SR > Nyheter

Sunday, 23 September, 04:15

SR - 21 mar 18 kl. 05:04

Tusentals cancerpatienter dör i onödanOm lågutbildade fick lika bra vård när de blir sjuka som högutbildade får, skulle 2 900 människoliv kunna räddas varje år. Det visar en studie som Cancerfonden står bakom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Cancerfonden

Dela artikeln

4510 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals cancerpatienter, döri , onödan
BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Cancerpatienter dör i onödan

Att svensk cancervård varken är rättvis eller jämställd är inget ”gnäll” från patientföreträdare. Tvärtom. Vi får medhåll från dem som är satta att se till att cancervården fungerar, skriver Katarina Johansson, Nätverket mot cancer.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 09:19

Samarbete kring cancerpatienter

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Patient eller försäkrad. Oavsett vad det kallas är du i fokus när Disa, samarbetet mellan vården och Försäkringskassan i Kristianstad, tar sig an personer med en cancerdiagnos. Rehabilitering är ordet som för de båda myndigheterna samman.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:48

Österbottens cancerförening fyller sextio år

En god vård nära människan är vad vi strävar till. Det säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening. - Föreningen grundades för att över huvud taget skapa förutsättningar för cancervård i Österbotten, dåtida Vasa län.

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Effektiv cancervård till alla

Landstinget i Kalmar län har problem inom cancersjukvården. Inom vissa behandlingar har länet de längsta köerna i hela Sverige. Varför ska invånarna i länet behöva oroa sig för att inte få rätt vård i rätt tid?

YLE - 26 dec 14 kl. 10:17

En sen julklapp - ge av ditt blod

Röda korset påminner om att det är viktigt att ge blod, också kring jul och nyår. Vissa delar av det donerade blodet håller sig nämligen bara färskt i fem dygn så det är nödvändigt med en jämn ström av blodgivare. - Jag ger blod i dag därför att jag tycker att det är viktigt.

BT - 04 feb 13 kl. 12:20

Cancervården behöver förbättras

En cancervård som använder resurserna rätt ? exempelvis att patienter får tillgång till nya effektiva behandlingar oavsett var de bor ? ger ytterligare tid för liv för den enskilda patienten och de anhöriga, skriver Katrina Johansson.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

SmålandsPosten - 21 feb 14 kl. 06:58

Vården i framkant i Kronobergs län

­När vi summerar 2013 kan vi med glädje konstatera att det blev ett mycket bra år för Landstinget Krono­berg. Vi vet att det har varit ett väldigt ansträngt år men det idoga arbetet har gett ett positivt resultat, såväl ekonomiskt som i flera av de mätningar och patientenkäter som presenterats. Landstingets med­arbetare och chefer har gjort ett mycket bra jobb för att uppnå detta.

HBL - 06 jun 14 kl. 04:07

E-näsan kan ersätta blodprov

I framtiden kan ditt eget luktavtryck bli din räddning. Då kan en elektronisk näsa ha sniffat sig till din cancertumör när du gick på toaletten eller talade i telefon.När medicine licentiat Antti Roine vid Tammerfors universitet gav sig i kast med ett forskningsprojekt som skulle handla om elektroniskt luktsinne trodde han inte speciellt mycket på idén själv.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Nytt grepp mot skrotbilar i Norrland – amnesti införs

För att komma åt problemet med skrotbilar som blir stående och som inte någon tar hand om så testas nu ett nytt grepp i Norrbotten..

SR - 1 timme sedan

Anmälningarna om misstänkta oegentligheter vid valet ökar

Valprövningsnämnden har fått in nära 900 överklaganden av årets val - jämfört med ett hundratal 2014. Men många av anmälningarna är kopior av upprop på internet..

SR - 7 timmar sedan

Medieuppgifter: Går med på att vittna mot Kavanaugh

Den kvinna som anklagar Brett Kavanaugh, nominerad till domare i Högsta domstolen, för sexövergrepp har gått med på att frågas ut. Det uppger Washington Post..

SR - 9 timmar sedan

Frankrike: Många dödsfall under sommarens värmebölja

Frankrike har i år haft en av sina hetaste somrar nånsin. Värmeböljan ledde till över femtonhundra dödsfall och den franska sjukvårdsministern varnar för att det kan bli fler lika varma somrar i framtiden..

SR - 10 timmar sedan

Finland: Jätterazzia i penningtvätthärva

En jätteoperation i den finländska skärgården har väckt stor uppmärksamhet i dag. Ett hundratal personer från olika myndigheter deltar i razziorna och husrannsakningar. Det handlar om misstänkt penningtvätt av flera miljoner euro..

SR - 12 timmar sedan

Stormen Knud: Man allvarligt skadad av fallande träd

Stormen som drog fram över södra och sydvästra Sverige under fredagen har lugnat ner sig. Men fortfarande saknar ett par tusen abonnenter ström och en man skadades svårt av ett fallande träd..

SR - 13 timmar sedan

FN vill stoppa handeln med redskap för tortyr och dödsstraff

Flera länder exporterar produkter för tortyr och avrättningar. Nu påbörjas arbetet med en bindande FN-konvention för att förbjuda handeln..

SR - Igår: 21:48

Här har du Sveriges nya riksdag

I vår infografik nedan kan du ta del av alla de 349 invalda ledamöterna i Sveriges nya riksdag..

SR - 13 timmar sedan

Ramberg: Ett sätt för SD att splittra Alliansen

På lördagen meddelade Sverigedemokraterna att de kommer att rösta på Alliansens kandidat till riksdagens talman i måndagens omröstning, moderaten Andreas Norlén. Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg kommenterar..

SR - 17 timmar sedan

SD stödjer Norlén (M) i talmansvalet

Sverigedemokraterna kommer att rösta Alliansens talmanskandidat Andreas Norlén, enligt ett pressmeddelande från SD..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.