SR > Nyheter

Wednesday, 12 December, 14:53

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals cancerpatienter, döri , onödan
BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Cancerpatienter dör i onödan

Att svensk cancervård varken är rättvis eller jämställd är inget ”gnäll” från patientföreträdare. Tvärtom. Vi får medhåll från dem som är satta att se till att cancervården fungerar, skriver Katarina Johansson, Nätverket mot cancer.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 09:19

Samarbete kring cancerpatienter

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Patient eller försäkrad. Oavsett vad det kallas är du i fokus när Disa, samarbetet mellan vården och Försäkringskassan i Kristianstad, tar sig an personer med en cancerdiagnos. Rehabilitering är ordet som för de båda myndigheterna samman.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:48

Österbottens cancerförening fyller sextio år

En god vård nära människan är vad vi strävar till. Det säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening. - Föreningen grundades för att över huvud taget skapa förutsättningar för cancervård i Österbotten, dåtida Vasa län.

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Effektiv cancervård till alla

Landstinget i Kalmar län har problem inom cancersjukvården. Inom vissa behandlingar har länet de längsta köerna i hela Sverige. Varför ska invånarna i länet behöva oroa sig för att inte få rätt vård i rätt tid?

YLE - 26 dec 14 kl. 10:17

En sen julklapp - ge av ditt blod

Röda korset påminner om att det är viktigt att ge blod, också kring jul och nyår. Vissa delar av det donerade blodet håller sig nämligen bara färskt i fem dygn så det är nödvändigt med en jämn ström av blodgivare. - Jag ger blod i dag därför att jag tycker att det är viktigt.

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:21

”Stenocare vill inte vara en del av cannabis-hajpen”

Läs också: Notering: Hög risk men chans till en riktig rökare i Stenocare Däremot avser företaget agera snabbt inom det fyraåriga legaliseringsprojektet för medicinsk cannabis i Danmark som inleddes vid årsskiftet. De danska kunderna ska betjänas genom samarbetet med Stenocares kanadensiska partner som ska innebära en konkurrensfördel på en marknad där antalet aktörer växer. Utmaningarna best

BT - 04 feb 13 kl. 12:20

Cancervården behöver förbättras

En cancervård som använder resurserna rätt ? exempelvis att patienter får tillgång till nya effektiva behandlingar oavsett var de bor ? ger ytterligare tid för liv för den enskilda patienten och de anhöriga, skriver Katrina Johansson.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

SmålandsPosten - 21 feb 14 kl. 06:58

Vården i framkant i Kronobergs län

­När vi summerar 2013 kan vi med glädje konstatera att det blev ett mycket bra år för Landstinget Krono­berg. Vi vet att det har varit ett väldigt ansträngt år men det idoga arbetet har gett ett positivt resultat, såväl ekonomiskt som i flera av de mätningar och patientenkäter som presenterats. Landstingets med­arbetare och chefer har gjort ett mycket bra jobb för att uppnå detta.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

600 poliser jagar skytten i Strasbourg

Närmare 600 poliser, antiterrorinsatsen Sentinelle och insatsstyrkorna Raid och BRI är på jakt efter skytten som dödade två och skadade 13 i franska Strasbourg. Säkerhetsnivån i Frankrike har höjts till den högsta..

SR - 15 minuter sedan

Misstänkt terroristen lyckades fly från Strasbourg

Den misstänkte franske terroristen, som dödade två och skadade 13 nära den kända julmarknaden i franska Strasbourg, är fortfarande på flykt..

SR - 2 timmar sedan

"De som misstror May vill inte ha en ny folkomröstning"

De konservativa politiker som nu gått ut med att de vill väcka misstroende mot den egna partiledaren Theresa May är också de som vill ha en hård brexit. Det säger Ekots korrespondent Claes Aronsson. – Men de tar samtidigt en stor risk, säger han..

SR - 2 timmar sedan

Svantesson (M): Kriminella väntar inte på en ny statsminister

I eftermiddag väntas Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag att röstas igenom. Under förmiddagens budgetdebatt försvarade Elisabeth Svantesson (M) att hennes parti utmanar budgeten från övergångsregeringen.

SR - 3 timmar sedan

Ramberg: Nu kan talmannen avgöra regering

Talmannens beslut om vem som ska nomineras till statsministerkandidat efter att Stefan Löfven röstats ned kan avgöra om det blir en S-ledd eller M-ledd regering, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 3 timmar sedan

Friades av C-nämndemän – fälls i hovrätten

Solna tingsrätt frikände mannen i februari, då han enligt rätten kom från en familj som var "bättre" än kvinnans. Nu ändrar hovrätten domen, och dömer mannen för misshandel till fängelse i tre månader..

SR - 3 timmar sedan

Tolv års fängelse efter skjutning i Östberga

En 35-årig man döms till tolv års fängelse efter en skjutning i Östberga i södra Stockholm förra året, där en man dödades..

SR - 5 timmar sedan

May om misstroendeomröstningen

Det blir en misstroendeomröstning om Storbritanniens premiärminister Theresa May inom hennes Konservativa parti. – Jag kommer att bestrida detta, säger hon..

SR - 5 timmar sedan

Svantesson om budgetkritiken: "Bara trams"

Den budget som Moderaterna och Kristdemokraterna har lagt fram kommer inte någon att kunna regera med, säger Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Anders Ygeman i P1-morgon, men moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson avfärdar kritiken..

SR - 5 timmar sedan

Kina griper kanadensisk diplomat

Kanada tycks ha dragits in i den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina där teknikföretag spelar huvudrollen. För samtidigt som den kinesiska telekomjätten Huaweis finanschef håls under övervakning av en domstol i Kanada, har kinesisk säkerhetstjänst en tjänstledig kanadensisk diplomat har gripits av den kinesiska säkerhetstjänsten under en resa till Peking..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.