SVT > Inrikes

Friday, 14 December, 06:37

SVT - 21 mar 18 kl. 00:29

Så rensar du bland apparna som samlar personlig information om digTesten på Facebook är oerhört populära. Men bakom testerna står företag som vill samla in data om användarna och sälja vidare. Så här gör du för att ta bort dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

3311 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , rensardu bland , apparnasom , samlar, personlig, information, om dig
IDG - 21 feb 14 kl. 11:29

Så stor del av apparna samlar data om dig

Majoriteten av de populäraste gratis- och betalapparna till Android och IOS spionerar på dig. Det visar en ny rapport från säkerhetsföretaget Appthority..

DN - 19 apr 14 kl. 13:33

Apparna som samlar in information om dig

Apparna i din smarta mobil samlar information om dig – de har tillgång till din kontaktbok, dina sms och ringlistor, de kollar hur du rör dig, vilka hemsidor du besökt och vilka sökningar du gör. ”Samlar de in mer än de behöver är det risk att informationen kommer att användas till annat än man tänkt”, säger IT-säkerhetsspecialisten Mikael Ejner på Datainspektionen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

De samlar in julgåvor till familjer

Sara Lundh och Tina Bergman samlar in julklappar och mat till familjer som behöver hjälp. Det är lättare att få in gåvor, men hittills har färre familjer än förra året sökt stöd..

YLE - 19 okt 13 kl. 16:55

Sömn rensar hjärnan från giftämnen

Sömnen har fler viktigare funktioner än vi tidigare har trott. Inte bara djupsömn utan också powernaps hjälper hjärnan att rensa ut avfallsprodukter som har samlats under dagen, visar ny forskning som öppnar helt nya perspektiv till sömnforskningen. - Studierna visar att mellanrummet mellan cellerna blir större när man sover och skapar utrymme för sköljning av skräp från hjärnan.

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 09:30

De mest populära apparna ägs av de största drakarna

Enligt en ny studie genomförd av undersökningsverktyget SurveyMonkey är de mest nedladdade och använda apparna för iOS och Android följande … Studien har tittat på amerikanska iOS och Androids appbutiker. Nej, det är inte Pokemon Go som ligger högst upp på den här listan. Anledningen är att appen bara rullades ut den 6 juli och har inte dykt upp i den här rankingen.

Dagensanalys.se - 23 jul 17 kl. 20:50

Stäng inte apparna för då slösar du på batteriet

Ett stort antal användare som har iPhone gör helt fel när de stänger apparna efter användning. Du kan alltid dubbeltrycka på hemknappen och då hamna i ett läge där du kan stänga apparna genom att svepa uppåt. En vana som sitter inne och man tror att det är bättre för batteriet när apparna stängs ned.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 15:07

Har du de mest nedladdade apparna 2017?

Apple, som alla andra företag, har tagit fram en lista över de mest populära apparna under 2017. Har du alla? Här är de mest nedladdade apparna under 2017 från AppStore: Bitmoji Snapchat YouTube Messenger Instagram Facebook Google Maps Netflix Spotify Uber Gmail Pandora Music Amazon WhatsApp Wish Twitter SoundCloud Google Chrome Waze Lyft.

Dagensanalys.se - 04 dec 18 kl. 09:18

LISTA: Bästa apparna för Android 2018

För att hjälpa dig hitta de mest användbara apparna har Google har sammanställt de bästa apparna för Android under 2018. Googles lista innehåller de appar som legat i topp under året på Google Play Store. “These apps made our lives easier, our downtime more fulfilling, and our moments online more connected to others.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

BT - 11 jan 11 kl. 13:31

Sluta slappa, börja appa!Här är apparna för att klara nyårslöftet

Behöver du hjälp med att klara av nyårslöftena? Vi har sammanställt apparna som hjälper dig att hålla dem hela året ut. Träna mer
Run Tracker, 38 :- Håller koll på hur långt du springer, hur snabbt, hur mycket du förbränt och ger dig tips på intervallträning och ser hur mycket du förbättrats.

IDG - 19 jan 11 kl. 12:09

Här är de populäraste apparna till Iphone

Apple har publicerat en topplista som visar de populäraste apparna för Iphone och Ipad sedan App store lanserades..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

SJ-system hackat – samtliga lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

SVT - 8 timmar sedan

Konto startat av SD-riksdagsledamot spred kvinnohat

Under flera år har kvinnoförnedrande inlägg publicerats på nätforumet Flashback av användaren ”SinX”. Kontot startades av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Millard, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 9 timmar sedan

Tekniska problem på SVT Nyheter

För närvarande råder tekniska problem på SVT Nyheters sajt och i nyhetsappen..

SVT - 11 timmar sedan

Vit jul i stora delar av landet

Chansen till en vit jul är god i år i större delen av norra och mellersta Sverige, och kanske i de sydligare delarna också, med undantag för allra längst söderut. Det säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren..

SVT - 14 timmar sedan

Löfvens Thailand-känga till Åkesson

– Jag noterar att några kan åka till Thailand. Nej, det gäller att få en regering på plats, nu är det Sverige som gäller först. Så säger Stefan Löfven med anledning av den kärvande regeringsbildningen med udden riktad mot Jimmie Åkesson..

SVT - 14 timmar sedan

Frankrike har gjort internationell efterlysning av misstänkte attentatsmannen i Strasbourg

Frankrike har skickat ut en internationell efterlysning på den 29-årige man som är misstänkt för att ha dödat tre personer och skadat över tio efter skjutningen på julmarknaden i Strasbourg på tisdagskvällen. Svensk säkerhetspolis säger att den i nuläget inte kan se något samband mellan den terrormisstänke som anhållits av svensk åklagare i dag och attacken i Strasbourg..

SVT - 14 timmar sedan

Terroranalytiker: Säpo får information om planerade terrorattentat varannan dag

Varannan dag tar Säkerhetspolisen del av uppgifter om personer som uttryckt en vilja om att genomföra attentat mot Sverige. Det uppger Filip Ahlin som är analytiker inom terrorism på Försvarshögskolan. Han konstaterar även att terrorhotet i Sverige är oförändrat på en höjd nivå – en trea på den femgradiga skalan..

SVT - 16 timmar sedan

Pucko återkallas – glas kan lossna

Arla återkallar chokladdrycken Pucko eftersom glas kan lossna när flaskan öppnas. Det gäller flaskor om 270 ml med bäst före datum 26 september 2019..

SVT - 17 timmar sedan

Nytt åtal efter stölder vid Myntkabinettet – ytterligare kupp kan ha uppdagats

En tidigare anställd vid Kungliga myntkabinettet åtalas nu för grovt häleri. Mannen misstänks ha sålt stulna mynt från museet till ett värde av nästan fyra miljoner kronor..

SVT - 17 timmar sedan

Morgonstudion beklagar rubrikskylt

En rubrikskylt i torsdagens Morgonstudion har fått uppmärksamhet och kritik. I texten stod: ”Ja till ’servett-skiss-budget’ ” under ett avsnitt i Morgonstudion där budgetomröstningen i riksdagen avhandlades..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.