Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 16 July, 07:03

Kristianstadsbladet - 21 mar 18 kl. 19:30

Så får du en bättre pensionJobba så mycket som möjligt, betala skatt och se till att det finns en tjänstepension. Det är de viktigaste råden för en vettig pension. ”Man ska vara medveten om att för det allra flesta innebär pensionen en inkomstsänkning”, säger Annelie Karlsson på Pensionsmyndigheten..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Annelie Karlsson, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: får du en bättre , pension
Länstidningen i Jämtland - 1 timme sedan

Stort missnöje bland pensionärer och politiker i Strömsund över neddragning av jourläkartiderna

Kommunala pensionärsrådet, KPR, i Strömsund ser allvarligt på de neddragna jourläkartiderna i kommunen och har lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen. De får medhåll av kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson (S) som svarat. – Vi vill inte vara testpilot för denna verksamhet, säger hon bland annat..

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

BT - 27 jul 14 kl. 08:55

Vi tar bort pensionärsskatten

Klara besked. "Vi lovar att ta bort pensionärsskatten." Pension är uppskjuten lön, och skall beskattas som lön.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:07

Pensionärsskatt ger välfärd

”En pensionärsskatt som innebär att pensionärerna får behålla tiotusen kronor per månad, ograverade av skatt, kommer mycket snabbt att öka konsumtionen i landet.” Arbetslösheten biter sig fast i vårt land. Trots det vägrar både Alliansen och den röd/gröna oppositionen att använda ett av de starkaste korten för att rädda välfärden.

Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:36

De slåss om pensionärerna

– Det är omoraliskt, säger Tomas Eneroth (S).
– Vi har sänkt skatten för alla, säger Katarina Brännström (M).
Smålandsposten förde samman de två riksdagsledamöterna för att debattera frågan som åtminstone en fjärdedel av väljarkåren vill ha besked om: Pensionärsskatten.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:51

Pensionärerna festade loss

Svenska pensionärsförbundets fester brukar locka en stor publik. Så även årets vårfest som arrangerades på Norrvalla i Vörå. Förutom dans till tonerna av Vörå Spelmanklubb bjöds det på kaffe, mingel och program bl.

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 07:09

S lovar införa en ny, differentierad, pensionärsskatt

Replik på Ingegärd Wärnersson ”Vi måste avskaffa penisonärskatten”, 28/7.
Den skillnad som, genom jobbskatteavdragen, har uppstått mellan skatt på lön och skatt på pension kallas lite slarvigt för ”pensionärsskatten”.Alla de fem partierna, S och Alliansen, i riksdagens pensionsutskott vill att denna skillnad försvinner ”på sikt”.

YLE - 19 nov 12 kl. 05:04

Din framtida pension mindre än du tror

Finländarna lever allt längre och det får konsekvenser för arbetspensionerna. De som är födda på 60- och 70-talen ska räkna bort 10-15 procent från den summa som står i det årliga pensionsutdraget. Orsaken är att storleken på våra framtida pensioner beräknas via en så kallad livslängdskoefficient.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Världen blickar mot laddat Trump-Putin-möte

I eftermiddag är det dags. För första gången sitter presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin ned enskilt för ett möte. Omvärlden följer med spänning - och nervositet - sammankomsten.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Explosion, viltolycka och brand, Här följer ett urval av nattens händelser i Skåne och omvärlden..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Franska spelarna: VM-guldet är för folket

De franska spelarna firade VM-guldet hela natten. De gjorde det med glädjen hos det enade folket i bakhuvudet. - Det är härligt att se, säger lagkaptenen Hugo Lloris.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Flera döda i attack i Mali

Minst tio personer har dödats i en eventuell jihadistisk attack i Ménaka i nordöstra Mali, nära gränsen till Niger, uppger både beväpnade grupper och lokala myndigheter. Under de senaste månaderna har över 100 personer dödats i den instabila regionen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

En miljon till hälsoträdgård vid Brunnen

Oppmanna Vånga Bygdegårdsförening har blivit beviljade en miljon kronor i projektstöd av Leader Skånes ESS för att bygga en medicinsk hälsoträdgård i anknytning till Arkelstorp Brunn. Verksamheten ska fungera som ett behandlings- och rehabiliteringshjälpmedel vid olika former av ohälsa..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tjänsterna som förstelärare har utvärderats

I kommunen finns det 120 förstelärare. Reformen har i stora drag fungerat bra i Kristianstad, enligt en nyligen utförd utvärdering..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nu går Arkeltorpsborna till botten med viken – miljonregn stöttar eldsjälarna

Oppmanna-Vånga bygderåd har tilldelats 2,2 miljoner för att gå på djupet med problematiken kring Arkelstorpsviken..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vångabacken bygger nytt barnområde

Vångabacken har fått flera bidrag som nu gör det möjligt att bygga ett nytt barnområde. Ett koncept från Riksidrottsförbundet ska också erbjuda elever i klass 5 bidrag till en dag i backen. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"Vive Kylian" - franska förortens stöd

Kylian Mbappé fick ett massivt stöd från supportrar som samlats vid anfallarens första klubb, AS Bondy, i Parisförorten Bondy. När deras hjälte satte VM-finalens sista mål till 4-2 för Frankrike jublades det vilt.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fem gruvarbetare innebrända i Sydafrika

Fem gruvarbetare omkom under söndagen i en underjordisk brand i Sydafrika, uppger regeringskällor. Under natten till måndagen pågick en räddningsinsats för att få ut den enda överlevande.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.