Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 18 July, 16:48

Dagens PS - 21 mar 18 kl. 09:18

Hela kursrallyt utraderatHandeln i Fingerprint Cards återupptogs under onsdagsmorgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien tappade över 8 procent efter knappt 20 minuter och utökar därmed gårdagens nedgång som var 6,9 procent när handelsstoppet inträffade. Nyhetssajten Omni konstaterar att kursen därmed dippat ned till samma nivåer som innan kursrusningen som gjorde bolaget till en svensk folkaktie i mars 2015. Gårdagens nedgång och handelsstopp kom efter att Pareto sänkt sin rekommendation till sälj med en ny riktkurs på 7 kronor (12). Enligt mäklarfirman ska Fingerprint i måndags eftermiddag ha varit i kontakt med analytiker och signalerat att konsensusförväntningarna i marknaden ligger för högt och då framför allt för det första kvartalet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Fingerprint Cards, Omni, Pareto, Fingerprint, Getinge, Nordea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hela kursrallyt, utraderat
Alliansfritt Sverige - 01 jun 14 kl. 14:03

Fredrik Reinfeldts försprång utraderat

TT har via Novus mätt vilken partiledare svenska folket har störst förtroende för. Som väntat hamnar statsminister Fredrik Reinfeldt högst upp men hans försprång till S-ledaren Stefan Löfven är numera i princip utraderat. Visserligen skiljer det tre procent till Reinfeldts fördel men det bör sättas i ett större sammanhang.

Dagens PS - 25 apr 17 kl. 13:11

Finansproffset vinnare på kursrallyt

Christer Gardell har via sin aktivistfond Cevian tankat rejält med Volvoaktier. Enligt ägardatatjänsten Holdings äger Cevian nu drygt 88 miljoner A-aktier och 89 miljoner B-aktier i lastbilsjätten, rapporterar Di och konstaterar att värdet på dessa aktier stigit med runt 1,7 miljarder kronor bara i dag, tisdag. Under förmiddagen har Volvoaktien rusat med över 7 procent till följd av en pangrapport, som överträffar analytikernas förväntan.

Dagens PS - 24 aug 17 kl. 09:46

Varnar för kursrallyt: ”Avnotera aktien”

90 procent upp på några dagar. ”Det finns en risk att småsparare förlorar pengar.” Hufvudstadens C-aktie har rusat till 410 kronor på kort tid medan A-aktien stängde på 139,2 på onsdagen.

Dagens PS - 16 okt 17 kl. 07:26

Di efter kursrallyt: Aktien har mer att ge

Förra veckans kursrusning är bara början, spår tidningen. Klädkedjan KappAhl har gått starkt efter förra veckans bokslutsrapport men aktien har mer att ge, bedömer Di i en analys i måndagens utgåva. ”Extrautdelning, vändningen i Polen och kommande valutavinster talar för det”, skriver affärstidningen.

Dagens PS - 05 feb 18 kl. 11:08

Börsrallyt utraderat – så räddar du aktieportföljen

Här är pappren du ska satsa på, enligt proffsen. Stockholmsbörsen faller på bred front i dag i kölvattnet av raset på de globala aktiemarknaderna. Årets uppgång är nu vid lunchtid utraderad och det är den lägsta nivån sedan september, rapporterar Svenska Dagbladet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kursrallyt en bluff: "Börsen har fel"

Att börsen skulle vara sensationellt bra är fel, hävdar Nordeas analytiker, enligt Di.se. Anledningen till de senaste månadernas kursuppgångar stavas ECB..

Affärsvärlden - 21 feb 13 kl. 15:51

Olika bud om kursrallyt i Alliance Oil

Det råder oenighet bland analytikerkåren till varför Alliance Oil-aktien är upp kring 10 procent..

DI - 16 dec 16 kl. 11:23

Kursrallyt i banksektorn fortsätter

Sedan Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet den 8 november har globala bankaktier stigit cirka 15 procent med stöd av bland annat brantare räntekurvor, alltså ökad skillnad mellan korta och långa marknadsräntor..

DI - 13 apr 17 kl. 15:12

Vägval för Tesla efter kursrallyt

Bilden av vart Teslaaktien är på väg spretar hos analytikerna – en del tror att hajpen fortsätter, medan flera har trampat på bromsen. I snitt ligger riktkursen betydligt lägre än nuvarande kurs, som fått Tesla att köra om både General Motors och Ford i börsvärde.  .

DI - 11 okt 17 kl. 07:12

Di:s experter: Hög press på Volvo efter kursrallyt

Volvos nya marginalmål har tryckt upp aktien rejält – så nu är det upp till bevis för lastbilstillverkaren. I banksektorn vänds alla blickar mot Nordea, som missade helt i förra rapporten. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

“Dansk skalle” på börsen – banken tar miljardsmäll

Danske Bank har i sin delårsrapport meddelat att man kommer att göra avkall på de pengar som intjänades på illegala aktiviteter i Estland under åren 2007 till 2015. Då saken inte är utredd ännu kan inte banken säga något än om den exakta summan, men som referenspunkt uppger banken att man tjänade 1,5 miljarder euro i Estland under tidsperioden. Pengarna ska bland annat gå till att bekämpa ekonomisk brottslighet i de områden som Danske Bank har verksamhet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.

Dagens PS - 6 timmar sedan

“Flygande Vita huset” ska kunna fly kärnvapen

Flygjätten Boeing har fått ett kontrakt på 3,9 miljarder dollar för att bygga två 747-8-plan till Air Force One, enligt USA:s försvarsdepartement. Det rapporterar Reuters. Boeing 747-8:orna är designade för att vara ett luftburet Vita huset som har möjlighet att fly i krissituationer, till exempel kärnvapenkrig.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Mastercard ska tillåta bitcoin på kreditkort

Mastercard har ett nytt patent som kan tillåta bitcoin-transaktioner på kreditkort. Det rapporterar CNBC. Patentet syftar till att hantera mindre andelar av blockchain-baserade valutor (manage fractional reserves of blockchain currency).

Dagens PS - 6 timmar sedan

VD avgår efter att anställda klagat

Nest Labs vd Marwan Fawaz avgår efter att anställda har uttryckt att han ska ska avgå. Fawaz kommer jobba kvar på Google och moderbolaget Alphabet som rådgivare. Det rapporterar Cnet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Elon Musk pudlar efter märklig pedofil-attack

Elon Musk ber nu om ursäkt för sina kommentarer till grottdykaren Vern Unsworth som hävdat att den mini-ubåt som Tesla-chefen erbjudit enbart var ett PR-trick. Utspelet fick Musk att kalla Unsworth för pedofil, ett uttalande han menar skedde i affekt. “Ändå rättfärdigar hans handlingar mot mig inte mina handlingar mot honom, och jag ber om ursäkt till Mr.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Åratal av idiotisk samhällsdebatt

Idag handlar ledarkollen om klimatförändringarna, poltik, tillväxt, den “goda” sidans. filt över samhällsdebatten och så om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Frossa i färskpotatis – det svenska guldet

Potatisen har funnits på svenska matbord sedan urminnes tider, men på senare år tycks rotfrukten ha fått ett oförtjänt rykte att vara något att avstå från. Det är dags att döda myten och börja hylla vår kära potatis, menar Allers. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 16:07

Fed-chefen: Bäst att fortsätta höja räntan

För närvarande är det bästa att bibehålla en gradvis räntehöjningstakt. Det säger Federal Reserves ordförande Jerome Powell inför den amerikanska senatens bankkommitté på tisdagen, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att arbetsmarknaden är stark, att ekonomins tillväxttakt har uppvisat en solid takt i år och att den senaste inflationsdatan är uppmuntrande.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rapportfloden – missa inte detta i dag

BÖRS Rapporter
06:30 Handelsbanken, 07:00 Billerud Korsnäs, 07:00 Swedbank, 07:00 Tele2, 07:10 NCC, 07:20 Haldex, 07:30 Coor, 07:30 Ericsson, 07:30 Evolution Gaming, 07:30 MTG, 08:00 Arise, 08:00 Assa Abloy, 08:00 Dometic, 08:00 Electrolux, 08:00 Momentum, 08:00 Munters, 08:00 Sobi, 08:00 Wallenstam, 10:20 AAK, 11:00 Hexpol, 14:00 Balder, Jojka, Mangold, Mantex, Postnord, SBAB Utländska rapporter
11:00 Orion, 13:00 Morgan Stanley, 22:05 IBM, ASML, Aker, Alcoa, American Express, BHP Billiton, BHP Billiton, Danske Bank, Novartis, TDC Stämmor
13:00 Högkullen Investerarmöte
08:00 Handelsbanken investerarmöte
09:00 Coor telefonkonferens
09:00-10:00 Electrolux telefonkonferens
09:00 Ericsson telefonkonferens
09:00 Evolution Gaming telefonkonOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.