SVT > Inrikes

Monday, 16 July, 07:08

SVT - 21 mar 18 kl. 00:29

Så rensar du bland apparna som samlar personlig information om digTesten på Facebook är oerhört populära. Men bakom testerna står företag som vill samla in data om användarna och sälja vidare. Så här gör du för att ta bort dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

3305 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , rensardu bland , apparnasom , samlar, personlig, information, om dig
IDG - 21 feb 14 kl. 11:29

Så stor del av apparna samlar data om dig

Majoriteten av de populäraste gratis- och betalapparna till Android och IOS spionerar på dig. Det visar en ny rapport från säkerhetsföretaget Appthority..

DN - 19 apr 14 kl. 13:33

Apparna som samlar in information om dig

Apparna i din smarta mobil samlar information om dig – de har tillgång till din kontaktbok, dina sms och ringlistor, de kollar hur du rör dig, vilka hemsidor du besökt och vilka sökningar du gör. ”Samlar de in mer än de behöver är det risk att informationen kommer att användas till annat än man tänkt”, säger IT-säkerhetsspecialisten Mikael Ejner på Datainspektionen..

YLE - 19 okt 13 kl. 16:55

Sömn rensar hjärnan från giftämnen

Sömnen har fler viktigare funktioner än vi tidigare har trott. Inte bara djupsömn utan också powernaps hjälper hjärnan att rensa ut avfallsprodukter som har samlats under dagen, visar ny forskning som öppnar helt nya perspektiv till sömnforskningen. - Studierna visar att mellanrummet mellan cellerna blir större när man sover och skapar utrymme för sköljning av skräp från hjärnan.

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 09:30

De mest populära apparna ägs av de största drakarna

Enligt en ny studie genomförd av undersökningsverktyget SurveyMonkey är de mest nedladdade och använda apparna för iOS och Android följande … Studien har tittat på amerikanska iOS och Androids appbutiker. Nej, det är inte Pokemon Go som ligger högst upp på den här listan. Anledningen är att appen bara rullades ut den 6 juli och har inte dykt upp i den här rankingen.

Dagensanalys.se - 23 jul 17 kl. 20:50

Stäng inte apparna för då slösar du på batteriet

Ett stort antal användare som har iPhone gör helt fel när de stänger apparna efter användning. Du kan alltid dubbeltrycka på hemknappen och då hamna i ett läge där du kan stänga apparna genom att svepa uppåt. En vana som sitter inne och man tror att det är bättre för batteriet när apparna stängs ned.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 15:07

Har du de mest nedladdade apparna 2017?

Apple, som alla andra företag, har tagit fram en lista över de mest populära apparna under 2017. Har du alla? Här är de mest nedladdade apparna under 2017 från AppStore: Bitmoji Snapchat YouTube Messenger Instagram Facebook Google Maps Netflix Spotify Uber Gmail Pandora Music Amazon WhatsApp Wish Twitter SoundCloud Google Chrome Waze Lyft.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

BT - 11 jan 11 kl. 13:31

Sluta slappa, börja appa!Här är apparna för att klara nyårslöftet

Behöver du hjälp med att klara av nyårslöftena? Vi har sammanställt apparna som hjälper dig att hålla dem hela året ut. Träna mer
Run Tracker, 38 :- Håller koll på hur långt du springer, hur snabbt, hur mycket du förbränt och ger dig tips på intervallträning och ser hur mycket du förbättrats.

IDG - 19 jan 11 kl. 12:09

Här är de populäraste apparna till Iphone

Apple har publicerat en topplista som visar de populäraste apparna för Iphone och Ipad sedan App store lanserades..

SvD - 03 mar 11 kl. 07:43

De 21 apparna ? här är de

Är du drabbad? Apparna som togs bort ? kolla vilka..

E24 - 03 mar 11 kl. 08:13

Här är de farliga apparna

De skadliga apparna som Google tog bort från Android Market var alla piratkopierade versioner av existerande populära appar som preparerats med den skadliga koden. Några var på kinesiska, men inte alla..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Norska helikoptrar ska släcka skogsbränderna

Under måndagen ska norska helikoptrar sättas in i släckningen av de skogsbränder som rasar på flera platser i landet. – Jag hoppas att vi kan få ytterligare resurser under dagen till Ängra, säger Torbjörn Wannqvist, befäl i beredskap..

SVT - 8 timmar sedan

Dystra drunkningssiffror i sommarvärmen

Den fina sommaren har en baksida – antalet drunkningar ökar. Under maj och juni omkom 39 personer, fem var barn. Det är lika många omkomna barn som under hela förra året..

SVT - 15 timmar sedan

Svenska Freds om ryska atomubåten inför toppmötet: ”Oroande”

Svenska Freds säger att det är ”oroande” att den tidigare olycksdrabbade ryska atomubåten ”Örnen” passerat in i Östersjön och på väg in i Finska viken inför toppmötet i Helsingfors på måndag mellan Putin och Trump..

SVT - 12 timmar sedan

Läkaren tipsar hur du klara extremhettan

Rådande värmebölja är inte enbart förenat med badväder och kliande solbränna. Risken att drabbas av uttorkning och vätskebrist ökar i den solgassande hettan. Läkarens tips för att inte bli sjuk är: Vistas i skuggan och ta en slurk vatten då och då..

SVT - 13 timmar sedan

Sol eller skugga? SVT Nyheter på plats vid stranden

De extremt höga temperaturerna har lockat soldyrkare till stränder i hela landet. SVT:s reporter åkte till Långholmsbadet i Stockholm för att stämma av läget. – Det är varmt och svettigt, men väldigt härligt, säger Agnes och Ebba.

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen förbereder stödpengar till lantbrukare

Regeringen förbereder ekonomiskt stöd till de lantbrukare som drabbats av torkan. – Vi måste ställa ekonomiska medel till förfogande från statsbudgeten, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S)..

SVT - 19 timmar sedan

SMHI höjer varningsgraden för extremvärmen

Den ihållande värmen runt 30 grader i Mälardalen har resulterat i varningar för extremt höga temperaturer. Nu utfärdar SMHI klass 2-varning för dagstemperaturer på uppemot 33 grader på sina håll i östra Svealand..

SVT - 20 timmar sedan

Skogsavverkning pausas dagtid — risk för gnistbildning

Det lyser illrött och orange över större delen av Sverigekartan som visar skogsbrandsrisken. Den långvariga torkan och de höga temperaturerna påverkar i högsta grad skogsnäringen, som redan i maj tvingades vidta säkerhetsåtgärder. Avverkningar, gallringar och markberedning har stoppats på de torraste markerna, skogsmaskiner körs utan kedjor eller metallband för att undvika gnistbildning.

SVT - 21 timmar sedan

Reservdelar saknas till rulltrappor

Två pendeltågsstationer i centrala Stockholm är sedan i fredags stängda på grund av trasiga rulltrappor. Stoppet, som även berör SJ:s resenärer, beror på en felande komponent i trappornas växellådor som har slitits och rostat – och i nuläget finns det inga reservdelar att tillgå..

SVT - Igår: 06:51

Facket: Kriminalvårdare borde inte få jobba ensamma

2011 misshandlades en kriminalvårdare till döds av en intagen när hon var ensam med honom. Trots det så förekommer ensamarbete inom kriminalvården i dag, något som facket är mycket kritiska till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.