LV > Nyheter

Monday, 21 January, 01:07

LV - 21 mar 18 kl. 11:00

Klartecken till metallprinternI måndags kväll gav kommunfullmäktige klartecken till storsatsningen på en metallprinter för additiv tillverkning. - Jag är precis tillbaka från Kalmar, sa näringslivsstrategen Michael Leijonhud på tisdagsmorgonen, så jag har inte hunnit beställa maskinen. Men jag ska göra det i eftermiddag..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Kalmar, Michael Leijonhud

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarteckentill , metallprintern
Vimmerby Tidning - 20 mar 18 kl. 10:46

KF gav klartecken till metallprintern

I dag beställs maskinen. Kommunfullmäktiges beslut i går kväll ger klartecken för storsatsningen på en 3D-printer för metall. Den kommer att bli hjärtat i storsatsningen på utbildning i den här nya tillverkningstekniken.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

EU-klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken till att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien vill delta. - Äntligen, nu kan de medlemsstater som starkt står bakom projektet snabbt gå vidare och skapa ett konkurrenskraftigt enhetligt patentskydd.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

Webb-tv: Ewa Björling om EU:s klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken för att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien har förklarat att man vill delta. Beslutet grundar sig på ett förslag från EU-kommissionen.

Västerbottens Folkblad - 06 apr 11 kl. 08:34

Klartecken för högspänningsledning

UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. Två markägare överklagade beslutet att bygga luftledning på en del av sträckan.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Antonov från klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Samtidigt meddelar GM att bolaget ger preliminärt klartecken för Antonov att bli delägare i Saab, men uppger samtidigt att flera villkor återstår för Saab att uppfylla.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Saabkrisen: Antonov har fått klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Riksgälden har inte funnit anledning att neka ansökan från Saab och Spyker om att Vladimir Antonov blir ägare i Spyker, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 14 jun 11 kl. 10:18

Klartecken för att utbilda grundlärare

UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare. Detta efter att ha åtgärdat bristerna som resulterade i ett nej i december föra året. UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare.

TA - 30 maj 13 kl. 08:47

Klartecken för fiskereform

EU gav tidigt i morse klartecken för den omdiskuterade fiskereform som förhandlats i Bryssel under två år. Överenskommelsen kan innebära att fiskekvoterna blir lägre. På sikt ska dumpningen minska och fiskbestånden stärkas.

Barometern - 23 jan 14 kl. 14:16

Klartecken för nya utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken till tre utbildningar som startar i Nybro till hösten. Totalt lämnades klartecken till tretton utbildningar i Kalmar län, varav tre är förlagda i Nybro. I Nybro startar utbildningar för hälso- och vårdadministratör, design och konstglas samt teknik- och produktionsstyrning.

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga. Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult.

Fler nyheter från LV

LV - 08 maj 18 kl. 08:30

Järnforsen riskerar förlora bensinmacken

Järnforsen kan förlora sin bensinmack och bilverkstad. Ägarna Nina och Roland Kennerö har letat efter någon som vill ta över sedan i höstas, utan någon större framgång..

LV - 07 maj 18 kl. 09:15

Drogad fÖrare stoppad i hultsfred i morse

Polisen stoppade en drogad bilförare i centrala Hultsfred vid 04.30-tiden på måndagsmorgonen..

LV - 06 maj 18 kl. 23:17

Men bonden tycker att det kom för lite folk

Skuttande kor i rena vårruset. Det gjorde alla besökarna på Råshult glada i lördags när det var dags för det stora kosläppet..

LV - 06 maj 18 kl. 23:02

Här är Dackarnas premiärlag

Seriepremiären närmar sig. Nu har de preliminära laguppställningarna till tisdagens match mellan Smederna och Dackarna släppts..

LV - 06 maj 18 kl. 10:59

BraksuccÉ fÖr barnens dag - stort bildspel frÅn torget

Barnen Stor Dag på torget i Vimmerby blev en braksuccé med rekordmånga besökare..

LV - 06 maj 18 kl. 00:43

Han har sitt hjärta i HHF

Det var en mycket glad och överraskad Håkan Juthe som tog emot priset Årets HHF:are när handbollsföreningen avslutade säsongen. - Jag har mitt hjärta i den här klubben, men det här var en stor överraskning, sa han..

LV - 05 maj 18 kl. 19:10

Nathalie Johansson fixade VIF:s första hemmaseger

Inbytt i halvtid och utbytt igen efter 84 minuter. Däremellan hann Nathalie Johansson, som gjorde comeback efter sin lårskada, göra tre mål, ta Vimmerby IF från 1-1 till 4-1 mot Onsala och casha in de tre första hemmapoängen i division ett. – Spela en dryg halvtimme verkar ju funka bra.

LV - 05 maj 18 kl. 18:00

Sockenstugan i fokus

Sockenstugan i Virserum är ett av de hus som Aspelandspastorat pekat ut som försäljningsobjekt..

LV - 05 maj 18 kl. 15:11

Just nu:rÄddningstjÄnsten larmad till drunkningsolycka

Räddningstjänsten har larmats till ett drunkningstillbud. En utmattad och blöt man försöker få upp sin båt..

LV - 05 maj 18 kl. 10:16

Polisen tog körkortet direkt på plats

En berusad bilförare stoppades tidigt på lördagsmorgonen på riksväg 23. Polisen tog körkortet direkt på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.