LV > Nyheter

Thursday, 26 April, 03:47

LV - 21 mar 18 kl. 11:00

Klartecken till metallprinternI måndags kväll gav kommunfullmäktige klartecken till storsatsningen på en metallprinter för additiv tillverkning. - Jag är precis tillbaka från Kalmar, sa näringslivsstrategen Michael Leijonhud på tisdagsmorgonen, så jag har inte hunnit beställa maskinen. Men jag ska göra det i eftermiddag..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Kalmar, Michael Leijonhud

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarteckentill , metallprintern
Vimmerby Tidning - 20 mar 18 kl. 10:46

KF gav klartecken till metallprintern

I dag beställs maskinen. Kommunfullmäktiges beslut i går kväll ger klartecken för storsatsningen på en 3D-printer för metall. Den kommer att bli hjärtat i storsatsningen på utbildning i den här nya tillverkningstekniken.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

EU-klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken till att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien vill delta. - Äntligen, nu kan de medlemsstater som starkt står bakom projektet snabbt gå vidare och skapa ett konkurrenskraftigt enhetligt patentskydd.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

Webb-tv: Ewa Björling om EU:s klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken för att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien har förklarat att man vill delta. Beslutet grundar sig på ett förslag från EU-kommissionen.

Västerbottens Folkblad - 06 apr 11 kl. 08:34

Klartecken för högspänningsledning

UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. Två markägare överklagade beslutet att bygga luftledning på en del av sträckan.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Antonov från klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Samtidigt meddelar GM att bolaget ger preliminärt klartecken för Antonov att bli delägare i Saab, men uppger samtidigt att flera villkor återstår för Saab att uppfylla.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Saabkrisen: Antonov har fått klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Riksgälden har inte funnit anledning att neka ansökan från Saab och Spyker om att Vladimir Antonov blir ägare i Spyker, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 14 jun 11 kl. 10:18

Klartecken för att utbilda grundlärare

UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare. Detta efter att ha åtgärdat bristerna som resulterade i ett nej i december föra året. UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare.

TA - 30 maj 13 kl. 08:47

Klartecken för fiskereform

EU gav tidigt i morse klartecken för den omdiskuterade fiskereform som förhandlats i Bryssel under två år. Överenskommelsen kan innebära att fiskekvoterna blir lägre. På sikt ska dumpningen minska och fiskbestånden stärkas.

Barometern - 23 jan 14 kl. 14:16

Klartecken för nya utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken till tre utbildningar som startar i Nybro till hösten. Totalt lämnades klartecken till tretton utbildningar i Kalmar län, varav tre är förlagda i Nybro. I Nybro startar utbildningar för hälso- och vårdadministratör, design och konstglas samt teknik- och produktionsstyrning.

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga. Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult.

Fler nyheter från LV

LV - 4 timmar sedan

Profilen är tillbaka i hetluften

Nu har Vimmerby IBK gjort klart med ytterligare en tränare till sitt herrlag..

LV - 7 timmar sedan

Ny ordförande i samhällsföreningen

Totebo & Yxereds samhällsförening har haft årsmöte och där valt Bertil Magnusson till ny ordförande. Bertil blir nu den sjätte ordföranden i föreningen sedan den bildades för 26 år sedan..

LV - 10 timmar sedan

Extra: vik fÅr en miljon av kommunen

Under ett extrainsatt möte under onsdagen beslutade kommunstyrelsen att stötta Västerviks Ishockeyklubb med en miljon kronor..

LV - 12 timmar sedan

Stöttar aldrig detta dyra prestigeprojekt

I dagarna gick regeringen ut med att man avser gå vidare med planerna med byggandet av en ny, omfattande höghastighetsjärnväg..

LV - 12 timmar sedan

Skral uppslutning på bra möte

Det senaste sammanträdet med kommunfullmäktige i Ydre var extra väl kryddat med såväl flera intressanta diskussionsfrågor på föredragningslistan, som viktiga informationer av olika slag och redovisning av kommunrevisionen - samt ordinarie ärendelista. Det blev med andra ord ett väldigt långt, men samtidigt väldigt intressant möte. Och över alltihop svävade en önskan om mer ljus på Ydre i allmänhet och Österbymo i synnerhet..

LV - 13 timmar sedan

Förslaget: Bygg förskola vid Nosshult istället

Inte alla håller med majoritetens tankar om en större, nybyggd förskola vid Skyttehagen i Vimmerby. Sverigedemokraterna lägger nu fram ett förslag som innebär två mindre förskolor i två olika områden av Vimmerby. - Vi ställer oss tveksamma till en ny förskola med 10 avdelningar i VoK-skogen, säger Anneli Jakobsson (SD)..

LV - 14 timmar sedan

"Jag ska våga!" av Feliz Horste

Varje år sedan 2005 arrangerar Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubb en novelltävling för unga i Vimmerby. Årets tema var "Civilkurage och vardagsmod". "Jag ska våga!

LV - 14 timmar sedan

25:e uppsatstävlingens vinnare utsedda

Värgårdsskolans uppsatstävling startade för 1993. I går presenterades årets vinnare som blev fyra till antalet då två elever fick dela på tredje priset. Samtliga fyra pristagare var tjejer och första pristagare blev Sofia Ejlertsson i klass 9B..

LV - 14 timmar sedan

Upprörda känslor i kommunfullmäktige

Mariann Gustafsson (V) och Tomas Kronståhl (S), kommunstyrelsens ordförande, visade prov på hur en känslosam debatt kan gå till i Kommunfullmäktige i måndags kväll. Mariann ville ha svar på varför ett ordförandebeslut var så viktigt att det inte kunde vänta och och hur det kom sig att det kostade så mycket..

LV - 15 timmar sedan

Extra: knarktillslag i vimmerby - tvÅ mÄn anhÅllna

Två män sitter anhållna misstänkta för försäljning av knark i Vimmerby. Männen greps vid ett tillslag på flera adresser i centrala Vimmerby på tisdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.