inleddes efter valet 2010.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 10:17

På Backa får alla bli Hamlet

Teater är det bästa som kan hända dig. Det tycker den tyska regissören och uppmärksammade ungdomsteaterpedagogen Uta Plate. Nu är hon i Göteborg för att göra sin första föreställning på en svensk scen, "Run for your life" på Backa teater.

Alliansfritt Sverige - 20 maj 13 kl. 17:49

Malmömoderaterna backar nu från tidigare uppbackning

Malmömoderaterna har lite svårt att bestämma sig om det är okej att utan grund anklaga politiska motståndare för att hata judar. Bakgrunden är att Moderaterna i förra veckan skickade ut ett pressmeddelande med en grov anklagelse om att kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic (V) skulle hata judar. Avsändare var Carl-Axel Roslund som tyckte att Sestrajcic på något sätt är skyldig till judehat eftersom någon satt upp bilder med Sestrajcics ansikte på bilder med antisemitiska slagord..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 14:25

Kritik mot Opinion live efter S-politikers inhopp

”Ja, Hanif Bali, jag är en av de 15 000 som bor i Gottsunda Valsätra.” Så inledde socialdemokraten Ulrik Wärnsberg sitt inlägg när han tog ordet i Opinion live i torsdags. Han var på plats som publik och Gottsundabo och tyckte att programmet var för hårt vinklat mot problem..

SVT Debatt - Igår: 13:40

Automatiseringen – ödesfrågan som egentligen avgjorde valet

”De gamla jobben försvinner överallt, men de nya uppstår nästan uteslutande i stora städer. Sug på det ett ögonblick, för det är en av de avgörande insikterna för att förstå varför Trump är president, varför Storbritannien är på väg ut ur EU och varför SD växer i Sverige”, skriver it-entreprenören och författaren Alfred Ruth..

SVT Debatt - Igår: 12:23

”Förminska inte arbetet mot sexuella trakasserier, LO!”

”Arbetet mot sexuella trakasserier bör inte förminskas till att handla om den agenda LO driver i fråga om visstidsanställningar. Då riskerar vi att missa målet”, skriver Peter Jeppsson och Carina Lindfeldt..

SVT Debatt - Igår: 10:26

”Välfärden konkurrensutsätts på fel sätt”

”När kommuner ska upphandla en ny aktör för att driva exempelvis ett ålderdomshem eller ett LSS-boende, så får de enligt lag inte väga in tidigare upplevelser av de företag som konkurrerar om uppdraget. Istället blir upphandlingen en rent matematisk övning”,.

SVT Debatt - I förrgår: 17:44

”Gottsunda behöver snabba lösningar!”

”När vi kommit så långt som att försöka lösa problemen, med ordningsvakter och övervakningskameror, har vi redan misslyckats”, säger Dalila Moghrabi..

SVT Debatt - I förrgår: 14:37

”Gjorde ett starkt intryck genom sin oerhörda lågmäldhet”

”En stilla kallelse om att vara just den där kyrkklockan över ett land som för längre sedan slutat lyssna efter sådana klockor. Den här eftermiddagen i oktober bör vi minnas henne och faktiskt också lyssna exakt vad de där klockorna vill säga oss”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - I förrgår: 14:34

Torsten Fensby om cum-ex-skandalen: ”Vi står inför en moralkollaps”

”Cum-ex-skandalen visar än en gång att många internationella banker, advokater, revisorer och andra aktörer i den privata sektorn – på vilka särskilda krav uppställs ifråga om etiskt uppträdande – uppenbarligen inte tvekar att medverka i vare sig skattebedrägerier eller aggressiv skatteplanering”, skriver Torsten Fensy, expert på internationell skatteflykt..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 12:15

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 09:44

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 06:30

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.