SR > Nyheter

Thursday, 25 April, 13:48

SR - 21 mar 18 kl. 05:04

Tusentals cancerpatienter dör i onödanOm lågutbildade fick lika bra vård när de blir sjuka som högutbildade får, skulle 2 900 människoliv kunna räddas varje år. Det visar en studie som Cancerfonden står bakom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Cancerfonden

Dela artikeln

4510 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals cancerpatienter, döri , onödan
BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Cancerpatienter dör i onödan

Att svensk cancervård varken är rättvis eller jämställd är inget ”gnäll” från patientföreträdare. Tvärtom. Vi får medhåll från dem som är satta att se till att cancervården fungerar, skriver Katarina Johansson, Nätverket mot cancer.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 09:19

Samarbete kring cancerpatienter

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Patient eller försäkrad. Oavsett vad det kallas är du i fokus när Disa, samarbetet mellan vården och Försäkringskassan i Kristianstad, tar sig an personer med en cancerdiagnos. Rehabilitering är ordet som för de båda myndigheterna samman.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:48

Österbottens cancerförening fyller sextio år

En god vård nära människan är vad vi strävar till. Det säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening. - Föreningen grundades för att över huvud taget skapa förutsättningar för cancervård i Österbotten, dåtida Vasa län.

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Effektiv cancervård till alla

Landstinget i Kalmar län har problem inom cancersjukvården. Inom vissa behandlingar har länet de längsta köerna i hela Sverige. Varför ska invånarna i länet behöva oroa sig för att inte få rätt vård i rätt tid?

YLE - 26 dec 14 kl. 10:17

En sen julklapp - ge av ditt blod

Röda korset påminner om att det är viktigt att ge blod, också kring jul och nyår. Vissa delar av det donerade blodet håller sig nämligen bara färskt i fem dygn så det är nödvändigt med en jämn ström av blodgivare. - Jag ger blod i dag därför att jag tycker att det är viktigt.

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:21

”Stenocare vill inte vara en del av cannabis-hajpen”

Läs också: Notering: Hög risk men chans till en riktig rökare i Stenocare Däremot avser företaget agera snabbt inom det fyraåriga legaliseringsprojektet för medicinsk cannabis i Danmark som inleddes vid årsskiftet. De danska kunderna ska betjänas genom samarbetet med Stenocares kanadensiska partner som ska innebära en konkurrensfördel på en marknad där antalet aktörer växer. Utmaningarna best

BT - 04 feb 13 kl. 12:20

Cancervården behöver förbättras

En cancervård som använder resurserna rätt ? exempelvis att patienter får tillgång till nya effektiva behandlingar oavsett var de bor ? ger ytterligare tid för liv för den enskilda patienten och de anhöriga, skriver Katrina Johansson.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

SmålandsPosten - 21 feb 14 kl. 06:58

Vården i framkant i Kronobergs län

­När vi summerar 2013 kan vi med glädje konstatera att det blev ett mycket bra år för Landstinget Krono­berg. Vi vet att det har varit ett väldigt ansträngt år men det idoga arbetet har gett ett positivt resultat, såväl ekonomiskt som i flera av de mätningar och patientenkäter som presenterats. Landstingets med­arbetare och chefer har gjort ett mycket bra jobb för att uppnå detta.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nivåerna i små grundvattenmagasin minskar snabbt

Den senaste tiden har nivåerna i de små grundvattenmagasinen minskat snabbt. I de stora magasinen är det fortfarande låga nivåer i stora delar av landet, visar den senaste rapporten från Sveriges geologiska undersökningar..

SR - 45 minuter sedan

SMHI varnar: Brandrisk i nästan hela landet

SMHI har en rad varningar ute som gäller risk för bränder.– Från Norrbottens kustland ner till Skåne, säger meteorolog Moa Hallberg..

SR - 1 timme sedan

M och KD vill ge polisen mer pengar

Moderaterna (M) och Kristdemokraterna (KD) lägger fram en gemensam motion med förslag på ändringar i regeringens vårändringsbudget. Partierna vill ge polis och äldreomsorg mer pengar i vårändringsbudgeten. De sparar i stället på bland annat klimatsatsningar..

SR - 1 timme sedan

Damberg: Överväger större krav på kommunerna

Den stora branden i Åbuamosse, mellan Hästveda och Osby i norra Skåne är relativt under kontroll, men det är ännu oklart när de evakuerade kommer att kunna återvända till sina hem. Inrikesminister Mikael Damberg överväger om större krav ska ställas på kommunernas beredskap..

SR - 45 minuter sedan

Ramberg: "Bengtzboe lämnar väl inte helt frivilligt"

Den moderate riksdagsledamoten Erik Bengtzboe lämnar sin riksdagsplats.Enligt Ekots politiks kommentator Tomas Ramberg ar det inte helt frivilligt..

SR - 1 timme sedan

170 000 resenärer kan påverkas av strejken

Vid midnatt kan det bli strejk bland SAS-piloter. Det skulle stora konsekvenser för passagerarna. SAS räknar med att 170 000 resenärer skulle påverkas..

SR - 1 timme sedan

Bengtzboe lämnar riksdagen

Den moderate riksdagsledamoten Erik Bengtzboe lämnar sin riksdagsplats.Beskedet kom i efterdyningarna av Aftonbladets avslöjande om hans bidrag gällande dubbla boenden..

SR - 2 timmar sedan

Moçambique förbereder sig inför ny cyklon

Moçambique förbereder sig för ännu en cyklon – en dryg månad efter den förra som ödelade delar av landet..

SR - 2 timmar sedan

Ledare för muslimsk friskola åtalas

Sju personer, som haft ledande roller i den muslimska friskole-koncernen Al-Azharstiftelsen i Stockholm, åtalas i dag för grov ekonomisk brottslighet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.