DN > Nyheter

Saturday, 20 October, 05:59

DN - 21 mar 18 kl. 19:09

Ewa Stenberg: Gamla problem blir som nya för ModeraternaModeraterna under Ulf Kristersson har varit en framgång. Trots det når partiet i nya DN/Ipsos inte över valresultatet 2014, det som kallades för ett katastrofval och ledde till stor högergir. Effekten av M:s partiledarskifte klingar nu av och partiets gamla problem blir åter tydliga..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Moderaterna, Ulf Kristersson, DNIpsos

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, Stenberg, Gamlaproblem blir som nya för , Moderaterna
DN - 10 dec 15 kl. 12:04

Ewa Stenberg: Dags för Moderaterna att stryka ordet ”nya”


Moderaternas partisekretare gör avbön och säger att den tidigare strategin att inte tala om invandring var ett misstag. Detsamma gäller den invandringspolitik som fördes. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg säger att partiets uppgörelse med den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har gått så långt att det är dags att byta logotyp och stryka ordet "nya" framför Moderaterna..

DN - 06 okt 16 kl. 20:50

Ewa Stenberg: Beskedet pressar Moderaterna att tala klarspråk

– Vi ser ett regeringsalternativ som inte är överens om hur det ska kunna bilda regering. Det är den allvarligaste utmaningen Alliansen stått inför sedan bildandet 2004. Jan Björklund sätter nu press på M att sätta ned foten i regeringsfrågan, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg efter Liberalernas.

DN - 23 feb 17 kl. 11:51

Ewa Stenberg: Svårare för SD att ses som rumsren samarbetspartner

SD:s riksdagsgrupp, med 47 ledamöter, har på drygt två månader fått en riksdagsman dömd och två åtalade för brott. Det försvårar partiets försök att ses som en rumsren samarbetspartner till Moderaterna och andra partier, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 17 maj 17 kl. 11:56

Ewa Stenberg: Avhoppet ökar pressen på M

Den moderata riksdagsledamoten Patrick Reslows övergång till Sverigedemokraterna ökar pressen på Moderaterna att bli ett hårdare oppositionsparti, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

DN - 16 aug 17 kl. 14:14

Ewa Stenberg: Ett handslag om försvaret med en minister utan förtroende

Centerpartiet och Moderaterna står kvar sid sin försvarsuppgörelse med regeringen och ser till att fylla hålen i det tidigare försvarsbeslutet. De har gjort ett handslag med samme försvarsminister som de sagt att de ska fälla om några veckor, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Katastrofsiffror för Kinberg Batra vid sämsta möjliga tidpunkt

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 24 aug 17 kl. 16:28

Ewa Stenberg: Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista

Det finns tillräckligt många revolterande länsförbund i Moderaterna för att tvinga fram en stämmoomröstning om Anna Kinberg Batra som partiledare. Men det är oklart om det finns en majoritet för att verkligen avsätta henne. Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista.

DN - 25 aug 17 kl. 09:44

Ewa Stenberg: Med partivänner som hennes behövde Kinberg Batra inga fiender

Det interna misstroendet gjorde Anna Kinberg Batras ställning omöjlig. Nu måste hennes kritiker visa vart de vill föra Moderaterna. Hittills har kritiken mot partiledaren inte handlat om politik eller strategi, utan mest om Anna Kinberg Batras person.

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Det är en bragd om hon lyckas rida ut denna storm

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

Kvinna dömd för våldtäkt mot barn

En kvinna från Uppland får sänkt straff i Svea hovrätt. Hon dömdes i somras för två fall av våldtäkt mot sitt tioåriga barn, och att hon även fotograferat och filmat barnet i sexuellt syfte, skriver Upsala Nya Tidning..

DN - 5 minuter sedan

Skellefteå vill testa självkörande bussar

Skellefteå kommun undersöker möjligheterna att prova självkörande minibussar på landsbygden. Tanken är att testa bussarna på exempelvis små grusvägar, och se om tekniken fungerar i ett vinterlandskap..

DN - 1 timme sedan

Vad upplever en odlad minihjärna?

Odlade minihjärnor kan bidra till forskningen om diagnoser som autism och schizofreni. De har tydliga likheter med riktiga hjärnor. Nu grubblar etiker över om de grå klumparna kan bli medvetna – och lida av att delta i experimenten..

DN - 1 timme sedan

”Miljöpartiet sviker vallöften och säljer ut allmännyttan”

Miljöpartiet i Stockholms stad sviker väljarna om allmännyttan. Trots att det står i partiprogrammet att partiet vill bygga fler hyresrätter öppnar MP tillsammans med Alliansen för en utförsäljning, skriver läsare Gunilla Thelander..

DN - 5 timmar sedan

Ernie

DN - 6 timmar sedan

Trumps säkerhetsrådgivare vill häva avtal med Ryssland om nedrustning

Trots motstånd inom Trumpadministrationen driver Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton för att USA ska häva en överenskommelse om nedrustning av kärnvapen med Ryssland, enligt källor till The Guardian..

DN - 6 timmar sedan

Makedoniens parlament sade ja till namnbyte

Det makedonska parlamentet har röstat igenom en ändring av konstitutionen som gör att landet kan byta namn..

DN - 7 timmar sedan

Avril Lavigne: Jag var sängliggande i två år

Kanadensiska sångerskan Avril Lavigne släpper musik för första gången på fyra år, efter att ha kämpat mot borrelia. Nu berättar hon i en stor intervju i tidningen Billboard att läkarna hade svårt att hitta rätt behandlingsmetod för sjukdomen..

DN - 7 timmar sedan

En gripen för mordförsök i Rågsved

En person har skadats i ett lägenhetsbråk i Rågsved i södra Stockholm. Personen fördes till sjukhus med stickskador. Det är inte känt hur allvarliga skador som det rör sig om..

DN - 7 timmar sedan

Dagens skiva: Neneh Cherry är fortfarande lika trendkänslig

Tillsammans med producenten Kieran Hebden (Four Tet) har Neneh Cherry skapat ett album som antyder att hon kommer hålla sig relevant i flera decennier till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.