SVT > Inrikes

Saturday, 22 September, 03:29

SVT - 21 mar 18 kl. 00:29

Så rensar du bland apparna som samlar personlig information om dig



Testen på Facebook är oerhört populära. Men bakom testerna står företag som vill samla in data om användarna och sälja vidare. Så här gör du för att ta bort dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

3311 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , rensardu bland , apparnasom , samlar, personlig, information, om dig
IDG - 21 feb 14 kl. 11:29

Så stor del av apparna samlar data om dig

Majoriteten av de populäraste gratis- och betalapparna till Android och IOS spionerar på dig. Det visar en ny rapport från säkerhetsföretaget Appthority..

DN - 19 apr 14 kl. 13:33

Apparna som samlar in information om dig

Apparna i din smarta mobil samlar information om dig – de har tillgång till din kontaktbok, dina sms och ringlistor, de kollar hur du rör dig, vilka hemsidor du besökt och vilka sökningar du gör. ”Samlar de in mer än de behöver är det risk att informationen kommer att användas till annat än man tänkt”, säger IT-säkerhetsspecialisten Mikael Ejner på Datainspektionen..

YLE - 19 okt 13 kl. 16:55

Sömn rensar hjärnan från giftämnen

Sömnen har fler viktigare funktioner än vi tidigare har trott. Inte bara djupsömn utan också powernaps hjälper hjärnan att rensa ut avfallsprodukter som har samlats under dagen, visar ny forskning som öppnar helt nya perspektiv till sömnforskningen. - Studierna visar att mellanrummet mellan cellerna blir större när man sover och skapar utrymme för sköljning av skräp från hjärnan.

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 09:30

De mest populära apparna ägs av de största drakarna

Enligt en ny studie genomförd av undersökningsverktyget SurveyMonkey är de mest nedladdade och använda apparna för iOS och Android följande … Studien har tittat på amerikanska iOS och Androids appbutiker. Nej, det är inte Pokemon Go som ligger högst upp på den här listan. Anledningen är att appen bara rullades ut den 6 juli och har inte dykt upp i den här rankingen.

Dagensanalys.se - 23 jul 17 kl. 20:50

Stäng inte apparna för då slösar du på batteriet

Ett stort antal användare som har iPhone gör helt fel när de stänger apparna efter användning. Du kan alltid dubbeltrycka på hemknappen och då hamna i ett läge där du kan stänga apparna genom att svepa uppåt. En vana som sitter inne och man tror att det är bättre för batteriet när apparna stängs ned.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 15:07

Har du de mest nedladdade apparna 2017?

Apple, som alla andra företag, har tagit fram en lista över de mest populära apparna under 2017. Har du alla? Här är de mest nedladdade apparna under 2017 från AppStore: Bitmoji Snapchat YouTube Messenger Instagram Facebook Google Maps Netflix Spotify Uber Gmail Pandora Music Amazon WhatsApp Wish Twitter SoundCloud Google Chrome Waze Lyft.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

BT - 11 jan 11 kl. 13:31

Sluta slappa, börja appa!Här är apparna för att klara nyårslöftet

Behöver du hjälp med att klara av nyårslöftena? Vi har sammanställt apparna som hjälper dig att hålla dem hela året ut. Träna mer
Run Tracker, 38 :- Håller koll på hur långt du springer, hur snabbt, hur mycket du förbränt och ger dig tips på intervallträning och ser hur mycket du förbättrats.

IDG - 19 jan 11 kl. 12:09

Här är de populäraste apparna till Iphone

Apple har publicerat en topplista som visar de populäraste apparna för Iphone och Ipad sedan App store lanserades..

SvD - 03 mar 11 kl. 07:43

De 21 apparna ? här är de

Är du drabbad? Apparna som togs bort ? kolla vilka..

E24 - 03 mar 11 kl. 08:13

Här är de farliga apparna

De skadliga apparna som Google tog bort från Android Market var alla piratkopierade versioner av existerande populära appar som preparerats med den skadliga koden. Några var på kinesiska, men inte alla..

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler häktas för grova vapenbrott

Antalet personer som häktats misstänkta för grova vapenbrott har ökat markant, visar ny statistik från polisen. Gunnar Appelgren, expert på gängkriminalitet, hävdar att en ny lag om obligatorisk häktning har haft effekt. – Vi måste lagföra för att få bort de här kriminella individerna som skjuter på varandra, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s meteorolog om stormprognosen: Bohuslän kommer drabbas hårdast

Stormen Knud är på väg in över Sverige och SMHI har gått ut med varningar för de södra delarna av landet. SVT:s meteorolog Per Stenborg berättar hur stormbyarna kommer att röra sig in mot västkusten..

SVT - 9 timmar sedan

Så luras du av etiketten på vinflaskan

Handlar du vin efter etiketten på flaskan – och dras du till viner som är gjorda på slott? Många av slottsvinerna är rena hitte-på-viner som är gjorda i skjul, säger författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson. Dessutom är det som konsument svårt att ta reda på vilka tillsatser ett vin innehåller – för det finns ingen innehållsförteckning..

SVT - 11 timmar sedan

Hen kan bli ny talman i Sverige

På måndag ska Sveriges riksdag få en ny representant. Här är de kandidater som hittills föreslagits till posterna som talman och andre vice talman..

SVT - 12 timmar sedan

Socialdemokraterna kallar till presskonferens

Socialdemokraterna har kallat till presskonferens med anledning av måndagens val av talman till riksdagen. SVT sänder direkt med start klockan 15..

SVT - 12 timmar sedan

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna, säger hon till TT..

SVT - 13 timmar sedan

Isabella Lövin har delvis rätt om kärnkraften och vindkraftens kostnader

Om det är mer än dubbelt så dyrt med ny kärnkraft som med ny vindkraft beror på vilka exempel man lyfter fram..

SVT - 14 timmar sedan

Alliansen håller presskonferens

De fyra allianspartierna kallat till presskonferens i riksdagen. Mycket talar för att de enats om en gemensam kandidat till talmansposten. SVT sänder direkt med start klockan 13.

SVT - 17 timmar sedan

Snart avgörs regeringsfrågan – här är datumen att hålla koll på

Valresultatet är klart, men ännu återstår en hel del innan Sverige har en ny regering. Den närmsta tiden väntar talmansval, statsministeromröstning och budgetförslag. SVT Nyheter listar några viktiga datum att hålla koll på..

SVT - 20 timmar sedan

Varningen: Kraftiga vindar kan komma oväntat – i hela södra Sverige

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige. – Det kan vara extremt blåsigt med stormvindar under korta stunder nästan var som helst i södra Sverige, säger Tora Tomasdottir, SVT:s meteorolog..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.