PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:43

PrivataAffärer - 21 mar 18 kl. 19:17

Väntad räntehöjning från Fed - och fler höjningar kommerFederal Reserve, med nytillträdde Jerome Powell i spetsen, meddelade som väntat att styrräntan höjs. Centralbanken spår totalt tre räntehöjningar i år men flera enskilda ledamöter tror på fyra....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed, Reserve, Jerome Powell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väntad, räntehöjningfrån , Fedoch , fler, höjningarkommer
E24 - 29 apr 15 kl. 17:37

Problemen hopar sig inför väntad räntehöjning

Ett trögt första kvartal för USA:s ekonomi och en stark dollar kan bidra till att centralbanken Federal Reserve skjuter på sin första räntehöjning på nio år, tills åtminstone september. Att räntan höjs i dag anses uteslutet..

DI - 21 sep 17 kl. 06:54

Räntor och valutor: Dollarn stärks på väntad räntehöjning

Dollarn stärktes på onsdagskvällen efter att FOMC-ledamöternas prognos, "dot plot", visat att de ser ytterligare en räntehöjning innan årsskiftet..

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 21:10

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,25 och 2,50 procent. Målet var tidigare ett intervall på 2,00 och 2,25 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 111 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle höjas med 25 punkter.

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 20:03

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent. Målet var tidigare mellan 1,75 och 2,00 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga av 113 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle höjas med 25 punkter.

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 18:41

Väntad räntehöjning i USA

USA:s centralbank, Federal reserve, höjer styrräntan med 0,25 procentenheter, från intervallet 1,0–1,25 till 1,25–1,5 procent. Enligt flera nyhetsbyråer förväntar sig Fed tre räntehöjningar under 2018. Det var ett mycket väntat besked som den avgående F.

PrivataAffärer - 15 mar 17 kl. 19:11

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve med Janet Yellen i spetsen höjer räntan med 0,25 procentenheter. Efter den senaste tidens signaler var höjningen väntad....

DN - 13 jun 18 kl. 20:06

Väntad räntehöjning i USA

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 1,75 och 2,00 procent. Målet var tidigare mellan 1,50 och 1,75 procent..

DI - 26 sep 18 kl. 22:00

USA-börserna: Stängning i rött efter räntehöjning

New York-börsen gick starkt under större delen av torsdagen men vände plötsligt ner på kvällen efter att Federal Reserve levererat en väntad räntehöjning om 25 punkter. S&P 500 backade 0,3 procent..

DI - 02 feb 16 kl. 09:02

Nordea senarelägger väntad första räntehöjning

Nordea ändrar sin prognos och räknar nu med att Riksbankens första räntehöjning kommer att ske under det andra kvartalet 2017..

DI - 17 jan 19 kl. 09:41

ECB-höken inte gett upp om räntehöjning i år

Den senaste tidens lägre inflation och tillväxt i euroområdet var så väntad att det inte är tillräckligt för att grusa förväntningarna om en räntehöjning..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Hernhag: Nya skydd som försämrar för oss sparare

EU:s nyårslöfte inför 2018 var att stoppa alla medborgare från att investera i börsnoterade fonder i Nordamerika. Så från och med fjolåret kan vi inte köpa indexfonder av typen ETF på de börserna. Nu inför 2019 ser nyårslöftet ut att ha varit att stoppa oss från bland annat den kanadensiska bolagsformen LP.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:08

Barclays: Gruvbolaget höjs till övervikt

Det skriver brittiska Barclays i en färsk analys, där rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt och riktkursen skruvas upp till 255 kr från 230 kr. ”Vi uppgraderar Boliden mot bakgrund av en minimal exponering mot koldioxidrisken, i kombination med att utsikterna förbättras gällande zinkpriserna samtidigt som risken för en starkare svensk krona är begränsad och resultatet bör förbättras i det fjärde kvartalet”, skriver bankens analytiker. Zinkpriset bör alltså stiga framöver, då de globala lagren är låga och utbudet begränsas av miljöskäl i Kina medan nya produktionsanläggningar i Europa ännu dröjer, resonerar Barclays.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:44

Carnegie: Oriflames inbromsning i Asien oroar

I en kommentar till de preliminära resultaten skriver Carnegie att kursreaktionen framstår ”som en rättvis reflektion av den svaga prestationen i Asien”. Affärsområdet Asien och Turkiet är Oriflames största sett till omsättning och är dessutom den mest lönsamma med en rörelsemarginal runt 20 procent. Det kan jämföras med bolagets totala rörelsemarginal som i det fjärde kvartalet var 13,5 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:24

Hernhag: Två högutdelare som är intressanta just nu

Conny Ohlsson : Hej Marcus! Vilka högutdelande bolag skulle du kunna tänka dig att köpa aktier i?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Trading Direkt: Två vinstvarningar och ny statsminister

Minuter före sändningsstart röstades Stefan Löfven fram som ny statsminister, vi har bjudit in politikreportern Sofie Polhammer för att diskutera just detta. Som alltid i programmet arbetade vi av en lång radda teknisk analys på era tittarönskemål. Tittarönskemål i dagens avsnitt: 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Redeyes nya toppval i Tech

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’. ”Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kr är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kr i ett basscenario.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:58

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

IDL Biotech handelsstoppad

”Aktien har handelstoppats på grund av tekniska skäl. Mer information väntas från bolaget”, skriver handelsplatsen i ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:15

Kepler: Mekonomen fortsatt köpvärd efter vinstvarningen

Det anser Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kr (135), men upprepar sin köprekommendation. ”Vi förväntar oss att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande p/e-tal på 9x, vilket är attraktivt”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen. Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kr, jämfört med 103 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.