DN > Nyheter

Monday, 23 July, 04:10

DN - 21 mar 18 kl. 19:09

Ewa Stenberg: Gamla problem blir som nya för ModeraternaModeraterna under Ulf Kristersson har varit en framgång. Trots det når partiet i nya DN/Ipsos inte över valresultatet 2014, det som kallades för ett katastrofval och ledde till stor högergir. Effekten av M:s partiledarskifte klingar nu av och partiets gamla problem blir åter tydliga..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Moderaterna, Ulf Kristersson, DNIpsos

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, Stenberg, Gamlaproblem blir som nya för , Moderaterna
DN - 10 dec 15 kl. 12:04

Ewa Stenberg: Dags för Moderaterna att stryka ordet ”nya”


Moderaternas partisekretare gör avbön och säger att den tidigare strategin att inte tala om invandring var ett misstag. Detsamma gäller den invandringspolitik som fördes. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg säger att partiets uppgörelse med den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har gått så långt att det är dags att byta logotyp och stryka ordet "nya" framför Moderaterna..

DN - 06 okt 16 kl. 20:50

Ewa Stenberg: Beskedet pressar Moderaterna att tala klarspråk

– Vi ser ett regeringsalternativ som inte är överens om hur det ska kunna bilda regering. Det är den allvarligaste utmaningen Alliansen stått inför sedan bildandet 2004. Jan Björklund sätter nu press på M att sätta ned foten i regeringsfrågan, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg efter Liberalernas.

DN - 23 feb 17 kl. 11:51

Ewa Stenberg: Svårare för SD att ses som rumsren samarbetspartner

SD:s riksdagsgrupp, med 47 ledamöter, har på drygt två månader fått en riksdagsman dömd och två åtalade för brott. Det försvårar partiets försök att ses som en rumsren samarbetspartner till Moderaterna och andra partier, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 17 maj 17 kl. 11:56

Ewa Stenberg: Avhoppet ökar pressen på M

Den moderata riksdagsledamoten Patrick Reslows övergång till Sverigedemokraterna ökar pressen på Moderaterna att bli ett hårdare oppositionsparti, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

DN - 16 aug 17 kl. 14:14

Ewa Stenberg: Ett handslag om försvaret med en minister utan förtroende

Centerpartiet och Moderaterna står kvar sid sin försvarsuppgörelse med regeringen och ser till att fylla hålen i det tidigare försvarsbeslutet. De har gjort ett handslag med samme försvarsminister som de sagt att de ska fälla om några veckor, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Katastrofsiffror för Kinberg Batra vid sämsta möjliga tidpunkt

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 24 aug 17 kl. 16:28

Ewa Stenberg: Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista

Det finns tillräckligt många revolterande länsförbund i Moderaterna för att tvinga fram en stämmoomröstning om Anna Kinberg Batra som partiledare. Men det är oklart om det finns en majoritet för att verkligen avsätta henne. Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista.

DN - 25 aug 17 kl. 09:44

Ewa Stenberg: Med partivänner som hennes behövde Kinberg Batra inga fiender

Det interna misstroendet gjorde Anna Kinberg Batras ställning omöjlig. Nu måste hennes kritiker visa vart de vill föra Moderaterna. Hittills har kritiken mot partiledaren inte handlat om politik eller strategi, utan mest om Anna Kinberg Batras person.

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Det är en bragd om hon lyckas rida ut denna storm

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Måndag 23 juli

DN - 3 timmar sedan

Historiska skogsbränder i Sverige

Skogsbränderna som rasar i Sverige nu är de största i modern tid. Här kommer ett urval på andra stora skogsbränder i Sverige..

DN - 4 timmar sedan

Trump: Allt tydligare att min kampanj utsattes för spioneri

I en tweet på söndagen skriver Donald Trump att det framstår som ”allt tydligare” att hans presidentvalskampanj 2016 ”utsattes för spioneri”..

DN - 4 timmar sedan

Ledare: Johannes Lindvall: När 1800-talet knackar på dörren blir gamla politiska strider som nya

GÄSTKOLUMNEN. Johannes Lindvall är professor i statsvetenskap vid Lunds universitet. Han är gästkolumnist på Dagens Nyheters ledarsida.

DN - 5 timmar sedan

Nu måste statens ägande i Telia ses över

DN 23/7 2018. Telias köp av TV4 skapar en problematisk mediekoncentration. Det bör därför fungera som ett startskott för en diskussion om statens ägande i telekombolaget.

DN - 6 timmar sedan

Besviken Woods: ”Jag hade chansen”

Med åtta hål kvar att spela ledde Tiger Woods British Open. Klart att golfstjärnan grämde sig efter den missade chansen att vinna en major..

DN - 6 timmar sedan

Polska brandchefen: Vi är överväldigade

I tre dagar har den polska brandförsvarsstyrkan färdats för att ta sig till de brandhärjade områdena utanför Sveg i Jämtlands län. I söndagskväll anlände de till Sveg och möttes av applåder och visslande.  – Vi är överväldigande, men vi är här för att hjälpa med de tuffa bränder, säger Michal Langner, gruppbefäl för den polska brandförsvarsstyrkan.

DN - 7 timmar sedan

Sirius vände 0–2 till seger efter straffmål

IFK Göteborg fick med sig sin första straff för säsongen. Den satt där den skulle men det gjorde Siriusbacken Jesper Arvidssons två straffar också när Sirius vann med 3–2 och därmed tog sin första hemmaseger för året..

DN - 7 timmar sedan

”Vi behöver läkare som har helhetsansvar för patienter”

DN DEBATT 23/7. Sveriges vårdsystem blir alltmer specialiserat och fragmenterat. Det ­­leder till att enskilda patienter – som ofta har flera samtidiga ­hälso­­problem – ­sällan får en koordinerad vård över tid.

DN - 7 timmar sedan

Mittvatten, del 30 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.