DN > Nyheter

Thursday, 26 April, 13:43

DN - 21 mar 18 kl. 19:09

Ewa Stenberg: Gamla problem blir som nya för ModeraternaModeraterna under Ulf Kristersson har varit en framgång. Trots det når partiet i nya DN/Ipsos inte över valresultatet 2014, det som kallades för ett katastrofval och ledde till stor högergir. Effekten av M:s partiledarskifte klingar nu av och partiets gamla problem blir åter tydliga..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Moderaterna, Ulf Kristersson, DNIpsos

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, Stenberg, Gamlaproblem blir som nya för , Moderaterna
DN - 10 dec 15 kl. 12:04

Ewa Stenberg: Dags för Moderaterna att stryka ordet ”nya”


Moderaternas partisekretare gör avbön och säger att den tidigare strategin att inte tala om invandring var ett misstag. Detsamma gäller den invandringspolitik som fördes. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg säger att partiets uppgörelse med den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har gått så långt att det är dags att byta logotyp och stryka ordet "nya" framför Moderaterna..

DN - 06 okt 16 kl. 20:50

Ewa Stenberg: Beskedet pressar Moderaterna att tala klarspråk

– Vi ser ett regeringsalternativ som inte är överens om hur det ska kunna bilda regering. Det är den allvarligaste utmaningen Alliansen stått inför sedan bildandet 2004. Jan Björklund sätter nu press på M att sätta ned foten i regeringsfrågan, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg efter Liberalernas.

DN - 23 feb 17 kl. 11:51

Ewa Stenberg: Svårare för SD att ses som rumsren samarbetspartner

SD:s riksdagsgrupp, med 47 ledamöter, har på drygt två månader fått en riksdagsman dömd och två åtalade för brott. Det försvårar partiets försök att ses som en rumsren samarbetspartner till Moderaterna och andra partier, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 17 maj 17 kl. 11:56

Ewa Stenberg: Avhoppet ökar pressen på M

Den moderata riksdagsledamoten Patrick Reslows övergång till Sverigedemokraterna ökar pressen på Moderaterna att bli ett hårdare oppositionsparti, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

DN - 16 aug 17 kl. 14:14

Ewa Stenberg: Ett handslag om försvaret med en minister utan förtroende

Centerpartiet och Moderaterna står kvar sid sin försvarsuppgörelse med regeringen och ser till att fylla hålen i det tidigare försvarsbeslutet. De har gjort ett handslag med samme försvarsminister som de sagt att de ska fälla om några veckor, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Katastrofsiffror för Kinberg Batra vid sämsta möjliga tidpunkt

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 24 aug 17 kl. 16:28

Ewa Stenberg: Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista

Det finns tillräckligt många revolterande länsförbund i Moderaterna för att tvinga fram en stämmoomröstning om Anna Kinberg Batra som partiledare. Men det är oklart om det finns en majoritet för att verkligen avsätta henne. Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista.

DN - 25 aug 17 kl. 09:44

Ewa Stenberg: Med partivänner som hennes behövde Kinberg Batra inga fiender

Det interna misstroendet gjorde Anna Kinberg Batras ställning omöjlig. Nu måste hennes kritiker visa vart de vill föra Moderaterna. Hittills har kritiken mot partiledaren inte handlat om politik eller strategi, utan mest om Anna Kinberg Batras person.

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Det är en bragd om hon lyckas rida ut denna storm

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

VM i fara för tyske stjärnan

Jérôme Boateng haltade av planen under onsdagens Champions League-match. Enligt tidningen Bild är sommarens VM nu i fara för tyske mittbacken ..

DN - 45 minuter sedan

Åtgärder krävs efter slangsprängning vid Hötorget

När ett saneringsföretag skulle tömma en fettavskiljare tidigare i år gick en slang sönder och stinkande slam läckte ut på Drottninggatan. Nu vänder sig företaget till Arbetsmiljöverket och kräver att uppdragsgivaren Stockholm vatten vidtar åtgärder för att förhindra liknande olyckor.   .

DN - 1 timme sedan

Fredrik Strage: Även vi som avfärdat EDM-genren kommer att sakna Avicii

Många som varit skeptiska till Aviciis musik tycks ha gjort en helomvändning efter hans plötsliga död. Hans oskuldsfulla stil var ett av skälen till att så många älskade honom. .

DN - 1 timme sedan

TV-recension: Nya ”The handmaid's tale” mer monstruöst än någonsin

”The handmaid's tale 2” går ut på max med tv-världens otäckaste avrättningsscen. Helena Lindblad om nya säsongen av den hyllade tv-serien..

DN - 1 timme sedan

Elva män begärs häktade efter gryningsrazzia i Skåne

I en gryningsräd på tisdagen grep Skånepolisen tio gängmedlemmar som har satt skräck i ett område i Helsingborg. Nu pågår häktningsförhandlingar för de unga männen i åldrarna 17–22 år.  – Jag är helt övertygad om att fler kommer att gripas, säger polischefen Sven Holgersson till DN.

DN - 1 timme sedan

Strandparadiset Boracay stängt för städning

Den filippinska ön Boracay, som brukar räknas till en av Asiens härligaste paradisöar, anses nu vara för smutsig och stängs därför för turister i sex månader för att städas upp..

DN - 1 timme sedan

Backlund blir Tre Kronors lagkapten

Mikael Backlund blir Tre Kronors lagkapten i Sweden Hockey Games, skriver Aftonbladet..

DN - 1 timme sedan

Semenya kan stoppas av nya könsregler

Nya könsregler i friidrotten kan sätta stopp för Caster Semenyas karriär. Regelverket förbjuder hyperandrogena kvinnliga medeldistanslöpare att tävla internationellt..

DN - 1 timme sedan

Risk för dyrare godis när kronan är svag

Godis och choklad kan bli dyrare till sommaren. Cloetta och flera andra tillverkare aviserar prishöjningar till följd av den svaga svenska kronan..

DN - 1 timme sedan

Åklagaren yrkar på livstid och utvisning för Akilov

Åklagarsidan i rättegången mot Rakhmat Akilov yrkar på att han ska dömas till livstids fängelse och utvisas.  Man anser inte att det finns några strafförmildrande omständigheter.  – Alla andra påföljder än fängelse på livstid är uteslutna, säger åklagare Hans Ihrman under slutanförandet i tingsrätten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.