Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 14 December, 06:02

Kristianstadsbladet - 21 mar 18 kl. 19:30

Så får du en bättre pensionJobba så mycket som möjligt, betala skatt och se till att det finns en tjänstepension. Det är de viktigaste råden för en vettig pension. ”Man ska vara medveten om att för det allra flesta innebär pensionen en inkomstsänkning”, säger Annelie Karlsson på Pensionsmyndigheten..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Annelie Karlsson, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: får du en bättre , pension
Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

BT - 27 jul 14 kl. 08:55

Vi tar bort pensionärsskatten

Klara besked. "Vi lovar att ta bort pensionärsskatten." Pension är uppskjuten lön, och skall beskattas som lön.

Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:07

Pensionärsskatt ger välfärd

”En pensionärsskatt som innebär att pensionärerna får behålla tiotusen kronor per månad, ograverade av skatt, kommer mycket snabbt att öka konsumtionen i landet.” Arbetslösheten biter sig fast i vårt land. Trots det vägrar både Alliansen och den röd/gröna oppositionen att använda ett av de starkaste korten för att rädda välfärden.

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:36

De slåss om pensionärerna

– Det är omoraliskt, säger Tomas Eneroth (S).
– Vi har sänkt skatten för alla, säger Katarina Brännström (M).
Smålandsposten förde samman de två riksdagsledamöterna för att debattera frågan som åtminstone en fjärdedel av väljarkåren vill ha besked om: Pensionärsskatten.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:51

Pensionärerna festade loss

Svenska pensionärsförbundets fester brukar locka en stor publik. Så även årets vårfest som arrangerades på Norrvalla i Vörå. Förutom dans till tonerna av Vörå Spelmanklubb bjöds det på kaffe, mingel och program bl.

TA - 14 mar 14 kl. 12:30

Pensionärsskatt vidgar klyftorna

Ett pensionärshushåll kan ha betalat över 100 000 kronor mer i skatt än ett löntagarhushåll med samma inkomstnivå under åren 2007 till och med 2013.
Pensionärer får betala betydligt mer i skatt än löntagare som en följd av att de inte får del av jobbskatteavdragen. Organisationen Skattebetalarna har kartlagt hur stora skatteskillnaderna blivit mellan pensionärer och löntagare sedan jobbskatteavdraget infördes.

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 07:09

S lovar införa en ny, differentierad, pensionärsskatt

Replik på Ingegärd Wärnersson ”Vi måste avskaffa penisonärskatten”, 28/7.
Den skillnad som, genom jobbskatteavdragen, har uppstått mellan skatt på lön och skatt på pension kallas lite slarvigt för ”pensionärsskatten”.Alla de fem partierna, S och Alliansen, i riksdagens pensionsutskott vill att denna skillnad försvinner ”på sikt”.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 minuter sedan

Carlsson tar time-out från MFF-akademien – går all-in på VM

Till vårterminen 2019 får Malmö FF:s fotbollsakademi vid Fjälkinge skola klara sig utan Mia Carlsson. Landslagsbacken väljer nämligen att ta en paus som fotbollsinstruktör – och hon gör det av en enda anledning. – Jag ska göra allt jag kan för att komma med till VM, därför har jag gjort det här valet, säger hon..

Kristianstadsbladet - 2 minuter sedan

Mandelmanns manar till lugn i julstressen

Även i år blir det en tv-jul hos Marie och Gustav Mandelmann i Rörum. Redan på måndag 17 december sänds en julspecial i TV4. Den 8 januari är det dags för en ny tv-säsong hos den populära familjen på Österlen.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Elva bilar i brand i Gävle

Elva bilar har skadats i en brand i Gävle. Larmet kom strax efter klockan fyra på fredagsmorgonen. Fem bilar är helt utbrända, medan övriga fått skador och polisen misstänker att branden är anlagd.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Polisen besvarade eld från skytten

Terrorgruppen IS kallar den man som misstänks ha skjutit tre personer till döds på en julmarknad i Strasbourg tidigare i veckan för en av sina "soldater", och tar på sig dådet genom sin propagandakanal Amaq. Fler än 700 poliser deltog i jakten på 29-åringen, som sköts till döds av polis på torsdagskvällen.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Golden Globe direktsänds på TV4 Play

Den 7 januari går den prominenta film och tv-galan Golden Globe Awards av stapeln och denna gång direktsänds hela kalaset på TV4 Play. Bland de nominerade på galan finns den svenske musikproducenten Ludwig Göransson, som har gjort originalmusiken till superhjältefilmen "Black panther".(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Järnkrok tillbaka i målprotokollet

Calle Järnkrok gjorde säsongens sjunde mål, när hans Nashville besegrade Vancouver. Det var Järnkroks första mål sedan han gjorde ett hattrick den 17 november. Målet kom i andra perioden, och innebar en 3-1-ledning för Nashville.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tusen spelare möts i "Planetside arena"

Amerikanska Daybreak Game Company, som bland annat ligger bakom "Planetside" och "Everquest", släpper flerspelarspelet "Planetside arena" i början av nästa år. Spelaren spelar som en av tre klasser, med unika fordon och egenskaper som ska kunna uppgraderas under en match.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

De samlar in julgåvor till familjer

Sara Lundh och Tina Bergman samlar in julklappar och mat till familjer som behöver hjälp. Det är lättare att få in gåvor, men hittills har färre familjer än förra året sökt stöd..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Beskedet: Vill se över hab-ersättning inför framtiden

Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) vill se över habiliteringsersättningen för de som har daglig verksamhet. Däremot är han inte beredd att ta beslut om någon engångssumma..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nytt utspel om transsexuella i militären

Vita huset uppmanar landets högsta domstol att tillfälligt sätta stopp för rekrytering av transsexuella till den amerikanska militären, i väntan på en pågående rättslig prövning.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.