DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 07:05

DI - 21 mar 18 kl. 18:05

Bankernas bolånefest är snart överStorbankernas svällande vinstmarginaler på bolån har bäddat för ny konkurrens. En ny expertrapport räknar med att bolåneräntorna kan pressas med 0,2 till 0,4 procentenheter..
Läs mer på DI

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankernas, bolånefestär snart över
SvD - 15 nov 16 kl. 14:04

Bankernas bolånefest kritiseras: ”Passerat alla gränser”

Bankerna tjänar rekordmycket på bolånen, visar nya siffror från Finansinspektionen. Marginalerna är oskäligt höga, anser Villaägarna. Men Nordeas bolånechef hävdar att läget är mer komplext än siffrorna visar..

DI - 04 jun 13 kl. 10:55

Morgan Stanley räknar med bolånefest på Swedbank

Prissänkningar på bolån indikerar att konkurrensen på den svenska bolånemarknaden ökar och för att försvara sin marknadsandel väntas Swedbank sänka priset mer. Det skriver Morgan Stanley i en analys den 3 juni..

Expressen - 28 jul 17 kl. 13:23

Bolånefest i Sverige – så stora är våra skulder

Lånefesten fortsätter.Nu har bolånen i Sverige passerat en symbolisk gräns: 3 000 miljarder kronor.För alla som äger eller ska köpa en bostad gäller det nu att minimera riskerna, enligt SBAB..

Aftonbladet - 13 feb 18 kl. 11:23

Bankernas nya bolånefest: ”Helt bisarrt”

DN - 29 jan 14 kl. 11:05

Hushållens bolånefest fortsätter

Den årliga tillväxttakten för hushållens lån var i december 4,9 procent, vilket innebär en oförändrad nivå för tredje månaden i rad. I december 2012 var tillväxttakten 4,5 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

Affärsvärlden - 26 nov 15 kl. 09:53

Fortsatt bolånefest

Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen steg med 7,2 procent i oktober jämfört med ett år tidigare..

SvD - 27 sep 16 kl. 15:09

Bolånefest fortsätter – trots amorteringskravet

Amorteringskravet har hittills haft begränsad effekt. Men det kan komma mer om ett par månader, enligt experter som SvD Näringsliv har talat med. – Det finns anledning att vara försiktig.

Sydsvenskan - 26 feb 15 kl. 09:50

Fortsatt lånefest och lägre ränta

Lånefesten håller i sig. Bankernas utlåning till hushållen ökade med 6,1 procent i januari, något högre än i december då ökningstakten på årsbasis låg på 6,0 procent.Bara bostadslånen ökade med 6,4 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 15 kl. 09:50

Fortsatt lånefest och lägre ränta

Lånefesten håller i sig. Bankernas utlåning till hushållen ökade med 6,1 procent i januari, något högre än i december då ökningstakten på årsbasis låg på 6,0 procent.Bara bostadslånen ökade med 6,4 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

DN - 26 feb 15 kl. 10:40

Lånefest hos bankerna med lägre boränta

Lånefesten håller i sig. Bankernas utlåning till hushållen ökade med 6,1 procent i januari, något högre än i december då ökningstakten på årsbasis låg på 6,0 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Marine Harvest hade lägre operationell ebit

Marine Harvest hade en operationell ebit på cirka 175 miljoner euro under det andra kvartalet 2018 (198).  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 2 minuter sedan

Kinas tillväxt bromsar in – börserna faller

Kinas BNP-tillväxt mattas av, visar officiell statistik. Börserna backar på bred front i Asien efter beskedet..

DI - 10 minuter sedan

Världen blickar mot laddat Trump-Putin-möte

I eftermiddag är det dags. För första gången sitter presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin ned enskilt för ett möte. Omvärlden följer med spänning – och nervositet – sammankomsten..

DI - 5 minuter sedan

Prognos: Skörden blir den sämsta på 25 år

Årets skörd blir den lägsta på 25 år, och över 30 procent mindre än femårssnittet. Skörden kommer heller inte att täcka landets behov utan Sverige kommer att tvingas importera vete med dyrare livsmedel som konsekvens..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks mot euron och dollarn

USA-räntorna har dragit nedåt efter helgen medan kronan stärkts något gentemot dollar och euro, sedan fredagseftermiddagen. Under måndagen har Japan helgstängt..

DI - 45 minuter sedan

Sociala medier kan utmana klädbranschen

"Likes" på Instagram kräver inte nödvändigtvis en ny tröja – det går ju att fota sig i provrummet med nya utstyrslar. Sociala medier förändrar ungas köpvanor..

DI - 1 timme sedan

Brittiska huspriser sjönk i juli

Brittiska huspriser sjönk 0,1 procent i juli jämfört med föregående månad, enligt en rapport från webbtjänsten Rightmove..

DI - 1 timme sedan

Högt sommartryck i kinesisk detaljhandel

Detaljhandeln i Kina ökade med 9,0 procent under juni, jämfört med motsvarande månad föregående år.  Det rapporterar Kinas nationella statistikmyndighet, NBS..

DI - 1 timme sedan

Kinas BNP lyfter som förväntat

Kinas BNP ökade 1,8 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP 6,7 procent. Det rapporterar det nationella statistikkontoret NBS, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Försiktigt vid öppning

Asiatiska börser föll på måndagen då siffror visade att Kinas ekonomiska tillväxt avtog under andra kvartalet, då det verkar som att landet är på väg in i ett handelskrig med USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.