SR > Nyheter

Monday, 16 July, 02:42

SR - 21 mar 18 kl. 05:04

Tusentals cancerpatienter dör i onödanOm lågutbildade fick lika bra vård när de blir sjuka som högutbildade får, skulle 2 900 människoliv kunna räddas varje år. Det visar en studie som Cancerfonden står bakom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Cancerfonden

Dela artikeln

4509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals cancerpatienter, döri , onödan
BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Cancerpatienter dör i onödan

Att svensk cancervård varken är rättvis eller jämställd är inget ”gnäll” från patientföreträdare. Tvärtom. Vi får medhåll från dem som är satta att se till att cancervården fungerar, skriver Katarina Johansson, Nätverket mot cancer.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 09:19

Samarbete kring cancerpatienter

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Patient eller försäkrad. Oavsett vad det kallas är du i fokus när Disa, samarbetet mellan vården och Försäkringskassan i Kristianstad, tar sig an personer med en cancerdiagnos. Rehabilitering är ordet som för de båda myndigheterna samman.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:48

Österbottens cancerförening fyller sextio år

En god vård nära människan är vad vi strävar till. Det säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening. - Föreningen grundades för att över huvud taget skapa förutsättningar för cancervård i Österbotten, dåtida Vasa län.

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Effektiv cancervård till alla

Landstinget i Kalmar län har problem inom cancersjukvården. Inom vissa behandlingar har länet de längsta köerna i hela Sverige. Varför ska invånarna i länet behöva oroa sig för att inte få rätt vård i rätt tid?

YLE - 26 dec 14 kl. 10:17

En sen julklapp - ge av ditt blod

Röda korset påminner om att det är viktigt att ge blod, också kring jul och nyår. Vissa delar av det donerade blodet håller sig nämligen bara färskt i fem dygn så det är nödvändigt med en jämn ström av blodgivare. - Jag ger blod i dag därför att jag tycker att det är viktigt.

BT - 04 feb 13 kl. 12:20

Cancervården behöver förbättras

En cancervård som använder resurserna rätt ? exempelvis att patienter får tillgång till nya effektiva behandlingar oavsett var de bor ? ger ytterligare tid för liv för den enskilda patienten och de anhöriga, skriver Katrina Johansson.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:39

Vilseledande om Vidarkliniken

I en ledare i Barometern 8 november diskuteras inslag av alternativmedicin (komplementärmedicin är en mer korrekt benämning) i landstingets vårdsamarbeten. I artikeln beskrivs vårdverksamheten på Vidarkliniken på ett mycket osakligt sätt.
Bland annat försöker man (som vanligt) sammanblanda Vidarkliniken med sådant som förekommer i den antroposofiska idébakgrunden men som ligger helt utanför vår verksamhet.

SmålandsPosten - 21 feb 14 kl. 06:58

Vården i framkant i Kronobergs län

­När vi summerar 2013 kan vi med glädje konstatera att det blev ett mycket bra år för Landstinget Krono­berg. Vi vet att det har varit ett väldigt ansträngt år men det idoga arbetet har gett ett positivt resultat, såväl ekonomiskt som i flera av de mätningar och patientenkäter som presenterats. Landstingets med­arbetare och chefer har gjort ett mycket bra jobb för att uppnå detta.

HBL - 06 jun 14 kl. 04:07

E-näsan kan ersätta blodprov

I framtiden kan ditt eget luktavtryck bli din räddning. Då kan en elektronisk näsa ha sniffat sig till din cancertumör när du gick på toaletten eller talade i telefon.När medicine licentiat Antti Roine vid Tammerfors universitet gav sig i kast med ett forskningsprojekt som skulle handla om elektroniskt luktsinne trodde han inte speciellt mycket på idén själv.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län.

Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland..

SR - 5 timmar sedan

Glädjescener i Paris efter VM-guldet

Glädjescener utspelas runtom i Frankrike efter att landets herrlandslag i fotboll kammat hem VM-guldet..

SR - 6 timmar sedan

Trump inför mötet: Har låga förväntningar

I dag reser president USA:s Donald Trump från golfhelgen i Skottland till Helsingfors och mötet med Rysslands president Vladimir Putin. I en intervju med tv-kanalen CBS News säger Trump att han har låga förväntningar på mötet..

SR - 6 timmar sedan

Demonstrationer i Helsingfors inför toppmöte

I Helsingfors förbereder sig Finland för att stå värd för toppmötet mellan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump i morgon. Säkerhetsarrangemangen kommer att vara rigorösa och det har redan varit flera demonstrationer..

SR - 7 timmar sedan

Stockholm: Pendeltågsstationen vid Odenplan öppnas igen

Pendeltågsstationen Stockholm Odenplan öppnas strax efter klockan 4, tidigt på måndagsmorgonen, meddelar SL efter söndagens krismöte..

SR - 7 timmar sedan

Ljusdalsbor varnas för brand som sprider sig

Invånare i västra Ljusdals kommun varnas för en skogsbrand som sprider sig mot bebyggt område..

SR - 8 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun i Gävleborgs län

Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att  utrymma.

SR - 8 timmar sedan

Sjukhus rustade för värmebölja

Efter SMHI:s varning om mycket höga temperaturer kan sjukhus i Östra Svealand behöva ta emot patienter som fått värmeslag. Men enligt Urban Säfwenberg, som är chef för akuten på Södersjukhuset, är det framförallt äldre och sjuka som är riskgrupperna..

SR - 9 timmar sedan

48 kontrakt har sagts upp – nu måste Lidingös nyanlända flytta

Lidingö, öster om Stockholm, är en av de kommuner som beslutat säga upp alla hyreskontrakt för de nyanlända som anvisades till kommunen efter mars 2016, när bosättningslagen började gälla..

SR - 9 timmar sedan

Just nu: ”Mycket Kroatien inledningsvis”

Vilket lag kommer få titulera sig världsmästare 2018?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.