DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:41

DI - 20 mar 18 kl. 16:36

Zuckerberg sålde aktier för 7,3 miljarder innan skandalenFacebooks vd Mark Zuckerberg har hittills i år sålt cirka 5 miljoner aktier för cirka 7,3 miljarder kronor, och därmed tjänat 368 miljoner dollar jämfört med om han hade sålt dem efter det kursfall som följt på fredagens dataskandal i bolaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mark Zuckerberg

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Zuckerberg, sålde, aktierför , 7,3, miljarder, innan, skandalen
Affärsvärlden - 19 dec 13 kl. 13:23

Mark Zuckerberg säljer aktier för 15 miljarder kronor

Facebook säljer 70 miljoner aktier, varav 27 miljoner av från bolaget. Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg säljer av 41,4 miljoner A-aktier..

DI - 20 aug 16 kl. 20:05

Zuckerberg säljer aktier av filantropiska skäl

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, tillika vd för bolaget, har inlett sin första större försäljning av Facebook-aktier för att finansiera den filantropiska verksamheten som han har tillsammans med sin fru. Det rapporterar Bloomberg..

SvD - 22 aug 16 kl. 09:54

Zuckerberg säljer aktier – skänker 95 miljoner dollar

Facebooks Mark Zuckerberg har nyligen gett bort 95 miljoner dollar till välgörande ändamål, skriver Bloomberg. Det är första steget i hans och frun Priscillas uppmärksammade löfte att skänka bort nästan hela sin förmögenhet..

Nyheter 24 - 05 jun 12 kl. 07:45

Zuckerberg stäms för insiderbrott


Sålde aktier för åtta miljarder kronor precis innan raset. Börsintroduktionen av facebook är en av tidernas mest omtalade och omgärdades av både kritik mot värdet man tillskrev facebook och teknikproblemen vid aktiehandeln i samband med lanseringen. På kort tid har aktiekursen för facebook också rasat från introduktionspriset på 38 dollar per aktie till 27 dollar per aktie på måndagen.

IDG - 20 dec 13 kl. 06:09

Mark Zuckerberg säljer aktier i Facebook

Hoppas dra in 26 miljarder i kontanter så att företaget kan expandera och betala skatter..

Computer Sweden - 20 dec 13 kl. 06:09

Mark Zuckerberg säljer aktier i Facebook

Hoppas dra in 26 miljarder i kontanter så att företaget kan expandera och betala skatter.

.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 09:16

Zuckerberg skrotar plan – säljer aktier för 6 miljarder

Efter domstolsförhören har Facebook-grundaren nu nåt en förlikning. Facebook skrotar sin plan om att omklassificera företagets aktier, en åtgärd som var tänkt att låta grundaren och vd:n Mark Zuckerberg behålla kontrollen trots att han säljer aktier för att finansiera välgörenhet. Planen om att skapa en ny aktieklass utan rösträtt har fått kritik från aktieägare och Mark Zuckerberg var tidigare kallad till en domstol för förhör.

Dagens PS - 01 mar 18 kl. 17:14

Zuckerberg ska skänka 100 miljarder kronor

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg har sålt aktier för nära en halv miljard dollar – bara under februari. Hit ska pengarna gå. Försäljningslikviden kommer att investeras i hans filantropiska verksamhet Chan Zuckerberg Initiative (CZI), visar dokument som lämnats in till myndigheterna.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 23:39

Zuckerberg skänker bort förmögenhet

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg meddelar att han fått en dotter — och lovar att ge bort sin förmögenhet för att göra världen till "en bättre plats" för den nyfödda dottern Max och andra barn.I ett brev till Max utlagt på sin Facebooksida säger Zuckerberg och hans hustru Priscilla Chan att de ger bort 99 procent av de aktier de har i företaget, värt motsvarande 391 miljarder kronor, för att skapa en bättre och lyckligare värld.Zuckerberg säger att han avser att stanna kvar som Facebooks vd i "många, många år", och bolaget uppger att han kommer ha fortsatt kontroll över Facebooks aktier under "överblickbar framtid".

Affärsvärlden - 22 aug 16 kl. 13:43

Zuckerberg säljer Facebook-aktier

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, tillika vd för bolaget, har inlett sin första större försäljning av Facebook-aktier för att finansiera den filantropiska verksamheten som han har tillsammans med sin fru. Det rapporterar Bloomberg..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

USA:s detaljhandel ökade försäljningen - men missar förväntningarna

Detaljhandelns försäljning i USA steg 0,5 procent i juni, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit 0,6 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters sammanställning..

DI - 15 minuter sedan

Debut för ny brexitminister

Torsdag den här veckan blir sannolikt debutdatum i Bryssel för Storbritanniens nye brexitminister Dominic Raab..

DI - 15 minuter sedan

Airbnb varnas av EU

Den nätbaserade uthyrnings- och bokningstjänsten Airbnb har till och med slutet av augusti på sig att ändra sina användarvillkor, annars står man inför rättsliga åtgärder inom EU. Det rapporterar Financial Times. .

DI - 30 minuter sedan

Blackrock presterar oväntat starkt

Amerikanska Blackrock, världens största kapitalförvaltare, redovisar ett oväntat starkt resultat för årets andra kvartal. Ökad efterfrågan på indexfonder bland kunder trycker upp marginalerna. Samtidigt får Blackrock draghjälp från lägre skatter..

DI - 30 minuter sedan

Trelleborg flyttar hamnen: Ska klara större båtar

Trelleborgs hamn investerar 1,4 miljarder kronor när delar av hamnen ska flyttas österut.  Det handlar om att kunna ta emot större fartyg, men också om att öppna upp och utöka staden mot havet.  .

DI - 45 minuter sedan

KKR köper ljudboksspecialisten RB Media för okänd summa

Riskkapitaljätten KKR köper ljudboksspecialisten RB Media från Shamrock Capital..

DI - 45 minuter sedan

Byggmax efter rapportmissen: Varmt väder brukar vara negativt

Kallt väder och högre träpriser slog hårt mot andra kvartalet för bygghandlaren Byggmax. Konsumenterna uppges vara passiva och fortsätter det varma vädret som hittills präglat juli lär försäljningen också gå dåligt i det tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Värmen slår mot lantbruket i hela Europa

Värmeböljan slår mot jordbrukare över hela kontinenten. Nu hotas tyska bönder av konkurs – och EU kan komma att öppna sina krisfonder för att stödja bönderna. .

DI - 1 timme sedan

United Airlines beställer ytterligare från Boeing

Flygjätten Boeing har fått ytterligare en beställning, en så kallad repeat order, av United Airlines på fyra 787-9-flygplan..

DI - 1 timme sedan

Lyft för Bank of America

Bank of America, USA:s näst största långivare, redovisar en nettovinst på 6,47 miljoner dollar för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 4,75 miljoner dollar motsvarande kvartal i fjol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.