DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 22:38

Liknande nyheter

Taggar: Följ, Feds, räntebesked, live
Cornucopia - 16 sep 15 kl. 15:25

Fyrfaldigt häxeri på fredag och Feds räntebesked

Inte bara har vi amerikanska centralbanken Federal Reserves ("Fed") räntebesked denna veckan, utan på fredag inträffar också fyrfaldigt häxeri (eng quadruple witching) på options- och terminsmarknaderna. Fredagens börsutveckling kan alltså bli mycket intressant.
Om det fyrfaldiga häxeriet kan ni läsa här, och det handlar alltså om att termins- och optionskontrakt både för index och aktier alla löper ut samtidigt på fredag.

DI - 15 mar 17 kl. 08:56

Följ Feds räntebesked live på di.se

På onsdag kl 19 lämnar Federal reserve besked om den amerikanska styrräntan. Följ beskedet och Janet Yellens efterföljande tal på Di.se från kl 18:50..

DI - 20 sep 17 kl. 17:55

Följ Feds räntebesked – Di sänder live 19.45

I kväll lämnar den amerikanska centralbankschefen Janet Yellen nytt räntebesked. Följ direktsändningen i Di TV med start 19.45..

DI - 20 sep 17 kl. 17:55

Följ Feds räntebesked – Di sänder live

I kväll lämnar den amerikanska centralbankschefen Janet Yellen nytt räntebesked. Följ direktsändningen i Di TV..

Affärsvärlden - 18 jun 13 kl. 08:03

Asien: Avvaktande inför Feds räntebesked

Asienbörserna uppvisade små nettorörelser men viss slagighet under relativt låg omsättning, inte minst i Japan, på tisdagen. Investerare inväntar fortsatt onsdagens räntebesked från Fed..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:27

New york: feds rÄntebesked gav otydlig pÅverkan, s&p500 -0,4%

De amerikanska indexen stängde negativt på onsdagen. Data om svag ekonomisk tillväxt för det första kvartalet tyngde marknaden. Den amerikanska centralbankens räntebesked gav däremot ingen tydlig påverkan..

DI - 16 sep 15 kl. 08:18

Asien: Försiktighet inför räntebesked

De asiatiska börserna noterades för uppgångar på onsdagen och följde därmed de amerikanska börserna högre. Samtidigt syntes försiktighet bland investerare inför Feds räntebesked på torsdagen..

DI - 01 aug 18 kl. 06:50

Räntor och valutor: Dollarförstärkning inför räntebesked

Dollarn har stärkts något mot krona och euro medan amerikanska räntor har dragit uppåt inför Feds räntebesked och ADP:s jobbrapport senare på onsdagen. Japanska räntor har vänt uppåt på onsdagen efter tisdagens räntenedgång sedan Bank of Japan lämnat policybesked..

Realtid - 18 sep 15 kl. 10:47

Deutsche sågar Feds räntebesked

"Marknaden väntar fortfarande på åtgärder.".

DI - 14 dec 16 kl. 12:04

Räntor och valutor: Spänt inför Feds räntebesked

Dollarn har handlats oregelbundet på onsdagsförmiddagen inför kvällens besked från USA:s centralbank, som i stort sett alla bedömare tror kommer att innebära den första amerikanska räntehöjningen på ett år..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Aktierna Wallenbergarna köper styckvis – i kronprinsessans namn

Flera märkliga transaktioner om en aktie styck har enligt ägardata under hösten genomförts i ett antal större svenska börsbolag i Kronprinsessan Victorias stiftelses namn. Stiftelsen förvaltas av Wallenbergarnas stiftelseförvaltare – som förnekar "enpetarna"..

DI - 30 minuter sedan

USA-börser: Wall Street vände till plus efter kraftig återhämtning

Det var stora rörelser på New York-börserna under måndagen. Dow Jones-indexet återhämtade en nedgång på drygt 2 procent och stängde på plus. Bäst gick dock Nasdaq med stöd av uppgångar bland flera FAANG-bolag..

DI - 1 timme sedan

Sverige halkar efter: Här är världens bästa land på ekonomi

Di utser världens bästa länder som kombinerar ett näringslivsvänligt klimat med låg korruption. Nya Zeeland, Danmark och Singapore är bäst i alla test. Sverige mår bra, men tillståndet försämras.

DI - 1 timme sedan

Oljepriset rekylerade ner efter fredagens uppgångar

Oljepriserna sjönk tillbaka rejält på måndagen efter den fredagsuppgång som kom i samband med att oljekartellen Opec och vissa andra producentländer beslutade om produktionsminskningar på 1,2 miljoner fat per dag..

DI - 1 timme sedan

SHB: Räkna med högre boräntor närmaste året

Handelsbanken räknar med att boräntorna börjar röra sig långsamt uppåt under loppet av det närmaste året. Det framgår av bankens senaste Boränteindikator..

DI - 1 timme sedan

Macron lovar höjda minimilöner

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar höja minimilönerna med 100 euro i månaden (motsvarande drygt 1.000 kronor). Beskedet kommer i ett direktsänt tv-tal.

DI - 1 timme sedan

Över 10.000 får gå när Hans Vestberg sparar

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications uppgav på måndagen att omkring 10.400 anställda kommer att lämna fram till mitten av 2019. Det är en del av företagets program där anställda erbjudits ett frivilligt avgångspaket..

DI - 2 timmar sedan

EQT har ökat till 15 procent av aktierna i Karo Pharma

EQT VIII, som har lagt bud på specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, hade ökat innehavet till 15 procent av Karo Pharmas aktiekapital per den 5 december..

DI - 3 timmar sedan

Stor lista: Svenskarna som tar hem mest av EU-miljarderna

Ranchägare, adelsfamiljer och jordbrukare i Norrland toppar listan när de årliga mångmiljardutbetalningarna i jordbrukarstöd från EU nu betalas ut.  Men lönsamhetskollaps och konkurshot efter sommarens torka gör att feststämningen uteblir visar Di:s kartläggning, och nu kommer nya nödrop..

DI - 3 timmar sedan

Dags för tuffare utsläppsregler

EU:s system med utsläppsrätter för koldioxid är ett av de viktigaste för att minska industrins klimatpåverkan. Det nuvarande handelssystemet drabbar LKAB:s konkurrenskraft eftersom systemet i praktiken subventionerar höga utsläpp av koldioxid, skriver LKAB:s vd Jan Moström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.