Expressen > Nyheter

Friday, 22 June, 22:57

Expressen - 21 mar 18 kl. 13:21

Uppror i Moderaterna efter petningen av Hanif BaliPartiledaren Ulf Kristerssons petning av riksdagsledamoten Hanif Bali har utlöst ett internt uppror i den moderata riksdagsgruppen.Även partiledningen är splittrad – ex-ministern Elisabeth Svantesson har till exempel kallat beslutet om Hanif Bali "en överreaktion", enligt Expressens källor. – Det verkar närmast råda inbördeskrig, säger en uppgiftslämnare inom Moderaterna inför kvällens sändning av politikmagasinet "Bara Politik". .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, Hanif Bali, Ulf Kristerssons, Elisabeth Svantesson, Expressens, Bara Politik

Dela artikeln

1723 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upprori , Moderaternaefter , petningenav , Hanif, Bali
SvD - 24 maj 16 kl. 21:52

Moderaterna petar Hanif Bali efter folkmordsröst

Två moderata riksdagsledmöter, därbland Hanif Bali, petas från tunga uppdrag. Detta efter att ha gått emot partilinjen när riksdagen röstade om att erkänna folkmordet på minoriteter i Mellanöstern. – Det är inte väntat, säger M-ledamoten Hanif Bali till TT..

Cornucopia - 19 mar 18 kl. 17:43

Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Till slut tröttnade Moderaternas ledning på den stridbare och omtalade riksdagsledamoten Hanif Bali (m). Efter åratal av uttalanden som kan ifrågasättas svalde man med hull och hår helt substanslösa påståenden från sosseriets UD och kickade partiets kanske starkaste kort inför valet från partistyrelsen. Bali slutar även med sin starkaste plattform Twitter.

Alliansfritt Sverige - 21 dec 11 kl. 14:21

Hanif Bali slutar tycka till

SAKNAD. Ni kanske minns att Hanif Bali hånade svenska lärare och menade att de var bortskämda? Nu verkar det som att någon på Moderaternas kansli fått nog och slagit Bali på fingrarna.

Newsmill - 13 feb 11 kl. 23:09

Hanif Bali och nya Moderaterna hoppar på vågen av kulturrasism

När Hanif Bali i Newsmill skriver "Begrav multikulturalismen en gång för alla" (2011-02-09) ger han en fingervisning om vart vi är på väg i Sverige. SD:s inträde i riksdagen har gjort det accepterat för även "det nya arbetarpartiet" Moderaterna att ge uttryck för öppet rasistiska värderingar..

Expressen - 16 mar 18 kl. 18:37

Bali utreds internt av Moderaterna

Moderaterna har inlett en internutredning om Hanif Balis agerande efter misstankar om att främmande makt avlyssnat mejl. – Oavsett vad utredningen ger vid handen har Hanif Bali agerat ytterst omdömeslöst, säger Tobas Billström till DN och berättar att de kontaktat riksdagens säkerhetsavdelning som informerat Säpo. .

SVT - 16 mar 18 kl. 19:47

Moderaterna startar utredning efter Hanif Balis twittrande

Moderaten Hanif Bali twittrade ut en misstänkt avlyssnad mejlkonversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen, rapporterar DN. Nu startar Moderaterna en internutredning mot partikamraten. – Jag tar utomordentligt allvarligt på det inträffade, säger gruppledaren Tobias BIllström i en kommentar till SVT Nyheter..

SR - 16 mar 18 kl. 23:00

Moderaterna utreder riksdagsledamoten Hanif Bali efter tweet om UD-mejl

Moderaterna har inlett en internutredning mot riksdagsledamoten Hanif Bali för en tweet han skrivit som innehöll kopior av mejl mellan en journalist och Utrikesdepartementet..

Expressen - 19 mar 18 kl. 12:08

Stefan Löfven riktar kritik mot Hanif Bali

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelsen inom Moderaterna. Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven turerna kring hur M-politikern publicerat en mejlväxling mellan Patrik Oksanen och UD på Twitter. – Jag konstaterar att Moderaterna själva har sagt att det är omdömeslöst och det är väl bara att hålla med, säger Löfven.

SR - 19 mar 18 kl. 18:13

Moderaterna övervägde aldrig att utesluta Hanif Bali

Moderaterna säger att det är en lämplig konsekvens av Hanif Balis olämpliga beteende, att han avgår ur partistyrelsen..

Newsmill - 10 feb 11 kl. 16:53

Hanif Bali och unga moderaters hyckleri!

Hanif Bali ger i stora drag uttryck för den syn vi Sverigedemokrater alltid haft vad gäller kulturrelativism. Det är givetvis välkommet att allt fler inser varför mångkulturen är dömd att misslyckas, dock ställer det en del intressanta frågetecken runt Hanif Bali, Moderaterna samt deras ungdomsförbund..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen orolig för hämnd – säkrar upp med resurser

Mordet på den 24-årige mannen på Lindängen i Malmö kan ha varit en hämndaktion.Nu stärker polisen upp med personal inför helgen, ifall ytterligare ett våldsdåd skulle ske.– Med tanke på råheten i gärningen och sättet man gjorde det på har vi varit rädda för att någonting skulle kunna hända, säger Ewa Gun Westford, presstalesperson för polisområde södra Skåne..

Expressen - 30 minuter sedan

Livshotande skador efter singelolycka

En person har fått livshotande skador efter en olycka på Vaxholm.Det skriver polisen på sin hemsida.Föraren ska ha kört av vägen..

Expressen - 45 minuter sedan

”Nu krävs att vi rustar upp den svenska rättsstaten”

Den fria rörligheten inom EU är inte enbart positiv, skriver Tomas Tobé på SvD Debatt. Nu vill Moderaternas rättspolitiske talesperson vidta flera åtgärder för att skärpa den svenska rättsstaten. "Vi kan inte skylla på EU för att vi underlåtit att betala för vad nationell trygghet och säkerhet faktiskt kostar", skriver han.

Expressen - 1 timme sedan

Här offrar Sveriges asatroende till Freja

På midsommarafton samlades asatronde vid Ale stenar för att offra till gudar och gudinnor vid ett sommarblot.Evenemanget drog ett hundratal besökare och synligheten beskrivs som en viktig del för att få religionen att bli tagen på allvar.– Vi vill att asatro ska vara ett naturligt val för människor precis som förr, säger Stenar Sonevang, talesperson för Nordiska Asa-samfundet..

Expressen - 1 timme sedan

Flera bilar i krasch – polis på plats

Tre bilar har kolliderat i korsningen Lönngatan och Västra Kattarpsvägen i Malmö.Larmet kom in till polisen klockan 21.05 på fredagskvällen.

Expressen - 2 timmar sedan

Två personbilar i krock – polisen på plats

Vid 20.30-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Föreningsgatan i Malmö.Enligt larmet har två personbilar krockat på platsen.

Expressen - 2 timmar sedan

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen tillbaka. Redan på lördagen börjar temperaturerna stiga igen och nästa helg kan det bli 30 grader på vissa håll. – Det går åt rätt håll om man vill ha sommarväder, Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen slår larm – liknar dödsdrogen vid epidemi

Den livsfarliga drogen fentanyl har skördat hundratals liv i Sverige på bara några få år, vilket innebär att fentanyl har passerat heroin som den dödligaste drogen. Polisen liknar utvecklingen vid en epidemi, men säger att utvecklingen har vänts..

Expressen - 2 timmar sedan

Två män förda till sjukhus efter krock med fyrhjuling

Två män i 30-årsåldern har skadats efter en krock med fyrhjuling. Männen fördes i ambulans till sjukhus.– De var märkbart påverkade, säger Niklas Ekroos, insatsledare vid Räddningstjänsten i Hudiksvall.

Expressen - 2 timmar sedan

Bo, 85, fick böter – när han vårdades på akuten

Bo Erman, 85, led av svår hosta och sökte hjälp på akuten på Ystad lasarett.Medan han vårdades fick han en parkeringsbot – som har lett till mycket krångel.– Eftersom jag hade sladdar i kroppen kunde jag inte fylla på parkeringspengarna, säger Bo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.