DN > Nyheter

Monday, 21 January, 00:03

DN - 21 mar 18 kl. 19:09

Ewa Stenberg: Gamla problem blir som nya för ModeraternaModeraterna under Ulf Kristersson har varit en framgång. Trots det når partiet i nya DN/Ipsos inte över valresultatet 2014, det som kallades för ett katastrofval och ledde till stor högergir. Effekten av M:s partiledarskifte klingar nu av och partiets gamla problem blir åter tydliga..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Moderaterna, Ulf Kristersson, DNIpsos

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, Stenberg, Gamlaproblem blir som nya för , Moderaterna
DN - 10 dec 15 kl. 12:04

Ewa Stenberg: Dags för Moderaterna att stryka ordet ”nya”


Moderaternas partisekretare gör avbön och säger att den tidigare strategin att inte tala om invandring var ett misstag. Detsamma gäller den invandringspolitik som fördes. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg säger att partiets uppgörelse med den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har gått så långt att det är dags att byta logotyp och stryka ordet "nya" framför Moderaterna..

DN - 06 okt 16 kl. 20:50

Ewa Stenberg: Beskedet pressar Moderaterna att tala klarspråk

– Vi ser ett regeringsalternativ som inte är överens om hur det ska kunna bilda regering. Det är den allvarligaste utmaningen Alliansen stått inför sedan bildandet 2004. Jan Björklund sätter nu press på M att sätta ned foten i regeringsfrågan, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg efter Liberalernas.

DN - 23 feb 17 kl. 11:51

Ewa Stenberg: Svårare för SD att ses som rumsren samarbetspartner

SD:s riksdagsgrupp, med 47 ledamöter, har på drygt två månader fått en riksdagsman dömd och två åtalade för brott. Det försvårar partiets försök att ses som en rumsren samarbetspartner till Moderaterna och andra partier, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 17 maj 17 kl. 11:56

Ewa Stenberg: Avhoppet ökar pressen på M

Den moderata riksdagsledamoten Patrick Reslows övergång till Sverigedemokraterna ökar pressen på Moderaterna att bli ett hårdare oppositionsparti, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

DN - 16 aug 17 kl. 14:14

Ewa Stenberg: Ett handslag om försvaret med en minister utan förtroende

Centerpartiet och Moderaterna står kvar sid sin försvarsuppgörelse med regeringen och ser till att fylla hålen i det tidigare försvarsbeslutet. De har gjort ett handslag med samme försvarsminister som de sagt att de ska fälla om några veckor, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Katastrofsiffror för Kinberg Batra vid sämsta möjliga tidpunkt

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 24 aug 17 kl. 16:28

Ewa Stenberg: Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista

Det finns tillräckligt många revolterande länsförbund i Moderaterna för att tvinga fram en stämmoomröstning om Anna Kinberg Batra som partiledare. Men det är oklart om det finns en majoritet för att verkligen avsätta henne. Frågan är om hon är beredd att slåss in i det sista.

DN - 25 aug 17 kl. 09:44

Ewa Stenberg: Med partivänner som hennes behövde Kinberg Batra inga fiender

Det interna misstroendet gjorde Anna Kinberg Batras ställning omöjlig. Nu måste hennes kritiker visa vart de vill föra Moderaterna. Hittills har kritiken mot partiledaren inte handlat om politik eller strategi, utan mest om Anna Kinberg Batras person.

DN - 23 aug 17 kl. 13:48

Ewa Stenberg: Det är en bragd om hon lyckas rida ut denna storm

Anna Kinberg Batra är ett riktigt sänke för Moderaterna och den borgerliga alliansen. De nya DN/Ipsossiffrorna är katastrofala och kommer mitt i en kris där en del av hennes partikamrater öppet försöker avsätta henne, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.